SPECEFIKT

Här fyller du i vad som skall uppnås och varför. Målet skall vara tydligt och inte kunna misstolkas..

MÄTBART

Här fyller du i hur du vet när du uppnåt ditt mål. Det skall kunna gå att mätas.

ACCEPTERAT

Här fyller du i så att du är överens med dig själv om att du vill detta. Man skall vara medveten och acceptera innebördan av sitt mål. Om det är motiverande så är det lättare att acceptera sitt mål.

REALISTISKT

Här fyller du i varför det är ett realistiskt mål. För att kunna lyckas måste du också ha realistisk tänkande och mål.

TIDSBUNDET

Här fyller du i när du skall nå målet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har varit borta ett tag sedan mitt sista inlägg. Snart är det början på en ny månad, och då är det nya tag som gäller.

Jag har tänkt att göra ett inlägg om SMART mål snart, där alla ni kan få ta del av en mall och använda i syfte att kunna nå era mål på ett realistiskt sätt. Väldigt många framgångsrika personer och säljare använder sig av denna mallen. Jag lägger ut den någon gång i veckan.


Om ni har något förslg om vad jag ska lägga upp på bloggen, tvivla inte på att maila mig salj.bloggen@gmail.com .

Kram!

Likes

Comments

Hej!

Det var ett tag sedan som jag skrev ett inlägg här på bloggen. Jag har lagt 100% fokus på jobb hela mars månad och det har gått bra. Jag har äntligen slagit mitt PB (personliga bästa), och nu har jag ett nytt att slå.

Jag har gått in och kollat lite hat kommentarer om Mobiizera. För mig är detta bara humor, när jag vill få till ett gott skratt så läser jag om folk som stör sig på dem som faktiskt pitchar och gör sitt jobb.

Alla ni aktiva säljare som verkligen kämpar och gör allt för att göra kunden nöjd, och er plånbok med, fortsätt! Låt inte dessa små saker, och några hatiska människor förstöra det som faktiskt sätter mat på bordet och ger er tak över huvudet. Kolla på arbetsmarknaden, en hel del av er är ungdommar, även jag. Vem skulle ha anställt oss? Med eller utan gymnasieutbildning? Eller vem av oss hade nöjt sig med ett jobb på Hemköp eller Ica? Eller Volvo, vad tjänar man max där? Bara av att sitta på en pall hela jävla dagen och sätta i en skruv? 30 000 innan skatt? Om ens det.

Delar med mig lite av tråkiga människors kommentarer så att ni också får till ett gott skratt.En förbipasserande individ som inte gillar när vi pitchar, men äntligen har hittat gemenskap med andra människor som hatar på försäljare. Stark gemenskap här liksom!

Det är bara du som vet om du klarar av att betala ''649'' i månaden eller inte.

Om man söker sidan på facebook, så ser ni att dem redigerat Mobilizeras logga från ''Mobilizera, inte bara snack'' till ''Mobilizera, bara snack''.

Jag har bara en fråga. Vad för säljare är du som faktiskt sålt på denna analfabet. Vet inte om du förtjänar en klapp på exeln eller en utskällning som verkar sälja på allt och alla!

Det enda han stavade rätt på var ''Phone Family'', tydligt bevis på att han verkligen blev ärrad.

Likes

Comments

Mål eller inga mål? Under min period som försäljare och då pratar jag alla försäljningjobb som jag har haft så har jag lagt märke till att dem dagarn jag haft ett mål så har jag sålt bättre än dem dagarna jag inte satt något mål. Alla vi har mål och alla vi har någonting som driver oss mot våra olika mål.

Att lägga ett mål är väldigt viktitg i denna bransch, utan att lägga ett mål kommer du ingenstans. Varken med försäljning eller pengarna du tjänar in.

Både långsiktiga och kortsiktiga mål är bra. Långsiktiga är dem om ett eller fem år fram. Dem korta är en dag eller en vecka fram.

Hur sätter man mål och hur hittar jag ett eller flera sätt att driva mig fram till dessa mål?

1. Du behöver inte ha endast ett mål, det kan vara flera. Fråga dig själv, vad är det du vill med livet egentligen? Vill du göra det bättre för dig själv? Om ja, hur skulle du må bra? När du funnit svaret på din fråga kan du börja sätta målet för att nå dit.

Dina kortsiktiga mål kan handla om vad du vill ha i nästa månadslön eller vilka siffror du vill nå en viss period, eller kanske någon du vill imponera på.

2. Hitta något som driver dig fram till dessa mål. Tänk på känslan du kommer få när du nått ditt/dina mål. Hur känns den? Är den inte skön?

(En av dem sakerna som driver mig fram är att jag vill bevisa dem andra som inte trodde på mig och denna bransch fel. Och tanken av att jag en dag ska nå ditt driver mig fram i ett högt tempo.)

3. Kom alltid ihåg att du inte når ditt mål över en kväll. Det är viktigt att sätta ett långsiktigt mål om du vill nå någonstans som för många är omöjligt i just din situation. Att tro att man når sitt mål på en kväll kommer endst att svika en. Man måste kämpa emot besvikelsen och känslan av att ge upp.

4. Tro på dig själv. Om du inte tror på dig själv, vem kommer då att tro på dig?


Likes

Comments

Aktivitet är en av dem viktigaste sakerna för att du ska lyckas inom denna bransch.

För varje gång du pitchar och tar in en kund så är du ett steg närmare ett sälj. Se alltid till att vara aktiv. Du kanske inte säljer på den första kunden du tar in, kanske inte heller på den andra och på den tredje så får du in ett sälj.

När du fått in ditt sälj, fortsätt vara aktiv. PITCHA PITCHA PITCHA. DRA IN FLER KUNDER. SÄLJ. SÄLJ. SÄLJ.

Du kanske får in den första kunden, säljer, du får in den andra och säljer. Men efter det ska du inte sätta dig ner. Det finns ett tredje sälj som väntar på dig, även ett fjärde.

I denna bransch, dem som t.ex vunnit pris som årets säljare etc. Allt dem gjort var att vara aktiva. Visst har dem satt mål etc, men aktivitet var en av av deras viktigaste nycklar.

Tips på hur du håller igång din aktivitet:

- Drick alltid en massa vatten.

- Vakna tidigt på morgonen och ta en spring-runda, starta din dag lugnt så att du är klarvaken på jobbet.

- Se till att hålla fokus på det du vill. Vad är det som driver dig?

- Försök att hålla pulsen hög, lyssna på en hypad låt, onani brukar hjälpa (även om du är på jobbet, men gör det diskret).

- Ta hellre mindre pauser, än långa.Likes

Comments

Vem har hört visan om Phone House?

Jag är säker på att flera av oss har sett dokumentären ''SÄLJ SEKTEN'' som handlar om insidan av The Phone House. Innan jag började jobba som säljare på det nyvarande företaget (som har en del likheter med The Phone House) så letade jag efter information på nätet, jag ville ha en inblick på hur det var att sälja för dessa bolag och det första som kommer upp efter en massa sökande efter något vettigt är ''Sälj sekten''.

Jag kollae igenom den 57 minuter långa dokumetär, blev chokad, lite skrämmd och tackade ja till det nya jobbet. Många som sett denna dokumetär tänker säkert, varför tackade du ja till att jobba på ett liknande företag? Mitt svar är utmanningen och gemenskapen.

Dagens återförsäljare och lite större sälj bolag inom telecom branschen är inte lika hårda som dem visade i denna dokumentär. Ta till exempel Phone Family, Mobilizera och AllTele.

På insidan är jag lite ledsen eftersom att jag var för ung för att jobba för Phone Family. Jag har träffat en hel del säljare som har jobbat för Phone Family. När dem pratar om Phone Family så ser man längtan tillbaka till den tiden i deras ögon, även om dem ibland hade lite svårigheter eller lite striktare regler. Jag personligen tror att det handlar om den starka gemenskapen som fanns, den känslan av att man tillhörde något som var stort.

Det finns dock andra säljare som föredrar att inte prata om deras tid på Phone Family. Vilka anledningar som ligger bakom vet jag inte. Det får dem ta själva.Likes

Comments

Hej! Detta är mitt första inlägg och målet med denna blogg är att kunna nå ut till alla telecomsäljare, främst dem säljare som jobbar åt återfösäljare. Säljare som spenderar sin dag antagligen på att stå och pitcha i butik eller på event, eller säljare som sitter på samma kontor varje dag. Säljare som har ett gemmensamt mål. SIFFROR!

Jag är relativt ny i telecom branschen, jag har tidigare jobbat med försäljning dock inte på samma sätt som idag. Mitt mål med denna blogg är att kunna dela av mig med mina erfarenheter, där både säljare och dem som planerar att bli säljare kan ta del av.

I denna blogg kommer det finnas bl.a:

- Tips om hur man ska göra i vissa områden

- Min utvecklig och erfarenheter

- Mail från andra säljare (exempelvis frågor, tips, lite skvaller etc)


Jag hoppas att flera kommer finna denna blogg positiv och jag önskar alla en fortsatt trevlig kväll!Likes

Comments