Hallå!

Idag så red jag. Vi var ute på banan och jag hade Travolta, som förra veckan. Och det gick inte alls bra idag.

Vi hade sitsträning idag. Så efter framridning och sådant så skulle vi rida utan stigbyglar. Vi red då på en ganska liten volt och vi var åtta personer, det var ganska trångt. I början gick det bra, jag skumpade dock ganska mycket men det var liksom okej. Förresten det bör tilläggas att Travolta är ridskolans skumpigaste häst, så ja, han är jätte skumpig! Sedan galopperade vi och det kändes väntat bra, han var liksom ganska skön. Sedan när vi skulle göra samma sak i andra varvet så tyckte jag att han var mycket mer skumpig och det var svårare att sitta kvar. Vi galopperade men det var mycket trängre nu, så man fick göra många övergångar. Iallafall så blev han så skumpig när han var snabb i takten efter galopp och jag fick liksom inte ner honom, så ja, jag skumpade av helt enkelt.

Och det gjorde så himla ont för jag landade på ryggen/svanskotan! Jag har fortfarande lite ont, men voltaren hjälper! ;)

Och juste, en grej var att Travolta märkte typ inte att jag ramlade av så han fortsatte trava vidare och plötsligt vände han sig om och kom mot mig! Sötaste Voltisen!

Om jag ska vara ärlig så är jag riktigt nöjd med Travolta han var riktigt fin, och inte alls så stark som han brukar vara. Det var liksom bara jag som inte satt så bra så jag bara skumpade av. Det var inte Travoltas fel, bara mitt!

Och förresten är det Pay&Ride imorn, läger på torsdag, och påskhoppning på fredag! Så det blir ganska mycket uppdatering!

Aja hejdå!

//Olivia

PS; orkar inte lägga in några bilder hahah, ni vet hur min prickig korv ser ut!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hallå

Idag var fredag och hoppspecial!

Vi hoppade ute på banan och Tuva var hur fin som helst! Kändes verkligen inte som jag satt på samma häst som förra hoppspecialen! Idag stod det travhoppning på schemat och vi hoppade ett kryss på 110 cm på böjt spår och en kombination med ett kryss och sedan en oxer på 75 cm!

I början var det lite svårt att få henne böjd, hon trillade väldigt mycket mot ytterkanten. Men sedan gick det jättebra!

Kombinationen kändes bra varje gång, men sista gången var bäst!

Det som jag är mest nöjd över är dels när hon böjde sig så fint på 110 krysset och när vi fick så luftiga och sköna språng! Det var verkligen som vi svävade!

Så jag tyckte att detta passet gick hur bra som helst och jag taggar ett påsklov med massa hästiga grejer!

Juste så kom det inget inlägg i tisdags, men det var för att vi red ut i skogen och bara skrittade och travade, inget intressant liksom. Jag hade iallafall Travolta och jag kan slänga in en bild där nere!

Hoppas ni gillade detta lite korta inlägget och att ni får ett super bra påsklov!

Kram

//Olivia

Voltisen/Travve/Travolta var ju fin och så, men jag sitter som en kratta lol.

Och jag tog bara en bild på Tuviluvilou för hade dåligt batteri på mobilen och jaaa.

Likes

Comments

Hallå!

Först och främst förlåt för att det ej kom ett inlägg i söndags men jag hade sovit över hos en kompis och det fanns inget wifi osv. Men det inlägget kommer idag istället. Innan vi börjar med det vill jag bara säga förlåt för att det inte kom något "Dagens ridpass" inlägg igår, då jag inte kommer rida idag, för att det är en grej med skolan som krockar som jag måste gå på. Men till dagens inlägg:

Idag så tänkte jag bara berätta lite saker jag har planerat framöver (som har med hästar att göra då). Så jag hoppas att ni kommer gilla det här inlägget, så kör vi!

♥ Det första jag har planerat är påsklovsläger som då är på min ridklubb, jag kommer inte riktigt ihåg vem jag önskade men jag tror att jag önskade Czero!

♥ Det andra som är planerat är en Pay & Ride, alltså en dressyrtävling på klubben ungefär. Denna är någon gång på påsklovet också. Jag skrev att jag ville rida en LC:1 och önskade 1. Czero 2. Peppe 3. Tuva!

♥ Jag har även bokat en påskhoppning som är för alla medlemmar på vår klubb. Då hoppar alla ekipagen sin runda och sedan letar man efter påskägg tillsammans! Så mysigt. Jag önskade höjden 60 cm, då det var den högsta och Peppe eller Tuva som häst.

♥ Detta är då några aktiviteter som kommer ganska snart men jag har också 2 (än sålänge) planerade aktiviteter på sommaren. Den första är sommarläger på min ridklubb, jag tror att det var 4 eller 5 dagar men jag kommer inte ihåg.

♥ Den andra är sjöis! Alltså sjöstjärnans ridläger! Det är åtta dagar! Jag har aldrig vart där innan och jag längtar jättemycket! Jag önskade Erk, Lorry och Boccaccio.

SÅ! Det var allt jag hade för er i detta inlägget! Förlåt för att det kanske var lite kort och tråkigt men jag hoppas att ni gillade det ändå! Nästa gång vi hörs blir nog på tisdag! Ha detså bra!

//Olivia

Likes

Comments

Hallå!

Först vill jag bara säga förlåt för att det typ bara blir "dagens ridpass" (/hoppspecialen) men det är inte så mycket mer som händer nu, men jag tror att det kommer ett annat inlägg på söndag så! ;)

Idag för första hoppspecialen på länge för min del! Fokuset var på att hålla galoppen på banhoppning osv. men det var inte riktigt så det blev om man säger så...

Idag var vi alltså ute på banan (paddocken) och det var först gången iår för hästarna. I början kändes Tuva riktigt fin, hon lyssnade bra på mina skänklar i framridningen och vi fick till bra galoppfattningar. Sedan skulle vi trava på några travbommar och sedan fatta galopp och galoppera på en volt, och det gjorde hon bra! Hon drar lite inåt men när jag får igenom min innerskänkel så löser det säg! Iallafall till själva hoppningen: först skulle vi trava på bommarna sedan fatta galopp och galoppera till ett räcke och sedan vända till ett kryss och hoppa tillbaka ner till travbommarna och ta de igen. Vi gjorde även detta i andra varvet så att det blev krysset först och sedan räcket tillbaka. Det kändes jättebra först men sedan när jag skulle hoppa krysset på väg tillbaka drog hon som bara den! Hon sprang så fort och jag hade ingen kontroll. Detta var ganska ovant då Tuva är en lugn och ganska långsam häst. När vi gjorde om detta igen så gjorde jag en halt precis framför krysset (/räcket) för att tillrättavisa henne och säga "stop" och då berömde jag henne. Sedan lade jag en volt och kom igen och då gjorde hon det ganska bra, men hon drog fortfarande ganska mycket. I slutet så hoppade vi en lite längre bana med en oxer också och då var hon så fin! Visst hon drog fortfarande lite, men det var liksom kontrollerat! Det blev så bra som det blev för att jag verkligen tog ut vägarna så jag kunde bromsa henne.

Förutom skenandet så var det en hel del annat bus:

Hon hoppade till hela tiden och sedan när jag skulle få min jacka av min ridlärare så var den läskig så hon började kasta sig lite. Detta för liksom så ovant för mig eftersom som sagt är Tuva en väldigt snäll häst som inte brukar vara skygg eller tittig.

Men det hela slutade ändå bra och jag är nöjd fast det blev lite kaos!

Tack för att ni läste! Vi hörs (antagligen) på söndag! Kram

//Olivia

​Många bilden på en vit Tuvsss för hon var bokstavligen svart när jag kom, av lera då alltså haha.

Likes

Comments

Hallå!

Idag red jag en häst som jag aldrig ridit innan, nämligen: Pepolos Gift eller Peppe som han kallas till vardags. Idag stod det markarbete på schemat. Och Peppe var sååå fin!

När vi värmde upp kände jag att han lyssnade så bra på mina hjälper och jag tyckte att vi fick till riktigt fina galoppfattningar i båda varven, det sa även min ridlärare Malin att det var. När vi var uppvärmda och klara var det dags för den första övningen, den var på ett rakt spår men innanför fyrkantsspåret såklart. Först var det tre skrittbommar och sedan skulle man trava, jag valde att sitta ner, till ett litet kryss och hoppa det och landa i galopp. Första gången drog han väldigt mycket inåt mot mitten efter hindret, men andra gången visste jag hur jag skulle göra och var tydligare med mina hjälper och då gick det jätte bra. När alla hade gjort denna övning några gånger var det dags för en annan. Då längde vi avståndet till travbommar så man skulle trava in hoppa krysset (som då var lite högre), landa i galopp och sedan vända rätt igenom från B till ett annat hinder, i galopp då, och sedan landa i vänster varv. Denna övning hann vi bara göra en gång men det kändes jättebra, fast jag var tvungen att lägga en volt för att han snubblade och annars hade vi kommit fel. Efter att jag hade gjort volten så fick vi ett perfekt avstånd och perfekt avsprångspunkt. Det blev då super bra!

Jag är väldigt nöjd med denna lektionen och jag kan lätt säga att Peppe är en av mina nya favoriter! Han är lite het mot hinder men jag gillar pigga hästar så jag älskar honom. Han är iallafall en irländsk D-ponny och absolut en favorit!

Förresten så har jag anmält mig till en pay and ride. Jag vill då ha Czero eller Tuva (eller Peppe!).

Det är hoppspecial på fredag så då hörs vi då! Ha det så bra! Hejdå

//Olivia

PS: visst är han såå söt?! Och han har min fina grimma ;)

Likes

Comments

Hallå!

Först och främst vill jag bara säga förlåt för att jag inte har uppdaterat på en vecka, men i fredags så missade jag ju hoppspecialen pga. att jag var på konsert! Jag var på Marcus & Martinus i Scandinavium och det var den bästa dagen i hela mitt liv!

Iallafall så var jag och red idag. Som jag berättade i senaste inlägget så fick vi önska hästar förra veckan och när vi kom till stallet så fanns det en lista med hästar som skulle gå med så man fick välja mellan de. Då valde jag Christy (Czero gick ej med...). Iallafall så tränade vi på skänkelvikningar och lite galoppfattningar typ. Christy var jätte duktig på skänkelvikningarna och i slutet fick jag till en riktigt bra galoppfattning, man kände verkligen hur han tog i från bakdelen och verkligen skuttade fram i galopp. Vi var åtta stycken som red, det är inte jättemycket men manegen är inte jätte stor så det blir ändå lite trångt. De håller ju iallafall på att bygga ett nytt ridhus som kommer vara större. Jag längtar sååå mycket tills det är färdig byggt. Vilket kommer vara ca sommaren 2018. I manegen så var det hinderstöd och konor uppställda i hörnorna så att man inte skulle gena med vägen, men gissa hur många gånger hinderstöden ramlade? 3 gånger!!! Det var iallafall inte jag och Christy som välte de en enda gång så det var bra! Så det var hursomhelst ett bra ridpass!

Eftersom ni inte riktigt känner Christy så tänkte jag berätta lite kort om honom:

Han heter egentligen Annaghdown Christy med han kallas alltså då till vardags för Christy. Han är en D-ponny och är hur fin som helst i både ridningen och hanteringen. Han gör alltid sitt bästa men man måste ändå stödja upp honom och hjälpa honom ibland.

Iallafall ridpasset gick jättebra, han är inte min favorit, men han är väldigt duktig! PS: han har på sig min grimma på bilderna, visst är den fin?

Tack för att ni läste detta inlägg och så ses vi i nästa, hejdå!

Fina Christy! <3

Likes

Comments

Hallå!

Idag hade vi en teorilektion istället för ridlektion. Vilket var lite tråkigt för jag ville rida! Fast jag förstår att man måste lära sig det teoretiska med, men det är bara så mycket roligare att rida! Berätta gärna vad ni tycker om teorilektioner nere i kommentarsfältet!

Iallafall så hade vi teori idag och som ni läste i titeln så pratade vi om hästens utrustning. Innan vi kom dit så tänkte jag "amen gud va tråkigt! Jag kan ju redan sadelns och tränsets delar!" men det blev inte som jag hade tänkt. Det var liksom olika sorters träns och sadlar och förbyglar och rykt grejer och ludd och transportskydd och paddar! (Räkna hur många "och" det var i den meningen...) Och jag lärde mig massa nytt.

Vi var två ridgrupper som var hopslagna till en och i slutet körde vi lite tävlingar. En av de var vilka som kunde sätta ihop ett träns snabbast. I slutet av lektionen så fick två av grupperna ett pris och det första var att de får välja vad vi skall göra på lektionen nästa vecka (omg) och det andra var att man fick välja häst nästa pass. Min grupp vann tyvärr inget men vi hade kul iallafall och det är det som räknas! Och vi som inte vann något fick också önska häst tills nästa pass (men vi har ingen garanterad plats att få de vi vill ha). Jag önskade Mr. Czero hihi.

Så, det var lite om vår teori idag! Den var som sagt lärorik fast jag hellre hade velat rida. En övrig info är att jag inte kommer rida på fredag då jag ska på konsert så det kommer nog dröja lite tills nästa inlägg (kanske en vecka beroende på om jag åker upp till stallet i helgen eller så). Jag hoppas ni gillade det här inlägget så hörs vi i nästa! Kramis

Likes

Comments

Hallå! Och välkomna till min blogg.

Jag är en tretton snart fjortonårig tjej (03:a) som älskar ridsporten som nu har tänkt starta en blogg! Jag rider varje tisdag vanliga lektioner och varannan fredag i något som kallas hoppspecialen. Dessa ridpass är extra långa (1h och 15min) och det enda man gör är att hoppa eller ha markarbete. När man går i hoppspecialen får man också förtur på vissa tävlingar och p&j. Jag rider oftast Numbertwo skovly (tvåan), Mr. Czero, Tuva, Travolta eller Silver. Och de fyra första är mina favoriter.

Mr. Czero är min allra största favorit, han är en gammal arabkorsning på 153cm i mankhöjd. Han är en duktig häst men kan ibland bli stressad. Man måste verkligen rama in honom och hålla koll på sina händer, annars kan han dra upp huvudet.

Travolta är en underbar C-ponny med sin egen vilja. Han är väldigt skumpig och ibland är han lat och ibland är han pigg. Han blir väldigt stark i galoppen och ibland i traven, och man kan ej ha för korta tyglar.

Numbertwo skovly kallas för Tvåan. Hon är ett underbart sto som är väldigt annorlunda. Hon är väldigt sassy mot andra hästar hihi och är ganska obalanserad.

Tuva är hästen som jag har i hoppspecialen. Hon är en väldigt snäll hopphäst, kan ibland vara lite seg, men hon blir alltid glad när hon ser hinder. Man måste lägga upp en bra galopp innan hinder, annars kan hon bli osäker och stanna eller så kan man komma fel.

Silver är en bra ponny. Han går väldigt fint i dressyren och det är oftast då jag rider honom. Han gör oftast som man säger men ibland måste man va tydligt och inte ge sig. Han kan upplevas som seg men man behöver bara jobba med skänklarna så går han fram!

Hoppas ni gillade detta inlägget, så ses vi i nästa! Kramis

Likes

Comments