I lördags var det dags för lag hoppning i Mölttorp med Eliie och Grevagårds-laget. Jag startade tävlingsdagen med en för klass, vilket gick riktigt bra! Jag hade en bra känsla, och vi fick ett bra flyt igenom hela banan. De resulterade till en felfri runda, och de var en bedömning A0 så en 1a plats!

Vårat lag var riktigt taggade till lag klassen, alla hade varit nollor i för klassen utom en tjej. Så de kändes säkert! Första tjejen ut från vårat lag hade ett ner, vilket betydde att vi resterande behöver vara felfria för att laget ska gå vidare till omhoppning. Jag var näst på tur från vårat lag, start nr 19. Samma i denna klass hade jag en riktigt bra känsla, och detta var dessutom Ellies första start som bed A. Hon var riktigt fin och de blev en nolla!! Och jag var vidare till omhoppning, tyvärr var vi bara två felfria från vårat lag så laget gick tyvärr inte vidare till omhoppning men de gjorde inte så mycket för vi blev 4a av 13 ändå!! Jag red ju då omhoppningen för individuellt och de gick så bra, hon nollade även denna start och vi blev 10e placerade av 52stycken! Jag är så nöjd med henne, de var ju hennes första omhoppning och även första gången hon har fått gå tre gånger under samma dag!

Red med en superfin ängel från Lyckabymaja fpå instagram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ja, jag har varit väldigt frånvarande här ifrån men det har varit extremt mycket runt om kring just nu.. Dessutom har jag blivit sjuk som grädde på moset, vilket inte var så där jätte passande. Har väldigt mycket tävlingar inbokade nu och även en del nationella prov i skolan. Så de är sjukt frustrerande att vara sjuk och inte kunna göra nånting mer än att ligga i sängen och glo datorn, vilket jag tycker är ganska tråkigt egentligen. Och jag hoppas att detta blir sista dagen i sängen, för jag ska tävla på söndag och måste verkligen upp på hästryggen senast imorgon!!

På denna tid som jag har varit borta har jag hunnit tävla en del, men tänkte slänga in ett separat inlägg om de senare. Nu ska jag fortsätta se på Wahlgrens värld och bara försöka att bli frisk! Alvedon, nässpray, te och ingefära shots, mina bästa vänner ;)

Här kommer lite fina inspo-bilder <3

Likes

Comments

Ikväll har vi varit på lilla hjällö och hopptränat med Ellie. Känslan var bra, de är mycket att tänka på nu när jag egentligen har ställt om min ridstil helt och hållet. Men de kändes bra,  hon är okomplicerad och hoppar väldigt fint sålänge man bara sätter fint tryck och sedan bara stöttar henne bra. Vi red ganska mycket relaterade avstånd idag, vilket jag tycker är väldigt bra för Ellie, för då får hon lära sig att tacksera rätt. Först med bommar på marken och sedan med hinder. Hon hade lite svårt ibörjan, jag med för den delen.. Har svårt att sitta ner, vill gärna stå lite lätt i stigbyglarna men de vill inte min tränare 😉 Men när jag väl kom ner på henne och fick henne framför mig satt även bomarbetet. Jag sammanfattar detta passet till ett bra pass! Och från denna träning tar jag med mig arbetet vi gjorde ibörjan och övar på avstånd med bommar på marken. Såklart resten också, men de var just den biten som var "svår".

Likes

Comments

Godkväll på er! Vad kul att så många ändå har kikat in på min nya blogg!
Jag tänkte berätta lite om min dag.

Jag kan börja med att berätta att jag har nu 5 veckors APL (praktik ) och de är väldigt skönt faktiskt!  Slippa att åka till skolan varje dag och istället jobba med fantastiskt gulliga ungar.

Min dag har vart faktiskt väldigt lugn, jag började 8 och slutade 13.30. När jag kom hem var jag väldigt trött och jag kände att min förkylning var värre än innan, så jag bestämde mig för att ta de lungt en stund och spara på krafterna så jag inte blir sämre. Efter ett tags vilande var de stallet som stod på schemat, jag fick hjälp av pappa så de gick snabbt. Hästarna hade sin vilodag idag, vilket passade väldigt bra nu när jag kände mig lite krasslig.

Efter stallet så började jag lite på en skoluppgift om APLn, och efter det har jag grejat med bloggen och bara tagit de allmänt lugnt. Så en riktig slappardag kan man säga, men ibland behöver man de!

Jag tänkte avsluta med att visa dages outfits, inget speciellt men kan va roligt att se. En rosa stickad tror från gina och ett par mörka jeans från cubus.

Godnatt på er!!

Likes

Comments

Hej, vad kul att just du har tittat in på min nya blogg! Jag tänkte i detta inlägg göra en presentation av mig själv. Jag är en snart 17årig tjej som bor på en gård utanför Karlsborg. Jag går första året på Barn och fritids linjen i kavelbro där jag trivs bra. Som ni kanske förstår är jag en aktiv och sprallig tjej som helt inte vill sitta still, och tränar aktivt varje dag med min två storhästar. Jag har en egen storhäst som heter Ambition 16år som jag ridit La/Lb /H100 på, och årets mål är att rida Msv c1 i dressyren och starta en 120 i hoppningen. Ambition har jag haft i 2år och han har med tidigare ryttare ridit i landslaget i fälttävlan och var under året 2010 en av Sveriges bästa fälttävlanshästar där hans starkaste gren var terrängbiten och är även startad i världscupen. Så en rutinerad pojke!

Sedan har jag även ett 6årigt sto, Miss Ellie heter hon. Hon är inte min egna utan henne har jag för utbildning och tävling, och har ett bra samarbete med ägaren! Jag har haft henne sen maj 2016 då vi hämtade hem henne från Hannes Melin. Då var hon aldrig startad i varken hoppning eller dressyr, och jag har sedan dess startat upp till La1 dressyr och red även FEI för 5 åringar med fint resultat. I hoppningen har jag ridit henne upp till 100 med felfri runda. Årets mål är är att starta 120 i hoppningen och fortsätta där vi är i dressyren och även starta någon H90 i fälttävlan.


Så, nu fick ni även veta lite om mina hästar. Utöver de här är jag en positiv tjej med mycket motivation och driv! Jag är oftast glad och snäll. Och de bästa jag vet är att tävla, träna min hästar och min familj och kompisar!!

Likes

Comments