Om ni följer mig på instagram eller fb är detta ingen nyhet, men vill även berätta de här!

Vi blir en mer i teamet i februari!! Min nya stjärna Zlatanova flyttar in då! Ett stort på 6 månader efter casanova hästack. Denna fina grejer ska bli min blivande fälttävlans stjärna och tävlingspartner. Jag ska alltså tillsammans med tränare försöka göra mitt yttersta för att rida in och förvalta denna prinsessan på bästa sätt!

Jag längtar så efter henne, de ska bli så spännande! Det kommer bli en låååång resa innan vi ens är ute på tävlings banorna men en mycket nyttig erfarenhet tror jag! Så om ni följer mig kontinuerligt kommer ni få se mycket av denna dam!! Är ni inte lite nyfikna på vart detta kmr sluta? Det är jag 🙈

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag kan stolt representera min nya samarbetspartner och sponsor, STC traingclub!!

Jag är så tacksam och glad över att få möjligheten att ha dem som sponsorer under 2018! Detta gör mig ännu mer motiverad och taggad på 2018 tävlings år. Detta samarbete gör även att jag som ryttare kommer kunna lägga ännu mer krut på min egna fysiska hälsa, och kunna ge och påverka ännu mer och ännu bättre!!

Stort tack till STC,  det ska bli ett rent nöje att samarbeta med er!!

Likes

Comments

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja riktigt.. Men för drygt ett årsedan bytte jag skola, jag hoppade av häst linjen och började nån vecka efter på barn och fritids programmet på kavelbro. Detta val var inget jag egentligen tänkte igenom,  jag kan heller inte påstå att de var jag som valde detta.. Jag hade lite panik då jag inte visste riktigt vad jag ville , så när de fanns en plats ledig på detta program och mamma och pappa nämnde detta, var de bara något jag hoppade på även fast jag egentligen inte ville.. Till en början kändes de helt okej, och att de kunde vara något jag skulle klara av och kanske till och med tycka om.

Men neh,  jag har alltid tyckt att de är något som kännts fel. De har liksom inte varit roligt, och jag vill varken jobba med barn eller på gym när jag väl ska börja jobba.

jag går i tvåan, har 3,5 termin kvar är de någon idé att göra något? Är de försent? Jag kanske bara ska bita ihop och köra på, de kanske är så här de ska vara. Jag kanske bara är känslig. Jag vet inte vad jag skulle vilja göra istället,  men jag brinner för mina hästar och de är de jag vill sattsa på trots att jag inte är särskilt duktig. Men de är det jag älskar,  så kanske något med hästar, eller distans plugg kanske hade passat mig bättre ?

Det som tar emot mest är att jag kommer mig så tvingad till att gå upp till skolan, och jag blir liksom illamående bara av tanken att jag nästan dag igen ska tillbaka till skolan. Det var helt annorlunda när jag gick hästlinjen, då var de riktigt roligt att gå till skolan. Jag nästan längtade till nästa dag. Så därför känns detta byte ännu mer nedvärderat,  även fast de var andra saker som inte fungerade på hästgymnasiet. 

De här är bara massa tankar som flödar i mitt huvud,  har pratat lite med mamma och hon tycker såklart att de är väldigt tråkigt att jag tycker såhär.  Men hon tycker nog att jag bara ska kämpa den tid som är kvar. Sen har hon ju också sagt att jag kan byta, men hon vet inte riktigt vad hon ska göras för hon vill ju trots allt att jag ska må bra och trivas.. Och ärligt vet jag inte vad som är bäst just nu.. Tårarna är nära på att börja rinna när jag diskuterar detta ämne, om att jag inte trivs. Men vad tycker ni? Vad och hur skulle ni göra? Jag kanske bara ska blunda och kötta de sista helt enkelt..

Likes

Comments

Hej hörni!! Nu är de inte långt kvar tills verkligenheten börjar igen, om mindre än en vecka sitter jag i skolbänken igen... Usch. De känns faktiskt inte alls okej. Emellanåt har känslan faktiskt känts helt okej, och tanken på att man kommer in i rutiner igen och att vardagen blir mer strukturerad har känts bra. Men inte längre, nu vill jag bara spy på dem orden att de är dags för skolstart igen och tillbaka till vardagen.. Som ni kanske förstår är jag ingen tjej som älskar skolan och gillar plugg, tvärtemot kan man säga. Fast jag gör de ändå, bara för att jag vet att de är ett måste. Därför tycker jag fortfarande att de är så synd  att de inte funkade på rid gymnasiumet jag började med sedan hoppade av pga olika anledningar. Men de är så synd för när jag gick där tyckte jag de  ar rolig att gå till skolan och jag visste att vi skulle göra roliga saker.. Men nu är de verkligen inte så.. Tyvärr. Men nog pratat om de, för de var egentligen inte de här detta inlägg skulle handla om, utan jag tänkte dela med mig av hur jag ska spendera dessa få dagar som är kvar på sommarlovet.

Idag är de torsdag,  och jag jobbar till halv 8. Så inte mycket tid kvar på dygnet,  men stallet ska jag hinna med innan de är dags för natt.

Fredag, på förmiddagen ska jag spendera min tid i stallet. Rida och packa inför lördagens fälttävlans start. På eftermiddagen är de dags för lite jobb, 15.30-20.30. Fick frågan av en kompis om jag ville hänga med dem efter jobbet, men har inte riktigt bestämt mig än.. Beror lite på hur tidigt vi åker på lördag morgon ;)

Lördagen spenderas på fälttävlan i Åkerbo med bästa mamma och lilla Ellie. Jag är riktigt taggad inför denna start, och fälttävlan är verkligen de bästa jag vet!! Ska bli extra roligt nu när Ellie visat sig i så fin form de senaste! På kvällen när vi kommit hem, drar jag vidare till ett kompisgäng, vi ska bara hänga och ha en mysig kväll. Välbehövligt nu när de är så kort tid kvar. Blir nog även att jag stannar kvar över natten-->

Söndag, för vi ska nämligen ta tåget till Göteborg för att gå på Rix FM festivalen. De ska bli såå kul och mysigt!! Bara att få hänga runt i Göteborg med bästa vännerna är så uppskattat! Tror på en toppen dag!

Måndag, absolut sista dagen på lovet. Och jag har inget direkt planerat, antaglien bara sitta hemma och ha världens skolångest.. ;) Skulle kanske hänga med en kompis,  så vi kan ju isåfall ha ångest tillsammans över att sommaren nu är slut.. ;)

Jag tror att de kommer bli ett bra avslut på denna sommar. Och att de trots att de känns skit nu, kommer bli bra när de väl kommer igång! Hur ska ni spendera eran tid? Eller har jobb/skola kanske redan börjat??

Massa kramar Moa

Likes

Comments

Igår var vi i Mariestad på hopptävling med lilla Ellie. Jag är nöjd med dagen, och Ellie va4 en liten stjärna som vanligt!

Dagen startade med en 100 klass Avd A bed A0/A0.
Ellan hoppade fint på framhoppningen,  lite off kanske men helt okej. Inne på banan hade jag bestämt mig för att rida grunden som en skolrunda. Lugnt och snyggt. Och de höll jag mig till, väldigt lugnt och trevligt hoppade hon runt grunden lätt. Och dessutom felfritt! Till omhoppningen la jag upp tempot litegrann,  men hade bestämt att rida korta vägar och se lite hur hon tog de. Jag tycker hon tog de riktigt bra, dock blev det en liten ryttarmiss då jag i en tajt sväng inte att fått henne att byta galopp så kom vi i kors galopp, egentligen skulle jag bara varit stilla och ridit fram, men istället höll jag lite för länge och vi fick med oss bommen på hinder 10. Surt! Men jag höll mig fortfarande till planen och fortsatte att rida korta vägar, och dem två resterande hindrena hoppade hon kanon på!! Så 4 fel blev de, men ett nedslag gör absolut inget! Dessutom mitt fel.

Andra klassen var en 1.05 klass. Avd B bed A.
Känslan var bra även till denna klass, hon var lite mer framme nu. Dock blev hon trängd vid 2 tillfällen på framhoppningen och då får hon nästan som lite klaustrofobi.. Hon tycker de är jätte obehagligt när andra hästar tränger henne och hon blir istadig och de känns som hon får lite panik. Men bara att vara lugn så blir hon också de! Inne på banan gick hon som en klocka, och vi blev felfria! Vilket betydde 1a i klassen då de var bed A. De är så roligt att känna att hon hoppar så himla lätt över hindrena, och kul att hon är så positiv!

Jag har en riktigt bra känsla just nu, hon är riktigt fin. Inte bara hemma utan också på tävling! Spännande och kul!! Video på rundorna kommer på Youtube men säger till så fort dem är uppe :)

Likes

Comments

De var lördag 22 Juli. Klockan ringde 04.30, jag och min kompis Frida som skulle med mig som groom gick upp och ut i stallet för att fodra. Jag var piggare än vad jag trodde jag skulle vara efter få timmars sömn.

Halv 6,  Ellie hade nu ätit upp sitt kraft foder och mesta delen av sitt hö. jag hade nu fått på mig mina tävlingskläder och packat in de sista i sadelskåpet. Och vi kunde äntligen börja rulla mot Ljusslingsbacken och DM i fälttävlan.

Halv 7 var klockan ungefär när vi var framme, och jag gick direkt hoppbanan för att ha de ur vägen. Banan kändes fin, och jag hade en bra känsla.  Jag hade min dressyrstart klockan 8.12 så runt 20 över 7 började vi att lasta ur och fixa med Ellie.

Framridningen kändes bra, men jag fick inte riktigt med henne helt i vänster varvet, vilket gjorde mig lite stressad.. Men jag bara försökte andas och ta de lugnt. Koppla bort allt och alla runt omkring. Under min framridning över lag sitter jag oftast helt knäpptyst,  svarar knappt på tilltal men de är för att jag försöker hitta fokus i min egna lilla bubbla. Startsignalen gick och jag tänkte i samma sekund för mig själv, "nu ska vi allt visa dem". Och de gjorde vi nog ganska bra,  Ellie kändes riktigt fin!! Vilket slutade på fantastiska 78.6% !! 32straff!!

Efter dressyren var de dags för hoppningen,  jag tänkte många gånger för mig själv "låt mig nu inte sabba detta läge". Jag var rädd att jag skulle slappna av och inte fokusera efter att jag fått reda på min fantastiska dressyr poäng. Därför gick jag ännu djupare in i min bubbla. Och de funkade! En felfri runda!! Och vi låg nu i ledning i klassen och även i Distriktsmästerskapet!!

Nu var de många timmar till terräng starten,  Ellie veterinär besiktigades och fick beta en stund. Mamma fixade så att Ellie fick en box att stå i, istället för varma transporten. Måste tilllägga att de var ungefär 25 grader ute!! Nedan Ellie chillade i en box, tittade vi lite hoppning och fikade. jag svävade lite på moln, då jag fick väldigt fina ord till mig om mina fina poäng,  samtidigt som jag var nervös inför terrängen. Jag ville liksom hålla ihop de.. De kändes som dem längsta timmarna i världen.. Men de gick ganska bra med ett stöttande team bakom mig ! (<3)

Äntligen var de dags för terrängen,  allt fixades iordning, och nu började de även anlända mer publik och delar av min släkt var även på plats för att titta på oss.

Framridningen kändes riktigt bra, hon var framme och hoppade bra. Kände liksom att hon hade lugnet och då hade jag de med. 10 sekunder kvar till start , mitt hjärta pumpade lika så som jag kände Ellies adrenalin pumpa! 3, 2, 1 och vi var i väg i fullfart. Vilken känsla!!  Hela vägen runt!  Vattnet som jag fasat mest för for vi igenom utan några helst problem. Mot sista hindret och jag kunde inte sluta le, vi var nolla!!! Vilket betydde vinst i både klassen och Distriktsmästare!! Helt galet var stolt jag var!

Jag och 6 åriga Ellie som inte hade sett ett terränghinder när hon kom till mig för 1 år sedan var nu bästa junior (ja iallafall för dagen) . Otroligt tacksam över att jag får ha henne! Tack Camilla! (Camilla på bild tsm med mig och Ellie) även tack till mina fantastiska tränare! ( Helen, Elin, Ellen och Björn) Men de största tacket ska Mamma ha även pappa! Att ni alltid stället upp betalar och kör! Utan er hade de aldrig gått! Tack!!
Även tack till Frida som var med och grooma och stöttade!

Här har ni även lite härliga bilder från dagen!

Likes

Comments

Godmorgon! Idag ringde klockan halv sju och då var de stallet som gällde. Utsläpp, mockaning, mat fix, vatten påfyllning och ett ridpass på Ellie var de som gjordes. Ellan fick gå ett lite lugnare pass på gärdet,  och var faktiskt väldigt fin!

Stallet var färdigt vid 7.50, jättemysigt att få starta dagen i stallet. Även skönt att ha stallet färdigt.

Så när de var klart gick jag in och fixade mig inför jobb, och sedan blev det frukost mys! Så nu sitter jag bara och chillar lite innan de är dags att gå till bussen, som sedan tar mig till jobbet. Jobbar till 15, och då kommer min kusin och möter mig så drar vi vidare till Skövde för käk och mys!

Imorgon är de dags för för tävling, så jag packade faktiskt transporten redan igår.   Så de är skönt att de redan är gjort.

Ska ni hitta på något roligt idag?
Har en underbar dag så hörs vi!!

Likes

Comments

Godmorgon på er!

Grått väder idag, känns typ som hösten  är här nu.. :( Så de fick bli Lite mys såhär på morgonen, frukost i sängen med Wahlgrens värld på datorn. Innan de är dags för stall och sedan jobb. Helt enkelt en bra start på dagen !

Likes

Comments

Hej på er! Nu var de ett bra tag sen jag kikade in här.. Men jag måste erkänna att jag verkligen inte har haft tid. Jag har jobbat extremt mycket, och har jag inte jobbat så har jag suttit på hästryggen och har jag inte gjort de, har de varit kompisar som gäller. Sen har de inte varit så mycket tid kvar på dygnet. Tyvärr.

Nu är de vecka 32,  och jag börjar få lite smått panik! Skolan börjar om två veckor,  eller ja 1,5 vecka om man ska vara sån.. Jag stannar upp då och då och tänker,  vad fasen har jag gjort denna sommar?? Och får då svaret ingenting. Men såklart stämmer inte de, då jag faktiskt har gjort en hel del. Men har som sagt för de mesta jobbat eller ridit. Har naturligtvis gjort andra roliga saker också men de är dem tidigare nämnda saker som stått i fokus. Sedan har ju inte Sverige bjudit på de bästa sommar vädret, iallafall inte när jag har varit ledig.. Så mycket sommar feeling har jag faktiskt inte haft.. Men tänkte att jag kunde berätta lite roliga saker som hänt i ett annat inlägg lite senare.

Men en sak som jag måste berätta redan nu är att jag tillsammans med "min" häst Miss Ellie blev distriktsmästare i fälttävlan!! Kan ni förstå att vi tog DM GULD ! jag är så stolt och glad, vi vann på otroliga 33.2 straff! Helt magiskt,  men det kommer naturligtvis ett separat inlägg om detta också!

I veckan som är jobbar jag varje dag, så kommer inte hända så mycket. De enda jag vet är att jag ska ut med en kompis på fredag och tävlar i Mariestad på lördag. Sen får vi se,  ta de lite som de kommer. Njuta av den sista lediga tiden.
Har ni några tips på vad man kan göra en ledig dag får ni gärna kommentera!!

Hoppas ni har/haft ett bra lov/semester. Trots att sommaren inte bjudit på de bästa vädret.

Nu ska jag faktiskt ta och gå och lägga mig, vi hörs! Kram Moa!!

Likes

Comments

I lördags var det dags för lag hoppning i Mölttorp med Eliie och Grevagårds-laget. Jag startade tävlingsdagen med en för klass, vilket gick riktigt bra! Jag hade en bra känsla, och vi fick ett bra flyt igenom hela banan. De resulterade till en felfri runda, och de var en bedömning A0 så en 1a plats!

Vårat lag var riktigt taggade till lag klassen, alla hade varit nollor i för klassen utom en tjej. Så de kändes säkert! Första tjejen ut från vårat lag hade ett ner, vilket betydde att vi resterande behöver vara felfria för att laget ska gå vidare till omhoppning. Jag var näst på tur från vårat lag, start nr 19. Samma i denna klass hade jag en riktigt bra känsla, och detta var dessutom Ellies första start som bed A. Hon var riktigt fin och de blev en nolla!! Och jag var vidare till omhoppning, tyvärr var vi bara två felfria från vårat lag så laget gick tyvärr inte vidare till omhoppning men de gjorde inte så mycket för vi blev 4a av 13 ändå!! Jag red ju då omhoppningen för individuellt och de gick så bra, hon nollade även denna start och vi blev 10e placerade av 52stycken! Jag är så nöjd med henne, de var ju hennes första omhoppning och även första gången hon har fått gå tre gånger under samma dag!

Red med en superfin ängel från Lyckabymaja fpå instagram!

Likes

Comments