Hej!

Jag bloggade inget från fredagens och lördagens pass men här kommer en utvärdering från igår.

Igår så red jag dressyr. Jag red hästen indigo igen. Vi red mycket självständigt för att få hästen lösgjord. Jag gjorde mycket halter uppvärmingen och jobbade på lite större volter. Gjorde även övergångar i mest skritt och trav. Jag gick sen över till att verkligen få honom lösgjord. Han är en ganska pigg ponny så jobbade med mycket övergångar då med, sen även med mycket volter och lite mindre volter än i uppvärmningen. Det med övergångar funkar ganska bra för att han ska bli avslappnad och lite mer lösgjord.

Sen skulle vi alla gå in på mittvolten och jobba där med övergångar. samtidigt som hon stod i mitten och kunde ge oss lite tips. Han blev pigg i övergångarna till skritt, men det löste sig sedan efter att jag kommit ner djupare i sadeln och ställde honom liter mer inåt genom att krama lite på inne tygeln. Han blev lösgjord och behöll takten och formen bra i alla övergångarna.

Efter den volten så var passet nästan slut och vi skulle trava av dem på spåret och på större volter. Han gick då i en längre och lägre form, men var fortfarande rund.

Sen var passet slut och vi skrittade av dem. Detta passet var faktiskt ett av dem bättre på länge och är väldigt nöjd.

Här är en annan bild på indigo❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

I onsdags red jag mitt första riktiga ridpass på tokarp den här terminen. Det vi skulle träna på var att få hästen lösgjord.

Jag tog ut en häst som heter Indigo som jag skulle börja rida på. Som uppvärmning så gjorde vi ganska mycket övergångar. Det gick ganska bra. Det gick ju enklast i övergångarna upp utan att han ökade tackten. Men i övergångarna ner sen så bliv det lite "svårare", just eftersom att han är ganska pigg. Så jag fick jobba med att han inte skulle springa iväg för mycket osv.

Sen efter ett litet tag när vi hade ridit på en volt i båda varven och arbetat så var det dags att byta sin häst. Jag fick då rida prova på en häst som heter Faramir. Jag hade ridit honom kanske en eller två gånger innan när jag var lite nybörjare så kommer inte riktgt ihåg hur han är.

Vi skulle i alla fal börja jobba just med att få honom lösgjord, och gå i en bättre arbetsform på egen hand. Han var inte så fram för skänken precis i början. Men lyssnade bra framåt ganska snabbt. Han var verklig ur kul och rida, och jag behövde verkligen hitta en annan ridning än vad jag är va vid på honom.

Jag jobbade först med övergångar med Faramir mest halt skritt och trav. Jag ställde även honom lite på långsidan. Det sista jag gjorde med honom var att jobba mycket på c-volten, och jag tyckte själv att han började gå fint på de volterna.

Så jag är nöjd med båda två och det var en bra start på terminen!

Här är en liten bild på indigo

Likes

Comments

HEJ!

I måndags var jag på hööks och köpte lite grejer och jag tänkte nu göra en liten slags haul här!

Det första jag köpte var ett par svarta ridstövlar!

Dem kostade 1299kr i junior.

Sen köpte jag även ett allroundspö till. Jag tycker det var ganska fint men kommer nog att klippa bort den lilla flärpen, eftersom jag tycker att det är lite snyggare utan.

Jag köpte två par tröjor som var på rean och kostade då bara 52kr (Vita) och 58kr (stickade).

Båda tröjorna är från JH och jag gilla dem båda två.

Ett par ridhandskar

köpte även ett par till!

Även ett par beiga tyckte dom var väldigt snygga och att dem sitter hyfsat bra på mig.

Jag köpte även en ny ridhjälm för att den andra jag har börjar gå sönder lite!

Tror att detta var et sissta vi köpte men inte helt säker. Det är iaf två par ridstrumpor, båda från crw.

Ett par helt marinblåa och ett par rutiga och bruna.

Likes

Comments