Äntligen är ridningen igång ordentligt. Jag fick rida Nebo Rooney eller Nebo som han kallas för. Det gick inte dåligt men inte jättebra heller men nöjd är man. Han bar bara lite seg men nästa vecka ska jag nog ha dressyr spö på honom och se om han blir lite mer fart i men ändå lättare att ställa. Men han blev också lite rädd för buskar och en flughuva men det får man räkna med för att han är ju bara 6 år.

foto: Nelly

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu är mitt sommarlov officiellt slut och nu väntas nationella prov och ridningen + stallvärds passen börjar. Har haft en ganska tråkig sommar men det ända roliga var Grällsta.
Mina veckor framöver kommer att se ut såhär:
måndagar: Stallvärd
Tisdagar: stallet
onsdagar: ridning
Torsdagar: stallet
Fredagar: Ledig
Lördagar: stallet/ ledig
söndagar: stallet/ ledig

Likes

Comments

Vart ska man börja är frågan. Har så mycket att berätta men vi kan väll börja med att jag fick Donn i år igen och han var lika envis som förra året. Men jag känner att jag har blivit tuffare och lägger på men skänkeln direkt när han håller på.
Skillnaden från förra året så red vi till Sandtaget och bada med hästarna fast Donn ville inte så jag fick hoppa upp på Philip istället och han älskade att bada.
Fick också en spark på köpet av mamma Mia på smalbenet när hon tänkte sparka Donn men vad gör det om hundra år.
Vårt grupp namn var Noras Namnlösa Kaos Ryttare och det stämmer bra det, kaos på banorna.

Finns så mycket att berätta men det blir för långt att skriva så ni fick små snuttar om vad vi gjorde och vad som hände.

Likes

Comments

Gud vad tiden går fort för att om 4 dagar åker jag till Grällsta, jippi! det känns som att det var en evighet kvar för någon vecka sedan. Vill att det ska vara lördag imorgon!! orkar inte att vänta.

Likes

Comments

Äntligen har min nya hjälm kommit och det är en Horze Ascot ridhjälm och jag har den i mörkblå och jag älskar den. Jag trodde att färgen skulle skrika blå men det för den inte och det blåa gör den lite speciell och sticker ut. Dock så har jag en marinblåa ridbyxor och kofta man kan ju nästan tro att jag älskar marinblå/blå men det gör jag inte det bara blev så :D Förutom hjälmen så ska jag rida på Onsdagar i höst i en vanlig ridgrupp så inge mer hoppspecial för mig. Jag fick valet men då får jag inte gå på Grällsta på somrarna så valet var enkelt inge mer hoppspecial men det jag kommer att få göra är att ta privatlektioner, gå på kurser och vara med på ridskolans tävlingar så helt ledsen är jag inte. Dels så kommer jag kunna rida privatlektion på storhästar så att helt lönlöst är det inte att sluta. OBS!! EJ SPONSRAT

länk till hjälmen om du skulle vilja kolla in den: https://www.horze.se/ridhjälmar/horze-ascot-ridhjälm/30064.html?color=BL

Likes

Comments

Nu är det bara två veckor kvar tills jag drar till Grällsta :D

packlistan är klar, planeringen återstår. Nästa veckans att göra lista är redan klar och det är hitintills 6 st saker på den men kan bli mer. Det som står hitintills är: Dubbelchecka packlista, tvätta kläder, kolla med Jessie om skjuts, putsa/göra rent mina ridstövlar/skor, skaffa det som saknas och tvätta benskydd. Har också skrivit när det ska göras också.

Jag vill att allt ska vara klart nästa vecka för att då är det bara att ta det lugnt veckan efter och att det är bara att packa de saker som ska med. Då behöver inte jag nojja så himla mycket.

Tanke på att nojja så är jag jätte nojjig över min nya hjälm då jag råkade beställa en mörk blå och är jätte rädd att den lyser blå och det vill jag inte men på bilden såg den svart ut. Kommer eventuellt hämta den idag och då får vi se.

Likes

Comments

Spelnörd delux här!

Har spelat star stable sen det typ kom ut men senare tagit en paus på MÅNGA år men beslöt mig för att börja spela det igen i oktober förra året då det var halloween på en ny gubbe.Då blev jag helt enkelt besatt och satt dygnet runt vid datorn tills jag var tvungen att göra ryktesuppdrag och då blev det långtråkigt. Efter många många VECKOR är jag tillbaka i spelet dock inte helt besatt av spelet som jag var förut. Hehe och det första jag gjorde var att köpa "MelodyWish" både lite spontant och dumt men vad gör det om hundra år, jo man blir fattig på starcoins . Min nya favorit outfit är denna blå/ljus blåa LOVE IT.

Förutom att spela har jag samtidigt lyssnat på min musiklista på YT (har inte spotify, är snål) som har gått från 5 låtar till 10. Har seriöst lyssnat på den så att jag kan alla låtar utantill och det blev som en liten tidsfördriv när jag spelar både SSO och Minecraft. Tycker att tiden går så långsamt när man längtar tills man ska på ridläger och att alla ens vänner är bortresta och man sitter hemma med grabbarna grus. Ingen studsmatta för att någon som vi inte nämner namnet på vill inte laga den :( eller rättigare sagt skjuter upp det med ursäkter HELA tiden. Det är BAJS helt enkelt.

SORRY för pixlarna men kan inte ta skärmdumpar utan det får bli från telefonen :)

Likes

Comments

21 DAGAR kvar tills jag drar till Grällsta, taggad.

Var där mitt första år förra sommaren och är helt kär i det stället. Jag vet att de har fått lite (mycket) negativa omdömen men det var typ för ca 5 år sen. Men det betyder inte att det behöver vara dåligt nu :) Men blev positivt överraskad av att det var så bra, både ledarna och hästarna. Alla hade ett leende på läpparna och hästarna var snälla. Grupperna var nivå anpassad och den ridläraren/ledaren man hade fokuserade verkligen på varje elev och man fick både bra kritik och samtidigt vad man ska tänka på. Ledarna känner också hästarna så bra så att de vet hur de är och att en del saker kan vara väldigt svårt på just den hästen. Det ända jag säger är att det är värt varenda krona.

Likes

Comments

Hejsan! det var länge sen sist. Själv har jag haft det fullt upp. Förra veckan hjälpte jag till på ett ridlägerför de allra minsta och som tack så fick jag rida på Fredagen och det var inte direkt något vanligt pass utan det var dels en fågel som var i ridhuset och som sedan flög in i fönstret (dog inte utan var chockad) som ridläraren fick släppa ut. Sedan efter ca 15 min så sitter en fågelunge på Tibos rumpa och jag får värsta paniken men förutom det gick passet jättebra med Tibo.

Om 26 dagar åker jag till Grällsta och är på ridläger en vecka. Kommer inte att uppdatera den veckan utan gör det när jag kommer hem.

Likes

Comments

Igår hade jag och 3 andra hoppträning inför tävlingen på lördag. Hade en bra kännsla och nöjd över Tibo. Lite missar från mig genom att jag inte drev i svängarna men andra gången gilt så satte vi det. Nu är man extra förbered inför tävlingen.

Tävlar hela helgen, så taggad. Tävlar hoppning på lördagen och Dressyr på söndagen.

Sedan aka jag rida imorgon i en stor häst grupp och hoppning på fredag i min vanliga grupp.

  • Filed under: Tibo

Likes

Comments