Idag hoppade vi. Vår grupp fick en ny ridlärare som heter Gabbi i vintras, hon är skitbra! Så alltså hoppade vi igår, ganska lågt men det var ändå mer av en teknikbana. Det var många svängar och man behövde hela tiden ta ut vägen. Vi tränade mycket på att kolla vart man ska, vägarna och få en bra anridning i ett bra tempo. Tuva (Weltin) , en hannoveranare/fullblod född -98, efter Renommee xx är ett väldigt snällt och erfaret ridskolesto, Hon har ett bra sug på hinder, stannar aldrig river sällan (nu menar jag på hinder under 1 m). Hon är väldigt rolig att hoppa med,, en av favoriterna just då. Man behöver oftast inte tänka så mycket på hur man kommer in och så, men så klart måste man ju ändå ta ut vägen och ge henne bra förutsättningar för att lyckas. Är mycket nöjd över gårdagens pass, hon lyssnade väldigt bra så jag kunde fokusera mera på min position över hindrerna, vägarna, eftergiften och blicken. Vi hann bara hoppa banan en gång var, så det var ju lite synd, men blev nöjd första gången så det var ändå rätt skönt att avsluta bra.

Jag är anmäld till en "hopptävling" på torsdag. det är i förmån för Fuck ALS, arrangerat av Gabbi då hennes pappa har blivit drabbad. Jag kände att det var självklart att jag skulle vara med! Det är då 70 för häst och 50 för D-ponny. Det är då clear round bedömning. Startlistan kommer ut i eftermiddag så då vet jag om jag kommer med eller inte. Informerar er i sen om det!

Som ni kanske ser nu så har jag bestämt mig för att börja med bloggandet i gen, känner mig motiverad nu, fast jag kanske inte har tiden till att lägga ut varje dag, men ska försöka skriv lite om passen och tävlingarna och så! :b

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Heeej! Åh denna efterlängtade Fredag, veckan har varit så lång med nationella o skola och jaa. Jag håller typ på att bli förkyld, e sjukt snuvig och väldigt trött.

Carro (en kompis) har varit här och vi spelade Five Nights at Freddy's. Det är typ ett skräckspel där man är nattvakt på en resturang med 4 gosedjur som vill mörda en. Asså det är läskigare att spela det än att kolla när andra spelar det på yt. Vi fick panik och stängde av det i slutändan haha. Nu ska jag kolla på Friends och sen sova som en get (mohahahhaha).

Idag tänkte jag skriva om barrering också, typ som lite info. Det är när man gör saker så att hästen ska hoppa högre över hinder. Man brukar bla lägga grus i hästens benskydd så att det gör ont när hästen slår i en bom, för då hoppar hästen högre nästa gång så att den undviker smärtan. Vita små prickar där skydden sitter kan tyda på barrering men det kan så klart vara vanligt gammalt skav eller märken från rasp/mugg. Något annat man gör är att man höjer hindret precis när hästen hoppar så att hästen alltid tror att det är högre än vad det är. Vad är era åsikter på detta? Tycker själv inte att det verkar särskilt kul för hästen/ponnyn, det både sänker hästens självförtroende och så gör det ont fysiskt på dom.

Sen tänkte ja kolla med er, ska köpa ridstövlar, så har ni några tips? Har provat på Hööks och har svårt att bestämma mig :'D


Likes

Comments

Heeeej!
Idag hade jag NP (nationella proven) i svenska. Det kändes helt ok, hoppas på typ iaf C :D. Sen hade vi NO och franska, typ chilllektioner hehe. Nu på eftermiddagen har jag tyvärr inte hunnit kolla på Friends eller typ fira Jennifer Anistons födelsedag alls.. Men jag har haft så mycket annat kul! jag har varit med Mia (min granne o vän) hela eftermiddagen, först åt vi mellis, sen va vi ute o sprang ca 3,5 km (inte så mkt men hehehhehe) och sen var vi över till My (ännu en gång en granne o vän) och städade i kaningårdens bod. Har blivit helt förälskad i en blå (grå) hane som heter Lille Frank. Han är såå söt men han hatar mig. Nu ligger jag i sängen och ska snart sova.

Så det va min dag. hoppas ni haft det bääst!!


​Lille Frank!! (sry för dåålig bild)

Likes

Comments

Har varit väldigt oaktiv men nu ska jag börja skriva igen!

Just nu känns allting riktigt surt eftersom det känns som om jag inte får göra nånting och så är det en massa prov, som tex NP hela förmiddagen imorgon och en massa andra grejer.. Orkar inte med något mer, all skit får dra till soptippen... Ser iaf fram emot att bäästa Jennifer Aniston fyller 47 år imorgon!! Ska firas med att kolla på Friends i massoor :D Idag har jag städat på Lille-John och varit med Mia. Nu är lilla kaninen där ute och stampar, ser väl nåt läskigt :,D 

Aja hopas ni har haft en bra dag och ser fram emot i morgon! :)


Likes

Comments

De senaste 4 dagarna har jag varit på hoppkurs för Jenny på MRS. Jag har haft Liberty alla dagar och han har varit super duktig. Vi har tränat på att hoppa ur svängar och reglera galoppsprången för att ge hästen bra förutsättningar för att lyckas. Det har varit bra och lärorikt, och Liberty har alltid bjudit framåt och stannade eller rev inte en enda gång. Han är helt klart min favorit i hoppningen, han är väldigt stabil och lyssnar bra! Men jag är nöjd, det har gått bra.
Hoppas ni alla har ett bra lov!
Bilder kommer senare.

Likes

Comments

Här är bilderna från gårdagens pass!❤

Dumle är så söt på den här bilden<3

Asså gud dör min sits asså jag bah "ey va händer yao" hahaha

​Haha här ser man att min väst sitter innanför tröjan så att jag ser fett rak och stel ut haha omg

Likes

Comments