En enkel och god förrätt gör man av några skivor baguette och trattkantareller. Fräs ½hackad gul lök tillsammans med 1 dl trattkantareller. Klicka i 2 msk crème fraiche och lite grädde låt det puttra lite. Fördela svampröran på baguetterna och hyvla över lite ost. Gratinera i 225 grader ca. 10 minuter. Servera med lite grönsallad och ett glas rött. Tina Nordströms Le Bistro passar bra.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Något gott till fördrinken på nyår kanske? Vi testar några recept för skojs skull. För att vi hade alla prylarna hemma som behövdes. Den första var avokado mixad med cremé fraiche, pressad citron. Toppa med stenbitsrom och hackad rödlök. Grymt gott! Grymt enkelt!

Den andra som vi provade var en med rökt lax. Mixa lax med Philadelphiaost och bred röran på rostade painriche skivor. garnera med lite lax, svartpeppar ringlad olivolja och persilja eller gräslök. Makalöst smarrigt.

​Jamen då så...Då var det bara resten kvar.

Likes

Comments

Jag älskar tulpaner. Det vet min kära syster som gav mig den här buketten på julafton. Den får pryda bordet denna annandag jul.

Likes

Comments


Äntligen sitter dom på plats, gardinskenorna i sovrummet. Har länge velat ha den där hotellkänslan i sovrummet. Nu så känns det riktigt bra. Det saknas ytterligare ett gardinpar i vitt. Kommer inom kort.


Likes

Comments


Nu har julmattan kommit på plats i biblioteket/ateljén. Älskar färgerna som jag tycker är väldigt mycket jul. Den ligger på hela vintern och ger mig ett varmt och mysigt intryck.


Jag blandar på med olika färger, former och stilar. Tar lite nytt, lite gammalt. Använder loppisfynd och arvegods i en salig röra. Det känns hemtrevligt och mysigt. Bara en vecka kvar till jul och jag tar det rysligt lugnt. Första gången på många år som jag inte tokstressar. Det blir jul ändå tror jag./ Pia

Likes

Comments

Ok Tomten om du läser så vet du vad jag önskar mig. Soffan och borden kommer från MIO och kuddarna finns på Svenskt Tenn. 

Likes

Comments

​Med enkla medel kan man få lite julfeeling på ytterdörren. En halmkrans lindad med gråmossa eller lav inhandlades på rea. Sedan pyntade jag med kottar, kanel några röda dekorationsäpplen från en gammal julgrupp och så stack jag i granris. Klart och så prisar vi och lovsjunger limpickan. / Husfrun på Villa Ryttarängen

Likes

Comments