Ingredienser ca 16 portioner:

* Pajbotten: 4 dl mandel, 1 dl kokos, 3 dl torkade aprikoser, 1 msk kokosolja, 1/2 tsk bourbonvanilj och en nypa salt.

*Lemoncurd: 8 dl kokosflingor, 3 dl honung, 2 dl smält kokosolja, 6 st citroner plus juice av skal, 1 tsk gurkmeja.

Gör såhär: Mixa mandel och kokos till mindre bitar med en mixer eller matberedare, sedan tillsätter du aprikoser, kokosolja och salt och mixar till en massa. Tryck ut massan i en pajform och även upp på kanterna. Mixa sedan fyllningens kokosflingor i en matberedare till en fuktig massa. Det tar ett tag innan kokosen slås sönder och släpper ifrån sig oljan, så mixa på! Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa så slätt din mixer klarar. Bred sedan ut fyllningen över pajbottnen och låt stå i kylen ca 2 h!

Den här kakan är sååå god och nyttig!! Tycker du inte om surt så är den inte för dig. Personligen hatar jag sött.

Jag gjorde kakan till påsk då det passade bra imed gurkmejan gör kakan gul. Innan jag satte in den i kylen droppade jag bara röd karamellfärg och drog lite med skeden i haha, måste vara lite kreativ. 

Hoppas du får användning av receptet

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments