Header

Jag gillar amerikanska namn på mina barn, dock så hatar alla mina vänner det men jag vill inte ha något vanligt tråkigt namn på mina barn haha!

 • Fina namn på flickor: 
 • Madison 
 • Acacia
 • Hailey
 • Aisha
 • Chloé
 • Kendra
 • Savannah
 • Ashley
 • Caitlyn
 • Fina namn på pojkar:
 • Liam
 • Adrian
 • Zakarias
 • Jeremy
 • Mason

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

1. Lära mig att prata franska

2. Skaffa en tatuering

3. Ta körkort

4. Gå på Lana del rey's konsert.

5. Lära mig teckenspråk.

6. Donera blod.

7. Gå på skumparty.

8. Skriva en novell.

9. Resa jorden runt.

10. Tågluffa.

11. Simma med delfiner.

12. Gifta mig.

13. Skaffa barn.

14. Rädda någons liv.

15. Rida på en elefant.

16. Åka på en ''fest'' resa med mina vänner.

17. Göra volontärarbeten.

18. Åka luftballong.

19. Åka motorcykel.

20. Ordna en möhippa.

21. Hitta min Mr.Right.

22. Gå på självförsvar.

23. Avfyra en pistol.

24. Vara högst upp i Eiffeltornet.

25. Naken bada.

26. Bli med i ett parti som har samma åsikter som mig.

27. Kyssa någon på nyårsafton vid tolvslaget.

28. Vara bartender utomlands.

29. Åka i en limousine.

30. Åka på en ''fest'' kryssning med mina vänner.

Likes

Comments

Jag vet att det blev en lång text men snälla läs hela! Okej jag tänkte låta mig själv bli lite personlig nu och skriva ut vad jag tycker om våldtäkter.

Det här händer hela tiden, varje dag.Det händer gång på gång, det får inget slut. Jag vet att folk inte tar det här på allvar först det händeren själv eller någon man älskar, men jag tycker att man ska ta det på allvar oavsett vad.

Till att börja med så nej, jag har inte själv blivit våldtagen men jag tycker fortfarande att det är något utav det hemskaste som kan hända en människa. Folk skämtar om våldtäkter hela tiden och det är så inåt sjutton fult gjort. Tänk så sitter det en person bredvid som har varit med om det? Det spelar egentligen ingen roll, man ska aldrig skämta om sånt för vem vet nästa gång kanske det blir du eller någon du känner, och hur skulle det då kännas ifall det stod någon och skämtade om din mardröm?

Jag tror att man aldrig kan förstå riktigt hur det känns om man inte har varit med om det fruktansvärda själv. Jag tror inte någon kan förstå hur den personen kände sig just då när det hände eller hur den känner sig varje dag resten av sitt liv.På en kort tid förändras hela dens liv, bara för att den var på fel plats vid fel tidpunkt, bara för att den tog en genväg eller bara för att den skulle gå ifrån en fest.Jag tycker inte att Sveriges polis (eller någon annan polis i världen) tar det här på allvar. Jag fattar att det är mycket svårt att hitta gärningsmannen men kom igen, det här är ett utav de vanligaste brotten nu för tiden så borde man inte lägga ner mer tid och resurser på det?Många tjejer väljer att inte anmäla våldtäkter bara för att de vet att polisen inte kommer hitta gärningsmannen och OM polisen hittar den så spelar det ändå ingen roll för gärningsmannen kommer vara ute från fängelset efter en kort tid.Kan ni fatta att tjejer inte ens tycker att det är värt att anmäla våldtäkter längre pga av det här. Vad händer när gärningsmannen kommer ut igen? Kommer den vilja ha hämnd igen på personen som satte den i fängelset?Jag tycker att man verkligen borde ha hårdare lagar på sånt i Sverige och även hårdare fängelsestraff.Man tar ens frihet. Personen som har blivit utsatt kommer knappast våga att gå ut själv. Den kommer vara traumatiserad resten av sitt liv.

Jag har hört jätte många säga att ''Tjejen hade utmanande kläder så hon bad om det'', liksom va? Man ska kunna ha på sig vad man vill och ingen har rätt att röra en ifall man inte vill det, det här lärde man sig redan på dagis. Man ska till och med kunna stå naken framför en och den har fortfarande ingen rätt att ha sex med dig om du själv inte vill det.

''Hon sa nej men menade ja'' - Nej det menade hon inte, ett nej är alltid ett nej. Återigen så fick man lära sig det här på dagis. STOPP NEJ SLUTA betyder INTE ja.

''Hon var full och får skylla sig själv'' - Ursäkta? Skylla sig själv? Ska hon behöva skylla sig själv för att du inte kan behärska dig och för att du precis begick ett brott, absolut INTE!

''Hon vill bara ha uppmärksamhet och det är därför hon säger att hon har blivit våldtagen'' - Nej en person som har blivit våldtagen skulle inte ens våga prata om det och om den gör det, tro på den.

Om man har sex mot sin vilja så är det våldtäkt oavsett vad, det spelar ingen roll ifall du känner personen, ifall ni är i ett förhållandet eller ifall det är en random snubbe. Det är fortfarande våldtäkt.Det spelar ingen roll ifall du var full, hade en kort kjol eller hade en jävla one piece. Det är fortfarande våldtäkt.Det spelar inte heller någon roll ifall han attackerade dig i en park medans han misshandlade dig eller ifall han precis sa att han älskade dig. Vill DU inte så är det fortfarande våldtäkt.Sen jag var en liten flicka har jag fått hört ''Var rädd om dig, prata inte med främlingar'' osv. Jag har fått höra liknande grejer under hela min uppväxt. Om att man inte ska gå hem försent, om att man inte ska gå genom en park, att man alltid ska ha med sig någon etc. Man har alltid fått lära sig att vara rädd.Istället för att lära killar att inte våldta så lär man flickor att behöva vara rädda hela tiden.Jag är rädd hela tiden för att något ska hända mig och det vet jag att nästan alla flickor är gällande det här.Det är dags att vi gör någonting åt det här. Det är snart 2014 och det här kan inte vara ett utav de största samhällsproblem vi har längre.

Likes

Comments

Mina drömmar:

Jag vill läsa sam-beteendevetenskap på gymnasiet, efter det ska jag vänta ett år innan jag börjar på universitetet. Under det året så ska jag jobba ett halvår och sen ska jag ut och resa med mina vänner. Jag vill även flytta ihop med mina vänner eller någon kille. När det är dags att börja på universitetet så ska jag plugga i Uppsala (har alltid velat bott där av någon konstig anledning, det är liksom inte för stort men inte för litet). Jag ska antingen plugga till att bli psykolog eller barnmorska, jag har inte bestämt mig än men det kommer jag säkert att göra, vem vet jag kanske hinner ändra mig. Någonstans där vill jag få mina barn och hitta en fin man och leva lyckliga i ett fint hus eller en fin lägenhet. Jag kommer antagligen att flytta tillbaka till Örebro när jag börjar skaffa familj, för oavsett hur mycket jag hatar det här så älskar jag det ändå. 

Likes

Comments


Ni vet när man planerar att köra träning en hel vecka, men sen kommer den där jävla träningsvärken dagen efter och man orkar inte fortsätta träna först det är över. Så här kan du undvika det!

Hur du undviker träningsvärk:

1.Uppvärmning - Lederna smörjs, cirkulationen ökar och syretransporten till musklerna förbättras. Det gör i sin tur att risken för skador minskar och träningsvärk förebyggs.

2. Nedvarvning - är ytterligare ett moment som bör ingå för att minska träningsvärken. Det räcker med att jogga eller gå i lugnt tempo i cirka fem minuter.

3. Stretcha! - Stretchingen bör vara en del av träningen och innefatta de sista 5-10 minuterna av passet. En muskel som är förkort eller stel kan inte arbeta i hela sin längd vilket påverkar träningen negativt. Stretchingen ger musklerna större förutsättningar för att arbeta korrekt vilket i sin tur ger ökad styrka. 

Likes

Comments

Det här stör jag mig på: 

Jag stör mig på det mesta så listan kunde göras längre men jag försökte korta av den lite! 

 1. När folk tuggar högt/smaskar.

2. När folk nyser utan att hålla för.

3. När folk rör mitt hår, särskilt utan att ha tvättat händerna. Usch! Inte nog med att jag är håröm så har jag bacillskräck också.

4. När folk skrapar i tallriken. Kan verkligen få panik på det här, det är verkligen mitt hatljud.

5. Snåla människor...

6. När folk ignorerar en helt utan anledning. 

7. Folk som går jätte långsamt framför en.

8. Folk som inte håller tider, t.ex ifall man har bestämt en träff och sen dyker personen upp sent.

9. När folk inte spolar efter sig på toaletten...

10. Mönstret randigt och rutigt, funkar i vissa fall men oftast inte. 

11. Folk som andas skit högt och skit tungt. 

12. Tjejer som inte kan gå i klackar men ändå insisterar sig på att göra det. 

13. Människor som är verkligen genom falska. 

14. Människor som suger ut glädjen ur dig. Ni vet när man är på skit bra humör och sen kommer det någon som bara drar ner allt.

15. Folk som inte kan ta ett nej. Antingen så fortsätter de tjata eller så blir de bara sura...

Likes

Comments

Tio saker jag gillar :

1. Massage, så jäkla skönt!

2. Sommaren, särskilt sena sommarkvällar. 

3. Mina vänner, de betyder verkligen allt för mig.

4. Pingviner, behöver inte ens förklara det här.

5. Ny rakade ben och ny bäddad säng, bara tjejer förstår hur bra det här känns.

6. Killparfym, behöver inte förklara det här heller.

7. Bra musik, finns inget bättre.

8. Harry Styles, gillar är väl ett ganska milt ord??

9. Spela gitarr!

10. Träffa nya människor.

Likes

Comments

fem sanningar om mig själv

1. När jag är arg/upprörd börjar jag att städa

2. Jag skrattar åt precis allt

3. Jag drömmer mardrömmar nästan varje natt

4. Jag pratar igenom varenda film jag ser

5. Jag har världens bästa vänner

Likes

Comments