Hur svårt kan det vara? Ryck upp dig, var lite positiv för en gångs skull.

Var ska jag börja? I vilken ordning ska jag ta allt, för att inte missa någonting? Allt jag känner har ett värde, allt jag känner spelar roll. Jag får inte glömma någonting, då kanske ingen förstår... Men det kanske inte gör någonting. Jag skulle nog inte heller förstå.

Det slog mig en kväll, att jag inte kommer ihåg sist jag mådde bra. Jag kommer inte ihåg sist jag var glad, inte ens för en dag. Tidigare har jag kunnat se tillbaka och känna att "åh, vilken fin dag det var." eller kanske "haha, shit vad kul jag hade den där dagen!", även om det bara varade en dag- eller bara några timmar. För jag har så länge jag kan minnas aldrig mått riktigt bra, inte under en längre period. Men nu kommer jag inte längre ihåg, jag minns inte. Jag vet att jag varit glad, någon gång. Men jag kommer inte ihåg hur det kändes eller när det var.
Jag har en tendens att så fort jag känner bara en liten del glädje inom mig avvisa den känslan. Jag tillåter inte mig själv, för jag vet att det inte är sant. Det är inte på riktigt och tillåter jag mig själv att känna glädje har jag lättare för att stupa rakt ner i mörkret igen. Jag är rädd för att tappa bort mig i glädjen och sen inse att allt egentligen är skit, att jag inte förtjänar att vara glad och må bra. Jag orkar inte gå igenom det. Jag orkar inte. Det är inte värt det.

Det är såhär det känns. Jag kämpar dag ut och dag in med att förändra och förbättra mig själv, våga vara glad, våga må bra. Vara så positiv som jag bara orkar vara. Jag är helt slut. Jag orkar inte, men ändå försöker jag. Jag tänker inte sticka under stolen med att jag tillåter mig själv att må dåligt, för det gör jag. Flera gånger om dagen. Men min energi börjar ta slut. Ingenting är kul längre. 

Hur ska jag någonsin kunna bli glad igen?

Likes

Comments