Här om dagen så fick jag och två av mina vänner tillgång till den stora studion på skolan ifall en lärare var med under tiden och det var väldigt kul. Kunde inte infoga alla bilderna då allt hamnade på sne så behöver lära mig detta. Men det var väldigt kul att få sitta med och se sin egna låt växa till liv .Stefan är co writer och även min pojkvän som också sitter med. Han spelar även trummor vilket gör mig otroligt tacksam. Vi käkade även lite pizza i gänget vilket också var väldigt mysigt. vi satt där i rätt många timmar men det var det värt, fler ska det bli

Love Vendela<3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår var jag och min årskurs iväg på UF kickoff i Växjö.

Det var över mina förväntningar faktiskt, det var väldigt kul och jag kände att jag fick ut mycket av det. Både kontakter och vägar till att komma igång. Min samarbetspartner var sjuk för 10:onde gången och det känns lite sådär, så jag ska prata med mina entreprenörskaps lärare om hur jag ska gå till väga, för jag är redo att gå all in! Men det var en väldigt rolig upplevelse eftersom jag själv kan se mig som en entreprenör i framtiden och att få plugga detta i skolan är ju bara en dröm som kommer till liv.

Sen hände det inte så mycket mer den dagen mer än en massa plugg och städning.

Men idag vaknade jag med ett leende på läpparna, tror denna dagen kommer bli bra. Är nu förtiden taggad till 1000 på det mesta och det är väldigt skönt. Så idag blir än härlig dag:

Love Vendela<3

Likes

Comments

Denna lightningsboxen fick jag idag från min pojkvän

När han hade åkt iväg nu ikväll så funderade jag på vad jag skulle skriva i den, För man vill ändå vara lite originell. Efter lite googlande och tänkade kom jag på vad jag verkligen ville skriva.

"MAKE IT HAPPEN".

Visst, inte så originellt kanske och även en gnutta ost luktar det också men det är så bra. Jag har länge nu under en period varit väldigt nere och inte direkt för en speciell anledning utan det bara hände. Min motivation har inte häller varigt på topp och jag har inte känt för så mycket. Musiken som jag i vanliga fall älskar att hålla på mig bara försvann ur mina händer och jag ville hellre lägga min tid på serier och bara ligga i soffan (vilket absolut inte häller är fel, bara väldigt olikt mig att göra).

men nu ett tag senare började jag få tillbaka all feeling, motivationen och glädjen i det mesta. Mina drömmar kom rusande tillbaka och jag kände för första gången på kanske 1 år att nu kör vi. Jag ska minsann inte sitta här och drömma och inte göra ett skit åt det. Så jag tog upp gitarren kontaktade mina vänner som jag kanske inte haft den bästa kontakten med under denna tiden och försökte laga det jag hade haft sönder. Nu 1 månad senare ska jag om två dagar spela in min egna låt jag skrivit med hjälp av min pojkvän i en stor studio vi har på skolan, jag har startat ett UF-företag och ska få göra saker jag tycker är helt underbart kul, jag har min fantastiska underbara familj som jag nu bara spenderar ännu mer tid med än innan och mina fina vänner.

Så nu 1 månad senare så ser jag precis vad det var jag gick miste om, och jag skulle aldrig vilja vända tillbaka dit.

So get your shit together för det är värt det till 100%


Love Vendela<3

Likes

Comments

Denna helgen har varit väldigt händelserik men väldigt händelsefattig på samma gång.

I fredags så var jag i kyrkan på ungdomsamligen och vi hade väldigt kul allihopa. Det var mest allmänt häng och där jag kan passa på att träffa alla mina vänner i Sävsjö på samma gång.

Lördagen hände inte så mycket. Var hemma hela dagen och fick lite kvalitets tid med min äldsta syster, det kände jag var väldigt trevligt! Sen idag var jag lite i kyrkan och spelade, mamma och pappa var i Jönköping så jag fick stå för lite barnpassning! Sen blev det även lite muffinsbak vilket barnen uppskattade väldigt mycket.

Nu sitter jag på tåget till Växjö och det blev mer spännande än jag trodde. Vi hör en smäll och hela tåget tvärbromsade men körde snabbt på igen, sen hörde vi en massa skrammel under tåget och tydligen körde vi på en älg. Inte så nice kanske. Men vi hade inte så långt kvar tack å lov för det stank död älg i hela tåget. Men det gick väll bra för alla utom älgen.

Tycker det kan vara bra att investera i vildstängsel längd tågräls också för djurens skull.

Love Vendela<3

Likes

Comments

Jag åker hem varje helg.

Varje helg vill jag inte åka hem till Sävsjö och varje helg vill jag inte åka tillbaka till Tingsryd. Många tror nog kanske inte detta, men det är svårt, det är tufft. Jag ÄLSKAR mitt liv!! Jag älskar mina vänner i Tingsryd, jag älskar min familj och mina vänner i Sävsjö. Varför ska jag behöva välja? Hur jag än gör kommer jag få behöva uppoffra något och det är det som känns så otroligt jobbigt. Men jag tror att Gud har en plan, mycket större än mig och vad jag kan drömma om. Så det som gör att jag faktiskt tar mig igenom vardagen varje dag är tack vare honom. Jag lägger mitt liv i hans händer och så litar jag på honom,


Nu är jag i Sävsjö och har precis kommit hem från Tonår som det kallas. Det är en ungdomsgrupp i min kyrka där vi träffas och bara har det allmänt gött, men även varvar ner och får möta Gud lite med. Ikväll var en helt otrolig kväll. Det kändes lite som att jag hittade tillbaka till allt det som får mig att må som allra bäst. min familj.

Mina vänner i kyrkan är min familj, min familj bunden med blod är min familj Och även min finaste pojkvän ingår i den kategorin. Familj är så mycket större än bara "familj" och jag är så otroligt tacksam över den familjen jag har!


Godnatt nu mina vänner hoppas ni har haft en riktigt fin dag!

Love Vendela<3

Likes

Comments

En stor del av mitt liv just nu består av resor. Eftersom jag pluggar på distans så blir det många h i både buss och tåg. Jag är väldigt delad över vad jag egentligen tycker om att lägga så otroligt många h på att bara vänta. Jag väntar på tåget, bussen och på att komma fram, det är nästan löjligt. Det tar ca 2,3 h för mig att ta mig hem från Tingsryd där jag pluggar och ibland kan det vara skönt att vara varva ner lite. Men nästan alltid blir jag vara uttråkad.

Sitter just nu på bussen som ska till Växjö för att sedan åka vidare med tåg till Sävsjö. För i sävsjö har jag mitt "vanliga" liv. Det är där jag är uppväxt och har många fina vänner inklusive familj. Men i Tingsryd är där jag skaffat nya vänner och har på något sett börjat om i livet. Jag bor själv, lagar mat själv, tvättar städar och allt sånt. Det är en otroligt stor kontrast mellan att säga godnatt till mamma och pappa på kvällen än att bara lägga sig i sängen när man känner för det.

Men jag reser som sagt mellan mina två "liv" varje helg och det är sjukt skumt. Lever nästan som dubbelliv vilket är en konstig känsla, men det är så mitt liv ser ut

Love Vendela<3

Likes

Comments

Idag har varit en väldigt hetsig dag men samtidigt en väldigt härlig dag!


Matte är kanske inte det roligaste men det stod först på schemat och det gick väldigt bra. Siffror är absolut inte min starkaste sida men jag rullar fram, läser just nu kursen 2b och det funkar så bra så, är verkligen ingen A- elev med godkänt har jag allt minsann!!

Sen var det lite fler ämnen som ensemble, entreprenörskap, engelska och GMU. Skoldagen i sig var ju kanske inte så nice men det är lite mysigt med skola tycker jag. Älskar min klass så otroligt mycket så ser nästan varje dag fram emot skolan.

med sedan efter det så gick jag hem till min lägenhet och käkade lite för att sedan bege mig till min fina vän Amanda, där var vi ett tag och såg filmen I'm Not ashamed !!


SÅ SJUKT BRA FILM! Rekommenderar den för precis alla!

Här är en bild på omslaget till filmen, tycker verkligen alla ska se den! men nu så är det dags för mig att säga godnatt! så det är precis det jag gör! godnatt på er hoppas ni har haft en väldigt bra dag! 

Love Vendela<3

Likes

Comments

Nu i 2:an så är det dags för oss att starta UF-Företag. För er som inte vet vad UF företag står för står det för "Unga företagare" och är helt enkelt vi som elever i gymnasiet som får lära oss att vara egenföretagare för ett år. Jag har idag startat ett företag som vi döpt till FotoArt. Vi ska tillverka posters och tavlor som vi själva skapat genom att vi målat, designat i datorn eller målat.

Bilderna ska vi inspirera från dessa. Vi vill ha väldigt cleana posters som är moderna som vi tror är i tiden just nu. Vi hoppas på att det går bra helt enkelt! Hör av er till mig om ni skulle vara intresserade!

Love Vendela<3

Likes

Comments

Idag blir en stressig dag känner jag redan nu

Today är det skola som gäller för mig! sedan är det råplugg som gäller för att en engelskainlämning som ska in imorgon kväll. Efter det så blir det lite inspelning i studion för min nya låt som jag verkligen hoppas ska bli bra! Min underbara pojkvän Stefan och min bästa kompis Sebastian hjälper mig med den! Vilket är otroligt snällt, hade aldrig klarat det på egen hand!

Sedan blir det mysipys hos en tjej i min klass med lite filmkväll! (Sjukt nice!!!)

Mitt liv just nu skulle jag säga är på topp, bortsett från att jag nästan varit sjuk hela veckan men det känns väldigt bra just nu och hoppas att det ska fortsätta så!

Ha en trevlig dag mina finisar

LOVE: Vendela

Love Vendela<3

Likes

Comments

Mitt namn är Vendela Rancinger och jag är snart 17 år kommer ifrån en liten stad kallad Sävsjö.

Jag bor för tillfället nu ensam i en lägenhet i Tingsryd för att jag pluggar på gymnasiet Academy Of Music And Business, och där trivs jag väldigt bra! Jag går mitt andra år nu vilket innebär väldigt mycket plugg, och ja även estetare har än del läxor att göra. Jag skriver musik och umgås med vänner på fritiden, inredning är också ett väldigt stort intresse för mig och tycker livet är allmänt nice! Jag hoppas er vistelse här ger er något gott för det är vad jag vill göra! sprida glädje där jag kan! ha det bra fina ni 

Love Vendela<3

Likes

Comments