Hej, det var ett tag sen.. Jag känner för att börja igen, men jag vill börja om helt. Så jag har skapat en ny blogg också på här på nattstad.

http://www.nattstad.se/johannaholmqvist

Kolla den gärna 😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu tar jag sommarlov!!! Så sjukt gött. Det har varit ett tufft skol år och 2:an kommer inte att bli lättare...

Så mycket sommarlov får jag inte. Nu på fredag så ska jag till Breanäs. Jag ska vara fadder på ett fyra veckors läger. Efter det så har jag två veckor sen börjar jag sommarjobba.

Kommer att sakna klassen, har precis börjar lära känna några bättre.

!!!!SOMMARLOV!!!!Likes

Comments

Var med några klasskamrater igår. Sofia, Veronica, Marlene, Melanie, Andreas, Karl och Felix som inte går i klassen. Vi hade tänkte att grilla i Tyringe.

Jag åkte in till Hässleholm och väntade på dem skom jag skulle ta bussen med (Andreas, Karl och Felix). Det börjar med att Karl försover sig så han hinner inte med bussen och vi andra vet inte vart bussen går ifrån. Vi hittar bussen 2 innan den ska köra. Spring till bussen och får reda på att vi måste lösa biljetter (det var ven ersättnings buss) tillbaka så vi springer till baka och göra och springer tillbakas till bussen och ser att den kör iväg. Så nu måste vi vänta  i en timme tills nästa buss.

Vi meddelar den andra i chatten som vi skapade att vi missade bussen. Då ringer Sofia och och säger  att Veronicas pappa kör den ditt och att det finns plats till oss också, så den kom och hämtade oss. Men stakars Karl hade inte kommit och vi var tvungna att köra.

Framme i Tyringe och Marlene väntade på oss. Vi gick tillsammans till dammarna där vi skulle grilla. Först hade vi lite problem med att få ingång grillen, men till sist gick det och vi alla blev mätta. Då kom Karl cyklandes. Han hadecyklat från Hässleholm till Tyringe. Det fanns så klart korv kvar han.

Sen så plötsligt blev det vattenkring. Vi använde våra tomma flaskor till att kasta vatten på varandera. När vi var genom blötta och trötta på vattenkriget gick vi alla hem till Marlene och badade.

Karl hade glömt sina badkläder, men jag hade ett par badshorts och en extra handduk som han kunde få låna. Efter en massa tjat om att han skulle låna dem, gav han upp och gick in för att bytta om. Han ångrar sig inte.

När vi alla började frysa gick vi upp och la oss i solen och bara chillade och hade det trevligt. Dock så försökte några slänga i Karl i poolen men lyckades inte.

Det var en mycket rolig och trevlig dag med mycket skratt och vatten.

Likes

Comments

Tyskland resan del 4:

Efter att vi var på museet fick vi tid till att gå runt och göra vad vill ville. Vi fick ca. två timmar. Vi tjejer ville gå och shoppa. Wiebke hade berättat om en affär som säljer jätte billigt smink, hårprodukter och annat. Vi var ju bara tvungna till att gå ditt. Vi alla köpte rätt så mycket. Alla tyskar bara tittade på oss när vi gick runt och var helt förvånade. Jag menar jag köpte hår färg som kostade ca. 25 svenska kronor och maskara för ca. 30 svenska och lite annat. Sen gick vi till en kläd affär. Jag köpte tre tröjor. Några ville titta på skor, så vi gick till en sko affär. Där hittade jag ett par skor som jag gillade och köpte dem. Sen han vi inte så mycket mer, för vi alla skulle samlas igen.

Denna bilden är innan vi gick in på musepet.

Hela gänget. Kölnerdom i bakgrunden.
Mina älskade tjejer <3

Likes

Comments

Tyskland resan del 3:

På fredagen åkte vi in till Köln. Vi gick till ett museum om Hitlers tid. Museet låg i ett gammalt fängelse där de låst in en massa människor. Man hade ingen trevlig känsla när man gick där inne...


Här en bild på en cell. Här satt säkert minst 20 personer instängda, Eller något sånt, jag vet inte men det var iaf många som satt i samma cell. man kunde se en massa teckningar på väggarna som fångar har gjort, och en massa saker som den har skrivit. En del var som de hade ritat/skrivit med en penna och en del hade de skrapat dit det med något. Jag undrar bara var de fick pennor ifrån.När jag kom in i detta rummet fick jag en jätte äcklig känsla i magen och jag var inte den ända. alla som jag gick in där med kände det också. Det kändes verkligen att där inne hade det hänt något hemskt. Direkt när vi gick in där så kom den, bara så där. Det var jätte hemskt och lite läskigt efter som vi alla kände det. Sen när man gick ut igen så försvann känslan. Inte helt, men den var inte lika stark.

Här kan ni se en gång, Det är celler som ni kan se.Det fanns inte så mycket att ta kort på. Det som var mest intressant var cellerna.
 

Likes

Comments

För  ungefär en vecka en sen var vi på det sista konfalägret på Tjurkö. Lika kul som alltid. Vi leker en massa lekar och har en massa kul hela tiden. Vi var på Boda Borg, hade tema tävlingar, Golgatavandring. En massa kul.

Igår blev dem konfimerade. Det ska bli skönt med en liten paus nu, men jag kommer att fortsätta. Men nu är konfan är slut så kan jag satsa lite mer på skolan nu de sista veckorna, och det känns ganska skönt.

Men är extremt trött nu så det är snart dags att sova. Det är jobbigt att sitta uppe och titta ESC och sen inte kunna sova så länge man på morgon...

Likes

Comments

Kännde mig ganska irriterad innan idag. Dels för att jag inte fattade min kemi läxa så jag blev sur på mig själv och för att jag blev total dissad igår på valborg... Helt plötsligt kännde jag bara för att ut och springa en rund. Så det gjorde. Fy vad skönt det va. Jätte skönt väder va det också. Det kändes att konditionen inte var på topp, har inte tränat på ett tag. Så det blev en del powerwalk också. Men det var sjukt skönt att få komma ut och röra på sig. Det hjälpe verkligen mot min irritation. Sen gick jag också en rund med sötaste Amanda. Väldigt kul, hade inte träffat henne på ett tag. Vi snackade om lite allt möjligt som vi brukar göra.

Skola imorgon.... Måste sova nu så att jag orkar upp imorgon. Godnatt.

Likes

Comments

Idag var YOHIO och uppträdde i Kristianstad. Efter som jag bara älskar honom, för hans musik och att han faktiskt vågar vara sig själv, så var jag tvungen att åka in för att se honom. Men... men... det fanns ingen som kunde följa med mig, inte ens mina föräldrar kunde. Så jag åkte in själv.

Efter uppträdandet var det dags för att skriva autografer. Man var tvungen att köpa en YOHIO-tröja eller hans nys album för att få en autograf. Jag bestämde mig för att köpa tröjan. Jasg stod i kö i ca 50 min. Men det var värt det. Att få stå framför honom och han tittar en i ögonen och ler. Han är bara så söt. Ångrar inte att jag åkte in, fast jag var lite osäker i början. Det är ju inte så kul att åka till stan själv, men jag ångrar det verkligen inte.Likes

Comments

Nu vad de några dagar sen jag bloggade. Har blivit lite dålig på det. Nu i helgen har jag varit i Breanäs för tredje gången i år. Jag ska ju vara fadder på ett konfaläger i sommar i 4  veckor och fredag-söndag har alla olika ledare träffats på Breanäs. Det var väldigt kul. Träffade och lärde känna några nya människor. På lördagen kom även alla som ska bli våra konfirmander under sommaren och deras föräldrar för att träffa oss och få lite information inför sommaren. Så är sjukt taggad inför sommaren nu.

Idag har jag även varit men Emelie. Hon och hennes syster har skaffa lite roliga nagel grejor, så vi har fixat med det. Jag ska faktistk själv också beställa det, för jag tycker det är kul med naglar. Naglarna blev kanske inte jätte bra, men det var typ första gången så jag tycker att det är helt okej. Kommer ju bli bättre om jag skaffar eget och kan träna på det då.


Min hand. Emelie gjorde mina naglar och jag gjorde hennes.

Likes

Comments

Tyskland resan del 2 :

När vi kom fram till Wiebkes församlingshem så hade hennes mamma fixat mat till oss alla. Vi fick spagetti och kötfärssås. Efter det så gick vi och kollade på deras kyrka som fanns precis utan för församlingshemmet. Det var en väldigt fin kyrka, finare än den som vi har här i Broby.
 

Dale fjantade sig lite när jag skulle ta kort.

Vi fick gå upp till orgeln och titta 

Jag kommer inte ihåg från vem, men i den där saken ska det tydligen liga ett liten ben, en liten skelett ben från någon rätt så känd från biblen.

En blid tagen uppe från orgeln. Här får ni en bild av hur kyrkan ser ut.

Här sitter hela det underbara gänget.

Sen kom våra värdfamiljer och hämtade oss. Jag och Fiffi  bodde hos samma familj. En mycket trevlig familj. Vi satt upp en stund på kvällen och pratade. Dem hade lite frågor om Sverige. Sen var men trött. Hade inga sörre problem med att sova.


Här står jag med min och Fiffis värdfamilj. Det är Fiffi som og kortet så hon kunde själv inte var med. Saknar dem. Flickan i den röda koftan, frågade om hon fick ta en bild på oss, och det fick hon, sen använde hon dem som bakgrundsbild på sim mobil. Så gulligt. Nej det var en riktigt härlig familj.

Likes

Comments