I onsdags var det dags att lämna Bali för Singapore. Vårt flyg gick klockan sex på morgonen så vi var tvungna att gå upp väldigt tidigt för att åka till flygplatsen. Tur at det finns redbull,kaffe och socker så att vi lyckades hålla oss vakna hela dagen. Vi var framme tidigt på förmiddagen så det var bara att lämna väskorna och ge sig ut på upptäcksfärd direkt. Självklart ville vi gärna se Marina Bay, hotellet som ser ut som en jättestor båt. Som vanligt när vi ska leka fina blev det lite fel. Vi var inne i en fin byggnad och skulle gå ut men hittade inte utgången så vi gick runt och letade ett tag innan vi tillslut frågade vakten. Han skrattade lite och pekade på en glasdörr mitt framför ögonen på oss som vi hade missat. Eftersom vi ville ta kort från toppen av marina bay gick vi till skybaren där för att ta något att dricka. Som vanligt kände vi oss lite malplacerade eftersom alla andra där är buisnissmänniskor och vi bara är wannabe backpackers. Vi fick bekräftelse på detta rätt snabbt då de kom med notan precis när vi fått vår dricka, antagligen för att de var rädda att vi skulle ta en springnota. Vi hade hur som helst en väldigt bra dag. Vi stannade bara i Singapore en natt och som tur var lyckades vi pricka in det så att det blev samtidigt som ladies night. Ladies night är rätt vanligt i Asien och innebär att tjejer får gratis drinkar en kväll i veckan. Vi tog tillfället i akt och gick till Sofitel innan vi drog vidare för att se light show som var väldigt fint. Vi hade egentligen tänkt gå ut och festa men den planen sprack då vi båda hade på oss skor som gjorde så ont att vi knappt kunde gå. Idag har vi varit i Gardens by the bay och tagit kort. Sen har vi mest tagit det lugnt och bara sett oss omkring. Vi hann tyvärr inte stanna i Singapore så länge men det levde verkligen upp till våra förväntningar. Det påminde lite om Shanghai fast renare, dyrare och trevligare invånare. Ikväll åker vi till Malaysia som blir vårt sista stopp innan hemresan!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bali

Idag var det dags att besöka Asiens största aqua park! Det var hur kul som helst, vi kände oss som små barn igen. Det fanns massor av olika vattenrutscbanor och självklart ville vi åka allihop. Det fanns både fritt fall där man står på en lucka som öppnar sig så att man åker rakt ner med full fart och massor av andra roliga saker. Vi sprang fram och tillbaka så mycket att nästan alla i personalen började känna igen oss och vi fick smeknamnet "ladies from sweden". Självklart lyckades vi inte ta oss igenom dagen utan att faila några gånger. Först var det när vi skulle åka twin slide, man tävlar om vem som kan åka snabbast genom att ta fart och hoppa på en skumhummimadrass nedför rutschbanan. I början var vi lite försiktiga med att ta sats men sedan kickade tävlinginstinkten igång och det slutade med att vi flög åt helvete. Det enda vi hörde när vi kom upp var "ohhhh shit" från personalen . En annan lite rolig incident var när vi skulle åka en "avloppsrutschbana." På något sätt lyckades vi hamna fel och fastna mitt i hålet. Efter mycket slit lyckades vi tillslut ta oss loss men självklart åkte vi baklänges och välte hela däcket. Vi fick en rejäl kallsup men även ett gott skratt precis som alla runtomkring. Det var en väldigt rolig dag, parken var hur grym som helst. Innan vi åkte hem skulle vi äta på burger king men även där blev det fail. De hade inget vegetarisk alls så vi fick äta en hamburgare med bara bröd, grönsaker och dressing vilket kändes lite skumt men det var helt okej. Imorgon blir det bara att njuta av vår näst sista stranddag.

Likes

Comments

Bali

Det är ganska vanligt med dragshows här på Bali så självklart ville vi inte missa det. Ikväll när vi gick runt på stan såg vi ett ställe där de hade det så vi gick in direkt. Det var väldigt roligt med härlig stämning och de som uppträdde var både snygga och duktiga. Får ni chansen så borde ni definitivt gå!

Likes

Comments

Bali

Vi är på Kuta nu som ju är ett känt surfställe eftersom det finns mycket bra vågor här. Enda sen vi kom har killarna som jobbar på stranden tjatat om att vi ska lära oss. Vi bestämde oss tillslut för att pröva vilket vi inte ångrade! Det var svårare än man trodde men väldigt kul! Nina blev t.om så skillad att hon lyckades surfa och ta kort samtidigt! Denna kvällen blir vår sista här vilket ska firas med drinkar/mat och kanske bio.

Likes

Comments

Bali

Eftersom det inte gick att bada i fredags passade vi på att göra en utflykt då. Vi missade risfälten i Kina så vi ville gärna se de här istället. Vi ville också se templet Ulun Danu som ligger på en sjö med jättevacker omgivning. Vi blev hämtade ganska tidigt på morgonen och åkte direkt mot templet. Det var annorlunda från alla andra tempel vi sett, det stack ut på grund av den fina naturen runtomkring. Efter templet var det äntligen dags att se risfälten! Även om det inte var riktigt som de i Kina var det väldigt, väldigt vackert. Vi hade också tur med vädret, det var inte jättevarmt vilket var tur eftersom man får gå en bit runt fälten. Något annat som vi gärna ville se var kecakdansen. Vid solnedgången samlas människor vid havet och dansar och sjunger på ett väldig speciellt sätt. Vi trodde först inte att vi skulle hinna i tid, typiskt nog hade det skett en olycka och vägarna är inte jättebra här. Som tur var kom bi bara tio minuter försent så vi hann se större delen av dansen. Det var en speciell upplevelse som inte liknar något annat vi sett. Efter den här fullspäckade dagen kunde vi bocka av nästan allt på vår lista över vad vi vill se och göra här så att vi bara kan njuta av sista veckan på vår resa.

Likes

Comments

Bali

Efter nästan 2 månaders uppehåll blev vi sugna på att gå ut en kväll. Vi blev rekommenderade att gå till Sky Garden som ligger i Legian. Vi blev verkligen inte besvikna. Den hade fem våningar med olika musikgenrer. Det var fyra olika Dj:s som spelade. Det fanns även rooftop med utsikt mot stan. Stämningen var helt otrolig. Vi dansade hela natten vilket gjorde oss sugna på att gå igen dagen därpå. Som tur var så var det LADIES-NIGHT vilket innebar att man fick gratis inträde och dricka om man var tjej. Även den här kvällen var lyckad, men nu kommer vi vila i några dagar för att ladda batterierna till nästa ställe.

OBS! Tyvärr kunde vi inte ta med våra bilder eftersom vi fick höra att turister ofta blir bestulna i de områden.

Likes

Comments

Bali

Nu har vi äntligen kommit fram till Bali!!! Vi mellanlandade i Singapore vilket är lite komiskt för att vi kommer flyga tillbaka dit nästa onsdag igen. Det är ju inte första gången vi får åka fram och tillbaka, det hände även i Bangkok och Peking. Vår första dag i Bali var nice även om det inte blev riktigt som vi hade tänkt. Bali är ju känt för att vara ett strandparadis men tyvärr kunde vi inte vara på stranden eftersom vattnet var så högt att det täckte hela stranden. Som tur var hade vi pool på hotellet så vi kunde vara där istället.

Likes

Comments

Thailand

Idag var det vår sista dag i Thailand, imorgon åker vi äntligen till Bali! 😀 Vädret var inte riktigt på topp, det var lite molnigt men det var perfekt för att träna acroyoga. Det var en månad sen sist så det var kul att komma igång igen. Man kan väl inte påstå att det gick felfritt, vi failade en hel del innan vi fick till det. Vi filmar varje gång vi prövar något nytt och vi fick oss ett gott skratt när vi kollade på failvideosarna. Det ser väldigt kul ut när vi ramlar, vi hamnar ofta med rumporna i varandras ansikten. Vi ser fram emot att fortsätta med träningen på Bali och även när vi kommer hem igen.

Likes

Comments

Thailand

Dagen till ära hade vi tänkt skriva ett inlägg om vad vi har kommit att uppskatta med Sverige som vi inte tänkt på innan vi åkte.

1. Välfärden: All fattigdom och misär vi har sett här har fått oss att uppskatta den svenska välfärden mer än någonsin.

2. Att det är enkelt: Här är allt en process och saker som borde vara enkla är onödigt komplicerade. Vi insåg inte hur lätt och smidigt Sverige är förrän vi kom hit.

3. Att det är rent: Sverige har en otrolig standard när det kommer till renlighet och hygien. Det stinker inte, det är rent på gatorna och det finns inga råttor eller kackerlackor i maten.

4. Folk respekterar dig: Självklart finns det undantag men de flesta i Sverige vet hur man ska bete sig. Man respekterar varandras personal space, man knuffas inte och man följer kösystemet.

5. Kvinnosynen: I Sverige har de flesta en mycket bättre kvinnosyn än i de länder vi har varit i. Många män tar sig friheten att kommentera vad man har på sig och lägga äckliga kommentarer om ens kropp. Vi har även varit med om att bli smygfotade när vi bara hade på oss bikini.

6. Sötsakerna: Sverige har ett enormt utbud av choklad, godis och bakverk som vi saknar väldigt mycket.

7. Sommaren: När man ser alla bilder som folk lägger upp nu är det svårt att inte längta lite till den svenska sommaren. Uteserveringarna, hur alla lever upp och att solen nästan aldrig går ner. Tur att vi bestämde oss för att åka hem tidigare och inte stanna hela sommaren som var planen från början.

Trots att detta inlägget blev lite negativt mot Asien så trivs vi här och det finns många bra saker som inte i finns i Sverige.

Likes

Comments

Thailand

Den här resan har förändrat oss mer än vi trodde. Här kommer en lista med de största förändringarna:

1. Vegetarianer: Sen vi kom hit har vi sett med egna ögon hur illa djur blir behandlade. Allt handlar bara om pengar och inte alls om djurens mående. I Sverige är det lätt att låtsas som ingenting men här är det annorlunda. Vi insåg att vi inte längre vill vara en del i att djuren behandlas illa och bestämde oss därför för att bli vegetarianer. Idag var det en månad sedan vi sist åt kött.

2.Vi har blivit tuffare: Vi insåg snabbt att för att klara sig här måste man stå på sig. Folk vill gärna blåsa en så fort de får chansen och därför gäller det att alltid vara på sin vakt och säga ifrån när något inte känns rätt. Som tjej är det extra viktigt då kvinnosynen här är annorlunda. En del män kan bete sig riktigt äckligt och då måste man kunna säga ifrån ordentligt annars kan det gå illa.

3. Vi har slutat bry oss: Ingen av oss brydde sig jättemycket om vad folk tyckte om oss innan vi åkte men nu har vi slutat helt. Vi går runt som hippies i fula kläder, beter oss ännu konstigare än vanligt och är allmänt knäppa.

4. Vi har sänkt standarden: Efter någon månad här har vår standard sänkts rejält. Nu för tiden är vi glada så länge vi inte får vägglöss eller något annat som är svårt att bli av med. Vi reagerar inte på kackerlackor, ödlor eller andra insekter i rummet eller på matställen.

5: Vi har blivit tacksamma: Vi har verkligen insett vilken tur vi har som är födda i Sverige. Man ser hur hårt människor här sliter och ändå knappt har mat för dagen medan vi som bara är tjugo har möjligjet att resa runt hela världen och göra vad som helst av våra liv.

6: Nya insikter: Vi har insett mer och mer vad som är viktigt för oss och hur vi vill leva våra liv. Nina som är väldigt organiserad har kommit fram till att det inte går att planera allt och bestämt sig för att bli mer manana och ta dagen som den kommer. Sofia som kanske är lite väl manana har förstått att ibland kan det faktiskt vara bra att ha en plan i livet.


Likes

Comments