Oj då, var ett tag sedan jag var här inne ser jag. Har väl varit lite mycket kan jag skylla på.
Jobbat heltid samtidigt som jag har familj och häst, då blir nåt annat "lidande".


När man har haft cancer så nära inpå sig som jag har haft, en sambo som fick Non-Hodgkins lymfomcancer förra året, så värdesätter man livet på ett helt annat sätt än vad man gjorde förut.
Nu har han inget kvar, går på kontroller varje kvartal...och peppar peppar så ser värdena bra ut. Hoppas det förblir så :-)

Så min syn på livet blev helt annorlunda i juli 2013. 


Då undrar jag ibland hur vissa tänker...


Person A känner sig utfryst/mobbad i ett stall (eller hur jag nu ska uttrycka mig) och har stöd av person B. Stämningen i C's stall är "under all kritik" och det känns inte kul att åka till stallet vissa dagar. A gör allt för att hitta stallplats någon annanstans och B flyttar med när stallplats hittats. 
Så länge är allt bra, sommaren fungerar bra med samarbete ihop med de andra inackorderingarna (D, E, F och G) i nya stallet (ägt av H). När semestrar och allt annat börjar ta slut och vi närmar oss slutet av sommaren, börjar det kännas lite konstigt av någon anledning.
A och B har samarbete med ut-och insläpp på helgerna, H vill att dem ska samarbeta med D, då hen har två hästar. 
Varpå A tycker att D, "hen kan man inte diskutera normalt med", för D har så stark vilja, man blir "överkörd" av D och D får allt till hens fördel.
A vill skriva upp sig på vilka pass hen kan och skulle man vilja byta kan man göra det muntligt med varandra när det blir aktuellt.
D vill sitta ner och gå igenom kalendern månad för månad, för vet man att man inte kan behöver man liksom inte skriva upp sig och då kanske det finns någon av oss andra två som kan ta dem passen. Så slipper man "byta muntligt framöver". B tycker att D's idé låter bra och kan inte förstå varför A motsätter sig allt som kommer från D.
Så samarbetet med ut-och insläpp mellan A B och D, rinner ut i sanden.. 
Sen börjar D känna sig utfryst/mobbad..av både A, E, F och G. E pratar knappt med D. F & G (två generationer) pratar knappt med D heller, eller svarar på tilltal. A gör samma sak. 

MEN VAD FAN ÄR DET MED FOLK???!!! 


B pratar med D, då hen känner D sen tidigare...upplever inga bekymmer - dem emellan. A verkar tycka att B ska sluta "vara normal" med D, då A nästan slutar prata med B också.
D påtalar detta till H...som inte verkar bry sig, utan tycker att "det löser sig väl det är ju vuxna människor...ni kan väl prata med varandra."

Nu har det gått så långt att D har sagt upp sin plats i stallet. B är på väg därifrån också...

INTE KUL ALLS!!!


Trodde att hästarna var huvudsaken, att vi gör detta för våra älskade djurs skull. Inte för att "jag är bättre än dig, du ska inte komma här och tro att du är nåt och vet mer än mig"-typ.

Varför har vi hästfolk sån stor egenvilja? 


Blir sååå trött..


Nä nu ska jag ha lite kvalitetstid med familjen.
Ta hand om varandra 


/ K

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har en liten sjukling här hemma, dottern har troligtvis gått och fått öroninflammation. Något måste det vara i alla fall...
Vaknade i natt av att hon kom in till vår säng ledsen. Tänkte inte mer på det, hon fick välling och somnade sen. Vid 05:30 börjar hon gråta, näst intill hysteriskt, skriker att hon har ont. Frågar henne vart hon har ont men får aldrig något riktigt svar. Får i henne lite flytande alvedon så efter en liten stund så lugnar hon sig och somnar.
Vaknar sen igen vid 8:30, för att köra samma procedur. Stackars lila älsklingen :-(
Fick ringt till vår vårdcentral..och blev något besviken på mottagandet i andra sidan av luren. En super otrevlig distriktssköterska. Fick en tid...kl 17. Så min dotter ska gå här hemma och ha skitont utan att jag kan göra så hemskt mycket. Alvedon får man ge mellan var 6-8 timme. Jippie...not!

Ringde sjukvårdsupplysningen, 1177, sjuksköterskan där däremot, var hur trevlig som helst.
Hon rekommenderade att jag skulle ge lilla hjärtat lite Ipren, upptill Alvedonen, som kunde lindra det ytterligare. Sen skulle jag prova med lite nässpray och även glass tyckte hon. Skulle det inte bli bättre ändå, så skulle vi åka in till barnakuten i Halmstad.

När jag står och tar fram glassen, så kommer hon gråtandes och säger att hon vill ligga i vagnen. Självklart får du det, lägger ner henne och vaggar henne tills hon somnar av utmattningen.

Men det är väl tur i oturen att jag är hemma och vabbar idag då, ringde jobbet igår nämnligen...för lilla hjärtat var dålig i magen. Mamma hade haft henne medans jag var i stallet...hon hade bytat blöja fyra gånger, hon va lika lös varje gång. Så fick snällt ringa och säga att jag inte kunde komma och jobba idag. En aningen dåligt samvete fick jag minsann men vad ska man göra?

Mamma och pappa var förbi här för en timme sen..dem hade fixat ipren.
Gav en supp och nu 1,5 timme senare är hon hur "pigg" som helst.


Nu ska jag mysa med min sjukling <3 p="">
Kram till er som vill ha en

Likes

CommentsDet har hänt lite saker sedan jag va här inne sist.

* Sambons lymfomcancer, som han fick i somras, har försvunnit/gått tillbaka. Bara hoppas att han inte har nåt på varje återbesök var tredje månad.
Är glad för varje sekund, minut, timme, dag...som vi får leva med honom. Älskar dig L !!

*Jag börjat jobba på Hallands sjukhus, i Varberg. Första julen på 13 år som jag jobbar, känns annorlunda men ändå ok. Trivs som fisken i vattnet. Underbara arbetskollegor...vilket gjorde att jag tog mod till mig och sade upp mig från mitt "vanliga" jobb, som barnskötare här hemma i kommunen.
Så min sista anställningsdag som barnskötare blir om precis en vecka. Sen är jag undersköterska för hela slanten :-)
Och inte nog med det...fick ett vikariat på sjukhuset, då dem ska öppna en ny medicinavdelning.
Kom som en perfekt julklapp. Börjar den 7 januari.

Nu ska jag slita mig här ifrån...måste byta om innan jag åker till de andra i familjen och äter god mat samt öppna julklappar..


Likes

Comments
Blir så irriterad över vissa personer som lägger ut annonser och som inte tar bort när objektet har blivit sålt, sen dagar tillbaka. Morr
Så jag åkte till Barnvagnshörnan, på Fynda i Falkenberg. Där hittade jag den här snyggingen ;-)

En Emmaljunga Scooter 2.0, årsmodell 2013, med färgen Offroad.Är supernöjd :-)


Likes

Comments

Ebbas nya linne kom igår. 

Ett linne från Molo, Joshlyn/Fairytale. Superfint 😀


Likes

Comments

Vi (jag och närmsta grannen) har efter utlägg på Facebook och frågat runt bland några andra grannar, äntligen fått reda på att den här underbara/barnvänliga/snälla honkatten heter Maja. Visst är hon fin?!
Det visade sig att Maja bara bor 50m från vårat hus. Underligt så säg...

Glad att hon har ett hem ❤

Likes

Comments


I dag är det en sorgens dag!
Vår älskade Mulle betar nu på de evigt gröna ängarna, saknad av alla på Forf.

"I från mig du smög,
du lyfte du flög,
för att landa i eviga Trapalanda.
 
Du var den bästa ponnyn i stallet.
Glömmer aldrig alla bus som du hittat på.

En plats i hjärtat får du definitivt.
Du är och kommer alltid att vara saknad!


 
 

Likes

Comments

Igår hörde vi på radion, att det hänt en olycka i höjd med avfarten Frillesås (norrgående), där två hästar va inblandade.
Två lösspringande hästar på motorvägen kan inte sluta gott...inte för att det händer så ofta...men usch :-( Det vände sig i magen direkt. Höll alla tummar och tår att det inte skulle vara för allvarligt. Men det hjälpte tyvärr inte :'(

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16300332.ab

Lider med hästägaren...och bilföraren som körde på hästen. Önskar inte någon att få uppleva någon sådan här hemsk upplevelse. Många styrkekramar till Er ❤❤❤❤

Likes

Comments

Idag när jag kom till X förskola, så möttes jag av detta vid personalingången...lite roligt faktiskt ;-)

Likes

Comments

Stallägarinnan fyller 50 år i morgon. Hon beställde smörgåstårta och "vanlig" tårta också, blev en med choklad, choklad och choklad ;-)

Så här blev smörgåstårtan

Likes

Comments