Lördagens match:

Det var väldigt tuff match att spela när vi var 5 spelare bara och min rygg svek mig där. Nu kommer jag inte ihåg hur matchen slutade, men vi var 5 trötta spelare på planen. Man hade kunnat hoppas på en 6:e spelare. Vi förlorade den matchen tråkigt nog.

Söndagens match:

Om jag tyckte att det gick mindre bra på lördag och var missnöjd med den, ska vi nog inte prata om söndagens match. Återigen 5 spelare och vi kunde inte ens ta emot dem passa vi bör ta emot. Vi brukar kunna ge Dolphins en match men nu fungerade inget. Vi hjälpte inte ens våra bästa spelare att komma fram. Ja, jag kan förstå hans irritation  (som han bad om ursäkt för sen). Vi blev verkligen för stilla stående.

Övrigt:

Jag hoppas verkligen att vi kör mer passar nu framöver till allt sitter till nästa gång. Jag hoppas att vi har dem bästa till dem 2 sista matcherna innan slutspelet. Hoppas på det bästa. Ladda fram till kvällens träning.

Kramar// Emelie

  • 0 readers

Likes

Comments

Nope, det räckte inte med bara matcher förra helgen för min del utan idag är det återigen match mot Akropol i rullstolsbasketligan. Jag har inte så mycket förhoppningar för denna match med tanke på att vi möter ett riktigt bra lag idag som det faktiskt går att göra poäng på :-P. Jag känner mig riktigt taggad för denna match. Sedan får man ju se hur mycket speltid man får också, men jag tror det kan bli rätt mycket med tanke på att vi inte har så många spelare till varken dagens eller morgdagens match. Japp vi har även match i morgon mot Dolphins som är svenska mästare i rullstolsbasket. Jag tror att det går att slå dessa 2 lag men hur vet jag inte.

Jag funderar även på att vänta med medicinen till efter matchen. Dum kanske eftersom att jag måste tänka mer på ryggen än på matchen. Sedan tänkter jag lite så här också, att jag körde 4 matcher utan medicin förra helgen i Malmö Open UTAN medicin och satte 6 poäng i näst sista matchen. Fast sen och andra sidan beror det lite grann på motståndet också. Det känns som det är bättre att jag tar den efteråt det är då jag brukar ha mest ont. Får nog prata med antingen cochen (stavning?!) och sambon om detta. Allting löser sig!

Nej nu blir det att göra sig i ordning. Jag kanske måste få i mig lite frukost också det vore nog bra att få i sig. Jag måste även hinna baka något enkelt innan också. Yes jag tycker om att ha mycket att göra.
Kramar//Emelie
Likes

Comments

Idag blir det ett träningspass för min del idag. Dels är det för att jag vaknade senare än vad jag brukar och dels för att ryggen krånglar. Dagar då min rygg krånglar då vill jag helst fokusera på basketen. Ja, jag tar medicin för ryggen för just smärtan. Eftersom att rullstolsbasketen är en hård och snabb sport får jag även ta medicin för ryggen där också. Men jag ger  som sagt inte upp med mina hemma övningar. Ska köra på med dessa framför allt med situpsen som jag tycker om att göra med basketboll.

Det jag funderar på är att köra lite tricepes och bicepes där jag inte anstränger ryggen. Nu blir det iaf att fokusera till basketen i kväll. Jag hoppas att ni får en trevlig dag och kväll där ute.

Kramar//Emelie

  • 3 readers

Likes

Comments

Trots att vi bara var 4 st på träningen idag körde vi 1 1/2 timme som vanligt. Japp, det blev mycket skratt men ändå lyckades vi träna på riktigt bra. Vi avslutade med 2 mål tvärsöver och det fungerade måste jag ju säga. Nu är man helt slut och är på väg hem och ska sätta mig ett tag i soffan. Hoppas ni får en bra kväll och natt!

Kramar//Emelie

  • 4 readers

Likes

Comments

Denna känsla av att göra en skönt och effektiv styrketräning i 30 minuter känns hur bra som helst. Jag fick lite energi när sambon var ut och cyklade, fast det hjälpte ju inte min längtan till långpromenaderna. Det är bara forsätta med styrketräning och basketträningarena tills riktiga värmen kommer.

Jag har även sköt både frukost och lunchen, eftersom att jag måste käka mer protien så blev det 2 ägg till lunch. Till middag blir det omelett med bacon samt grönsaker. Nu blir det att ta det lugnt och ladda inför basketen ikväll.

Kramar//Emelie

  • 2 readers

Likes

Comments

​Idag ser jag verkligen fram emot en träningsdag och jag hoppas på 2 träningspass idag som jag har satt upp för mig själv. Basketträningarna fungerar som dem ska men jag känner att hemmaövningarn ska bli bättre. Idag kommer inte bästa cochen till träning utan han ska iväg på annat då blir det så att bäst M håller ikvällens träning. Jag hoppas det blir fart på alla idag. Eftersom att vi som ska ha matcher i helgen måste  ha bra träningar tills dess kan jag då tycka. 

På måndags träning abropå ingenting fick jag och M vänta på våra stolar som tur fick vi inte vänta så länge. När vi väl fick dem så köra det vi på så mycket som vi orkade. Det tar ju på krafterna först att sitta sammanlagt 12 timmar i bil samt att ha 5 matcher på lördagen och 2 matcher på söndagen. Fast nu till helgen har vi som tur är 2 hemmamatcher först mot Akropol på lördagen sen mot Dolphins på söndag. Nu är det ju bara att ladda för dessa matcher. Eftersom att det kommer dröja 2 veckor (tror jag) till nästa matcher. 

Nu blir det göra något vettigt här hemma!
​Kramar//Emelie

Likes

Comments

Yes den helg var över med mycket matcher. I gruppspelet blev det 2 förluster och 3 vinster. Vi lyckades komma till semifinalen blev förlorade den och fick spela om bronset. Det var väldigt jäm match men vi lyckades vina den matchen med 3 poäng. Vi på bänken var hur nervösa som helst så bronset hem till Nacka.

Jag måste få skryta lite med att jag gjorde hela 8 poäng under hela Malmö Open. Vi spelade väldigt bra men tyvärr satt inte skotten som dem skulle. Vi hade väldigt roligt utanför planen också.

Nu blir det hem från 1 timmes träning och köra hårt på dem andra träningarna inför helgens 2 hemmamatcher.

Kramar//Emelie

  • 4 readers

Likes

Comments

Då var det bara 2 dagar kvar till vi i A-laget åker ner för Malmö Open, för en helg med mycket basket och matcher. Planen var att sambon skulle med men lämnar honom hemma. Förutom veckans sista basketträning blir det även träna lite med hantlarna idag. Basketstolen åker redan ner till Malmö i morgon så den är där när man kommer ner. Eftersom att det inte blir basket för min del i morgon blir det dubbla träningspass här hemma. Jag ska även försöka packa också.

Nu när jag tänker så har jag hunnit med att nå mina mål för denna säsong efter denna helg. Jag har varit med på alla A-lagsmatcher förutom dem som var i Göteborg i början av säsongen. Jag har även hunnit med 3 tuneringar denna säsong. Jag är stolt över mig själv som har kommit så här långt både i utvecklingen samt i mina mål. Nu kommer jag inte att ge upp.

Strax blir det i alla fall första träningspasset för idag innan man ska käka och dra mot nästa träning.
Kramar//Emelie

  • 6 readers

Likes

Comments

Då var det bara några dagar kvar till Malmö Open och det är bara ge allt på de sista träningarna. Som det ser ut nu blir det bara 2 träningar innan vi åker ner på fredag, allså idag och på onsdag. Eftersom att vi packar in basketstolarna redan på onsdag så blir det nog innan träningen för oss som ska ner. I såna fall blir det att träna hemma.

Varför vi packar in på onsdagen är just för att dem som spelar rullstols innebandy åker ner redan på torsdagen och tar även med våra stolar. Jag ser det så här att då hinner jag packa i lugn och ro, samt att umgås med sambon. Nu får vi hoppas på det bästa, i och för sig åker vi ned med ett riktigt bra lag så vi har en god möjlighet att slåss om medaljerna.

Nu blir det att ladda inför kvällens träning med. Jag ska även försöka hinna med att göra lite hemma övningar också innan middagen. Hoppas ni får en bra dag och kväll där ute.

Kramar//Emelie

  • 5 readers

Likes

Comments

Dagens match gick huvsat bra trots att vi i Nacka förlorade. Vi kom ändå till huvsat bra lägen. Jag fick köra en hel match första gången jag får det i A-laget. Jag och Sarah fungerade hur bra som helst på våran sida. Vi gjorde en grejer som vi har börjat lära oss ute på plan som nästan fungerade. Det är bara att vi tränar mer på det på träningarna.

Sedan kom jag till lägen men det blev inte alls bra när jag skulle skjuta. Sedan var det vid något läge som jag fick 2 straffkasten,  då kom mitt dåliga självförtroende fram. Jag fick höra att det var 2 bra straffar jag gjorde och att jag skulle träna mer på det på träningarna. Jag låg även bakom 1-2 assist idag, ena var till Sarah och passen till henne var riktigt bra och hon satte det skottet.

Jag trodde inte att jag skulle sätta 2 poäng själv men överaskade mig genom att göra det. Sedan lyckades jag ta några returer också och tog det lugnt så att jag kunde göra ordentliga pass. 

Nu är det bara ladda upp för Malmö Open nästa helg med 2 eventuellt 3 träningar nästa helg.

Kramar//Emelie

  • 6 readers

Likes

Comments