Någonting so jag funderar ganska så mycket på just nu är färgen på huset. Tanken är att vi senare i år ska fixa fasaden. Hela fasaden ska bytas helt (men vi vill fortfarande använda oss av plankor) Huset ska fortfarande vara gult men jag vill verkligen välja rätt gul färg! Jag tycker nämligen att många gula nyanser ser väldigt smutsiga ut. Det känns som om gula nyanser väldigt enkelt drar åt det gråa hållet eller är så väldigt ljusa. Jag vill ha en skarp gul som inte ser smutsig ut. Ett rapsgult hus med vita knutar.

Likes

Comments

Jag tänkte berätta för er om när vi skulle välja våtrumsmatta och golv till toaletten. För tydligen så gör inte jag och Danne så som de flesta andra och det gjorde hantverkaren väldigt förvånad.

Vi satte oss i bilen för att åka iväg och bestämma datum för att göra i ordning badrummet. Vi gick in och presenterade oss och fick sätta oss ner ock kolla på de olika mattorna som finns. Här fick jag för första gången lära mig att våtrumstapeten inte går upp till taket utan att man även använder sig av en bård. Dock valde vi att bården ser ut precis som ytterligare väggen just för att få det enhetligt.

Vi valde golv och väggar och gick ut för att fråga när han kunde ta oss han. Där stod han aningen chockad och skrattade nästan åt hur udda vi var. Tydligen är det ingen som bestämmer sig så snabbt. De flesta är där flera gånger och tittar men vi gjorde det hela på en halvtimme.

Innan vi gick sa han att det var den snabbaste affär han någonsin gjort och både han och hans kollega skrattade lite. Jag och Danne bara tittade på varandra. Vad då? Man ska ju gå på magkänslan!

Likes

Comments

Är det någonting som jag verkligen lärt mig under denna pågående resa med huset så är det att aldrig ge upp. Det kommer vara tufft ibland, det kan inte alltid vara enkelt och problemfritt. Problemen finns alltid och där är väldigt många beslut som ska tas.

Att renovera är tufft arbete! Oavsett om ni gör mycket själva eller inte. Så mitt tips är definitivt att aldrig ge upp.

Jag ville ge upp så väldigt många gånger! Men jag gjorde det aldrig, VI gjorde det aldrig! Och det är jag extremt lycklig och stolt över!

Likes

Comments

​En äldre skiss på hur vi tidigare funderade kring trädgården. Tänkte att det kanske vore kul att se lite hur våra tankar har gått även om resultatet ej kommer bli såhär. Om inget annat så är det ganska kul för oss att ha att se tillbaka på längre fram. 


Jag har använt Gardenas program för att skapa denna bild. På Gardenas hemsida kan ni rita upp er trädgård.  www.gardena.se 

Likes

Comments

För några dagar sedan så satt i och pratade med Dannes syster om huset. Hon undrade genuint varför vi ens gick på visning med tanke på att det såg så fruktansvärt hemskt ut. Och ja det kan jag hålla med om, det såg inte så trevligt ut. Men vi blev helt enkelt kära i huset. Direkt när vi såg det på bild så tyckte vi om det och vi bestämde oss för att åka och titta. Istället för att se alla fel och brister så såg vi potentialen i huset och efter det så var vi fast. Vi har älskat huset från första stund och jag ångrar inte alls att vi köpte det! Nu är det ju helt fantastiskt!

Likes

Comments

Äntligen har någonting hänt i trädgården! Två krukor har planterats, haha. Det känns underbart! Jag vill inte börja plantera ner i marken eftersom att dem ska riva upp hela gräsmattan. Men lite roligt i två små krukor passar oss utmärkt för tillfället.

Likes

Comments

Garderoben i vårt sovrum blev så bra att vi nu också bestämt oss för att bygga en liknande i gästrummet också. Dock så blir den inte helt likadan. Garderoben i vårt sovrum har två ingångar men i den i gästrummet tänkte vi enbart göra en ingång. detta dels för att två i detta fall känns onödigt men också av anledningen att vi ska kunna ställa en säng mot den väggen som vi ska bygga.

jag tror att det kommer bli superbra och jag tänkte även visa er längre fram hur vi väljer att inreda garderoberna. Än så länge så vet jag i alla fall att vi tänker använda oss av en del trådbackar. Det känns enkelt och praktiskt. Och ger dessutom mycket bra och lättåtkomlig förvaring. Det gillar vi!

Likes

Comments

Nu har vi byggt upp garderoben. Vi ville utnyttja så mycket som möjligt av rummet och vi vill ha mycket allmän förvaring och bra klädförvaring så vi valde att bygga en walk in closet.

Bygget är väldigt enkelt. Vi satte upp en ram, sågade spont i rätt längd och sen skruvade vi upp dem. Enklare än så kan det nog egentligen inte bli!

Likes

Comments