Äntligen så har vi börjat med fasaden! Eller ja, vi och vi... Vi har anlitat en firma att ta sig an fasaden och dem började för ungefär en vecka sedan. Dem skulle egentligen ha börjat lite tidigare och ha hunnit komma lite längre men tyvärr så har det dels strulat lite med en ställning som dem hyrt och så har vädret inte heller varit superbra. Men det gör inte oss så mycket. Det blir ju gjort och det är absolut det viktigaste!


Det är ganska så roligt, för nu när där inte sitter någon fasad på huset så ser det betydligt bättre ut än med den fasad som tidigare satt där. Det ska bli oerhört roligt när det är färdigt! Det kommer se ut som ett helt nytt hus! 


Underbart!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Är det någonting som jag tror att vi lärt oss av att renovera så är det att ingenting blir som man tänkt. Det händer alltid saker på vägen som gör att saker och ting blir svårare än vad vi tänkt oss.

Planen var egentligen att vi skulle ha en jättefin trädgård vid det här laget, kan ni gissa..? Det blev inte som planerat. Så istället väljer vi att fokusera på trädgården nästa år istället. Då kör vi ett ryck direkt till våren.

Så nu har vi gjort det bästa av det hela och byggt upp en pol som kan döda lite av ogräset (haha) och monterat trädgårdsmöbler, för njuta i trädgården ska vi göra även om den inte är så vacker som vi tänkt. Det gäller att göra det bästa av saken helt enkelt! Och det är vi definitivt nöjda med!


Likes

Comments

Någonting so jag funderar ganska så mycket på just nu är färgen på huset. Tanken är att vi senare i år ska fixa fasaden. Hela fasaden ska bytas helt (men vi vill fortfarande använda oss av plankor) Huset ska fortfarande vara gult men jag vill verkligen välja rätt gul färg! Jag tycker nämligen att många gula nyanser ser väldigt smutsiga ut. Det känns som om gula nyanser väldigt enkelt drar åt det gråa hållet eller är så väldigt ljusa. Jag vill ha en skarp gul som inte ser smutsig ut. Ett rapsgult hus med vita knutar.

Likes

Comments

Jag tänkte berätta för er om när vi skulle välja våtrumsmatta och golv till toaletten. För tydligen så gör inte jag och Danne så som de flesta andra och det gjorde hantverkaren väldigt förvånad.

Vi satte oss i bilen för att åka iväg och bestämma datum för att göra i ordning badrummet. Vi gick in och presenterade oss och fick sätta oss ner ock kolla på de olika mattorna som finns. Här fick jag för första gången lära mig att våtrumstapeten inte går upp till taket utan att man även använder sig av en bård. Dock valde vi att bården ser ut precis som ytterligare väggen just för att få det enhetligt.

Vi valde golv och väggar och gick ut för att fråga när han kunde ta oss han. Där stod han aningen chockad och skrattade nästan åt hur udda vi var. Tydligen är det ingen som bestämmer sig så snabbt. De flesta är där flera gånger och tittar men vi gjorde det hela på en halvtimme.

Innan vi gick sa han att det var den snabbaste affär han någonsin gjort och både han och hans kollega skrattade lite. Jag och Danne bara tittade på varandra. Vad då? Man ska ju gå på magkänslan!

Likes

Comments

Är det någonting som jag verkligen lärt mig under denna pågående resa med huset så är det att aldrig ge upp. Det kommer vara tufft ibland, det kan inte alltid vara enkelt och problemfritt. Problemen finns alltid och där är väldigt många beslut som ska tas.

Att renovera är tufft arbete! Oavsett om ni gör mycket själva eller inte. Så mitt tips är definitivt att aldrig ge upp.

Jag ville ge upp så väldigt många gånger! Men jag gjorde det aldrig, VI gjorde det aldrig! Och det är jag extremt lycklig och stolt över!

Likes

Comments

​En äldre skiss på hur vi tidigare funderade kring trädgården. Tänkte att det kanske vore kul att se lite hur våra tankar har gått även om resultatet ej kommer bli såhär. Om inget annat så är det ganska kul för oss att ha att se tillbaka på längre fram. 


Jag har använt Gardenas program för att skapa denna bild. På Gardenas hemsida kan ni rita upp er trädgård.  www.gardena.se 

Likes

Comments

För några dagar sedan så satt i och pratade med Dannes syster om huset. Hon undrade genuint varför vi ens gick på visning med tanke på att det såg så fruktansvärt hemskt ut. Och ja det kan jag hålla med om, det såg inte så trevligt ut. Men vi blev helt enkelt kära i huset. Direkt när vi såg det på bild så tyckte vi om det och vi bestämde oss för att åka och titta. Istället för att se alla fel och brister så såg vi potentialen i huset och efter det så var vi fast. Vi har älskat huset från första stund och jag ångrar inte alls att vi köpte det! Nu är det ju helt fantastiskt!

Likes

Comments

Äntligen har någonting hänt i trädgården! Två krukor har planterats, haha. Det känns underbart! Jag vill inte börja plantera ner i marken eftersom att dem ska riva upp hela gräsmattan. Men lite roligt i två små krukor passar oss utmärkt för tillfället.

Likes

Comments