Vi har så otroligt mycket fina blommor på jobbet nu. Varje dag jag ser dem så börjar jag fantisera iväg i huvudet om vilka blommor jag vill att vi ska ha i trädgården sen. Oh som jag vill köpa blommor! En vacker trädgård är verkligen någonting jag vill ha sen. Det vill förmodligen Danne också men jag tror att jag längtar ganska mycket mer till trädgården än vad han gör. Haha.

Tänk att kunna gå ut i trädgården en tidig sommarmorgon och sätta sig i en härlig utemöbel, titta ut över blommorna och hästhagen framför med en kopp nybyggt kaffe i handen. En härlig tanke!

​Trädgården är inte så speciell nu... Den behöver rivas upp helt. Men det får bli en senare prioritet.

Likes

Comments

Just nu så väntar vi på att en snickare som vi pratat med ska höra av sig med en offert. I förra veckan ska han ha varit och mätt mm så nu snart borde han ha räknat ihop en offert. Och låter den bra, vilket den förmodligen kommer göra (om allt går som vi vill) så är det dags att beställa hem fönster. Fönstren kommer nämligen vara det första som snickaren ska arbeta med. Dem behöver bytas. Både på grund av att flera av dem är spruckna men också för att elräkningen inte ska bli så fruktansvärt dyr när värmen sätts igång.

När fönsterna är fixade så är det sedan dags för en hel del annat. Vi vill bland annat byta fasaden. Men viktigast av allt är att få ordning på toaletten och att bygga golv över vår lilla källare. Utan toalett kan vi inte bo där, så den är definitivt viktig.

Likes

Comments

Vi började med att gjuta golvet själva för hand. Vi gjöt det i lite mindre delar för att sedan gjuta samman allt. Detta har jag visat bilder på tidigare, men har ni missat dem så kommer dem här.

Men detta tog ju fruktansvärt lång tid och kostade en väldig massa pengar. Men just då så var vår plan att göra allt själva men att göra det sakta. Förutsättningarna var just då inte mycket bättre. Men nu är dem det och det är vi oerhört glada över.Vi bestämde oss nämligen för att beställa en betongbil som kom och spruta in all den betong som vi behöver. Detta sparade oss mycket pengar men framförallt så sparade det oss mängder av timmar med arbete. Timmar som jag behöver lägga på jobbet och timmar som Danne behöver vila sin rygg.

Vi är otroligt nöjda och känslan när han sprutade in betongen genom fönstret och fyllde upp golvet var helt fantastisk. Det liksom riktigt kändes hur mycket tid vi sparade. Haha, det kändes väldigt bekvämt.

Det var tre rum vars golv vi gjöt upp. Varav hallen valde vi att gjuta lite lägre då vi ska flytspackla där och lägga golvvärme.

Innan betongkillen kom med bilen och började fylla på med betong så såg alltså rummen ut såhär som på bilden under. Alla tre hade jordstampat golv.

Och nu så ser rummen ut såhär som på bilderna under. Känslan när vi kunde gå på det för första gången var verkligen härlig. Då kändes det helt plötsligt som om det inte är allt för mycket kvar. Att få upp golven var liksom en väldigt stor del i arbetet av hela huset. Nu kan vi ju faktiskt gå runt där utan att det dammar en massa och utan att snubbla över trösklar som sitter 30cm upp i luften.

​(Det är inte bilder på alla rummen, men ni får en blick på själva skillnaden)

Likes

Comments

Nu känns inte husdrömmen verklig, nu är den det!

Nu hararbetet börjat dra igång på riktigt och det känns som om att mycket av det som är kvar att göra alldeles snart kommer att försvinna. Det känns helt enkelt som att allt snart kan börja gå väldigt fort, och det känns skönt.

Vi stressar inte, där tänker jag och Danne lika. Vi ville hellre att saker och ting är väl genomförda och att vi hinner tänka igenom och ändra våra tankar mer än en gång innan vi bestämmer oss. Visst lyssnar vi på kloka ord från både hantverkare, vänner och visa människor på nätet men i slutändan så är det faktiskt vi som ska vara nöjda och då måste vi helt enkelt baka ihop alla kunskaper och ta ett beslut som känns bra.

Nu är det inte långt kvar tills flyttlasset går om allting går som det ska. Och den tanken gör att jag känner mig oerhört förväntansfull, sådär så att det riktigt pirrar i magen!

Snart har vi trädgård, mer än ett rum och massor att pilla med, sköta om och dekorera!

Tänk att kunna gå ut i trädgården med morgonkaffet, plocka egenodlade vinbär och titta på en utsikt som är helt fantastisk.

​Så nu kommer här förmodligen komma upp ett och annat inlägg om hur allt går, vad som planeras mm. Det är ju trotts allt kul att skriva av sig. Och tänk att läsa detta om några år. Det kan säkerligen vara kul!

Likes

Comments

Varje dag nu blir längtan bara allt starkare. Egentligen har den ju faktiskt blivit starkare hela tiden annars också men det är någonting med speciellt med våren och de nu ibland ganska varma dagarna som gör att luften blir så frisk och ren och för varje andetag så liksom fylls hela kroppen med glädje och längtan. Så är det för mig i alla fall.

Blommorna på jobbet får mig att längta efter att bygga upp en vacker trädgård, mina fina kollegor får mig att längta efter ljuvliga middagar med just dem som man tycker om, och luften som nu blir allt friskare för var dag som går får mig att längta till landet.

Likes

Comments

Så ofta är jag för tillfället inne på IKEAs hemsida. Jag tittar nästan hela tiden på samma saker, räknar på samma siffror men ändå kan jag inte låta bli att gå in och titta.

Jag älskar deras planeringsverktyg där du kan gå in och rita upp exakt hur stort ditt kök, badrum mm är och där efter inreda det exakt efter de måtten som du önskar. Detta tycker jag underlättar extremt mycket. Har rita upp vårt kök väldigt många gånger på det viset för att se vilken variant av köket som vi tycker blir bäst. tycker att det är mycket enklare att tänka sig resultatet när jag mer kan se det framför mig.

Här är ett exempel på ett av alla de köken jag ritat upp som idé. Denna varianten lär det dock inte bli. Det var en av de allra fösta jag ritade upp. Men ändå kul att gå tillbaka och titta på . Många tankar och idéer har definitivt ändrats sedan dess.

Likes

Comments

Verkligen längesedan jag uppdaterade här. Men vad gör det!

Sitter och tänker väldigt mycket på huset och på vår framtid där, vad som ska göras, hur vi ska göra det och mängder av sådana tankar. Jag vet att vi kommer klara det! Vi har inte kämpat oss igenom alla problem på vägen bara för att ge upp. Någonting som denna resa lärt mig, trotts det att den ännu inte är färdig är det att allt behöver inte gå snabbt. Lösningar kommer längs med vägen så länge som hoppet finns kvar och önskan och längtan om att det hela en dag ska bli färdigt.

Vi har ännu inte kommit långt. Vi har oerhört mycket kvar på denna resa, men vi har inte gett upp. Och jag tror nästan att det är det viktigaste. jag skulle nästan vilja säga att det ÄR det som är det viktigaste.

Det går inte en dag utan att jag tänker på hur livet i detta just nu ruckel till hus kommer bli. Det sa framförallt bli så fantastiskt härligt att ha en stor yta att bo på, men trädgården lockar oerhört mycket den också. Jag vill kunna odla. Gå ut på morgonen, sätta mig med fötterna i det mjuka gräset och sitta med en kopp kaffe i handen tittandes ut över den vackra vy som döljer sig bakom vårt hus.

Som pricken över i:et så har vi dessutom redan blivit goda vänner med granarna. Och vad kan inte vara bättre än att bo nära människor som man tycker om?

Allt detta börjar nu kännas mycket närmare. Det kommer fortfarande vara lång tid tills allt är färdigt. men jag hoppas att resan till att vi flyttar in nu inte längre är så extremt lång.

En dag ska detta gula hus vara ett bland de allra vackraste!

Likes

Comments

Trött och mår lite illa... men jag har mycket att göra och måste dessutom klura på praktiken tills i morgon. men det löser sig säkert i sinom tid.

Jag bjuder på en liten bild så länge så skriver jag nog mer i morgon.

Likes

Comments

​Woooohooo jag klarade halkan och är ett steg närmare körkortet och detta känns helt fantastiskt. 

Dock tog det på krafterna att vara så koncentrerad under hela dagen så mitt huvud vill tyvärr inte riktigt som jag vill. Känner mig trött och slö så det blir till att vila imorgon och försöka klara av så mycket skolarbete hemifrån som möjligt. 

Det var helt klart värt att köra halkan idag även fast jag nu med facit i hand förmodligen  inte var helt frisk. Men men vad gör det, nu är det gjort och det känns fantastiskt!

Likes

Comments

Dessa ska vara sällskap i många fina stunder och kommer inte användas för ens vi flyttat in i huset.​

Likes

Comments