Jag läste en text igår om en tjej som blev kallad fet av en kille och blev ledsen. För det första - vad ger män rätten till att kommentera våra kroppar? Jag har också fått så många kommentarer angående min kropp, eller hur jag visar den. Det är väldigt tröttsamt. Vi har bara en kropp, och det är vår egna. Att förändra den kan vara nästintill omöjligt i vissa fall, och i andra kan de göras på ett osunt sätt. Jag hatar män som ska kommentera våra kroppar, speciellt när de själva har samma kroppstyp - men då är det okej för de är ju män.

För det andra undrar jag varför vi tar illa upp när vi blir kallad feta? För när vi gör det - ger vi bekräftelse till att vara tjock är något fult. Så tycker jag inte det ska vara. Vi är flera miljarder människor på denna jord och har alla olika kroppsformer - alla lika vackra på sitt sätt. Att vara smal, tjock, kort eller lång spelar egentligen ingen roll. Det handlar inte så mycket om själva kroppen, det viktigaste är hur du bär den och att du gör det med stolthet. För de borde vi verkligen göra. Vår kropp gör så att vi kan leva det liv vi lever.

Jag älskar alla dessa anti fatshaming rörelser som florerar på internet och på våra gator. Tjocka kvinnor och icke män som vågar ta kampen mot de sjuka normer som samhället skapar angående kroppsidealen. Jag tycker det är äckligt hur varenda reklam kretsar kring den smala kvinnan och hur hon hyllas - och hur vi som inte passar in i denna ram känner "att det är något fel på oss" när det egentligen är fel på samhället och medier som sprider en felaktig bild av hur kvinnor ska se ut.

Jag såg en dokumentär på Netflix som heter Embrace, som gav mig väldigt väldigt mycket. Vi alla har väl haft någon sorts kroppsnoja tyvärr, och velat ändra på saker och ting på oss själva och eftersträva hur de på planscherna för Victoria secret ser ut - det idealet existerar inte. Dessa kroppar finns bara på grund av photoshop, medelkvinnan är egentligen 161 centimeter lång och väger 72 kilo, och allt över och under är också det bästa.

Jag gillar faktiskt denna kroppsrörelse, och också hur faktisk tjocka och kurviga icke män går på denna sjuka norm att vi ska se ut på ett visst sätt. Väldigt många har då skapat en motståndsrörelse - att smala personer är också förtryckta - det är ni inte. Smala människor passar in i en samhällsnorm som accepterar era kroppar. Jag vet också mycket väl att det finns flera sjukdomar som gör att du kan bli smal, men det är fortfarande inte förtryck. Även om du som kvinna blir såpass påverkad av vad normerna säger - du blir förtryckt på grund av din identitet inte din kroppsvikt.

Jag kommer ihåg förra sommaren när jag kände ganska mycket stress över min kropp. På bara en sommar gick jag från jeansstorlek 24 och hoppade väldigt många siffror upp, vilket jag tyckte var ytterst ytterst jobbigt. Jag vet inte varför egentligen, men det var väl för att min kropp helt plötsligt inte passade in i normerna. Jag fick också kommentarer från nära personer som sa att jag hade gått upp i vikt - som en negativ betoning. Vilket idag gör mig arg. Jag kommer ihåg såväl när jag var på JC och skulle köpa jeans, men inga jeans passade mig. Jag frågade då expertisen ifall de hade en större storlek, vilket de inte hade. Jag kände mig så jävla förnedrad. Jag tänkte att det var fel på mig. Jag är ganska kort men har stora höfter och rumpa vilket gör att nästan inga byxor är anpassade för mig. Dock är det inte fel på mig. Det är fel på JC's fattiga sortiment av byxor som inte passar min underbara kurviga kropp.

Jag älskar min kropp. Den senaste månaden har jag följt flera body positiva konton som har gett mig så mycket inspiration till att älska mig själv för precis den jag är. Jag älskar min stora rumpa och jag tycker jag ser fettbra ut. Och de som har fått mig att känna så är alla dessa Instagramkonton jag följer, och jag är så tacksam att jag kan få säga att jag inte skulle vilja ändra någonting. Även om jag vissa dagar tycker min mage putar lite för mycket eller jag måste dra i jeansen lite extra hårt för att få upp de över rumpan så när det verkligen gäller skulle jag inte vilja ändra någonting. Och är jag sugen på chips och dipp ja då ska jag fan äta chips och dipp.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har jag varit ledig och spenderat hela dagen tillsammans med Lukas. Vi har nu packat ner nästan allt i flyttlådor, sen gick vi och åt en mysig middag tillsammans också. Det är skönt att få vara lite ledig nu när jag har jobbat så mycket. Jag behöver inte proppa mitt schema med massa grejer, för mig räcker det att bara ligga och kolla serier i sängen eller göra skitgrejer på mina lediga dagar, jag njuter av dem ändå.

Jag småstartar bloggen nu, jag kommer börja mer intensivt sen när jag har hamnat på banan med lägenheten och planerar tiden rätt - men också att blogga när jag har lust. Förut bloggade jag flera gånger om dagen och det tog så mycket tid och jag kände både stress och press till att prestera bra inlägg. Nu känner jag mest att bloggningen är en fritidsgrej jag gör för skojs skull, tills jag kommit på vad jag verkligen vill göra med livet mitt.

Likes

Comments

Dessa dagar framöver kommer nog gå ganska snabbt. Jag jobbar idag, sen är jag ledig en dag vilket jag ser fram emot. OITNB har kommit ut, så egentligen vill jag bara ligga i sängen och kolla klart hela den sekunden. Dock måste jag börja packa det sista, skruva ner min säng, och få in allt i flyttkartonger för sen jobbar jag tisdag och onsdag och efter det har jag tillträde till lägenheten. Sist jag flyttade var jag 14 år och jag kommer helt ärligt talat inte ihåg någonting ifrån det fast det inte var sådär jättelängesen.

Jag blir lite stressad för vill försöka packa upp det mesta för sen den 26:e drar jag till Ungern och då vill jag mer än gärna ta med den där favoritbikinin i resväskan eller de där snygga shortsen, men allt lär ju ligga huller om buller och har ingen aning på hur de ska styras upp.

Jag är så himla himla taggad på semester. Jag vill bara ligga vid poolen, bli brun, äta god mat, dricka gott vin, läsa bra böcker och sova en massa. Det är ganska omställande från att gå i skolan och alltid få lov, så semestern är redan inplanerad i ditt liv liksom och du behöver inte tänka på det. Nu däremot så behöver du planera in den själv annars fortsätter du ju bara jobba. Och tror att det har jag gjort lite fel, för har inte haft en riktig semester sen förra sommaren??!! Sååååå, jag taggar Ungern något enormt mycket

Likes

Comments

Igår gick jag, klara, Julia & Lukas på förhandsvisningen av the Mummy. Universal Pictures har börjat med en ny genre som heter dark universal där de ska producera skräck liknande filmer.

Eventet var trevligt som vanligt, det bjöds på nocco och den var svingod, åt godis och chips. Dock är jag kluven angående filmen. Den var typ bra, men den var lite rörig och ibland var det svårt att hänga med i svängarna och jag förstod inte alltid. Men tycker ändå den är sevärd och speciellt om en gillar de lite läskigare filmerna. Lukas somnade dock mitt i filmen, detta är andra gången han gör det när vi är på bio tillsammans. Haha vem gör så? Är det filmen eller dejten det är fel på då kan jag undra heh

Likes

Comments

Godmorgon!!
Det var längesen jag hade väckning på innan 10, jobbar för det mesta kvällar. Men nu är jag vaken, redo att jobba en heldag för att sedan, förhoppningsvis, ta en öl på kvällen som belöning för min insats. Sen tänkte jag också försöka hinna med att packa ihop de sista grejerna hos mamma i flyttlådor också!

Likes

Comments

Likes

Comments

Jag såg precis filmen Brain on fire - vilket jag tipsar er alla om. Den var väldigt väldigt bra, men ganska oroväckande och otäck. Den är baserad på en verklig händelse - bara det tycker jag säger att filmen är bra. Har ni tänk på att alla sådana filmer är grymma?

Det handlar i alla fall om en tjej som heter Susannah, som börjar få psykotiska liknande anfall, och hon blir bara värre och värre och läkarna vet inte riktigt hur de ska hantera det. Dem säger att det är bipolär, schizofreni eller lever i psykoser. Det är väl de enklaste svaren ifall folk agerar så annorlunda att de inte kan leva bland folk.

Jag vill inte avslöja för mycket, och därför kanske den inte heller låter så himla bra. Men jag tycker verkligen den är värd att se, för den var väldigt väldigt bra. Fem av fem

Likes

Comments