Header

Postad i: Livet som mig


Godmorgon gänget! Sovit gott? Kan inte riktigt påstå att min sömn varit den bästa inatt, men det är ju trots allt fredag så jag känner mig tipp topp. För drygt 10 minuter sedan la jag grunden för min dag - kokade upp banangröt, kollade på youtube och fokuserade på inställningen för dagen, den ska nämligen tas med storm!

Efter gårdagens vilodag kryper det lite i benen, vilket det dock inte kommer göra senare idag eftersom att det väntas ett benpass, Yey. Men nu ska jag slänga på mig lite och röra mig mot skolan. Massa kramar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Livet som mig


Femtio, Femtio unika läsare i timmen ökade statistiken med igår. Helt sjukt. Inlägget som drog uppmärksamhet var till en början endast ett dokument jag hade bland mina anteckningar i skolan. Sedan kom jag till insikt i att samhället är som det är och att jag ändå delar med mig så pass mycket, och tänkte därför - varför inte? I vilket fall, riktigt kul att så många uppskattade det! 

På tal om något annat, magen är nu mättad med havregrynsgröt, bilen är inlämnad på service och jag sitter i skolan 45 minuter tidigare än vad matteprovet börjar. Känner mig lika trött som vädret utanför fönstret, men jag mår bra, riktigt bra. Hur mår ni? Kramar.


Likes

Comments

Postad i: Träning&Hälsa, Tankar

'

Jag minns när jag gick i 9:an, vi var på badhuset med skolan och min idrottslärare tog mig åt sidan för att försäkra sig om att allt var ok eftersom att jag blivit så smal, var på jag svarar “tack”.

Jag minns hur jag en kväll låg i min lilla 90 centimers breda säng, scrollade igenom twitter och såg en tweet som löd “hellre tjock och mätt än smal och hungrig”. Där och då inbillade mig att jag var mätt samtidigt som min mage kurade så högt att det nästan lät som åska.

Jag minns när jag en gång lämnat vår lägenhet, som ligger mitt i stan, för att gå mot skolan på en dryg kilometer och jag fick ett sms från min mamma där hon skrev “Vad kul att se dig glad (ett hjärta)”.


Det är lätt att vara eftertänksam och det förstår jag nu. Ofta, speciellt när jag står i duschen, kan jag tänka tillbaka på tiden då jag valde svält före glädje. Det är många gånger jag tänker på hur jag kunde välja att skippa alla kolhydrater för att gå ned ett extra gram istället för att njuta av en glass tillsammans med mina vänner mitt i veckan. Ibland, närmare sagt, flera gånger i veckan tänker jag på varför jag var tvungen att räkna de där förbaskade kalorierna som sög all energi ur min kropp, istället för ork till att skratta och ha kul med min familj.


Händelse på händelse spelas upp i mitt huvud, för det är lätt att vara eftertänksam Jag undrar hur jag tänkte, hur jag kände för jag minns inte. Det är som att jag förträngt allt jag hade inom mig under den tiden men jag minns händelserna. Jag vet att du som läser detta antingen genomgår detta själv, har varit med om det eller har någon i din närhet som just i detta nu är i samma position. Hon eller han stänger ut verkligheten och bor i sin lilla bubbla där fokuset ligger på kalorier in och ut, gärna ut. Fokuset ligger på att skippa kolhydraterna istället för en fika med vännerna och fokuset blir indirekt att hon eller han väljer svält före glädje.


Till dig som går igenom detta: Det finns de bryr sig om dig, de kommer att stötta dig och hjälpa dig, men först måste du inse. Inse att svält framför glädje inte är bra, det är inte värt att inbilla dig att du är mätt när magen kurrar, det är inte värt att skälla ut din familj för att ni inte äter exakt inom dina ramar (tidsramar som ortorexi ofta innefattar) och det är inte värt att sabba relationer för att gå ned ett gram. Glöm för gudsskull inte att du inte är ensam!


Till dig som har någon i närheten: Det är tufft, det har jag fått berättat för mig. Personen kommer inte lyssna första, andra eller tredje gången, men kanske fjärde eller femte. Sluta inte, fortsätt kämpa för att få tillbaka personen som hon eller han en gång varit. Försök förklara på olika sätt, snällt men bestämt, försök få personen att förstå hur du känner. Snälla, hon eller han behöver dig. För det är inte fel på henne eller honom, det är samhället som fått oss att tänka fel, det är samhället som planerat små spöken i våra hjärnor som är svåra att få bort. 


Tack för mig. Och tack till vänner och familj, speciellt mina föräldrar, för att ni orkar med mig.

Likes

Comments

Postad i: Ordlista, Träning&Hälsa


Gissa vart jag var imorse? Yes, gymmet. Vaknade upp och hoppades på att benet skulle vara ok för att slaktas, men icke. Istället blev det ett makalöst bra pass för ryggen som satt sina spår då jag nu, efter bara några timmar, känner hur träningsvärken börjar smyga på. Likt gårdagens pass var det en väldans massa superset för att få det så intensivt som möjligt. Fokuset låg på mycket roddar men också latsövningar, marklyften kan jag glömma denna vecka.. tyvärr. Men jag deppar inte ihop för det, låta benen vila helt enkelt och istället glädjas över att jag hade kontakt passet igenom. Vad tränar ni idag? Hur mår ni? Kramar.


Kameran dog så ni får några halvkassa mobilbilder istället

Passet:

Skivstångsrodd med fri stång (superset med enarmsrodd) 2x12 - 35kg, 2x10 - 45kg, 1x3 - 50kg

Enarmsrodd med hantel (superset med skivstångsrodd) 3x12 - 12kg, 2x12 - 14kg

Latsdrag i cable (superset med breda) 1x12 -12,5kg, 3x12 - 15kg, 1x10 - 17,5kg

Breda latsdrag (superset med latsdrag) 3x12 - 35kg, 1x8 - 35kg, 1x10 - 35kg

Sittande roddrag (superset med raka) 5x12 - 15kg

Raka latsdrag i cable (superset med sittande) 1x12 - 10kg, 2x12 -12,5kg, 1x12 - 15kg

Bicepscurl med hantlar 4x10 - 6kg, 3x8 - 7kg

T-barrow 3x12 - 10kg


Likes

Comments

Postad i: Ordlista, Träning&Hälsa


"Håll bollen i luften" för bålen/magen

Lägg dig ned med svanken i golven och lyft den inte förrän du är klar med övningen. Lyft upp benen i 90* och håll en balansboll ovanför magen med hjälp av båda armarna och knäna. Sänk sedan ena benen och motsatta armen mot golvet, för att sedan gå mot startpositionen och göra samma rörelse med andra sidan. Upprepa 20 gånger (10 gånger på varje sida) och vila sedan 30sek innan du kör igen x4.


​"V-Crunch mot vägg" för (mest) nedre magmuskler

Börja med att lägga dig ned mot en vägg, släng upp benen i ett V, rumpan ca 1 dm från väggen och lägg armarna över huvudet. Med hjälp av magmusklerna ska du komma upp och high fivea väggen, du behöver endast lyft på skuldrorna men tänk på att trycka ned svanken hela tiden. 12reps x4, 30 sek vila. 

Dessa övningar avslutade jag gårdagens pass med, och ack vad det sved - ett stort tips! Dessutom kan dessa utföras hemma. Kramar.

Likes

Comments

Postad i: Träning&Hälsa


Efter en helg med dans, tabata-pass och en härlig pw fick jag idag svart på vitt av min sjuksköterska att jag överbelastat en sena i knävecket. Visserligen har jag inte så jätteont idag men igår gjorde det riktigt ont, därför valde jag att skjuta upp mitt benpass tills jag är helt bra och istället fokusera på axlarna. Under ett par veckor har jag kombinerat axlar och bröst, men oftast har bröstövningarna tagit över och axlarna inte fått lika mycket uppmärksamhet. Idag var det dock andra puckar, fokuset låg på axlar och avslutades med två brutala magövningar = en perfekt pass trots allt!

Började med att superseta militärpress med hantellyft och fick redan där en grym kontakt som mer än gärna höll i sig, mer eller mindre, hela passet. Det var helt enkelt ett bra val att låta benen vila och mosa axlarna istället, haha. Massa kramar.Passet:

Militärpress med fri stång (superset med hantellyft) 3x10 - 20kg, 1x7 - 22,5kg

Hantellyft åt sidan med hantlar (superset med militärpress) 5x12 - 4kg

Axelrotation (superset med framåtlyft) 5x10 - 5kg

Framåtlyft med hantel (superset med axelotation) 5x20 - 5kg

Högt roddrag i cable (superset med axelpress) 4x12 - 17,5kg

Axelpress med hantel (superset med roddrag) 1x12 - 6kg, 3x10 - 9kg

Bröstpress i cable 5x12 - 5kg

Drag mot haka med stång 3x8 - 20kg

"Håll boll i luften" (mage) 4x20 

V-crunches mot vägg 4x12Likes

Comments

Postad i: Träning&Hälsa, Tips


Godmorgon mina favoriter! Hur mår ni? Jag mår bra efter att ha sovit 8 timmar i djup sömn, riktigt skön uppladdning inför denna dag som består av engelskauppsats, Gymnasiearbete och matte. Fortsatte med energiuppladdning i form av frukost; tre riskakor, 1/2 avokade, 2 kokta ägg och en nektarin. Både gott och skönt att variera sig från havregrynsgröten! På tal om något annat så är det vilodag för min del, hur ser det ut för er? Trots det ska jag försöka få in en promenad och sedan stretch, eftersom att jag är så jäkla stel.. Har ni tips på några bra stretchövningar? Kramar.3 snabba fördelar med avokado:

- Innehåller Protein, Kalium och zink, vilket gör att tillväxt och återhämtning av muskelmassa förbättras.

- Håller oss mätta under en längre tid, tackvare fibrerna i avokadon.

- Innehåller enkelomättade fetter villket är bra för hälsan, speciellt hjärtat.

Tre snabba fördelar med ägg:

- Rikt på protein och innehåller alla essentiella aminosyror som kroppen behöver.

- Ägg är rikt på vitaminer, speciellt vitamin B.

- Motverka ögonproblem eftersom att det innehåller så mycket lutein och zeaxantin.


Likes

Comments

Postad i: Träning&Hälsa


Igår, precis innan jag somnade, skrevs det i min klasschatt att vi hade sovmorgon till 10.0, hur nice? Albin gick upp och jobbade, så varför inte gå upp och träna? Rygg stod på schemat and I kicked som ass, jäklar vad bra det gick! Började med att superseta marklyft med enarmsrodd för att få igång kontakten i hela ryggen. Svettigt kan jag lova er att det var, haha. Fortsatte med flera superset genom passets gång och var helt slut när jag var klar, däremot var jag väldigt uppe i varv så jag valde att gå på bandet i 12minuter innan det bar av till skolan. Fler av dessa pass, tack! Kramar.Passet:

Marklyft (superset med enarmsrodd) 1x12 - 40kg, 2x12 - 60kg, 2x5 - 70kg

Enarmsrodd med hantel (superset med mark) 3x12 - 12kg, 2x10 - 14kg

Skivstångsrodd med fri stång 1x12 - 30kg, 2x12 - 35kg, 2x10 - 40kg

Raka latsdrag i cable (superset med snea) 1x12 - 10kg, 3x12 - 12,5kg, 1x12 - 10kg

Snea latsdrag i cable (superset med raka) 1x12 - 10kg, 1x12 - 12,5kg, 2x8 - 12,5kg, 1x12 - 10kg

Ryggresning (superset med biceps) 5x12 - 10kg

Bicepscurl med hantel (Superset med ryggresning) 5x10 - 5kg


Likes

Comments

Postad i: Emilija Testar, Tips

Älskar du en glassälskare men är vegan, mjölk- eller glutenallergiker, äter rawfood eller helt enkelt vill undvika socker? Då har jag hittat en perfekt glass för dig (och mig). Lily o Hanna's RAWfoodglass som finns i olika smaker, är ekologiskt och innehåller varken mjölk, socker, gluten eller kemikalier. Vet ni vad det bästa är? De är goda, iallafall denna smak "Creme Caramel, Coconut bliss". Tyvärr är de väldigt dyra, så det tar nog ett tag innan jag testar en ny smak, haha. Har ni testat några av dessa? Kramar.Lily o Hanna's Rawfood Ice cream - Creme Caamel, Coconut Bliss får 4/5 hantlar i betyg.


Likes

Comments

Postad i: Livet som mig

​ 

Kickar igång min morgon med ett te från PUKKA som ska få de kvinnliga krafterna att visa sig. Vi kan ju hoppas på att det fungerar men hittills har det mesta jag gjort idag gått åt skogen, haha. Sov riktigt skönt efter en intensiv gårdag, så skönt att jag inte ville gå upp ur min mjuka, gosiga säng - men så är det när skolan kallar. Finns det några tips från er som ni vill dela med er av? Något som får er att komma upp ur sängen? Tell me. 

Senare idag väntas ett tabata-pass som jag valt att ta över. Dessutom är det tisdag = bröst och axlar, dock så får vi se om det blir  innan eller efter passet. Massa kramar.


Likes

Comments