Önskar er alla en fantastiskt fin midsommarafton med god mat och förhoppningsvis sol. Här i Stockholm skiner solen och jag ska börja binda min midsommarkrans.

Njut av en god midsommarfrukost och ta del av dessa härliga sommarbilder på våra kungligheter.

Ha en fin dag!



Kungabarnen utanför Sollidens slott

Estelle utanför sin lekstuga på Haga sommaren 2016

Kronprinsessan Victoria leker med barnen utanför Haga slott, sommaren 2016

Söta Leonore! Prinsessan Madeleine publicerade denna bild på lillsessan midsommar- 2015.

Blomsterflicka på Haga

Spring i benen på den gröna ängen vid Prinsessans Gotlandsbesök

Årets midsommarhälsning från Kronprinsessparet

ALLA FOTON FINNS ATT TILLGÅ I PRESSRUMMET PÅ HOVETS HEMSIDA.

www.kungahuset.se

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Under förmiddagen gick Kronprinsessfamiljen ut med en midsommarhälsning via hovets hemsida. Där önskar de alla en fin helg och bjöd oss dessutom på dessa fantastiska nytagna bilderna på Prinsessan Estelle och Prins Oscar.

Vilka fina sommarbarn som tittar ut i den grönskande slottsträdgården ute vid Haga slott. Lillprinsen har blivit stor och står stadigt med stöd i storasysters hand.

Så kul att vi fick se de små kungligheterna innan helgen. Fantastiskt att vi får ta del av så många fina bilder på alla kungabarnen. Man blir lika glad varje gång som nya bilder blir publicerade.

Lillebror tittar på Estelle med nyfiken blick.

Vilken sötchock!

Stora tjejen!

Estelle har blivit så stor och vilket långt hår hon fått! Så fint med inbakade flätor. Det hade jag alltid på midsommar när jag var liten.

Fina syskonen och så lika de är både mamma Victoria och pappa Daniel. 

Alla foton är tagna av Erika Gerdemark och finns på www.kungahuset.se

Likes

Comments

Förra sommaren var det dags för Prinsessan Leonore att för första gången besöka sitt hertigdöme Gotland. Prinsessan reste dit tillsammans med mamma Madeleine och pappa Chris. Det var som vanligt mycket spring i benen på lillsessan när hon gjorde entré. Något som blivit till Leonores grej, att hon aldrig vill vara med på bild och att hon alltid vill göra tvärt om. Jag tycker visserligen att det är charmigt och det visar också på att våra kungligheter är precis som vi. Mänskliga och att de framför allt låter barnen vara just barn.

Tanken var att Leonore skulle få rida på sitt Gotlandsruss som hon fick av Gotlands kommun i doppresent. Men lillsessan var med intresserad av att ta del av Heidis morötter och plocka blommor på ängen.

Men så härligt det är att se små barn springa barfota på en blomsteräng.

Heidi som litet föl

Leonore tyckte det var kul att springa ifrån pappa Chris,

Prinsessan Madeleine är en riktig hästtjej och har haft flera egna hästar som hon tävlat med. När hon bodde i New York brukade hon rida i Central Park.

Likes

Comments

Sju år sedan har gått sedan den fantastiska kärlekscirkeln slöts. Kronprinsessan Victoria fick äntligen sin älskade Daniel. Det som började som en personlig tränare. Victoria kom hem till Stockholm efter sin tid i USA och ville börja träna. För att få göra det så ostört som möjligt började hon träna på det exklusiva gymmet Balance. Ägaren som också blev Victorias tränare var Daniel. Vilken kärlekshistoria det varit och fortfarande är. En prinsskola senare och ett helt nytt liv senare så är killen från Ockelbo nu Prins av Sverige.

Vilken kärlek, varje gång Victoria pratar om Daniel så ser man hur ögonen lyser. Deras kärlek till varandra syns så fort man ser dem tillsammans. Jag kan själv bli tårögd bara jag tänker på hur fina de är tillsammans.

Vilken dröm att få träffa någon att älska så pass mycket och hålla kär.

När Kronprinsessparet gifte sig den 19 juni bodde jag ännu inte i Stockholm. Men jag satt fastklistrad framför teven från början till slut.

Allt var perfekt, vädret, bröllopet, klänningen, talen, festen, tårtan ALLT.

Bröllopet ägde rum i Storkyrkan och var unikt då det var det första kvinnliga tronföljarbröllopet i den svenska regentlängden.

Ett stort antal kungliga gäster från Europas hov var inbjudna att delta i de flera dagar långa bröllopfestligheterna.

Victoria bar liksom sin mamma och hennes fastrar Kamédiademet. Klänningen designades av Pär Engsheden som designat Kronprinsessans klänningar vid flera tillfällen.

Se bilderna och även klippen här nedan och njut av den där härliga sommardagen för sju år sedan.

Störst av allt är kärleken!

Likes

Comments

Idag firar både Kungaparet och Kronprinsessparet bröllopsdag. Den 19 juni 1976 sa Kung Carl Gustaf och Fröken Silvia Sommerlath ja till varandra. Vigseln ägde rum i Storkyrkan i Stockholm med 1200 särskilt inbjudna gäster. Klänningen som vi alla vet hur den såg ut skapades av modehuset Dior och deras stjärndesigner Marc Bohan.

Drottning Silvia bar kamédiademet.

Diademet kom till Sverige med Drottning Josefina år 1823 men bars av henne vid andra tillfällen än bröllop. Sedan vår nuvarande Kungs syster, Prinsessan Birgitta valde att bära diademet som sin brudkrona 1961 har traditionen fortsatt. Diademet bars även av Désirée 1964 och Drottning Silvia 1976. Victoria bar sedan samma diadem vid vigseln med Prins Daniel 2010.

Varför just 19 juni? Det är inte en slump att Kungaparet och Kronprisessparets bröllop infallit vid samma datum. Det är ett traditionsenligt datum i det svenska Kungahuset. Drottning Josefina 1823, Drottning Lovisa 1850 och Prinsessan Sophie av Nassau (Drottning Sofia) gjorde entré i Stockholm samma datum 1857 efter bröllopet i Wiesbaden med Kronprins Oscar II.

Här nedan har jag samlat några glimtar från bröllopet mellan Kungen och Drottningen för 41 år sedan. Fyrtioett år som gifta innebär att de firar keramik bröllop.


Om ni vill se bröllopet och kortegen kan ni göra det via denna länk:

https://www.oppetarkiv.se/video/1262522/kungabrollopet-sammandrag

Likes

Comments

Igår var det stor fest på Londons gator och torg när Drottning Elizabeth firade sin officiella födelsedag. Drottningen fyller år den 21 april men firar då födelsedagen privat med en familjär tillställning. Traditionsenligt sedan Edward VII:s tid så firar den sittande regenten sin födelsedag i mitten av juni. Detta för att kunna gradera chanserna till ett fint väder vid firandet.

Edward själv fyllde år i november och ville inte anordna en storslagen kortege i novembervädret. Kungen bestämde då att hans födelsedag och dess storslagna festligheter och kortege skulle gå av stapeln under sommaren.

En tradition som sedan gått i arv och som vi kunde ta del av senast igår.

Kungafamiljen mötte folkets jubel på Londons gator när de passerade och vinkade åt folket den pampiga kortegen.

Sedan hälsade de på besökarna utanför Buckingham Palace från dess stora balkong. Där tog de även del av flygshowen och paraden Trooping the Colour.

Därefter väntade en middag med släkt och vänner inne på slottet.

Här nedan har jag samlat mina favoritbilder från gårdagens firande.



Kung Edward VII som inrättade traditionen att fira födelsedagen i juni.

Likes

Comments

God förmiddag!
Vaknade upp ute på landet hos mina föräldrar i Nora. Startade dagen tidigt med en promenad i skogen med hundarna. Så underbart att andas in den tidiga sommarmorgonen.
Därefter följde en god frukost med kunglig läsning av Kungliga Magasinet och SvD. Idag fyller min bror år så det blev sång och paketöppning.

Idag blir det även 50 årskalas. Först ska jag på en liten loppisrunda, älskar att leta efter kungliga skatter på landet.
Följ med på Instagram under dagen!

Likes

Comments

Kungliga detaljer hemma hos mig.

Foto från Kronprinsessparets bröllop den 19 juni 2010

Prinsbröllopet 14 juni 2015

Prinsessbröllopet 8 juni 2013

Likes

Comments

Kungafamiljen har anlänt till Konserthuset i Stockholm. Finast av dem alla ikväll är Madeleine som strålar som en sagoprinsessa i denna (ännu oklart vart den kommer ifrån) FANTASTISKA kreation.


Säger bara WOW!

​Helt förälskad i kjolen och de snygga örhängena!


Prinsessan Madeleine och Prins Carl Philip anlände tillsammans. Bakom dem ser vi en skymt av kungens syster Christina och hennes Tord.


Foton: IBL

Likes

Comments

Ikväll ska Polarpriset delas ut på Konserthuset i Stockholm. Polar Music Prize är ett internationellt musikpris som instiftats av Stikkan Andersson. Priset har delats ut sedan 1989 och namnet är hämtat från Stikkans skivbolag, Polar Music. Priset delas ut till enskilda personer, institutioner eller grupper och oftast till två mottagare per utdelning,

Det hör till att kungligheterna närvarar vid utdelningen och banketten som väntar där efter. Förra året närvarande Kungaparet, Kronprinsessparet och Prinsparet.


Ikväll kommer vi få se en annan uppställning! Kungaparet och Kronprinsessparet kommer att anlända tillsammans. Prinsessan Madeleine och Prins Carl Philip kommer utan sina respektive.


Prinsessan Sofia är gravid så det är förståeligt att hon inte orkar närvara och Chris måste såklart vara med Nicolas när det är hans tvåårsdag och allt.


Ska bli så spännande att följa kvällen och se vad de gör för klädval. Fortsättningen följer och jag hoppas att ni följer kvällen här på bloggen och instagram.

Min absoluta favorit som Victoria burit när priset delats ut. Det är en klänning från H&M conscious.

Kungen och Drottningen vid förra årets utdelning. Då öste regnet ned! Idag har de lite bättre tur med vädret. Solen strålar i Stockholm.

Fina Prinsparet vid förra upplagan av Polar priset.

Prinsessan Madeleine och Christopher O´Neill närvarade tillsammans 2014

Likes

Comments