Prinsfamiljen valde under måndagsmorgonen att gå ut med en hälsning via hovets hemsida.

"Ett stort och varmt tack för alla vänliga gratulationer som har inkommit i samband med födelsen av vår son, Prins Gabriel.

Vi uppskattar er omtänksamhet mycket.”

Bilderna är tagna på Kungliga Slottet av Erika Gerdemark.

Så kul att få se hela familjen och lilla Prins Gabriel som vi bara fått sett en gång tidigare. Nu ser vi såklart fram emot lillprinsens dop den 1 december.

Mitt skrivande här på royalistan.se har kommit av sig lite av olika anledningar. Jag har ett nytt jobb som kräver mycket av min tid och det har även hänt tråkiga saker i mitt liv. Det har lett till att jag inte mått så bra och varit ganska orkeslös. Men jag börjar må bättre nu och räknar med att kunna fortsätta dela med mig av mina tankar kring mitt största intresse här på bloggen och på Instagramkontot. 

Det är ju trots allt det här som får mig att må riktigt bra och det ger mig energi​.

<3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Via hovets hemsida publicerades den första bilden på kungahuset nya tillskott. Prins Gabriel, endast fem dagar gammal. Här ligger den lilla prinsen och sover så sött ute på Villa Solbacken på Djurgården.

Att vi får ta del av bilder på de små underverken är något vi blivit bortskämda med. Det svenska hovet är duktiga på at låta sig dela med till oss. Och visst är det kul att få följa de kungliga små bebisarna redan nu.

Fotograf även denna gång, likt när Prins Alexander visades upp för första gången är pappa, Prins Carl Philip.

H.K.H Prins Gabriel Carl Walther

H.K.H Prins Alexander Erik Hubertus Bertil. Visst är bröderna lika redan nu? Något som Prins Carl Philip nämnde under presskonferensen för en vecka sedan.

Prins Carl Philip som liten, tycker att båda lillprinsarna är väldigt lika sin pappa. Titta bara på ögonen vilka liknande drag de har ifrån pappa. 

Likes

Comments

Vilken babyboom!

I förra veckan fick vi ta del av den glädjande nyheten att Prinsessparet väntar sitt tredje barn. Idag gick det brittiska hovet ut med den roliga nyheten att Prins William och hertiginnan Catherine väntar sitt tredje barn. Vilken babyboom det är ute i de europeiska kungahusen. Och som vi längtar efter alla små bebisar.Likes

Comments

Idag vid klockan 11:15 höll Kungen konselj i Karl XV-salen en med anledning av Prinsessan Sofias nedkomst. Kronprinsessan Victoria närvarande vid kungens sida när namnet på kungahusets nya familjemedlem skulle presenteras.

Prinsen får namnet H.K.H Gabriel Carl Walther och tilldelas hertigdömet Dalarna.

Gabriel är ett helt nytt namn inom det svenska kungahuset vilket jag tycker är superkul och nytänkande. Carl är taget efter prinsens farfar Kungen och Walther kommer från farmorsfar Walther.

Fint med hertigdömet med tanke på att mamma Prinsessan Sofia är uppvuxen i Dalarna.

Nu hålls Te Deum i Slottskyrkan och därefter hålls en privat lunch på Kungliga Slottet. Prinsessan Sofia befinner sig med Prins Gabriel på Villa Solbacken.

Likes

Comments

Familjens lyckönskningar till Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia.

Kungaparet
– Vi gläds med Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia över deras son och önskar hela familjen en fin och harmonisk tid tillsammans.

Kronprinsessparet
– Vi är väldigt glada för Prins Carl Philip och Prinsessan Sofias skull. Vi gläds åt att få välkomna ytterligare en medlem i familjen.

Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O’Neill
– Vi är så glada för att Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia nu har fått sitt andra barn! Det har varit mycket efterlängtat och vi ser fram emot att välkomna honom till familjen.

Marie och Erik Hellqvist
– Vi är väldigt glada för ett till barnbarn och känner stor lycka över att Prins Carl Philips och vår dotter Sofias familj växer. Vi önskar dem all lycka.

Lina Frejd och Sara Hellqvist, Prinsessan Sofias systrar
– Det är med största glädje vi välkomnar ett till syskonbarn och vi gratulerar varmt Prins Carl Philip och vår syster Sofia.

Likes

Comments

Prins Carl Philip höll precis presskonferensen med anledning av nedkomsten. Prinsparet har fått sitt andra barn och Prins Alexander har blivit storebror till en liten PRINS!

Så kul det ska bli att få följa de små kungabröderna. Imorgon får vi troligen veta lillprinsens namn. Det vi fått veta nu är att han har drag efter storebror Alexander och att de är lika varandra.

Lillprinsen väger 3400 gram och är 49 cm lång.

En stolt Prins Carl Philip mötte pressen och uttryckte glädjen
"Det känns såklart jättebra, förlossningen gick jättebra och var en ganska snabb sådan. Mamma och barn mår bra."
Han meddelade vidare att den nyfödda prinsen har lite av Alexanders drag och att
Prinsen klippte navelsträngen.
Alexander är fortfarande hemma och de väntar med förhoppning tills de ska träffas.
På frågan hur det känns att bli pappa för andra gången svarade Prinsen "Det är 1000 känslor, det är fantastiskt och underbart".
Vi har haft ett fantastiskt team till hjälp igen, vilket vi såklart uppskattar enormt!

Vilken sötis!

Såhär såg storebror Prins Alexander ut när han döptes vid Drottningholms slottskapell.

Likes

Comments

DEN KUNGLIGA BEBISEN ÄR ÄNTLIGEN HÄR!

Som vi väntat och vad kul att Prinsparets andra barn äntligen har kommit. Nu sitter jag klistrad framför datorn och tv:en och väntar på att Prins Carl Philip ska hålla presskonferens. Ska bli så spännande att se om det blir en liten prins eller prinsessa.

Hovet meddelar följande via hemsidan:

Riksmarskalksämbetet har glädjen att meddela att H.K.H. Prinsessan Sofia torsdagen den 31 augusti 2017 klockan 11.24 nedkom med ett friskt och välmående barn på Danderyds sjukhus.

Såväl mor som barn mår bra.

Svante Lindqvist
Riksmarskalk


Vad tror ni om namn på det nya tillskottet i kungafamiljen?

Om det blir en prinsessa gissar jag på Alice eller Lilian.

Blir det en prins tror jag på William eller Eugen.

Det återstår att se, ni följer såklart allt via Instagramkontot: royalistan.se


Kul för kusinerna att en till liten kunglig bebis har kommit, nummer sex i kusinskaran!

Likes

Comments

​Hela världen sörjer fortfarande Prinsessan Diana.

Idag är det tjugo år sedan den tragiska olyckan i Paris. Prinsessan Diana omkom när bilen i hög hastighet körde in i betongväggen. Jagad av paparazzis i ett försök att fly och skydda sitt privatliv blev det hennes död.

Prinsessan Diana, känd för att vara otroligt varm och godhjärtad. Hon ville göra allt för sina medmänniskor och allt för att bidra till en bättre värld.

Igår besökte Prins William och Prins Harry Kensington Palace för att lämna blommor och hylla sin mamma. Likt för tjugo år sedan växer nu ett hav av blommor utanför slottsportarna och britterna är på palats för att hylla Diana.

För alltid saknar och aldrig glömd kommer hon förbli Prinsessan av våra hjärtan. Eller som hon själv uttryckte det

”I’d like to be a queen of people’s hearts”

Likes

Comments

FASHION WEEK STOCKHOLM är igång!
Vilken dag, vilka intryck och vilken puls. Då jag precis fått nytt jobb har jag fått äran att följa med på de fantastiska visningarna.
Vilka kreationer och vad inspirerad man blir av att få ta del av denna show i modemeckat.
Här nedan har jag samlat mina snaps från dagen. De visningar som jag varit på idag är:

Öppningsvisningen med WHYRED.
BUSNEL.
&
NAIM JOSEF.
Imorgon ska jag se en av mina favoritdesigners och även en favorit hos Kronprinsessan ~ VALERIE.

❤️

Likes

Comments

Vilken lycka!
Hovet meddelade tidigare idag att Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill väntar sitt tredje barn. Vilken lycka!

Såhär lyder pressmeddelandet:
H.K.H. Prinsessan Madeleine och herr Christopher O'Neill väntar barn

H.K.H. Prinsessan Madeleine och herr Christopher O'Neill har den stora glädjen att meddela att de väntar sitt tredje barn.

Prinsessan mår bra och nedkomsten beräknas till mars 2018.


Likes

Comments