Den senaste veckan har jag haft fullt upp med skolstarten efter ett någorlunda långt och degigt jullov på ca 2,5v.

Jag har vart upptagen med det ena och det andra. Trots att det bara har gått 5 skoldagar så har det satt väldigt mycket press på mig. Senast idag 15/1 höll jag ett muntligt tal i Svenska framför en halvklass, vilket gick sådär då jag skakade och vart nervös innan talet och nervositeten satt kvar i mig efter talet. Detta gjorde så att jag tappade bort mig osv. På fredag har vi en debatt i Samhäll som inväntar, som jag måste jobba med.
Känner verkligen en skillnad från grundskolan nu, då det mest var sega uppstart efter lov osv, men gymnasiet är liksom fullfart hela tiden.

Skolan går i alla fall toppen, jag fick tillbaka feedback på en inlämning och resultat från 2 prov.. Allt landade på ett B, B+ i företagsekonomi dock hehe! 👏🏼👏🏼 Skulle ju vart toppen med A i alla fall.🙄🙄

På helgerna så vart jag med killen som vanligt, mår typ bra av att vara med honom då han är min trygghet och den enda personen som faktiskt får mig glad, får mig på andra tankar så att jag bara kan koppla av.

14/1
Igår hade Twisted Feet provklasser som jag och Camille blev skjutsade till då det började 17 men hon höll för sig att det var 18 så japp haha Stupid🙄. Och nej, jag dansade inte var endast där som supporter för henne haha. Det var så mycket folk där så att man nästan blev nedtrampad, folk gick verkligen all in vilket inte är konstigt då dem flesta redan har en stor passion för dans liksom min vän.

15/1
Som jag berättade om tidigare så har jag börjat skolan igen. Jag gick till 14 idag och sedan begav jag mig mot gymmet.
Japp ni läste rätt, gymmet!
Jag ska försöka komma igång seriöst nu då jag inte känner att jag mår bra fysiskt. Tyckte i alla fall att jag gjorde bra av mig idag men det kunde varit bättre på styrketräningen. Men så går det när man har vart off från gymmet sedan Juni 2017. Ska i alla fall jobba upp min styrka och uthållighet, Goals 2018 vet ni haha.

Men något som jag känner att jag måste komma igång med är fotograferingen, köpte en kamera för en anledning liksom. Vill inte att den bara ska stå där på hyllan, för jag älskar verkligen att fotografera. Men med tanken på det kyliga vädret så får det nog vänta lite då jag är som en liten kyckling i kylan, fryser sååå lätt!

// Ska hoppa in i duschen nu hur som helst. Adios! 💞

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Thoughts, Musik

Temperature - Tyga & All the stars - Kendrick Lamar, SZA är låtar som jag nyligen har börjat lyssna på, and I like them!

Dessa tre låtar här nedanför är exempel på throwback låtar som jag har lyssnat på, har liksom en helt egen spellista för gamla låtar så ja, hehe.


When I play music, all my problems, stress, bad moods disappear for a while.

Att sätta på sig hörlurarna, ignorera folk och bara lyssna på spellistan är en av de bästa känslorna som jag kan få, det gör så att jag känner mig så himla trygg, inte lika ensam och drar ner på mycket av stressen inom mig. Leder till att jag smått får panik när jag inte hittar hörlurarna haha.

Under flera månaders tid har jag inte känt att jag riktigt har hittat några låtar som jag si sådär riktigt har fastnat för. För det mesta har det bara varit party låtar med grus lyrik som man sparar lyssnar på någon gång för att det är en trend.  I slutändan väljer hellre att spola över dessa låtar för att de inte är så ”himla bra” och känns så tjatiga då de spelas precis överallt.

Att hitta en låt som man kan droga i dagar, nätter, veckor, månader är nog det bästa. Att man känner att man aldrig tröttnar på låten, då har man liksom hittat den rätta låten som sedan i framtiden kommer bli en sån j*vla throwback låt. 👏🏼

På grund av detta så har jag den senaste perioden nästan bara gått tillbaka och lyssnat på gamla throwbacks och remixes av låtarna. Dessa låtar ger mig lyckliga och även sorgliga tillbaka blickar över olika perioder och omständigheter beroende på låt, självklart spelar lyriken en storroll. "Låten talar för mig/till mig."

"Music speaks when words can't express your feelings."

Jag hoppas verkligen på att 2018 har mycket att erbjuda. Saknar verkligen känslan av att ligga i min säng, kolla igenom olika/andras spellistor eller nya releaser och bara lägga till nya låtar. Visst, jag har ju självklart inte lyssnat på precis alla låtar men än så länge finns det ingen låt som får mig att känna den Wow känslan, vilket var ett tag sedan. Är en person som måste typ sitta och lyssna på en låt minst 2 gånger innan jag verkligen fastnar för den, ett undantag för Drake, Rihanna, Bryson Tiller och Justin Bieber. Om Ne-Yo fortfarande lika aktivt skulle komma ut med låtar skulle det blivit ett undantag för honom också. 🙌🏼

//Ska börja fixa mig för middagen hos farmor & farfar nu, Adios. ♡

Likes

Comments

Thoughts, Inspiration

"Respect is earned. Honesty is appreciated. Trust is gained. Loyalty is returned."

"Ultimate goal in life is to work so hard & become so successful that my parents never have to lift a finger for the rest of their lives. I cant even imagine their sacrifices/how hard it must've been to leave everything u know behind & move a world away for a better future"

"Be confident. Avoid small talk. Embrace conversation. Take chances. Ask questions. Make mistakes. Learn. Know your worth. Love true. Smile."

"Don’t compare yourself to anyone. There’s something unique, special, and different about you that only you can offer to the world. Nobody can be you. Let that part of you shine."

If you can stay positive in a negative situation, you win.

"Feeling sad for no reason is worse than being sad for a reason, because there's absolutely nothing you can do to make yourself feel better."

"You have brains in your head. Your feet in your shoes. You can steer yourself in any direction you choose."

— Dr. Seuss


// ♡

Likes

Comments

Diary

Åkte till hemköp en snabbis, som jag nämnde i ett tidigare inlägg hade jag och killen planerat en taco kväll som aldrig blev av. Plockade på mig rätt mycket i butiken så orkade inte bära kassarna, fick ringa och väcka killen för att han skulle komma o hämta upp mig haha.

17:30 Men nuuuu ni... äntligen fick jag äta min tacos! Låter så stolt men det var rätt längesen jag åt tacos då vi hellre föredragit att äta thai på den senaste tiden. Var en period som vi åt tacos väldigt ofta, vilket gjorde så att vi kanske tröttnade lite också? 🤔

22:30 Jag är såå dålig haha, somnade direkt efter maten.. AGAIN. Inte alls fet av mig, känner verkligen utmattad och proppmätt än efter flera timmars sömn.

// Ska kolla på film, äta croissant och dricka 2 liters colan som jag köpte med. Healthy life.. 👍🏼😅 Adios!

Likes

Comments

Thoughts

År 2017 har verkligen inte varit det bästa året för mig, men 2018 it’s here new year, new beginning.

”Man skall aldrig förvänta sig för mycket, för att man kommer falla så hårt och bli så besviken när det inte blir som förväntat.”

Detta året har varit så känslofylld, alla känslor i ett.. Det har varit som en berg o dalbana för mig.

”Everything happens for a reason.”


Att shoppa och få nya kläder och nytt smink är som sagt något som jag älskar. Men i slutet av året har jag känt mig väldigt uttråkad, får ångest över att jag inte hittar plagg som faller mig i smaken då jag överlag redan har det mesta. Min garderob som är smock full med kläder är så tråkig och att man samtidigt inte har någon aning om vilka plagg man vill ha ger mig lite ångest haha. Har fått det mesta i present som jag behöver vilket jag verkligen är tacksam för 🙏🏼 och har även köpt under året så ja.

Kanske dags för en rensning igen? 🤔

Smink produkter har jag shoppat på bra i år, då snackar vi inte om varenda palett eller kollektion som har kommit ut utan endast saker jag faktiskt använder vardagligen.

Att festa och socialisera sig, har jag varit rätt dålig på detta året. Jag började i en ny klass och ny skola i höstas och har inte känt att jag verkligen har klickat med någon. Har mest hängt med Camille, min bästa vän som tyvärr hamnade i parallellklassen. Jag missade alla insparks- och gymnasiefester och har även valt att hoppa över att gå på Fried Rice eller klubba överhuvudtaget. Har hellre föredragit att vara på hemma krök eller bara umgås med mina närmaste vänner.

Valde helt enkelt att spendera tid med mina nära o kära och för mig själv och verkligen satsa 100%med studierna. Mitt mål som jag behåller är att snitta minst ett C i alla kurser jag läser, just nu går det bra då jag ligger i A-B nivå i ca 5/8 kurser 👌🏼, det gäller bara att jag håller kvar detta.. brukar bli så skoltrött på vårterminen.. 😒

Att resa, tyvärr blev inget av pga att jag jobbade hela sommaren ut. Mamma o pappa däremot åkte på den traditionella båtsemestern varje år.

I år har jag i alla fall planerat några destinationer 😍👏🏼
Men hatar verkligen när man ”förväntar sig för mycket” känslan..


Kanske låter som att jag har gnällt en del men 2017 har faktiskt inte bara varit negativt men även positivt, jag har lärt mig och fått nya erfarenheter detta året. Genom jobb, vänner som man trodde var vänner och har även fått spendera mycket tid med mina käraste. Under detta året har jag blivit öppen med min familj 100%, har verkliogen inget jag inte kan prata ut om eller behöver dölja. Och de förstår mig verkligen till max! 🙌🏼

Detta inlägget blev som vi ser väldigt långt haha.

//Nu ska jag iväg och fixa ett ärende och sedan mot killen. Adios! 👋🏼

Likes

Comments

Diary

31 December 2017
Jag har sovit ganska dåligt den senaste veckan, jag somnade ca 04 och vaknade vid 8-9 tiden då jag vart ganska spänd och inställd på att vakna tidigt för att hämta kameran som Pappa beställde för mig i butik. Så vid 12 tiden hämtade vi ut den!

Jag har nämligen gått och funderat sedan sommaren på att skaffa mig en kamera efter många års tjatande av pappa då han också håller på med fotografering och har även sin egna bildförsäljning. Kollade runt på Youtube och många olika sidor på reviews, jag fastnade för Canon EOS 77D och 80D först. Men det blev lite tvister fram och tillbaka då jag kände att jag inte skulle orka bära runt på en stor, klumpig och tung DSLR just nu. Det blev i alla fall en Sony spegellös kamera, den är ju mindre men fungerar minst likabra med jämförbar kvalité som DSLR kamerorna. Blev minst sagt nöjd med köpet, Im in love with it! 😍👌🏼 Thanks daddy who paid for it, "sen julklapp" Haha.


Vid 4 tiden kom killen till mig, vi hade nämligen bokat bord med ett par vänner på något thailändskt nyöppnad restaurang ombord på en båt, M/S Götapetter heter båten i alla fall. Såklart släpade jag med kameran haha. Maten var god men det blev långtråkigt och lite strul.. 😐 Så vi drog hem redan vid 23 tiden. Det blev inget fyrverkeri tändning eller tittande i år nej, utan när klockan slog 00.00 vart jag påväg upp för trappan hemma i trappuppgången. Trist, men liksom.. alla mina nyår har varit trista.. än så länge. Hoppas på att det blir bättre nästa år. 😂🙄

1 Januari

Nevermind.. Haha.

Jag sov i princip bort hela dagen, hade planerat en tacokväll för familjen men nepp. Vaknade vid 17 och efter det gjorde jag ingenting alls.

2 Januari

Vid 2 tiden kom Camille hem till mig, som vanligt är jag sen och hon är den som alltid får vänta hehe.

Vi drog ut till stan, planerna var att käka och plåta. Drog av vid Kungsportsplatsen där vi snabbt gick till Mcdonalds, var så himla hungring så orkade inte vela om vilket ställe vi skulle käka på. Oftast brukar vi sluta på O'learys, men inte denna gången tyvärr.. tröttnat, då det alltid blivit som vårt sista handsval hela tiden 🙄. Efter Mcdonalds strosade vi runt lite på Kungsgatan, föredrar verkligen Kungsgatan, Arkaden och Kompassen framför Nordstan, men det har sina anledningar.. Haha. Camille fick tag i en ny jacka, det blev äntligen Leopard jackan som jag sagt till henne sååå många gånger om att det skulle passa henne så sjukt bra och det gjorde den, jackan är köpt från Tessie Kungsgatan (Se bild ovan^). Jag passade även på att lämna tillbaka en tröja som jag fick i julklapp från mamma på Bik Bok. Efter det gick vi vidare och knäppte några eller rättare sagt MÅNGA bilder. Speciellt på Camille, det fanns nästan upp mot 100 bilder på bara henne och ca 10 bilder på mig haha. Personligen gillar jag att vara fotograf mer än att vara modell det är anledningen till att det fanns så få bilder på mig i slutet av dagen. 17.00 Hur som helst avslutade vi dagen med att fika på Le Pain Francais. Längesen jag vart där... men lika mysigt som vanligt! 😋


// Nu är jag hemma och skall ta en dusch, kolla lite serier för att sedan lägga mig. Adios! 💞

Likes

Comments

Instagram@rossariiin