Header

I eftermiddags gick jag, Nelia och mamma på promenad längs Iskmo-Jungsund vandringsled.

N somnade rätt snabbt i manducan som jag bar på ryggen första gången dagen till ära. Det var lugnt och vackert, solen gled ner bakom trädtopparna och innan vi ens var halvvägs fick vi lov att svänga om så vi skulle hinna tillbaka innan mörkrets inbrott. Trots att vi bor i byn var det första gången vi gick vandringsleden, men definitivt inte sista. Nästan två timmar blev dagens skogsrunda. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Höstlovet har erbjudit några riktigt härliga dagar, inte för att höstlovet i sig innefattar något särskilt för mig eftersom jag ändå är vårdledig med Nelia, men höstlovet innebar ändå att andra härliga människor i vår omgivning hade några extra lediga dagar och det har vi (jag och N) såklart passat på att utnyttja. Två riktigt bra loppisrundor har vi hunnit med, ett cafébesök, en stadsrunda och igår hängde vi med Nadja hela eftermiddagen, tanken var att ta en fotorunda och kanske komma hem med en ny header till bloggen. Jag som annars ogillar höst av hela mitt hjärta fick ge efter och kunde nästan förstå tjusningen med hösten där ett tag, wow så vackert det är.

Likes

Comments

Lyxen av att ha en pojkvän som gillar matlagning. Idag kom han hem från jobbet och hade självmant åkt och handlat ingredienser till skaldjurspasta vilket alltså blev dagens middag. Själv kockar jag nästan enbart barnmat nuförtiden, men det är helt okej att den biten tillhör mig. ;)

Likes

Comments

 

Vi blev tagna hela bunten av förkylningen, det tycktes dock vara en lindrigare variant som var snabbt övergående, peppar peppar. Igår kväll badade jag bastu och kastade löyly så det stod härliga till i hopp om att rensa kroppen på virus, det fungerade ypperligt, idag vaknade jag nämligen upp som en ny människa efter en riktigt god nattsömn dessutom. Nu boostar jag immunförsvaret med C-vitaminrika vinbär och sörplar heta drycker. Än idag kommer vi fördriva tiden inomhus men sen börjar vi vara redo för lite lugnt höstlovsprogram.

Medan vi fördrivit de senaste dagarna hemma, knappt utanför dörren alls, har jag hunnit rita en och annan planlösning och visualisera och drömma om vårt framtida hem. Jag och sambon har kollat många hus, gamla och nya, många potentiella tomter och fördrivit tid med att bläddra i broshyrer och scrolla på internet, leta efter den perfekta planlösningen och den bästa hustillverkaren. Vi har kommit allt närmare beslutet om att bygga nytt. Men ni ska veta att det inte är så lätt att besluta, hitta plätten på jorden där man vill bo och sen skrida till verket, det är inte ett beslut som ska fattas det är många beslut på vägen.

Det är heller inte lätt att planera med mig må ni tro. När jag vill något, då vill jag det riktigt, riktigt mycket.

Mamma hann sucka många gånger om och springa på stan med mig i täten fem gånger innan jag slutligen hittade den rätta på internet från ett företag som inte fraktar till Finland, därefter var hon tvungen att ha kontakt med människor i Sverige som kunde köpa den i butik och skicka den till mig i Finland. Det där handlade om en klänning till en skolavslutning för x-antal år sen, hur det månne skulle vá att bygga hus det har vi ännu inte sett. Vid det här laget är jag van, jag antar att sambon också börjar vänja sig vid att jag alltid vill ha något som inte finns, och när det inte finns får man lov att fixa själv och just därför har jag börjat rita egna planlösningar. Bara ifall att, ni vet.

Varför nöja sig om man inte är nöjd?

Likes

Comments

Här har vi en lugn helg på gång, fick lov att skippa dagens program och inta soffläge eftersom tjejen i huset lyckats dra på sig en förkylning och därav behöver lite extra vila och närhet. Efter ett par sämre nätter känner jag mig om möjligt ännu mer tacksam till att Nelia sover riktigt bra både nattetid och dagtid i friskt tillstånd, hur jag skulle fungera om jag aldrig fick min nattsömn är inte nådigt. Nelia verkar, förutom täppt näsa, rätt obrydd i förkylningen och skulle gärna gå an som vanligt om hon bara orkade, nu har hon dessutom hajat detta med gåvagnen och börjat traska i sakta mak med gåvagnen som stöd. Hon blir stor vår lilla tjej.

Likes

Comments

Tjena, jag var så ooootroligt kaffesugen idag, det händer typ aldrig, aldrig, eller snarare och troligare var det väl kaffesällskapet jag saknade. Istället tog jag en kakaokopp i höstsolen, förmodligen årets sista utomhuskakao.

Likes

Comments

I söndags stod vår lilla familj framför kameran, det var drömmigt vackert med kvällssol och höstfärger, och LJUSET var magiskt, perfekt för fotografen med andra ord. Jag blev riktigt sugen på att själv åka iväg med kameran och jaga motljusfoton någon kväll!

Vi fick många fina bilder och det kommer onekligen bli svårt att välja vilket som kommer få åka upp på väggen här hemma. Hur som, jag ids förstås inte bomba inlägget med foton på oss men ett litet smakprov kan ni få.

De som följer mig på Instagram har förmodligen sett ett av mina favoriter, de som inte har Instagram - kika i vänstra spalten här på bloggen. Håll till godo. :)

Likes

Comments

Hade tid för rådgivning med tjejen i förmiddags, hela tio månader har hon hunnit bli, hur det har hunnit ske vet jag inte riktigt men så pass gammal lär hon i varje fall vá. En exakt åtta kilograms klimp är hon också, och nästan sjuttio centimeter lång. Att hon har utvecklats var det ingen tvekan om, hon kryper runt i en väldans fart, ställer sig upp där det passar henne och pekar på allt som verkar intressant samtidigt som hon säger "dää" (där), hon är en pratglad fröken som är ivrig på att härma och förstår så himla mycket.


Likes

Comments

Här går vi på söndagskänsla idag och hade extra lång pyjamasmorgon trots att tösen ville vakna redan sju imorse vilket hör till ovanligheterna *knack i trä*. Jag antar att barn har inbyggda sensorer som alarmerar lite extra tidigt morgonen efter att föräldrarna varit uppe ovanligt sent, ovanligt sent är inte särskilt sent i jämförelse med hur det var för nåt år sen dock.. Att vi har varit lite trötta idag tyder enbart på en mycket trevlig kväll igår när vi hade Nelias faddrar på besök. Vi hade bakat tacopaj, ett säkert kort.

Likes

Comments