Header
View tracker

Trots att det är måndag har vi fortsatt helgfiilis i huset, sambon tog en extra ledig dag tillsammans med oss eftersom det ändå är röd dag i almanackan imorgon, han var nog inte enda som tänkte så om vi bedömer folkmassan i stan tidigare på dagen, huhhu. Själva var vi ute i jakten på julpynt och en pulka till Nelia som vi invigde senare på dagen. Nelia brummade och gjorde ljudeffekter under åkturen så jag tror det var en bra investering.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

För nån dag sedan kom jag över ett recept på paleofudge, vet egentligen inte hur strikt paleo denna fudge egentligen är men så kallades den i alla fall. Tänkte att jag kunde slänga hit receptet ifall någon är intresserad av att baka lite annorlunda julgodis.

Själv håller jag för tillfället på att fundera ut vad som kommer finnas på kaffebordet till Nelias ettårskalas och testbakar lite nya recept när lusten faller på, vad hon och de andra små kommer få mumsa på har jag redan bestämt, men de vuxna kanske behöver något annat till kaffet, hehe. :)

Snygga kan jag väl inte påstå att de blev, men helt ätbara ändå. Antar att lite mer noggrannhet, en vassare mixer och bättre receptläsning hade gett ett snyggare slutresultat. ;)

Smält 150 gram mörk choklad (mörk eller sockerfri om man vill) och 1 dl kokosolja på sväg värme i en kastrull, ställ åt sidan och låt svalna en aning. Lägg 450 gram dadlar i en bunke tillsammans med 1 dl kokosmjölk (the creamier one), 2 tsk vaniljpulver och choklad och kokosoljeblandningen, mixa till en slät smet och blanda i 1 dl kakao, rör om tills det blandats väl. Häll den tjocka och lite sega smeten i en liten form med bakplåtspapper. In i kylen och stelna (ca 1 timme) skär rutor och ät. Förvara med tätt lock i kylen eller frysen, om du inte åt upp allt.

Jag tycker egentligen inte om dadlar kom jag på idag, bättre sent än aldrig eller hur.. Men sålänge dadlarna inte tar över smaken så går det bra. Dessa innehåller ju egentligen rätt mycket choklad och dadlarna är ju mest där för att ge den sega och tjocka konsistensen.

Likes

Comments

View tracker

Fredagar medför alltid en speciell känsla, en känsla som ofta innefattar iver, glädje och avslappning, ofta är veckans största utmaningar avklarade när fredagkvällen anländer, även om jag varit ledig hela veckan och kommer jobba några timmar imorgon så har jag som vi brukar säga - fredagsfiilisen på topp. Om jag inte hade haft möjligheten att fortsätta vara hemma med Nelia hade jag känt ångest och stress över att jobba lördag, nu ser jag mina få jobbdagar enbart som något postivit, det är något som jag kan välja om jag vill, eller välja bort om jag inte vill.

Den stora témuggen får stå som kruka till min lilla julkaktus


Ps. Loppisbordet har fyllts på med saker som jackor/kappor och lite barnkläder, happy shopping!

Likes

Comments

Om en vecka fyller Nelia ett år, tänk att vi snart har en ettåring i huset, enligt min tidsuppfattning låg hon nyss invirad som en liten puppa i BB sängen. jag känner en så outgrundlig kärlek och stolthet att få vara mamma till just Nelia att det inte är riktigt klokt. Vi har en tjej som pratar mycket, mycket av det hon säger förstår vi och mycket förstår bara hon men snabbt kommer nya ord och gester in i hennes samtal. Balansen förbättras för varje dag och hon har nu tagit fyra stolta steg i rad utan stöd. Hon är en kärleksfull tjej som älskar att mysa och dansa, sitta i famnen och bläddra i böcker, hänga på armen när vi kokar mat och är helst nära men ändå självständig. Det är häpnadsväckande hur fort hon snappar upp betydelser av nya ord, jag kan utan problem berätta för henne vad vi ska göra och hon visar direkt att hon förstår vad jag sagt. Det finns så mycket kärlek, alltid en liten oro och massvis med glädje.


Ett års skillnad

Likes

Comments

Från och med imorgon när Combo öppnar dörrarna klockan 11.00 kan ni hitta fina fynd på bord nummer 25 - på fönstersidan hittar ni bordet med lite av varje; barnkläder, damkläder, skor, väskor, halsdukar, inredningsprylar, muggar och annat som ska hitta ny ägare. Iväg och fynda så mina skåp blir luftigare, från och med imorgon alltså!

Bordet kommer troligtvis ha lite varierande innehåll under de kommande veckorna vart eftersom jag fyller på eller byter ut något.

Likes

Comments

Att gå på café ensam är underskattat, kan vara så himla skönt att sitta i sin ensamhet och iaktta gatulivet utanför. Här på raawka efter min lyckade skjortjakt idag.

Just nu ligger jag och lyssnar på tystheten en stund innan jag ska tassa upp till min sovande dotter och sambo. Fick hämta Johan på flygfältet ikväll, Nelia blev givetvis glad över att pappa är hemma igen och har ivrigt klappat i händerna och visat sina nyaste trick. Ikväll har jag prissatt loppisgrejer på löpande band, ska skriva ett skillt inlägg om det imorgon men nu ska jag tassa upp!

Likes

Comments

Har gått på Stundars julmarknad i dagens täta snöyra, såg knappt vad människorna hade att sälja på grund av all snö som vräkte ner, trots att det var yrigt värre var det mysigt att traska runt i ett väldigt vintrigt landskap och njuta av glöggdoft och gulliga tomtar här och där. Hade gärna hängt kameran på axeln och fotat några stämningsfulla bilder men iddes inte med risk för att kameran hade snöat in och dött på kuppen. Kameran ville jag ha i välbehåll tills efter marknaden när vi lyckades överraska en blivande mamma med babyshower, vår vän Nathalie som har bf om mindre än en månad, mycket spännande!

Likes

Comments

Tji fick jag med mina förhoppningar om en vit lillajul. Enda som återstod av snön imorse var slask och stora vattenpölar. Men trots det dystra vädret har det varit en suverän dag rakt genom. Vi har pysslat på med hemlighetsmakeri, haft playdate och så avslutade vi hela dagen hos vänner med glöggkväll, ett måste på lillajul. Nelia har orkat stöka, busa och charma in i det sista, tror det var en nöjd och trött liten tjej jag la ner sent ikväll, hoppas på en lite längre sovmorgon imorgon som kompensation, det vore ett perfekt början på en söndag med mycket program.


Likes

Comments

Här råder fredagsmys, har nyss lagt ner en trött, så trött, liten gumma i sin säng för natten. Själv ska jag fortsätta kvällen framför Idol och vila fötterna i ett par vetetofflor. Jag har jobbat några timmar idag och fötterna värker därav, hade så fullt sjå att jag inte ens hann ta en liten paus. Nelia fick spendera tid med hennes fammo och faffa under tiden, måttligt obrydd i mig när jag kom tillbaka och skulle hämta henne, jag tar det som ett gott tecken. ;)

Imorgon är det redan lillajul och det ser ut som vi kommer få en vit sådan om vi bedömer snöflingorna som dalar, yay.


Likes

Comments

Har testbakat ett nyttigare alternativ till snickers idag, främst för att det blir en del kalas och festliga tillfällen nu under hösten och det känns som att något nyttigare alternativ på kakbordet vore välkommet. Men också för att det kanske är mer okej att jag bakar ofta om jag bakar nyttiga bakverk så någon ids äta upp dem. Det är ju så roligt att baka och testa nya recept! (speciellt nu när en inte behöver diska för hand efteråt hahah)

Receptet kommer ursprungligen härifrån men det finns en del ändringar i receptet jag använde mig av.

Blanda 2 deciliter jordnötssmör med 1½ deciliter havregryn, tryck ut smeten i en form på ca 20x20 cm (jag använde en rund form med löstagbar kant). Mixa sedan cirka 20 stycken dadlar med 1 deciliter soyamjölk, bred ut smeten ovanpå havregrynsbotten. Strö ut cirka 2 deciliter cashewnötter (grovhackade eller hela) och lägg formen i frysen ungefär tio till femton minuter. Smält 200 gram mörk choklad (jag anväde 80 procentig) och häll den över kakan, (om man vill kan man också strö över flingsalt eller kokosflingor över rutorna medans chokladen ännu är smält) sätt i kylskåp tills chokladen stelnat och skär rutor med en varm kniv. Jag föredrog att sätta den tillbaks i frysen eftersom botten är rätt kladdig och det blir lättare att äta om den är något så när kompakt och fast i konsistensen.

Sen är det bara att äta och njuta. Jag är inget stort fan av jordnötssmör men dessa var faktiskt riktigt goda och ett bra alternativ på kakbordet.

Likes

Comments