Header

Årets midsommarhelg spenderades vid havet från fredagförmiddag till söndagkväll. Får tacka midsommarafton som trots allt bjöd på riktigt vackert väder och härlig midsommarstämning. När midsommaraftons kväll kom hoppade jag i båten och hämtade några vänner, sen njöt vi av grillat, utsikten, badtunnebad, bastu och sällskapet innan det var dags att skjutsa tillbaka gänget på stilla hav med en glödande horisont, sommarnätter, nog är de allt underbara!

Andra saker som är underbara är manduca-bärselen och babyvakten, vad skulle vi göra utan dom.. Nelia fick såklart hänga med under kvällen tills det blev läggdags för tösen. Eftersom vi höll till utomhus gjorde vi henne klar för natten, la på henne ytterkläder och ner i manducan, där satt hon nöjd tätt intill mig tills hon somnade och jag försiktigt kunde gå in och knäppa loss, klä av och bädda ner i sängen. La sen igång babyvakten och joinade badsugna badtunnebadare utan minsta oro med babyvakten bredvid. Hon sov natten igenom och bestämde ta morgon 07.30 på en regnig midsommardag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

"Pappaaa" utbrast Nelia imorse när hon la märke till att Johan kommit hem under natten och ligger precis där han brukar ligga på sin plats i sängen på morgonen. Hon tar plats mellan oss och ligger med ett brett leende och tittar på pappa. Så nöjd, så nöjd. Allt i sin ordning.

Likes

Comments

Jordsäckarna ligger fortfarande ouppackade, pallkragarna står tomma och helgen är över. Det lämnade ingen tid för trädgårdsfix alls istället har vi haft en helfestlig helg från början till slut med mycket lycka i kroppen.

Under lång tid har det smusslats och planerats inför en möhippa som kom att ske i lördags, en ovetande brud överraskades och därefter följde brunch, lekar, aktivitet, mat och allt vad som därtill hör hela dagen lång innan vi tog över Ollis scen och dansade tills tröttheten kom ikapp in på småtimmarna, för min del i alla fall. En underbart fin och rolig dag. Nu väntar vi på bröllopet som sker senare i sommar. :)

I söndags efter min icke så långa sovmorgon (hade alla möjligheter att ta sovmorgon som ensam själ i stugan men såklart har min inbyggda väckarklocka ställt in sig på att vakna den vanliga tiden, suck) for jag efter en glad tös som vinkade stort genom fönstret till sin trötta moder. Senare mot kvällen fick vi dra på oss klänningarna, borsta håret och åka på förlovningskalas, ett mycket trevligt sätt att avrunda den festliga helgen på!

Just nu känns det som att jag bär en trötthet som aldrig kommer försvinna, glad är jag att det är så värt!

Likes

Comments

Skönt med fredag, inte för att det spelar någon som helst roll att det är fredag just idag, dagen ser relativt lik ut alla andra dagar denna vecka. Och om någon liten själ undrar varför det regnar så har jag nyss inhandlat nya solglasögon och fina vita skor, varför skulle det annars? Men för just den här dagens skull kan jag säga att det är skönt med lite regn, så orkar solen förhoppningsvis skina hela helgen lång istället.

Jag har sju stycken stora jordsäckar hemma och en del blommor och andra grödor som ska inhandlas och ta plats i mina vackra nymålade pallkragar i helgen. Eller, det är mitt mål i alla fall, såvida solen orkar hålla sig framme.

Någon ligger vaken i vagnen, over and out.

Likes

Comments

Sommarvärmen kom tillslut. Dessvärre fick jag ta in en snorig och febrig liten tös från middagsvilan idag, anade att det kunde komma med tanke på att jag var i riktigt uselt skick i början av veckan, tyckte ändå att jag hade repat mig ganska bra tills idag men såklart ska det drabba nästa i tur då. Får hoppas att det är en snabbt övergående sort vi drabbats av.

I förmiddags hann vi njuta ute en stund i sommarvärmen i alla fall, väldigt intressant att plocka blommor (bomma), småsten, kottar (ått/kått) och diverse fynd på marken tycker Nelia. Imorgon blir hon ett och ett halvt år, vår underbara!

Likes

Comments

Bananplättar är något som går hem hos tösabiten vår, med massa "blåbäää" som hon så självsäkert klargör att hon vill ha. Å andra sidan är det inget vi tillreder särskilt ofta i stugan, men när vi väl gör är det fest och blåbär överallt som en blålysande aura runt tjejen.

Likes

Comments

Nelia fick två tumisdagar med Johan och jag lite jobbtid innan vi skjutsade iväg honom till flyget som tog honom på jobbresa denhär gången. Det är några jobbveckor och resor kvar innan han får ta tio långa veckor ledigt och jag har på känn att dessa tio veckor kommer vara väldigt sköna och välbehövliga för hela lilla familjen när de väl är här.

Det är på inget vis lätt att vara okapabel till att planera såvida vi inte har backup plan i bagaget färdigt ifall om. Och just den här gången var det ju tur att vi hade en backup för som så många andra gånger kom det lite hastigt på att han skulle iväg just nu, egentligen var planen något annat.

Vi har så mycket att vara tacksamma över, det är så mycket som är så bra och ännu mer som är bättre än det, ändå är det olustigt tungt ibland. Det är många gånger jag känt mig i kläm, lämnad till mitt öde här hemma. Jag vänjer mig dock snabbt, jag kan leva med mitt öde. Men att bemöta Nelias undran och känslor är lika tungt varje gång, hur vänjer man sig vid det, att alltid bli den som får försöka förklara till en liten en som saknar, som undrar och som inte förstår tid. Jag vet inte om det blir lättare eller svårare med tiden, bara att vi står starka även om andra sloknar och tvivlar på våra förmågor.


Likes

Comments

Långhelgen flöt iväg som vanligt, i fredags packade vi i alla fall väskorna och begav oss ut till villan, körde båt, njöt av utsikten, tog årets första dopp i havet - aka vinterklåddin, badade tunna, lekte, sov, spikade, grillade och bara levde det enklare livet ett par dagar.

Snart är det Juni månad, en intressant sådan blir det och jag beställer sommarvärme för hela slanten! Tack på förhand.

Likes

Comments

Bilder som lagrats i telefon under helgen, vi har haft en fin helg, en riktigt härlig en.

Nu är det ny vecka och grönskan har slagit ut med kraft, sommaren är kommen och vi njuter, till vår stora glädje blir det en kort arbetsvecka och en längre helg för sambon, superbt!

I förmiddags hade vi rådgivning med Nelia och det är bara att inse, tiden stannar aldrig upp. Om dryga två veckor har vi en dotter på ett och ett halvt år. Hon är en nyfiken och viljestark åttio centimeter lång människa som testar gränser och utövar klättring på de mest riskfyllda platser, ooh du ljuva tid, så intensiv men så härlig!

Likes

Comments

Jag och N har varit på tumis sedan tisdag och fortsätter med det fram tills imorgon, det går inte mycket tid till spillo får jag berätta. Nelia har dessutom för första gången i hennes liv börjat dra ut på nattningen, så pass att det oftast är jag som faller i sömn innan busfian herself.

Vi har cyklat igång cykelsäsongen också, vi köpte en cykelstol som Nelia älskar, det kommer bli många cykelturer i sommar. Vi har dessutom fixat i ordning en sandlåda på gården, när vi inte cyklar kommer vi antagligen att gräva i sanden eller gunga - the all time favorite.

Det har äntligen börjat grönska i gräsmattan och komma knoppar i träden, som vi väntat!

Strax ska vi åka ut till villan och andas havsluft tills vi ska hämta sambon från flyget imorgon.

Til' next time..


Likes

Comments