Header

Här låter jag er kika på samma inlägg dag ut och dag in, lite så som det brukar bli under sommarmånaderna. Jag har en del att skriva om, sånt jag gärna arkiverar och sparar men tiden känns knapp och när det kommer till fina saker som hänt så vill jag gärna lägga tid på att formulera mig rätt. När det finns tid ska jag skriva om vad som hände i Sverige, vad som händer till hösten, om nutid och en snar framtid och alla saker däremellan.

I skrivande stund ligger jag i sängen vid villan och vilar fötterna, Nelia tar sin dagslur och vi njuter av en stunds tystnad. Drygt en vecka ledigt återstår innan jag börjar jobba och Nelia får fortsätta dagarna hemma med pappa några veckor till, det är mycket nytt och mycket spännande.

Vi hörs.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Årets sommarresa gick till vårt grannland i väst, Sverige. I våras hade jag nämligen lyckan att vinna ett sommarpaket till Lycksele, det vill säga en natt på Hotell Lappland och två dagars fritt inträde till Lycksele djurpark. Vi började dock vår resa med en natt i Umeå och avslutade likaså resan i Umeå. Fyra härliga fulla dagar hade vi trots att sömnkontot började med att ticka på minus på grund av ett akutenbesök kvällen innan avgång, huuuur typiskt. Som tur var fick vi resa friska och lyckliga och komma hem om möjligt ännu lyckligare efter resan.

Resten av veckan gick åt till att ta igen en del sömn, reda upp det kaotiska sommarhemmet (det knäppa fenomenet där stugan sakta förfaller inomhus medan man spenderar alltmer tid utomhus), fira en färsk ettåring och fylla på i matförrådet.

Nu har vi nyss startat upp en ny vecka med kompisträff både för mig och Nelia och sommarrestaurang-besök, sånt gillas. Imorgon ska jag få äran att åka hemifrån på tumis och träffa en ny liten människa och dennes mor, de mest spännande besöken av dom alla, sen fortsätter veckan med mer efterlängtade kompisträffar, en dag på jobb och så ska vi försöka klämma in lite villaliv och en grillkväll där på slutet.

Sommarlivet, vad jag inte vill skiljas till hösten.

Ska försöka överföra bilder någon dag inom kort, just nu får ni enbart kika från telefonens minne.

Likes

Comments

Det är fredagkväll, barnet i stugan ville ta tidig natt och har således redan somnat,  bastun står varm och sambon inleder sin semester vilket innebär att semesterfiilisen har anlänt, yay! En lugn helg väntar för redan på söndagmorgon åker vi iväg på vår lilla sommarresa. Lifvet när det är som bäst. ❤

Likes

Comments

Sambon är på sista jobbresan innan semestern väntar, jag har aldrig räknat dagar så frenetiskt förr, drygt en vecka har han varit iväg och ytterligare en vecka återstår innan han kommer hem och så ytterligare några dagar innan vi sticker på årets sommarresa, jag längtar. Men vi har det bra här hemma också, njuter verkligen av sommaren och mitt fina sällskap. Vi fyller dagarna med lugna, roliga aktiviteter, kompisträffar, bus och så några få dagar jobb medan N får hålla andra viktiga människor sysselsatta.

Håller fast varje dag lite extra hårt och vill inte släppa.Om drygt en månad väntar något nytt, J har pappaledigt att ta ut och jag får avsluta min vårdledighet, vemodigt, men också ofantligt spännande.

Likes

Comments

Årets midsommarhelg spenderades vid havet från fredagförmiddag till söndagkväll. Får tacka midsommarafton som trots allt bjöd på riktigt vackert väder och härlig midsommarstämning. När midsommaraftons kväll kom hoppade jag i båten och hämtade några vänner, sen njöt vi av grillat, utsikten, badtunnebad, bastu och sällskapet innan det var dags att skjutsa tillbaka gänget på stilla hav med en glödande horisont, sommarnätter, nog är de allt underbara!

Andra saker som är underbara är manduca-bärselen och babyvakten, vad skulle vi göra utan dom.. Nelia fick såklart hänga med under kvällen tills det blev läggdags för tösen. Eftersom vi höll till utomhus gjorde vi henne klar för natten, la på henne ytterkläder och ner i manducan, där satt hon nöjd tätt intill mig tills hon somnade och jag försiktigt kunde gå in och knäppa loss, klä av och bädda ner i sängen. La sen igång babyvakten och joinade badsugna badtunnebadare utan minsta oro med babyvakten bredvid. Hon sov natten igenom och bestämde ta morgon 07.30 på en regnig midsommardag.

Likes

Comments

"Pappaaa" utbrast Nelia imorse när hon la märke till att Johan kommit hem under natten och ligger precis där han brukar ligga på sin plats i sängen på morgonen. Hon tar plats mellan oss och ligger med ett brett leende och tittar på pappa. Så nöjd, så nöjd. Allt i sin ordning.

Likes

Comments

Jordsäckarna ligger fortfarande ouppackade, pallkragarna står tomma och helgen är över. Det lämnade ingen tid för trädgårdsfix alls istället har vi haft en helfestlig helg från början till slut med mycket lycka i kroppen.

Under lång tid har det smusslats och planerats inför en möhippa som kom att ske i lördags, en ovetande brud överraskades och därefter följde brunch, lekar, aktivitet, mat och allt vad som därtill hör hela dagen lång innan vi tog över Ollis scen och dansade tills tröttheten kom ikapp in på småtimmarna, för min del i alla fall. En underbart fin och rolig dag. Nu väntar vi på bröllopet som sker senare i sommar. :)

I söndags efter min icke så långa sovmorgon (hade alla möjligheter att ta sovmorgon som ensam själ i stugan men såklart har min inbyggda väckarklocka ställt in sig på att vakna den vanliga tiden, suck) for jag efter en glad tös som vinkade stort genom fönstret till sin trötta moder. Senare mot kvällen fick vi dra på oss klänningarna, borsta håret och åka på förlovningskalas, ett mycket trevligt sätt att avrunda den festliga helgen på!

Just nu känns det som att jag bär en trötthet som aldrig kommer försvinna, glad är jag att det är så värt!

Likes

Comments

Skönt med fredag, inte för att det spelar någon som helst roll att det är fredag just idag, dagen ser relativt lik ut alla andra dagar denna vecka. Och om någon liten själ undrar varför det regnar så har jag nyss inhandlat nya solglasögon och fina vita skor, varför skulle det annars? Men för just den här dagens skull kan jag säga att det är skönt med lite regn, så orkar solen förhoppningsvis skina hela helgen lång istället.

Jag har sju stycken stora jordsäckar hemma och en del blommor och andra grödor som ska inhandlas och ta plats i mina vackra nymålade pallkragar i helgen. Eller, det är mitt mål i alla fall, såvida solen orkar hålla sig framme.

Någon ligger vaken i vagnen, over and out.

Likes

Comments

Sommarvärmen kom tillslut. Dessvärre fick jag ta in en snorig och febrig liten tös från middagsvilan idag, anade att det kunde komma med tanke på att jag var i riktigt uselt skick i början av veckan, tyckte ändå att jag hade repat mig ganska bra tills idag men såklart ska det drabba nästa i tur då. Får hoppas att det är en snabbt övergående sort vi drabbats av.

I förmiddags hann vi njuta ute en stund i sommarvärmen i alla fall, väldigt intressant att plocka blommor (bomma), småsten, kottar (ått/kått) och diverse fynd på marken tycker Nelia. Imorgon blir hon ett och ett halvt år, vår underbara!

Likes

Comments

Bananplättar är något som går hem hos tösabiten vår, med massa "blåbäää" som hon så självsäkert klargör att hon vill ha. Å andra sidan är det inget vi tillreder särskilt ofta i stugan, men när vi väl gör är det fest och blåbär överallt som en blålysande aura runt tjejen.

Likes

Comments