Header

Det blev en lite väl tidig morgon i stugan den här lördagen, enligt min mening, enligt den mindre tjejens mening inte så värst tidig, nästan tvärtom.

Vi kompenserade med bananplättar till frukost som jag åt med god aptit, den mindre av oss åt bären och bananen med god aptit resten gillades icke.

Trots lite meningsskiljaktigheter på morgonkvisten blev det en riktigt fin dag med flera utomhusvistelser i det minst sagt underbara vintervädret, vanliga vardagligheter, en husvisning, kvällsbad och en trött liten pingla som somnade på sekunden. Jag hoppas på lite längre sovmorgon imorgon, Nelias hoppas troligen på gröt till frukost och vi båda hoppas på goda nyheter och en sambo som sitter i ett flyg påväg hem snart.


Likes

Comments

Igår var det underbart vinterväder hela dagen, jag och Nelia var ute på förmiddagen, drog lite pulka och njöt av solskenet, när det på eftermiddagen var dags för middagsvila tog jag vagnen och gick på promenad och senare när tösabiten vaknat och fått mat for vi efter N's mommo och körde ut till Svedjehamn i Björkö där vi la tjejen i pulkan och gick iväg till Saltkaret.

På vägen hem lyckades vi komma i rätta stund över Replotbron för att få se en härlig orange solnedgång.

Rödrosiga om kinderna var vi nog efter all utevistelse och somnade gott gjorde vi båda efter ett långt varmt bad på kvällen. Som det gör gott åt både kropp och själ att få lite solsken i ansiktet den här årstiden!

Likes

Comments

Har lyckats fynda riktigt fina plagg second hand till Nelia på senaste tiden. Ofta brukar begagnade barnkläder i nummer 74 och uppåt vara i sämre skick på grund av att barnen hinner använda större numror längre - de blir nötta, och barnen börjar äta själva - de blir fläckiga. Men jag har haft turen att hitta riktigt fina plagg i tjejens nuvarande storlek (74 och delvis 80) och någon storlek större som hamnar i växalådan tills vidare.

Nu gissar jag dock att bästa loppistiden börjar vara över och att det hädanefter blir mycket nytt från butik i hennes garderob. "Roligare" att köpa nytt när hon ändå kommer använda dom ett bra tag.

Likes

Comments

Har kört lite offroad de senaste dagarna men nu börjar jag komma på banan igen känns det som, det har varit mycket annat och ingen inspiration.

Håller på med en sjudagars vardagsbild-utmaning på Instagram för tillfället, en dag kvar av eländet, hehe. Mina vardagsbilder såhär långt.

Likes

Comments

En superenkel och snabbt tillagad paj för dagar då långkok inte är ett alternativ.

Valfri degbotten (om man har riktigt bråttom kan man köpa färdig pajdeg från frysdisken) , en burk tonfisk, en burk ananas, en tomat (om man gillar), äggstanning med 3 ägg, 3dl mjölk och kryddor, en påse ost. In i ugnen på ca 200 grader. Voíla!

Gjorde denna paj när sambon ännu var hemma och han blev positivt överraskad över hur otrolig god den var i sin enkelhet.

Likes

Comments

Listar fem minnen som jag ofta ser tillbaka på med kärlek, glädje och adrenalin, fem upplevelser som jag alltid kommer minnas med ett leende på läpparna.


1. Rockperry år tvåtusennio, en väldigt oromantisk och festfylld dag då jag och Johan blev tillsammans, skrattar högt och skäms lite när jag tänker tillbaka, minns alla detaljer små när vi satt där i skogen en bit utanför festivalområdet med en bunt andra människor. Tänk att i den oromantiken som rådde då fanns det utrymme för början på vår kärlekshistoria.

2. År tvåtusenelva, skulle snart fylla aderton år. Jag och min fina vän Pernilla bestämde oss för att ta praktik nere på Åland, i Mariehamn, i tre veckor på det fina hotellet Bistro Savoy. Har nog aldrig känt så många olika känslor under en resa, dragit en så tung kappsäck så långt i snöslask och ätit så många Fazer Carneval kex innan, så tungt då men så många glada minnen nu! Har lovat att jag ska åka tillbaka en vacker dag, helst sommartid då staden lever, kanske är det dags i år?3. Min adertonårskryssning, när jag fyllde 18 gjorde vi tillsammans med en bunt tokiga människor en dygnskryssning till Stockholm med Silja Europa. Och om det blev en kryssning att minnas. Vi kan fortfarande inte nämna något om den resan utan att brista ut i skratt. Kaos.

4. Fallskärmshoppet, det näst häftigaste jag varit med om är nog att tandemhoppa, kan göra om det vilken dag som helst. Det är en speciell känsla att först hänga ut från ett enkelt litet plan på fyra kilometers höjd och sen falla mot marken i 200 km/h för att en stund senare glida runt i luften och njuta av den magiska utsikten, älskade det! Kan nästan känna adrenalinkicken när jag kikar på videon från hoppet trots att det gått många år sedan.5. Ingen dag kommer någonsin att bli mer magisk än dagen när vår dotter föddes, det häftigaste jag har varit med om. Den känslostormen, den kärleken, den perfekta lilla bebisen, livets mirakel. Bästa dagen i mitt liv. Och ännu bättre - den dagen tar aldrig slut, den fortsätter i varje ny dag som kommer.Kunde konstatera att det var väldigt svårt att lista bara fem fina minnen, kanske kommer det en uppföljare någon gång..

Likes

Comments

Känner mig rik och lycklig över att få ha så många fina vänner, känner mig ännu mera lycklig över att jag får vara deras vän. Tacksam över att ha de som betyder och att få vara en som betyder.

Jag och Nelia får ha extra många kramkalas dagen till ära och skicka en luftkram till sambon i Italien. Förra årets vändag var han också iväg på jobbresa, den rackarn!

Happy valentine's day!

Likes

Comments

Beställde hem ett par vindtäta fodrade tofflor till Nelia för ett tag sedan och för att få fri frakt passade jag på att klicka hem lite nytt till mig själv också för en gångs skull, mestadels blev det lite nytt i träningsgarderoben. Har haft en skön träningsmotivation i några veckor nu och för att boosta motivationen ytterligare blev jag några pigga plagg rikare. Kunde bo i dem dygnet runt.

Likes

Comments

Packade in pulkan, Nelia och lite andra nödvändigheter i bilen i förmiddags och for ut till hamnen där vi hoppade på snöskotern och for iväg till villan med mamma och pappa. Årets första villavisit och Nelias första gång till villan vintertid. Oturligt nog blev det mulet när vi kom fram men det var ändå riktigt roligt med en söndagsutflykt, grilla korv, elda och dra lite pulka, en ny intressant upplevelse fick jag också pröva på - åka sparkstötting efter snöskoter, nöden har ingen lag eller hur.

Likes

Comments