Header

Förra helgen tog jag och gubben tur retur över till Umeå för att köpa hem en syskonvagn. Johan var dock inte världens ivrigaste att ta en resa till Umeå på grund av en vagn, hehe. Det blev en riktigt bra dag ändå trots att det blev aningen bråttom till terminalen på morgonkvisten efter att vi fört en nyvaken Nelia till mommo.

På hemvägen valde vi att testa a la carten istället för att äta de vanliga köttbullarna som serveras, kan varmt rekommendera kantarellsoppan till förätt, en av de godaste vi ätit!

Ute på däck var det blåsigt, dagen efter tröttnade jag på den slitna kalufsen och kapade av till en long bob, så trivs jag.

Så kom vi hem med vagnen efter en smidig affär i Umeå Hamn, en Bugaboo Donkey Duo. Har länge funderat över detta med syskonvagn och velat fram och tillbaka, behövs det ens? Jag kom rätt snabbt fram till att jag nog vill ha en syskonvagn i alla fall. Nelia kommer vara lite över två år när hon blir storasyster och ännu sitter hon gladeligen i vagnen på promenaderna. Det är också en säkerhet för mig att jag får plats med båda barnen i vagnen när Johan är borta och eftersom Nelia kommer vara hemma med oss vill vi inte bli låsta hemma.

Att vagnen skulle gå att använda som singelvagn var en kriterie jag gärna ville uppfylla när vi ändå inte vet hur länge Nelia fortfarande trivs i vagnen och så blir den mer användbar för oss med den finessen. Vi har redan kunnat inviga vagnen tack vare den möjligheten, vi hade en glad tjej som ogärna ville kliva av när vi kom in från första promenaden.

För oss stod valet mellan Bugaboo Donkey Duo och Mountain Buggy Duet, båda går att göra om till singelvagn med en "shoppingkorg" bredvid och båda har svängbara framhjul men det är också egentligen enda likheten dem emellan.

Varför vi valde en Bugaboo framom en Mountain Buggy:

- Bugaboo går att justera bredden när man ändrar från singel-dubbel och tvärtom medan Mountain Buggy alltid är lika bred (smal) vilket i sin tur gör att jag misstänker den kan kännas trång med sina 63cm.
- Bugaboo har svängbara sitt och liggdelar medan mountain buggys sittdel alltid är vänd framåt (har gärna barnen vända mot mig så länge de trivs att sitta så)
- Det finns väldigt många tillbehör och reservdelar till Bugaboos vagnar (har redan beställt två nya suffletter och överväger om svarta chassiskydd vore något, små medel som gör stor förändring)

Det negativa är väl priset som känns alltför högt för en vagn, dock har vår haft en tidigare ägare och tack vare det höga andrahandsvärdet Bugaboo har känns det överkomligt. Min första tanke när vi testkörde vagnen runt byn var att jag nog i ärlighetens namn hade blivit besviken om vi hade köpt en ny Donkey och smällt iväg en betydligt saftigare summa pengar, för så exklusiva är de inte i mitt tycke.

Det var riktigt lätt att skutta vagnen i mono läget (enda vi testat hittills), den tar mindre utrymme än vår andra vagn och det var äkta glädje för både mig och Nelia att vara ute på promenad så ja, vi är nöjda! Gubben kanske inte är lika nöjd med tanke på att det blev fjärde vagnen som nu bor hos oss, får nog överväga att sälja bort nån småningom..men men. ;)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Veckan har gått en egen berg- och dalbaneväg, det har varit många spännande stunder och möten, bland annat kikade vi på den lilla i magen, en livlig liten en som liknar sin syster redan från början, så fascinerande.

Men så kom också stunden när den orubbliga lyckan och lugnet ändå plötsligt rubbas och börjar dela plats med en ovälkommen oro som etsar sig fast med järngrepp. Om vi tänker rationellt är min oro onödig och obefogad, men säg mig, vem kan tänka rationellt när en får ett hårt knytnävslag i ansiktet och de omtalade och fruktade gravidhormonerna rymmer fritt i kroppen. Lyckligtvis fick jag prata med betydligt trevligare människor dagen efter, trevliga människor kan vara riktigt bra att prata med även när det gäller mindre roliga saker så slipper man spilla nattsömnen längre en nödvändigt. Nu är det ju i och för sig inget som är konstaterat fel men man blir ju lite smått galen och sömnlös av bara tanken ifall om.

Vi gick vårt steg närmare husägare som planerat och imorgon ska jag försöka ta mig an ännu en förberedelse inför kommande flytt. På söndag har jag och gubben bokat tur-retur över till grannlandet, planen är att vi ska komma hem med ett nytt vrålåk i form av syskonvagn, vi har gett oss in i den snåriga djungeln och hoppas komma ut nöjda även denna gång.

Likes

Comments

En till helg lider mot sitt slut, lite söndagsångest har jag drabbats av sen jag började jobba igen efter vårdledigheten, känslan som kommer när jag vill dröja på tiden lite extra och hinna lite mer. En hel del har vi ändå hunnit med, bland det bästa var ändå gravidträningen, förrådsrensningen och det roliga tvåårskalaset jag och Nelia fick gå på. Det tråkigaste är utan tvekan halsbrännans återkomst, har hela tiden väntat att den skulle komma med tanke på vilken plåga den innebar för mig förra graviditeten och lika ovälkommen är den nu denna gång. Ännu en faktor som gör denna graviditet snarlik min förra.
Trots önskan om en längre helg så ser jag framemot den kommande veckan med spänning, vi ska bland annat ta ytterligare ett steg närmare husägare och kika på den lilla i magen via ultraljud.

Mina tankar svävar väldigt ofta iväg till inredning och syskonvagnar för tillfället och ser man till mina googlesökningar så kan en otvivelaktigt se vad vi har på gång i livet, hehe.

Likes

Comments

Vi är halvvägs till flera stora händelser just nu. Lite oro känner jag i magen över alla förändringar som är på gång hos oss i höst och vinter. Mest för dotterns skull, hur mycket vi än pratar och inkluderar henne så kan vi inte undgå att det är stora förändringar på gång. Ibland är jag däremot helt säker på att vår Nelia kommer anpassa sig bäst av oss alla till allt det nya som kommer hon med sin stora nyfikenhet och ett hjärta av guld.

Nu har vi gått halva graviditeten, med tanke på att det är andra barnet borde jag ju vara lite mer förberedd denna gång men icke, som de flesta flerbarnsmammor upplyst mig om så hinner man knappt reflektera över en andra graviditet när det redan finns ett litet yrväder i huset och jag kan bara hålla med. Det tycks vara en väldigt livlig krabat vi har och jag är helt säker på att det är en liten mini-Nelia som bökar runt, allt är så jämförbart så det är nästan skrämmande. Om en vecka får vi se den lilla via UL och smygkika vem det är.

Vi är halvvägs till husägare också, en lite plötslig och oväntad affär, men en efterlängtad sådan. Vi har länge funderat kring husbygge och varit väldigt nära tomtköp, vi har sugit åt oss all information, kollat allt som kommit i vår väg och sållat, bollat och nästan bestämt oss, vi har budat, funderat och längtat. Men plötsligt händer det, när vi minst anade så fanns det en chans som vi lite halvspontant lät oss ta och så står vi här, med skrivna papper och påväg över byagränser, crazyt. Ibland blir det inte som man tänkt, kanske blir det bättre. Så snart jag har lite tid över kommer jag sätta igång med flyttrensning. Ni må tro att jag längtar efter att få inreda det alldeles egna. Lekrummet längtar jag något oerhört efter, tänk att få förvara de flesta leksakerna i ett eget rum och inte i ett hörn av vardagsrummet, den lättnaden! Inte för att det inte funnits möjlighet tilll lekrum i detta hus, det har det sannerligen gjort, men vi har bara inte velat använda övrevåningen på grund av praktiska skäl.

Nelia har nu gått en vecka hos familjedagvårdaren och inte en dag har vi behövt oroa oss för att hon inte skulle trivas, hon gillar läget och ogillar när jag stannar 'för länge' för att slänga några ord med dagmamman, "mamma jobba, hejå!!" Så oerhört skönt för oss alla att hon trivs med tillvaron. Hela veckan har vi varit lika trötta hon och jag, vi har båda somnat ovanligt tidigt varje kväll och vaknat onödigt tidigt varje morgon.

Det som händer härnäst är att Johan kommer åka iväg på jobbresor efter en lång tids semester och pappaledigt vilket såklart också blir en förändring, nu är vi ju vana vid att ha honom hemma liksom. Jag hoppas vi hinner vänja oss vid den tanken också innan flytten kan påbörjas och ett nytt hus ska upptäckas och kännas in, vi kommer antagligen befinna oss i livets värsta julstök med flytt och allt i en enda röra innan det slutligen lugnar ner sig vid årsskiftet. Då återgår vi, jag och min lilla kompanjon till hemmalivet i väntan på lillasyskonet, i en ny by i vårt egna hus. Må dessa intensiva månader bli de bästa.

Ska försöka samla tankarna och skriva mer ingående om enskilda händelser. Så många tankar som flyger!

Likes

Comments

Morgonformen i vecka 19, gravidbyxor är hädanefter det allra bekvämaste, särskilt mot eftermiddagen när magen växt några centimeter, haha.

I kväll var vi ute en timme och hälsade bland annat på korna som har fått hage precis intill vägen där vi bor. Nyfikna kor är alltid bra att ha som granne.

Likes

Comments

Löven har börjat gulna i trädtopparna och regnet faller sakta, det är höst och jag kan för sjuttonde gången konstatera att denna höst är en mycket speciell en, som faktiskt känns mer höstig än någon höst tidigare gjort. Kanske är det just för att jag jobbar varje vardag nu och känner tidsbristen och avsaknaden av den ljuva sömnen, kanske är det för att Nelia ska börja inskolning vid familjedagvårdaren nästa vecka, eller för att förkylningstiderna har tagit fart på allvar. Jag har klarat mig rätt bra hittills i alla fall, *knack i trä*, både från sömnbrist, förkylningar och brustet hjärta när vår fina glada tös ska börja i dagvård. Just nu känner jag mig enbart glömsk, förhoppningsfull och tacksam, relativt positiva känslor ändå. Bebisen i magen har börjat ge sig till känna för någon vecka sedan och nu blir det allt mer liv där inne hela tiden, som gravid känner jag mig i perfekt form om jag får skryta lite, illamåendet som kom pch gjorde sig påmind här emellan har gett vika och alla värden är tipptopp, "helt perfekt" som läkaren uttryckte sig, vi hoppas det fortsätter så.

Önskar att jag hade lite mera tid om kvällarna, just nu känner jag mig otillräcklig på de flesta håll, förhoppningsvis hittar jag tid som är borttappad småningom och kan kika in lite tätare här också. Det finns som jag nämnt väldigt mycket jag skulle vilja dokumentera och skriva om, mycket som hänt och mycket som kommer hända.

Vår Nelia på blåbärsjakt under ena kusinens ettårskalas i somras.

Likes

Comments

Sista Augusti och jag känner att det kanske må vara dags att smyga in lite försiktigt i bloggosfären och avge ett livstecken. Jag kan inte hoppa in och fortsätta på en icke berättad berättelse så här kommer den.

Vi gick in i Juni månad totalt omedvetna om hur sommaren och hösten skulle komma att se ut, föga anade vi att det skulle bli just såhär, snarlikt en dröm. Vi hann inte långt in i Juni innan det blev uppenbart att något skulle ändras i vår framtid, att någon växer i min mage och vill bli vår, det finaste. Inte alltför långt därefter fick jag jobberbjudande från norr och söder, valde slutligen det som ligger lite söderut och meddelade samtidigt att vi kommer behöva den där dagvårdsplatsen vi ansökte om redan i tidig vår. Sambon fick sommarsemester mitt i kaoset och vi stack på vår efterlängtade sommarsemester till Lycksele, där i vår hotellsvit med ett glas alkoholfritt bubbel i handen blev han min fästman och jag hans fästmö. Så oväntat men så självklart på något sätt, klart det skulle ske just där och då.

Tre veckor har jag redan hunnit jobba, tre omtumlande och mycket händelserika veckor vill jag påstå, jag fick en relativt kaotisk första jobbdag och vecka men sedan dess har dagarna bara rullat och jag har hittat min plats i systemet på båda ställena - ja, jag jobbar på två ställen varje dag och jag gillar det verkligen! Nelia får fortfarande spendera dagarna hemma eller på diverse äventyr med pappa som tar ut det sista av pappaledigheten innan vi kommer behöva den där dagvårdsplatsen vi ansökte om i tidig vår, dagvården kommer vi använda fram till årsskiftet ungefär för därefter ska jag få den stora lyckan att få spendera tid med en blivande storasyster och hennes lilla syskon småningom.

Det känns bra i hjärtat att jag får en ny tid att vara hemma med vår Nelia och en ny liten människa, om inte alltför lång tid dessutom, samtidigt är jag så tacksam över att jag får möjligheten att jobba här emellan, så länge vi trivs så känns det bra i hjärtat.

Likes

Comments

Här låter jag er kika på samma inlägg dag ut och dag in, lite så som det brukar bli under sommarmånaderna. Jag har en del att skriva om, sånt jag gärna arkiverar och sparar men tiden känns knapp och när det kommer till fina saker som hänt så vill jag gärna lägga tid på att formulera mig rätt. När det finns tid ska jag skriva om vad som hände i Sverige, vad som händer till hösten, om nutid och en snar framtid och alla saker däremellan.

I skrivande stund ligger jag i sängen vid villan och vilar fötterna, Nelia tar sin dagslur och vi njuter av en stunds tystnad. Drygt en vecka ledigt återstår innan jag börjar jobba och Nelia får fortsätta dagarna hemma med pappa några veckor till, det är mycket nytt och mycket spännande.

Vi hörs.

Likes

Comments

Årets sommarresa gick till vårt grannland i väst, Sverige. I våras hade jag nämligen lyckan att vinna ett sommarpaket till Lycksele, det vill säga en natt på Hotell Lappland och två dagars fritt inträde till Lycksele djurpark. Vi började dock vår resa med en natt i Umeå och avslutade likaså resan i Umeå. Fyra härliga fulla dagar hade vi trots att sömnkontot började med att ticka på minus på grund av ett akutenbesök kvällen innan avgång, huuuur typiskt. Som tur var fick vi resa friska och lyckliga och komma hem om möjligt ännu lyckligare efter resan.

Resten av veckan gick åt till att ta igen en del sömn, reda upp det kaotiska sommarhemmet (det knäppa fenomenet där stugan sakta förfaller inomhus medan man spenderar alltmer tid utomhus), fira en färsk ettåring och fylla på i matförrådet.

Nu har vi nyss startat upp en ny vecka med kompisträff både för mig och Nelia och sommarrestaurang-besök, sånt gillas. Imorgon ska jag få äran att åka hemifrån på tumis och träffa en ny liten människa och dennes mor, de mest spännande besöken av dom alla, sen fortsätter veckan med mer efterlängtade kompisträffar, en dag på jobb och så ska vi försöka klämma in lite villaliv och en grillkväll där på slutet.

Sommarlivet, vad jag inte vill skiljas till hösten.

Ska försöka överföra bilder någon dag inom kort, just nu får ni enbart kika från telefonens minne.

Likes

Comments

Det är fredagkväll, barnet i stugan ville ta tidig natt och har således redan somnat,  bastun står varm och sambon inleder sin semester vilket innebär att semesterfiilisen har anlänt, yay! En lugn helg väntar för redan på söndagmorgon åker vi iväg på vår lilla sommarresa. Lifvet när det är som bäst. ❤

Likes

Comments