Header

Instagram svämmar över av foton på vackra vinterlandskap men här håller vi oss ännu mestadels inomhus och snörvlar ikapp. Själv känner jag mig mer eller mindre återställd men nu är det Nelia som fått sin släng av flunsan och jag vill ju ogärna att hon ska försämras på grund av den kalla luften därav inomhusvistelsen.. Två dagar har jag varit iväg på några timmars jobb men annars är det pretty much it jag har gjort under de senaste tio dagarna. Nu håller jag mina tummar att vi är på bättringsvägen och snart får ta igen alla kaffedejter och utomhusdagar vi gått miste om.


Mysdagar ska man ha mysklädsel. Nelia fick denna sköna mjukisdräkt gjord i velour för ett år sedan ungefär men det är först nu den passar på henne (strl 74).

Likes

Comments

Sticker in med en liten lägesrapport från stugan.

Inne på femte dagen inomhus nu, har fått lite frisk luft genom att sticka ut nosen i dörrhålet någon enstaka gång annars har vi vistats inomhus heeeela tiden. Idag kände jag dock att Nelia behövde få lite frisk luft i sina lungor och med tanke på att hon varken är förkyld eller hostar värre än någon annan dag tyckte jag det var en ypperlig dag att lägga ut henne i vagnen för att sova middag i de tre plusgraderna och den fuktiga luften. Tjejen tycktes gilla min idé med tanke på att hon somnade gott innan jag ens hann få ut vagnen på trappan.

Har kurerat och motarbetat förkylningen med alla de medel vi kommit på under de gångna dagarna så förhoppningsvis ska vi kunna återgå till ett lite mera aktivt och socialt liv från och med imorgon.

Annars då, Nelia går, snubblar hon och faller så reser hon sig upp och fortsätter gå, hittar hon något intressant hämtar hon det och fortsätter gå.. Busar lite däremellan, hittar något intressant plastdjur att prata med och sen är det dags att fortsätta gå. Jag säger då det - tur att vi bor i hus och inte i den lilla lya vi tidigare bodde i så tjejen kan utöva sitt största intresse för tillfället - att gå.

Avslutningsvis tre bilder från idag som beskriver vardagen rätt bra just nu


Bästa med att bo på landet - Alla förstår ditt val av kläder när du hämtar posten.

Älskar spontant besök som kommer med bull-leverans på köpet.

Frisk luft i mina lungor, ljuva dag!

Likes

Comments

Det sägs vara en dunderkur mot förkylning, en shot per dag också i förebyggande syfte. Dessutom riktigt gott. Igår blandade jag ihop de få ingredienserna efter behag och idag har vi skålat och shottat, ett litet snapsglas per dag ska räcka.

Citron - Ingefära - Honung - Upphettat vatten (koka inte), låt dra i ca 30 minuter, sila och häll upp på flaska, förvara i kylskåp och servera antingen kyld eller värmd.

Jag brukar inte följa recept särskilt noggrant, inte heller igår. Alla recept jag kikade på hade olika mycket av varje ingrediens så jag gjorde som jag brukar göra och kan bäst - häller upp efter behag och tillsätter vartefter. Syrlig och frisk blev den, och så ska den vá.

Likes

Comments

Så var också vi där, typiskt nog blev jag och Nelia tagna av flunsan passligt till långhelgen, förhoppningsvis blir vi skonade med en lindrigare variant. Lite ny och fräsch känner jag mig trots allt - igår blev jag ompysslad i frisörstolen och på kvällen tog vi bastubad för att tina upp i kölden. Hade gärna tagit en promenad i den härliga vintersolen idag men vi får nog hålla god min och vistas inomhus sålänge.

Likes

Comments

♦ Året har fått ett bra början, spännande och förväntansfulla står vi inför ett händelserikt år, att det kommer bli händelserikt är jag säker på.

♦ Vi väljer kanske inte den lättaste vägen alla gånger men det gör vägen till just vår. Vi kanske inte kan ta så snabba beslut men alltid försöker vi ta det som känns rätt.

♦ Idag gick jag utanför min trygghetszon och körde iväg till det tätbebyggda böle utan gps. Fram kom vi (jag och N) utan större svårighet, på plats fick vi träffa nya och gamla bekanta och alla väldigt härliga, hittade även hem utan gps någon timme senare, en stor bedrift att köra utan gps i ett labyrintliknande område med skämmigt dåligt lokalsinne.

♦ I December strax efter Nelias ettårskalas gick det upp för mig hur mycket jag har utvecklats under första året som mamma. Jag nämnde i ett ögonblick hur mycket Nelia har lärt mig, nästan så jag kan tycka att jag utvecklats minst lika mycket som dottern själv, inte bara som mamma utan i alla relationer, så även i relationen till mig själv.

Likes

Comments

Jag har funderat länge över bloggens framtid och om det kanske är bäst att bara lägga av. Men så känns det plötsligt så avlägset att bara radera allt, eller att göra något nytt, eller något annat. Just nu överväger jag möjligheter och kanske, med lite tur, kommer jag fram till ett beslut.


Likes

Comments

Första dagen på ett nytt år, inget särskilt egentligen, ändå vill man få den bästa möjliga starten för att kunna tro att det blir ett alldeles utomordentligt bra år.

I år stöpte vi vår framtid i nyårstenn strax innan tolvslaget och gick sedan ut för att öppna skumppan och skåla när det nya året började, jag hade önskat av gästerna att slopa fyrverkerierna i år eftersom det fanns barn på plats (som sov) och hundar i närheten, i stället tog vi tomtebloss och fick se raketer på avstånd, helt perfekt.

Min hästsko (nyårstennet) blev en tydlig drake vilket sägs betyda styrka, hälsa, harmoni och tur. Kanske det blir ett drakens år, vi får se.

Likes

Comments

Nu ska vi duka upp en härlig buffé, vika servetterna, välkomna gästerna, hälla skumppa i glasen och tacka tvåtusensexton för ett fint år innan vi tar emot tvåtusensjutton och dess öde.

Hoppas ni får ett fint avslut på det gångna året och ett awesome början på det nya, gott nytt år!

Likes

Comments

Ett år har snart nått sitt slut, ett helt fantastiskt år om jag ska fatta mig kort, ett år som har förändrat mig massor som person, nya insikter, utsikter och avsikter. Vanligtvis nöjer jag mig med att se framemot saker inför ett nytt år, spänningen när man inte riktigt vet vad det nya året för med sig. Jag brukar inte sätta nyårslöften, istället vet jag vad jag vill åstadkomma och det utför jag så gott jag kan, om det inte går att slutföra så jobbar jag åtminstone för att det ska gå att slutföra, kanske ett annat år.

Inför det nya året ser jag framemot massor av saker, och inför det nya året ska jag göra något som jag inte brukar göra, jag ska sätta upp mål, inga storslagna, extraordinära mål utan mål som jag redan nu har börjat jobba för att kunna slutföra och sådana mål som passar in i den vardag vi lever.

♦ Under tiden jag varit hemmamamma har jag inte övat särskilt flitigt på mina spårkkunskaper i varken finska eller engelska och jag känner att det redan börjar vara lite rostigt i ordförrådet när jag inte använder språken. Därför har jag tänkt börja läsa mer finska artiklar, bloggar, och kanske till och med någon bok för att fräsha upp det andra inhemska språket och förhoppningsvis lära mig bättre. Om någon vill prata finska med mig uppskattas givetvis det också.

Jag vill gå någon intressant kurs, Vuxeninstitutets studieprogram damp ner i postlådan tidigare idag och jag hade gärna anmält mig till någon kurs i till exempel Yoga eller avancerad fotografering, är dock inte säker om jag fann vad jag sökte. Vet ni om någon spännande kurs som skulle passa eller vill gå en kurs med mig - I'm In! (övar mina engelska kunskaper lite)

♦ På torsdagar bruka(r/de) jag gå på mammaträning i kvevlax, i höstas tappade jag dock bort oss efter att Nelias rutiner ändrade, men nu ska jag återuppta torsdagsförmiddagen i Kvevlax, det var så kul!

♦ Eftersom "mina hemma-mammor" återgår till jobb när det nya året kommer ser jag mycket framemot att knyta nya bekantskaper och vänskaper med andra i samma situation, det ger så mycket glädje i vardagen att ha någon likasinnad att hänga med eftersom jag ändå tänkt vara hemma fram till hösten.


Phju, en liten del av mina mål tvåtusensjutton, det känns bra.

Hur gör ni? Nyårslöften, mål eller låter er överraskas?


Likes

Comments

Varje år är jag en lika stor motståndare till höstens mörker och intrång och varje jul är jag lika förvånad att jag klarade av hösten utan större bekymmer, med lite glädje och mycket mys. På mellandagarna är jag fylld av tacksamhet och hoppfullhet för det som varit och inför vad som komma skall i det nya året - ljuset som börjar återvända och våren som är bland det bästa som finns. Mellandagarna är som en paus mitt i cirkusen.


Här har vi levt vidare med helgfiilis hela dagen, Johan var ledig också idag så vi har varit ute och åkt lite pulka, haft kaffegäst och bara varit, nu väntar den vanliga vardagen ett par dagar innan ytterligare lite ledighet väntar och det nya året ska välkomnas.

Två gryniga mobilbilder får pryda detta gryniga inlägg.

Likes

Comments