Header

Tisdagens roadtrip tog oss till Jakobstad för shopping, god mat, cafébesök, ett skönt avbrott i vardagen för två småbarnsmammor. Ungarna ville samarbeta med oss fram till hemfärd ungefär, den var inte så härligt ljuv som resten av dagen, men hem kom vi och lite tidigare än vanligt somnade min lilla på kvällen.

Onsdagens roadtrip tog oss till Tammerfors, orsaken stavas Ikea. Har tjatat på sambon ett år ungefär att ett Ikeabesök vore nödvändigt, enligt honom - not so much. Därav tog jag och N chansen att åka med mamma och pappa när dom skulle ödsla en dag på Ikea under deras vintersemester. Jag spanade efter en passlig matta till sovrummet, någon matta som föll mig i smaken hittade jag dessvärre inte men kundvagnen blev rejält full ändå vill jag påstå, underligt fenomen det där.

Efter två dagar på roadtrip tar vi nu en riktig hemmadag för oss själva, bortsett från förmiddagens träningstimme då.


Senaste Instagrambilderna - kaffe i Jeppis & I bilen påväg hem från Tammerfors genom en takatalvi som heter duga.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Mannen i huset var hemma över helgen och inte helt otippat gick den förbi på fem röda.

Nu har vi ny vecka och nya äventyr på gång, idag har vi varit på vift och uträttat diverse ärenden mer eller mindre hela dagen. Imorgon fortsätter vi med roadtrip norrut och på onsdag troligen söderut.

Likes

Comments

Vi har haft dagar av högsta klass, jag och Nelia.

Idag fick vi spontant och trevligt besök från förmiddagen med vilka vi tog en lång promenad, lunchade och funderade på livet några timmar, efteråt styrde jag och min bästa kompanjon aka dotter iväg till Swingeling för att möta upp med lika trevligt sällskap och busa loss ett par timmar samt utforska alla skrymslen och vrår, till och med till köket ville hon gå min lilla men så långt hann hon givetvis inte, heh. Väl hemma fick vi snabbt besök av Nelias morföräldrar och så fick jag avsluta kvällen med en sovande dotter i min famn, det allra finaste.

Imorgon får vi hämta hem pappan i huset från flygfältet och hör och häpna, behålla honom hemma nästan två dygn. Snart är det fredag!

Likes

Comments

I måndags om kvällen klättrade Nelia 1 år och 4 månader ur spjälsängen, dagen vi väntat och fruktat, dock har vi vår säng intill så hon landade mjukt och bra. Kan ändå tycka att det räcker med en gång så igår körde jag och N iväg för att inhandla ny madrass till växasängen (stadsbesöket som blev ett äventyr i sig) och inatt sov hon i den för allra första gången utan missöden som en missnöjd unge på golvet eller liknande, premiärnatten gick med andra ord bra så vi fortsätter.

Jag hade ju egentligen tänkt lägga lite målfärg på växasängen och rusta upp den en aning innan ibruktagning men det kanske blir ett projekt till sommaren. Vi har ju trots allt resesängen också som går att använda under tiden vi målar och den kan hon mig veterligen inte klättra ur, ännu.

Ni hör, brist på sängar har vi icke.

En prinsessas säng

Likes

Comments

Påskdagen lider mot sitt slut men en riktigt bra en har vi haft. På förmiddagen utnyttjade vi all den snö vi fått och drog pulka runt, runt på gräsmattan till Nelias stora förtjusning och mammas lilla förtret, det räcker med snö nu. Sen på eftermiddagen blev vi bjudna på middag och så avslutade vi den vackra påskdagen med ett besök hos Nelias faddrar i Smedsby. Tio av tio guldägg!

Likes

Comments

Igår pysslade jag och N påskkort som påskgumman själv fick dela ut idag på turné till hennes morföräldrar, farföräldrar och mina farföräldrar. Hade hoppats kunna inleda grillsäsongen dagen till ära men vädret tyckte annorlunda än en gång så det blev ändrade planer, nu hoppas jag bara att vi får se skymten av en påskbrasa ikväll, sånt hör ju ändå till trots snö och minusgrader.

Hoppas ni har en riktigt fin påskhelg!

Likes

Comments


Idag när vi kom hem från förmiddagens träningstimme passade vi på att gå efter några kvistar björk och vide. Jag har fortfarande obefintliga påskkänslor men tänkte att jag må försöka hjälpa dem på traven genom att lägga fram lite hönor och tuppar i alla fall. Kanske får göra något enkelt pyssel med Nelia senare idag också för att höja påskstämningen i stugan. Det fattas förstås en massa färgglada fjädrar och ägg i mina kvistar men dilemmat kvarstår - ska jag köpa tulpaner att ha inomhus och lägga kvistarna på trappan istället? hmm.. I-landsproblem deluxe.

Jag hoppas sambon kommer hem utklädd till påskhare imorgon om inte förr så anländer påsken även till oss.


Likes

Comments

Klev upp i arla morgonstund och gjorde våra morgonrutiner lite halvsnabbt, en timme senare stod vi i Tropiclandia och väntade på vårt badsällskap. Morgonsimma kommer vi göra igen, så otroligt skönt!

Nu kikar jag på sista minuten resor, flyg till helsingfors, bostadsannonser och matrecept samtidigt, sååå sugen på att smita från slasket! Bara tjejen vaknar från sin dagssömn ska jag fixa mat och sen ska vi iväg på nästa uppdrag för dagen, tyvärr inte till flygfältet.. ;)

Tjing!


Likes

Comments

Avslutade förra veckan med att rösta i Kommunalvalet och skicka iväg Johan med flyget för några dagar. Nu är också påskveckan inledd och det känns ju lagom festligt trots att min påskfiilis är som bortblåst med vädret, för mig är påsken färgglad och betyder vår.

Råkade bjuda in mig själv till Sara så jag kompenserade med att baka några riktigt smarriga påskcupcakes som vi mumsade på till kaffet ikväll. Jag hade förvisso varit välkommen utan cupcakes så riktigt så hemskt som det låter var det inte, men farligt goda blev dom, cupcakesen. Och fina blev dom också, så pass att jag fick en önskan om att lägga in receptet här.

Om ni är sugna på att baka något riktigt gott till påsk med mycket chocklad och fina dekorationer ska ni baka denna sockerbomb.

Hittade receptet på ica.se. Klicka på länken så kommer ni till receptet.

Tur att man kan dela ut sina bakverk, bjuda in vänner på kaffe och så vidare. :)

Likes

Comments

Äntligen är det vår!
April är i alla fall för mig en riktig vårmånad då snön försvinner. Idag har jag känt våren i hela kroppen och säkra tecken på det; bilen har fått en rejäl och behövlig tvätt, löpträningen är inledd, jag har fyndat somriga klädesplagg till Nelia på förmiddagens loppisbesök som vi gjorde tillsammans med I-M och N och vårmössan har tagits i bruk.

Efter loppisbesöket körde jag och Nelia in till stan för att luncha på mama's kitchen där vår favoritservitör Nilla betjänar nöjda kunder. Har på känn att det blir fler besök till mama's de dagar vi befinner oss i stan och blir sugna på lunch.

Känner ni våren?

Likes

Comments