View tracker

I fredags började förvärkarna, de kom med allt mellan 10 min till 2 timmar emellan. I början gjorde de inte så ont men allteftersom dagarna gick så gjorde dom ondare och ondare. Trodde ändå ingen förlossning var på gång på riktigt. Kommer ihåg med Anton, då hade jag förvärkar i 5-6 nätter innan han bestämde sig för att komma.
Så lördagen bestod i att baka småkakor och få tiden att gå. Söndagen var jag riktigt trött och slut, inte sovit på två nätter och längtade bara efter att få sova.
Jockes mamma ringde och fråga om vi ville komma till Älvdalen och hälsa på och kolla på julskyltningen, först tänkte jag stanna hemma och vila så fick Jocke ta barnen och åka.
Men när de skulle åka så kände jag att jag ville följa med, kunde väl lika gärna försöka gå igång en förlossning eller i alla fall få tiden att gå.
Så åkte upp dit vid tre, fick runt där och kikade, åt smörgåstårtabuffe på café, eller ja, dom andra åt, jag tycker inte om smörgåstårta och var inte ett dugg sugen.
Och ju mer jag gick, ju fler förvärkar fick jag. När vi åkte hem vid sex satt jag i bilen med ganska täta värkar, fick i alla fall 6-7 st på halvtimmen det tog hem.
Var hemma vid halv sju, då gick Jocke in med Benny. Några grannbarn var ute och Anton blev så glad så jag och han stannade ute med dom en kvart innan vi gick in.
Vid sju la Benny sig, Anton strax efter.
Då började de riktiga värkarna, men de kom inte så tätt, allt mellan 4-7 min emellan. Så kände att de kommer säkert gå över. Vid åtta tror jag att jag skickade sms till mamma och förvarnade om att jag ska ringa förlossningen, för då gjorde de så ont och de stannade med 4 min emellan värkarna.
Vid 21 pratade jag med en kompis, hon sa åt mig att ringa förlossningen och då kände jag med att det var dags. Så ringde dom tio över nio, de sa att jag kunde börja komma in, är ändå tio mil till Falun.
Men vi sa även att det var väl ingen brådska, mina förlossningar har ändå tagit ca 14 timmar från att jag kommit in.
Jocke ringer mamma och säger åt henne att komma. Så hon skulle bara packa ihop lite saker och sen komma.
Men vi visste att det tar i alla fall 35 min för henne att åka hit.
Värkarna gör bara ondare och ondare, nu kan jag knappt andas mig igenom dom utan låter ganska högt när jag får en värk.
Och mitt i allt vaknar Benny och kommer ner. Han vaknar säkert av mig, han är så jädra lättväckt.
I alla fall så kommer mamma hit vid 22-tiden. Då är de ca 2 min mellan värkarna. Så hon förbjuder oss att åka tio mil till Falun och säger att vi ska åka till akuten i Mora så får de skjutsa mig i ambulans till Falun.
Kände själv att jag aldrig skulle klara av att sitta tio mil i bilen med dom värkarna.
Kommer till akuten, aldrig fått ett rum så snabbt kan jag säga. De mötte mig vid bilen efter att Jocke gått in till dom och sagt att jag hade värkar. Rullstol och de nästan sprang in på akutrummet och började prata om ambulans och sådant.
Eftersom ingen hade erfarenhet av förlossning eller något så kom det in en ambulanskvinna som hade lite erfarenhet. Medan hon undersökte mig så kom ambulansen som skulle skjutsa mig.
När hon undersökt mig sa hon att bebisen låg väldigt långt ner och jag hinner nog inte till Falun.
Då sa jag att jag vägrar föda i en ambulans. De fortsatte prata med personal i Falun i telefon och ambulanspersonalen stod bredvid. Massa sköterskor, de ringde in en läkare och narkosläkare så jag i alla fall skulle få lustgas.
De i Falun tog beslutet att jag skulle föda i Mora, då jag aldrig skulle hinna till Falun. Så de ringde en barnmorska som jobbar på Mvc i Mora som kom in. Och det var Monica, hon har jag gått till några gånger och vi skrev förlossningsberättelsen tillsammans.
Hon kom in till akuten mellan halv elva-elva. Då var jah öppen 5cm och han låg långt nere. Vet att jag frågade hur många timmar jag skulle ligga där, och fick svaret att här handlar det inte om några timmar.
Lustgas var allt jag fick, de har inget annat i Mora. Vet jag skämta om att det stod att jag ville ha Eda i mitt förlossningsbrev, men då sa till och med narkosläkaren att även om jag hunnit till Falun så var det försent för det. Vid typ kvart över elva frågade Monica när jag var och kissade sist, jag sa att det var flera timmar sedan. Så då fråga hon om hon kunde tömma min blåsa för den kunde stoppa upp bebisen lite. Så det gjorde hon. Direkt hon gjort det så kände jag hur han sjönk neråt och i nästa värk fick jag krystvärk. 3 krystvärkar hade jag och sen var han ute. Så snabbt gick det och tror varken jag eller Jocke riktigt hängde med. 23:29 föddes Lukas. ❤️
Känns helt sjukt att han bestämde sig för att kika ut 7 dagar före BF och att det gick så jädra fort. Inte riktigt smält att vi inte hann till förlossningen utan födde på ett akutrum i Mora. Fränt men samtidigt läskigt.
Ska nog köpa blommor och åka med till Mvc och ge Monica. Hade inte hon kommit och hjälpt mig så vet jag inte hur det här hade slutat. Så det ska jag göra på torsdag när jag ska till BB-mottagningen för att kolla Lukas.

När han var född så frågade jag om jag kunde slappa där en stund och sen åka hem. Men det funkade inte riktigt så i Mora. 😂 de har liksom inga resurser, kunde inte väga honom och under förlossningen så lyssnade hon med en doppler på hans hjärta och så. Moderkakan lossnade efter kanske tio min utan problem.
Nu kan jag känna att jag är glad att allt gick bra, tänk om något gått fel, då hade de inte kunnat göra allt som de kan i Falun. Så känner mig väldigt lycklig för att allt gick bra.
Det blev i alla fall ambulans till Falun efter förlossningen, Jocke åkte i bilen bakom.
Kom fram dit vid 1-tiden på natten. Inte riktigt koll. Då blev det vägning, mätning och k-spruta till Lukas. Allt såg bra ut.
Låg kvar på förlossningen till halv fyra, då fick vi gå till patienthotellet och sova där. Sju ringde jag och boka läkartid så vi kunde få åka hem tidigt. Vid 11 hade läkaren kollat Lukas och allt såg bra ut. Han var klart godkänd och gulsot var bland det nästa hon sett. 5 fick han i utslag. Det är ingenting, en vuxen brukar ligga på runt 30 så han hade inte minsta tillstymmelse till gulsot. Skönt kände vi.
Så åkte förbi donken och sen mot Skattungbyn och hämtade de andra 2 ligisterna. Var väl hemma runt 15-tiden. Så inte ens ett dygn var vi hemifrån.

Benny bryr sig inte så mkt om Lukas, utan han går runt och är förkyld och gnällig. Anton däremot, han har stenkoll på Lukas, vill hålla och kramas hela tiden. Så stolt storebror. 😍
Första natten hemma var helt okej, Jocke hade väl vart vaken med Benny till och från för han är så hostig och förkyld. Lukas sov mellan 23-05, då fick han mat.
Sen dess har vi vart vakna. Lukas har ätit lite och den sovit hela förmiddagen. Snart dags för mat igen. Benny ska få gå och lägga sig då han är jättetrött och gnällig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

10 dagar, 10 dagar till beräknat.. kan lika gärna vara 3 veckor kvar innan han kommer.
Jag vill då ha ut lillebror nu, nu börjar det bli tungt och vätskan har börjar fylla ut min kropp. Fotknölarna är ett minne blott på kvällarna och det syns mkt väl vart mina strumpor suttit trots att jag tagit dom med sämst resår. Men men, förhoppningsvis bara dagar kvar om jag får bestämma.
Äntligen inne på december i alla fall, alla julklappar är så gott som klara, ska bara slås in. Bakningen är påbörjad, ska fortsätta de närmsta dagarna, måste ju ha något att sysselsätta mig med och få tiden att gå. :).
Har inte så mkt att skriva, ville mest klaga ur mig lite. 😂

Likes

Comments

View tracker

Igår var det en riktigt långtråkig dag, vi började med att åka och handla. Då köpte vi en pepparkaksdeg och saker till ischoklad. Men var borta så länge så när vi kom hem var det dags för lunch och vila.
Efter det så ville dom gå ut, så de var på baksidan och lekte medan jag gjorde ischoklad. Men som vanligt gör jag samma misstag som varje år, tar en förpackning med formar och tror det ska räcka. Men är ju bara 40(!) st i en förpackning. Så blev en liten sats, ska göra en till senare. :).
När de vart ute ett tag så gjorde jag iordning degen och formarna. Så satte vi oss vid bordet och baka, det första Benny gör är att ta en stor tugga av degen. 😂 gott tyckte han 😂. Vad Anton gjorde när vi baka vet jag inte, men han var då mjölig från topp till tå. Roligt hade dom i alla fall och vi fick en burk med pepparkakor.
Jag spritsade dom när dom svalnat, Anton gjorde också några.
Några stycken har vi hängt i fönstret och resten är i burken. 😊 så fast det var en långtråkig dag så blev den bra tillslut.
På eftermiddagen kom pappa och Lotta förbi också, så barnen visade stolt upp sina pepparkakor och de fikade.

Benny somnade snabbt på kvällen, Anton var vaken tills jag la mig halv tio. Har legat med 2 barn i sängen inatt igen, en vända vakna jag och undra var ett av barnen var, då hade Anton dragit Benny till sig och de låg och höll om varandra så de såg ut som en person. Så söta 😍 Benny vaknade vid fyra och mena han skulle se fåret shaun, men lyckades få honom att somna om i sin säng vid halv fem. Han väckte även Anton, men han somnade om fort.
Kl 7 vaknade jag och smög upp, fick en hel timme innan barnen vaknade. Så skönt!

Nu på förmiddagen så har jag städat av golvet från bakningen igår, det syntes vad vi bakat om jag säger det så. Barnen leker faktiskt fint just nu, Anton med lego och Benny tittar i en bok. :).

Likes

Comments

Nu känner jag mig redo att föda, Jocke kommer hem på söndag då han har läkarbesök på måndag. Så då kommer blöjorna, så söndag natt åker jag gärna in och föder.

Där ser ni babykorgen och i den ligger babynestet mamma sytt 😍 BB-väskan och babyskyddet står redo och väntar. Likaså liggdelarna till syskon och enkelvagnen. Längtan är stor nu!

I tisdags innan Jocke åkte till Norge så julpyntade vi, höll på från morgon till eftermiddagen. Så ont jag hade när vi var klara har jag inte haft någon gång.
Men fint och mysigt blev det. Nästa vecka när Anton och Benny är på förskolan ska julkalendern och de sista julklapparna slås in.

Vardagsrummet och köket är alldeles rött nu. Bytt gardiner i nästan varje rum, men det är köket, byrån under trappen och vardagsrummet som får mest pynt för det är där vi hänger på dagarna.
Antons lycka när han kom hem från dagis och såg all det röda och julkalendern som vi hängt upp (utan paket då). Och bilden i mitten är ett tåg som lyser och åker runt, Benny stod i minst 1,5 timme och kollade på det. Anton med för den delen. :P. Sen har Anton sprungit runt och pratat om tomten och låtsas dela ut paket till alla oss i familjen. 😍 längtan efter jul blev ju inte mindre när man ser hur Anton kommer ihåg och kopplar från förra året och hur han längtar till julafton.
Har höga förhoppningar på julkalendern på tv också, jag hoppas på att få se de tillsammans med mina barn varje dag.

Likes

Comments

Idag har det vart full rulle hela dagen. Började imorse med att vika tvätten medan Jocke byggde ihop byrån till bebiskläderna. Vidare på BVC på 2,5års kontroll med Benny. Och vilken skräll, han har inte så mkt tal, så logopedremiss skickades. Jaja, han förstår då 100ggr mer än vad Anton gjorde i den åldern, så är inte orolig.
Vidare hem och packa väskan för att åka till skolan och gå på matten. Idag fick han gå igenom massa konstiga saker som jag inte förstod, men börjar sakta fatta det nu. Så nu kan jag räkna vidare här hemma.

När jag kom hem så gjorde jag matteläxan som skulle lämnas in idag, men eftersom jag ligger före så känner jag mig ganska säker på läxorna, ser det mer som en upprepning inför nationella i mars.

Satte sedan fart och la in bebiskläderna i byrån, bäddade bebiskorgen och packade en BB-väska. Går in i v 38 idag, så kanske var dags. 😝
Måste ju säga att även om att vara gravid inte står på min topp tio lista så har sen hör graviditeten sprungit iväg. Foglossningen känner jag typ bara av på nätterna då jag inte kan vända mig utan att vakna. Illamåendet kommer och går, men kan inte ens jämföra med de andra graviditeterna. Så nu är i alla fall det mesta klart, Jocke köper blöjor från Norge nästa vända han är iväg. Så från onsdag nästa vecka kan bebis komma. :).

Nålade upp lite gardiner också som släpat i golvet alldeles för länge, lagade ris och kycklinggryta till middag, sen var det dags att lägga barnen och slå mig ner i soffan.

Eller gjorde Antons bildstöd till imorgon också så han ser hur dagen blir direkt han vaknar.

Ska visa kort på babykorgen och det jättefina babynestet mamma sytt till bebisen. Inte haft något nest till någon av dom andra två, men känns mysigt nu. 😊

Imorgon ska det julpyntas. Första advent på söndag och Jocke åker till Norge på onsdag, så ska göras innan han åker då jag får sammandragningar så fort jag gör lite för mkt. Så imorgon ska det bli klart.
Nästa vecka när han kommer hem så ska det även bakas. Vill verkligen ha allt klart innan bebis kommer så vi bara kan njuta sen.

Var ju till Anna och Peter i helgen och träffade barnens nyaste kusin Juni också, så söt. Då längta man ännu mera kan jag säga. Fick alla utom typ 3 julklappar klara också. Så snart är det avbockat på min lista!

Likes

Comments

Var som sagt på habiliteringen idag och pratade om hur allt går för Anton och vad hans svårigheter är. Kom fram till att det mesta funkar bra, det har blivit stor skillnad sedan vi började med bildstöd (Som går sådär vissa dagar) och han fungerar ganska bra här hemma.
Förutom hans utbrott på Benny och hans kaxighet som kommit smygandes.
Hans största svårigheter är väl att klä på sig själv och han är inte så villig att börja testa själv heller här hemma. Men på förskolan så både försöker och klarar han det själv vissa stunder. Så handlar nog lite om lathet här hemma med.
Sedan är ett av hans stora svårigheter leken, han har inga rollekar ännu och han vet inte riktigt hur man leker med andra barn.
Han har fantasi när han leker själv, men med andra så får han svårt att förstå de sociala reglerna och vad han ska göra och så.
Men eftersom de första testerna visade att han ligger ca 1 år efter så handlar det kanske mest om att han behöver längre tid på sig för att förstå leken.
Vi kom fram till att just nu behövs inga extra insatser utan vi hör av oss om vi behöver hjälp/stöttning eller har funderingar kring något.
De nämnde även att de ser ingen autism i honom som de pratade om först, han är så social och framåt. Så det var skönt. Men sen vet man aldrig vad de kommer fram till senare.
Det vi väntar på nu är en psykologutredning för att se om han har någon diagnos.
Och så fortsätter vi ha kontakt med talpedagog för att se hur hans tal utvecklas.
Och talet, om ni kunde höra vad han börjat prata. Blir riktigt stolt. Sätter ihop meningar och verkligen försöker göra sig förstådd. Sedan så har han inte korrekt uttal och kan hoppa över olika ord i meningen, men det går framåt. Så roligt att se.
Pratade även om förskolan, de tyckte precis som vi föräldra och förskolepersonalen att vi ska ansöka om att fortsätta få 20 timmar i veckan.
Så hoppas han får det godkänt. Han verkligen älskar förskolan och vill inte ens gå hem när vi hämtar honom, knappt så han säger hej då när vi lämnar honom.

Min älskling. För dig skulle jag gå genom eld och vatten. Vi bråkar i stort sett varje dag, du testar gränser och ser hur långt du kan gå.
Om du fick skulle du bestämma allt i detta huset.
Ska något roligt hända ska det hända på en gång för att vänta och ha tålamod är inget för dig.
Du är min förstfödda prins och jag älskar dig så himla mkt.
Du har det lite svårare än andra barn men du tar dig igenom det och är väldigt envis ibland.
Önskar så jag kunde komma in i ditt huvud och förstå vad du tänker och känner.

Likes

Comments

Enligt appen är det nu 24 dagar kvar till BF. Jag jade vart lyckligare om det stått 4 dagar och jag fick åka in och föda. Får ingen sömn på nätterna, kroppen gör ont, psyket är snart nere på botten.
I lördags startade inte bilen, Anton var på sitt jävligaste humör någonsin och vi bråkade hela dagen. Dagen slutade i tårar för allihopa tror jag. När jag väl fått barnen i säng så satt jag i soffan och bara grina.
Söndagen startade inte bilen heller, pappa kom hit, vi hade i mer bensin och försökte kabla igång den. Men nej, inget hände. Han kollade säkringar och allt möjligt men hitta inget fel.
Då är det tur jag har en man som är mer än förstående. De hade lite på jobbet, så han satte sig i bilen och kom hem. Han hade pratat med sin chef och sa att ser var kaos hemma med en höggravid fru och bilen som gått sönder och så vidare. Så lyckan när han kom hem var total.
Så nu har han tagit barnen sedan han kom hem, han har städat och fixat.
Jag har gjort det jag orkat, men ändå fått lite gjort, rensat Benny garderob och plockat en massa.
Jag hoppas det sista blir gjort i helgen så bebisen känner det den kan komma nu.
Eller ja, vi ska julpynta nästa vecka innan Jocke ska iväg till jobbet igen. Vill ha allt gjort innan bebisen kommer.
Nu sitter jag i soffan, borde ta tag i matten men med noll sömn inatt så känns det inte så lockande.
Jocke har lämnat Anton på dagis och sen ska han och Benny åka till Borlänge och köpa en bensinpump till bilen så den förhoppningvis blir hel igen.
I eftermiddag blir det första mattelektion och efter det möte på habiliteringen, det ska göras en vårdplanering för Anton för att se hur vi ska gå vidare med allt.
Anton har ju även 20 timmar på förskolan och inte 15 så det har vi lämnat in en ansökan om att förlänga efter julen också, både vi föräldrar och förskolan tycker han behöver det. För så mycket som han utvecklats den här hösten har han inte gjort det senaste året. Talet bara bubblar fram på honom.
Nej, nu babblar jag bara. Skriver med om Anton efter mötet.

Likes

Comments

Nu på morgonen har jag suttit vid datorn och beställt lite julklappar. Har beställt varsin julkalender åt barnen, har ju en egen som jag gjort varje år. Men i år beställde jag färdiga, däremot ska jag plocka ur innehållet och slå in det och hänga fast på deras stora kalender 😊
Känner att jag inte har någon ork att springa runt i affärer och leta 48 småpaket.
Beställde byggklossar till Benny som han får i julklapp. Anton fick 3 spel, han behöver träna på att spela spel, blev ett babblarna memo, ett bamse fyra i rad och ett bamse gympaspel. Bra för hans motorik.
Har köpt dockvagn och säng till Benny också. En docka är kvar till honom och sedan ska de få varsin leksak, Anton älskar blaze och monstermaskinerna och Benny paw Patrol. Sen är det färdigt.
Eller ja, vi har släktens barn kvar också, men har koll på de flesta och vad de ska få för något. 😊
Förhoppningvis köps de sista julklapparna nästa helg då vi har barnvakt och ska åka och hälsa på min bror, hans tjej och deras nyfödda. 😊
Beställde även ett spel till barnens kusin Jason. Han får ett bamselotto.

Barnen tog sovmorgon till sju och tjugo över sju imorse. Och eftersom vi inte hade något inbokat idag så tog vi en lång morgon i soffan framför barnprogram och leksaker.
Nu har jag skickat ut barnen på baksidan, så skönt att det är avspärrat och dom kan leka bäst dom vill där utan att rymma. För Benny, han är en rymmare. Han kan helt plötsligt bara promenera iväg och med både skog och åar utanför så gillar jag inte det.
Så de är ute och leker och jag sitter inne i soffan och tar igen mig lite. Sömnen på nätterna kan ju redan börja diskuteras då det är toabesök hela tiden.
Och rörelsen för att leka i snön finns inte heller för mig just nu, tror inte ens jag får på mig nå utekläder 😂
Tur de leker fint tillsammans ute ibland. Just nu är de väldigt snälla och lugna.
Ska ta in dom runt halv tolv-tolv och ge dom lunch innan Benny ska sova.

Likes

Comments

Okej, såhär är det, från högstadiet så har jag vart lycklig om jag fått G på mina matteprov. Klarade både högstadiet och matte A precis när jag läste det. Så nervositeten var stor idag när jag gjorde första provet. Man hade 2 timmar på sig, jag gjorde det på 1 timme. Har alltid vart sådan, gör frågorna en efter en och när jag är klar så är jag klar. Har aldrig kunnat gå tillbaka och göra om, då blir det bara fel.
Så gick in i klassrummet och gav honom provet, satte mig vid en bänk och började räkna kap 2. Hör hur han rättar, var endast jag, en till som gjorde prov och 2 elever till på plats idag, så han hade väl tiden att rätta.
Hör hur han räknar poäng om och om igen. Blir skitnervös och tänker att nu försöker han räkna ihop till ett E (G) åt mig.
Så kommer han bort till min plats och säger, det här gick ju bra. Då kände jag bara, yes, jag fick ett E. Nöjd som fan kände jag mig.
Vi gick igenom frågorna och jag insåg att jag faktiskt kunde mer än jag trodde.
Och på sista frågan så visar han mig mitt betyg. Inringat är ett C (VG). What?? Trodde jag drömde, tro mig, jag svävade på moln när jag åkte därifrån idag. 😀

Nu är det bara att börja nöta in kap 2. Men skönt att ha ett prov klart, det här provet skulle göras veckan innan jul annars, dvs den veckan bebis är planerad. Så nu kan jag slappna av och njuta av första bebisveckorna i alla fall. 😊

Likes

Comments

Tiden går framåt, går in i v 36 idag. Känns som skönt. 34 dagar kvar. Med lite plus eller minus såklart. Men slutet närmar sig. Sååå skönt.

Idag fick jag något ryck, började rensa alla köksskåp, slängde, rensa och bytte plats på saker och ting. Blev riktigt bra. Skönt att bli av med överflöd som inte använts.
Fortsatte därefter ut till förrådet med saker, dynor och sådant som ska läggas undan, har haft madrasser inne som barnen hade uppe som myshörna förut, men sen vi möblera om så har de bara stått. Nu är även dom ute.
Tog in bebiskorgen och liggdelarna till enkel och syskonvagnen, tog in babyskyddet, åkpåsarna och Skötväska. Så nu står allt i gästrummet och myser till sig innan bebis kommer.
Det ska väl bäddas i sängen, BB-väska packas, köpas en byrå till bebisen och annan förvaring och så. Tar lite pö om pö. Känner att så fort jag gör något så kommer sammandragningarna, en del gör faktiskt ont. Så lär dra ner på lite tempo nu.

Var till skolan idag också, på torsdag ska första provet göras. Se om jag klarar kapitel 1. Jag hoppas på det i alla fall.

Var även in på bokhandeln och de fick laminera in massa papper med bildstöd på. Behöver på biltema och köpa kardborre och en låda att ha allting i också. Just nu ligger alla bilder och sådant i ett kuvert slängd på bänken. Behöver göras iordning bättre. Ska även sättas upp lite bilder på olika ställen i huset, så saker finns att göras. Ska även göra iordning en liten bok/häfte som man kan ta med sig när man åker iväg så Anton kan se vad som ska ske fast man inte är hemma. :).

Nu snart ska vi göra lite baugetter och varm choklad med grädde. Så gott. Måndagslyx!

Likes

Comments