Nu har Jocke haft semester i en vecka, vi har faktiskt mest njutit, blev klara med allt i huset i söndags. Så har tagit dagarna som dom kommit. Och så ska det fortsätta, efter den här flytten och allt så har vi sagt att vi blir hemma hela sommaren.
Dom andra åren har vi försökt åka iväg några dagar men inte i år. Utan vi hoppas på 3 veckor av sol och bad nu när Jocke har semester.
Tänkte åka till björnparken någon dag och Leksand sommarland en dag, men det beror på väder och vind. Och då blir det dagsutflykt. Till Rättvik och åka rodel, tror barnen kommer uppskatta det lilla man gör också.

Blir mest kort på Lukas för han är den som sitter stilla 😂.
I onsdags var vi på Orsayran och kikade lite, barnen fick åka karusell och det älskar dom! Brandbilen var även på plats så däri fick dom provsitta.
Och eftersom vi bor så nära nu så tar vi syskonvagnen och Anton får cykla. Han väljer alltid Bennys cykel med stödhjul fast han har fått en utan stödhjul och en strl större. Han har lite problem med start och stopp och blir rädd. Men det kommer nog det med tillslut.

Och igår gick vi till lekparken två minuter bort och lekte av oss innan det var dags för sängen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag blir Lukas 7 mån, skrev aldrig om 6 mån, men hände faktiskt inte så jättemkt då 😂
Nu kan han rulla åt båda hållen, däremot så gör han det nästan aldrig, han är lika nöjd på rygg som han alltid varit.
Idag slog han på stort och började sitta ordentligt korta stunder i taget. Så snart fixar han det med.
Han pratar hela tiden. Testar olika nivåer på rösten. I stort sett alltid glad, utom när han är hungrig.
Vi har flasktränat honom med både utpumpad mjölk och ersättning, han vägrar båda 😂 trots det så klarade han sig en heldag med sin far då jag var på möhippa för en kompis som ska gifta sig. Fick däremot åka hem vid 19-tiden för då fick han nog och ville till bröstet. Vi tänkte även han skulle få sova borta en natt när bröllopet är, men då han fortfarande älskar tuttar så får han följa med.
Nu har han börjat äta mer mat, fruktpureér gillar han, riktig mat kan vi få i honom lite av. Gröt funkar om han är sugen. Limpsmörgås, smörgåsrån och sådant går ner det med. Men mestadels får han amma. Men han verkar så nöjd över det med. 😂
Han har strl 62, 68 och 74 i sin garderob, 74 är lite stort en del, men det växer han i och det i 62 är stora i storleken.
Han älskar när Anton och Benny kommer och pratar och leker med honom.
Han sträcker sig efter saker vi håller framför honom, det har han också vart lat på, men nu är det igång.
Han äter fortfarande allt mellan 1-5 gånger per natt. Börjar kännas för den här mamman nu, men det går nog över det med.
Sömn verkar han inte ha världens behov av, då han vaknar 7 på morgonen och lägger sig 23 på kvällen.
Dagarna kan han ibland sova flera timmar, ibland en kvart åt gånger några gånger per dag. Så inga rutiner där ännu.
Tror jag fått med det mesta. Nu ska jag amma honom till sömns och mysa i soffan. ❤️

Likes

Comments

Har inte skrivit här på länge nu, efter visningen på huset så gick det en vecka och sen var huset sålt. Och dom ville ha tillgång till det redan 21 juli! Så vi började leta nytt boende och det såg mörkt ut, men hittade som tur är en trea i Orsa tillslut. Ligger på 2:a våningen men är nyrenoverad och bra strl.
Och eftersom vi fick tillgång till den förra veckan så bestämde vi oss för att vi flyttar på en gång, för då kan vi ta dit det viktigaste och sedan rensa i huset allteftersom. Och det är vad vi gjort i 1,5 vecka nu. Rensat och sorterat. Nu är det carport, tvättstuga, blommor, lampor och gardinstänger kvar. Och sen den tråkiga städningen då.
Och här i Orsa börjar vi komma iordning sakta men säkert. Blir bra bara det är klart, men perfektionist/pedant som man är så vill jag ja det perfekt från början, gärna idag. Är bara att bita ihop och jobba mig framåt tills det är klart. Med 3 småbarn så hinner man inte allt på en dag tyvärr. :(.

Och mycket har hänt, Lukas var blivit ett halvår (skriver mer om det sen), Anton har dragit ur 2 tänder och lyckats slå lös 2 till efter det. (Lång historia, får se om det skrivs om eller inte). Anton har lärt sig cykla utan stödhjul och fått en stor cykel och Benny har lärt sig cykla med stödhjul. :).
Nu ska jag lägga Lukas och sen får vi se när jag uppdaterar igen. 😅

Likes

Comments

Idag är det visning på mammas hus kl 16, så det innebär att vi inte ska vara hemma. Så när jag hämtade barnen kl 14 och såg hur sandiga dom var så bestämde jag mig för att vi åker inte hem alls. Har ju städat hela huset. 😂
Vet inte riktigt var jag tycker om massa okända människor ska gå runt där jag bor utan att jag är där. Har jättesvårt för sånt och börjar alltid fundera på vad de kollar på och om de petar på mina saker. Ja, jag är knäpp på det sättet. Men mitt är mitt 😂

Nu är vi i alla fall i en lekpark och leker, blir här tills Jocke slutar och då ska vi på tippen och kasta saker och äta pizza innan vi får åka hemåt igen. :).

Likes

Comments

Lugn vecka, jo tjena! Anton skulle dra sina tänder i måndags, det vägra han 😂 han tyckte inte om bedövningen och de försökte i en timme men nej. Så han har tid idag, på måndag och 1a juni. Men får de bedöva idag så drar dom tänderna. Annars är tiderna för att vänja honom vid bedövning och försöka få honom att förstå vad de ska göra. Och går inte det så får han lugnande den 1 juni och så blir det en större procedur. Så håller tummarna att det går idag eller måndag.

Och imorgon är det visning på huset, ska bli spännande att höra hur många som vart här, samtidigt som jag har ångest för att det ska gå okända människor och kolla på mina saker. 😂
Så de senaste dagarna och fram tills imorgon så gör jag inget annat än att städa. Är ju skönt att ha det fint hela tiden, men vill bara ha visningen över nu så jag kan slappna av lite. Medan visningen håller på så ska vi fara till tippen och ut och äta mat.

Benny är hemma från förskolan idag, han har haft feber och vart hängig i helgen så tar det säkra före det osäkra och låter han vara hemma igår och idag. Så får han gå imorgon.

Anton sitter med ipaden och kikar, Benny vägrar äta smörgås och sitter bara vid Lukas. Och Lukas pruttar och bajsar för fullt. Så snart blöjbyte, försöka få i Benny smörgås och sedan lämna Anton på förskolan.

Likes

Comments

Tiden springer iväg, 5 maj, i torsdags alltså, så blev Lukas 5 månader. Känns som det var igår han kom upp på bröstet och vi fick träffa honom för första gången. Och när jag inser hur snabbt tiden går så inser jag också att jag lätt kan skaffa ett till barn!

⭐️Lukas väger nu 6700g och är 66cm lång. Så han växer. 

⭐️Han har fått smaka på lite gröt, men är inte ett dugg intresserad, så vi fortsätter med helamning ett tag till. 

⭐️Han har hittat sina händer, de åker alltid in i munnen (kanske han gjorde redan förra månaden). 

⭐️Han har hittat sina fötter och tar tag i dom så fort han kan. 

⭐️Ligger något nära hans hand så tar han tag i det, oavsett om det är en kräkhandduk, ens hår eller en leksak. 

⭐️Han har fått 2 tänder, precis som sina syskon så får han tänder tidigt. 

⭐️Han är glad och nu får vi leenden hela tiden, lite skillnad mot när han var svårflörtad. 

⭐️Han har börjat skratta. 

⭐️Han är kittlig. 

⭐️Han vill inte riktigt vända på sig, men tippar och lägger sig på sidan med kroppen och huvudet nästan helt runt, bara sista biten kvar nu, så står nog inte på. 

⭐️Han vill ligga nära på nätterna, gärna med bröstet i munnen, så min sömn är inte på topp. 

⭐️Han sover inte så mycket på dagen, ibland drar han till med 3-4 timmar, men annars är det mest 15 min sovstunder några gånger om dagen.

⭐️Magträningen kör vi på med, han gillar det fortfarande inte, men för i alla fall ihop 3-4 min ibland.

⭐️Lukas börjar växa ur strl 62, så använder mest 68 just nu.

⭐️Babysittern älskar han att sitta i och kika. Då kommer han upp lite och kan följa med vad som händer runtom honom. 

⭐️Skulle han få välja, så skulle han nog vilja stå och sitta hela dagarna. Då är han som nöjdast. 

⭐️Hanhar problem med lite magknip och väldigt pruttig, men att få sitta i grodställning hjälper mkt. 

Jag kanske upprepar saker som han kunde redan förra månaden, men det är då inte lätt att ha koll på alla steg han gör, men även om han kunde det förra månaden så kan han det ju den här månaden också, så då gör det ju inget om det står igen. 😅

Likes

Comments

De senaste veckorna har rullat på i snabb takt, med massa att göra hela tiden. Ingen tid att andas eller försöka kolla in i några rutiner känns det som.

Helgen som var hade vi fullt upp igen. I fredags var vi till Älvdalen och hjälpte Jockes mormor med husvagnen, åt tacos hos hans mamma efter det. Eftersom det var solsken och varmt så blev vi kvar där till halv tio på kvällen innan det var dags att fara hemåt.
Lördagen var det lunch för Jockes farmor som fyllt 75 år förra veckan. Efter det var det städning på schemat, tvätts fönster och dona på med en massa.
Och i söndags var det kalas för Anton och Benny. Så fullt upp!

Igår var en mäklare hit och kollade på huset, idag tog dom kort, mamma ska sälja det för vi letar nytt boende i Orsa för fullt till hösten. Dags att flytta dit nu. Anton och Bennys dagisfröknar ska sluta, så då tog vi beslutet och inget håller oss kvar. Ska bli spännande att flytta, samtidigt läskigt eftersom vi inte har något boende ännu 😂

Och idag och på torsdag är det dags för sista träffarna av kursen i TAKK som jag går. Det är riktigt roligt och jag skulle lätt kunna gå varje dag.

Annars är faktiskt sen här veckan ganska lugn. Så det är skönt. Anton var tillbaka till tandläkaren idag också, han slog ju i sina framtänder för 2 veckor sedan så återkoll idag. Och som vi trodde, tänderna håller på att dö, de är alldeles gråa och blir mer gråa för varje dag. Så på måndag ska hans framtänder dras ut.

Nu ska jag dö på soffan.

Likes

Comments

Igår slog vårvädret till med all sin kraft. Så underbart skönt. Direkt blev det vårkänslor och vi fixade och donade på förmiddagen. Hade hela tvättstugan full i urväxta kläder och vinterkläder. Så var ut med det i förrådet och gjorde det snyggt därinne. Nu är det bara fönstren kvar att tvätta och så ska det bytas gardiner i vardagsrummet.

Idag skiner solen och när jag lämnat de äldsta barnen på förskolan gick jag hem och matade och bytte blöja på Lukas. Sedan skulle vi träffa Jocke nere på Mora för att öppna ett konto åt Lukas så vi kunde sätta in hans doppengar, men det fick vi visst lov att boka tid för. Inte gjort det med något annat barn.. Men de ska ju krångla till allt. Så får göra det en annan gång, har inte tid att passa flera tider. Redan fullt i min kalender. 😂

I alla fall så tog jag mig en promenad med Lukas ner på Mora, kom dit en stund innan vi skulle möta Jocke så passade på att reklamera ett par byxor som jag köpt som var trasiga, så fick ett par nya. Var även in på guldfynd och lämnade in ett halsband som Lukas fick i doppresent och ett Anton fick i födelsedagspresent av deras morfar. De ska graveras med namn och datum. Så nu har alla mina barn fått likadana, alltid roligt med lite sådant.
Hade ju velat dom ska ha dom på sig också, men vet inte om jag vågar låta dom när dom springer runt och leker hela tiden.

Eftersom banken gick fort så tog vi en snabblunch innan Jocke for tillbaka till jobbet och jag promenerade hem.
Så nu sitter jag i soffan med ett glas Cola och Lukas sover fortfarande i vagnen.

Om 1 timme ska jag hämta de stora barnen och sedan blir det utelek tills Jocke kommer hem och jag ska träna.

Likes

Comments

I fredags blev Anton 5(!) år. Vad hände där? I 5 år har han vart hos oss nu. Och som vi älskar honom. Trots alla bråk, perioder och allting så älskar vi honom bara mer för varje dag. Han är vår första prins. Han är klok, snäll och busig. Som det lyser ur ögonen på honom när han gör något bus han vet han inte får. Han får oss att skratta och gråta men han är vår. ❤️

Så fredagen startade med paketöppning för hans del. Glädjen för varje paket han öppnade var underbar. Han blev så lycklig för sina saker.
På dagen kom Melissa med sina två yngsta barn och firade Anton. Och på eftermiddagen kom hans morfar och Lotta med ett paket till honom.
Riktigt kalas för släkten kommer vi ha om någon vecka då Benny fyller 3 den 21 maj. Så slår ihop det.

Och i lördags döpte vi Lukas. Han var så glad och log mot alla i kapellet. Anton levde rövare medan Lukas döptes, men på ett bra sätt. Det är en dag för barn, så vi tvingar ingen att sitta stilla på bänken. Utan barnen får gärna röra sig och låta lite. Sålänge de inte stället sig och gallskriker. 😂😝
Efter kapellet for vi till hamre och fikade, eller Lukas åt och sen sov han sig igenom fikat.
Har knappt några kort på dopet eller fikat på telefonen så ni får se tårtorna och Lukas kalasklädsel.

Likes

Comments

Kör på liggamning, massa prat, blåser bubblor och ler/skrattar. Min fina bebis, så glad trots att klockan endast är 6(!).

Likes

Comments