Idag är det visning på mammas hus kl 16, så det innebär att vi inte ska vara hemma. Så när jag hämtade barnen kl 14 och såg hur sandiga dom var så bestämde jag mig för att vi åker inte hem alls. Har ju städat hela huset. 😂
Vet inte riktigt var jag tycker om massa okända människor ska gå runt där jag bor utan att jag är där. Har jättesvårt för sånt och börjar alltid fundera på vad de kollar på och om de petar på mina saker. Ja, jag är knäpp på det sättet. Men mitt är mitt 😂

Nu är vi i alla fall i en lekpark och leker, blir här tills Jocke slutar och då ska vi på tippen och kasta saker och äta pizza innan vi får åka hemåt igen. :).

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Lugn vecka, jo tjena! Anton skulle dra sina tänder i måndags, det vägra han 😂 han tyckte inte om bedövningen och de försökte i en timme men nej. Så han har tid idag, på måndag och 1a juni. Men får de bedöva idag så drar dom tänderna. Annars är tiderna för att vänja honom vid bedövning och försöka få honom att förstå vad de ska göra. Och går inte det så får han lugnande den 1 juni och så blir det en större procedur. Så håller tummarna att det går idag eller måndag.

Och imorgon är det visning på huset, ska bli spännande att höra hur många som vart här, samtidigt som jag har ångest för att det ska gå okända människor och kolla på mina saker. 😂
Så de senaste dagarna och fram tills imorgon så gör jag inget annat än att städa. Är ju skönt att ha det fint hela tiden, men vill bara ha visningen över nu så jag kan slappna av lite. Medan visningen håller på så ska vi fara till tippen och ut och äta mat.

Benny är hemma från förskolan idag, han har haft feber och vart hängig i helgen så tar det säkra före det osäkra och låter han vara hemma igår och idag. Så får han gå imorgon.

Anton sitter med ipaden och kikar, Benny vägrar äta smörgås och sitter bara vid Lukas. Och Lukas pruttar och bajsar för fullt. Så snart blöjbyte, försöka få i Benny smörgås och sedan lämna Anton på förskolan.

Likes

Comments

Tiden springer iväg, 5 maj, i torsdags alltså, så blev Lukas 5 månader. Känns som det var igår han kom upp på bröstet och vi fick träffa honom för första gången. Och när jag inser hur snabbt tiden går så inser jag också att jag lätt kan skaffa ett till barn!

⭐️Lukas väger nu 6700g och är 66cm lång. Så han växer. 

⭐️Han har fått smaka på lite gröt, men är inte ett dugg intresserad, så vi fortsätter med helamning ett tag till. 

⭐️Han har hittat sina händer, de åker alltid in i munnen (kanske han gjorde redan förra månaden). 

⭐️Han har hittat sina fötter och tar tag i dom så fort han kan. 

⭐️Ligger något nära hans hand så tar han tag i det, oavsett om det är en kräkhandduk, ens hår eller en leksak. 

⭐️Han har fått 2 tänder, precis som sina syskon så får han tänder tidigt. 

⭐️Han är glad och nu får vi leenden hela tiden, lite skillnad mot när han var svårflörtad. 

⭐️Han har börjat skratta. 

⭐️Han är kittlig. 

⭐️Han vill inte riktigt vända på sig, men tippar och lägger sig på sidan med kroppen och huvudet nästan helt runt, bara sista biten kvar nu, så står nog inte på. 

⭐️Han vill ligga nära på nätterna, gärna med bröstet i munnen, så min sömn är inte på topp. 

⭐️Han sover inte så mycket på dagen, ibland drar han till med 3-4 timmar, men annars är det mest 15 min sovstunder några gånger om dagen.

⭐️Magträningen kör vi på med, han gillar det fortfarande inte, men för i alla fall ihop 3-4 min ibland.

⭐️Lukas börjar växa ur strl 62, så använder mest 68 just nu.

⭐️Babysittern älskar han att sitta i och kika. Då kommer han upp lite och kan följa med vad som händer runtom honom. 

⭐️Skulle han få välja, så skulle han nog vilja stå och sitta hela dagarna. Då är han som nöjdast. 

⭐️Hanhar problem med lite magknip och väldigt pruttig, men att få sitta i grodställning hjälper mkt. 

Jag kanske upprepar saker som han kunde redan förra månaden, men det är då inte lätt att ha koll på alla steg han gör, men även om han kunde det förra månaden så kan han det ju den här månaden också, så då gör det ju inget om det står igen. 😅

Likes

Comments

De senaste veckorna har rullat på i snabb takt, med massa att göra hela tiden. Ingen tid att andas eller försöka kolla in i några rutiner känns det som.

Helgen som var hade vi fullt upp igen. I fredags var vi till Älvdalen och hjälpte Jockes mormor med husvagnen, åt tacos hos hans mamma efter det. Eftersom det var solsken och varmt så blev vi kvar där till halv tio på kvällen innan det var dags att fara hemåt.
Lördagen var det lunch för Jockes farmor som fyllt 75 år förra veckan. Efter det var det städning på schemat, tvätts fönster och dona på med en massa.
Och i söndags var det kalas för Anton och Benny. Så fullt upp!

Igår var en mäklare hit och kollade på huset, idag tog dom kort, mamma ska sälja det för vi letar nytt boende i Orsa för fullt till hösten. Dags att flytta dit nu. Anton och Bennys dagisfröknar ska sluta, så då tog vi beslutet och inget håller oss kvar. Ska bli spännande att flytta, samtidigt läskigt eftersom vi inte har något boende ännu 😂

Och idag och på torsdag är det dags för sista träffarna av kursen i TAKK som jag går. Det är riktigt roligt och jag skulle lätt kunna gå varje dag.

Annars är faktiskt sen här veckan ganska lugn. Så det är skönt. Anton var tillbaka till tandläkaren idag också, han slog ju i sina framtänder för 2 veckor sedan så återkoll idag. Och som vi trodde, tänderna håller på att dö, de är alldeles gråa och blir mer gråa för varje dag. Så på måndag ska hans framtänder dras ut.

Nu ska jag dö på soffan.

Likes

Comments

Igår slog vårvädret till med all sin kraft. Så underbart skönt. Direkt blev det vårkänslor och vi fixade och donade på förmiddagen. Hade hela tvättstugan full i urväxta kläder och vinterkläder. Så var ut med det i förrådet och gjorde det snyggt därinne. Nu är det bara fönstren kvar att tvätta och så ska det bytas gardiner i vardagsrummet.

Idag skiner solen och när jag lämnat de äldsta barnen på förskolan gick jag hem och matade och bytte blöja på Lukas. Sedan skulle vi träffa Jocke nere på Mora för att öppna ett konto åt Lukas så vi kunde sätta in hans doppengar, men det fick vi visst lov att boka tid för. Inte gjort det med något annat barn.. Men de ska ju krångla till allt. Så får göra det en annan gång, har inte tid att passa flera tider. Redan fullt i min kalender. 😂

I alla fall så tog jag mig en promenad med Lukas ner på Mora, kom dit en stund innan vi skulle möta Jocke så passade på att reklamera ett par byxor som jag köpt som var trasiga, så fick ett par nya. Var även in på guldfynd och lämnade in ett halsband som Lukas fick i doppresent och ett Anton fick i födelsedagspresent av deras morfar. De ska graveras med namn och datum. Så nu har alla mina barn fått likadana, alltid roligt med lite sådant.
Hade ju velat dom ska ha dom på sig också, men vet inte om jag vågar låta dom när dom springer runt och leker hela tiden.

Eftersom banken gick fort så tog vi en snabblunch innan Jocke for tillbaka till jobbet och jag promenerade hem.
Så nu sitter jag i soffan med ett glas Cola och Lukas sover fortfarande i vagnen.

Om 1 timme ska jag hämta de stora barnen och sedan blir det utelek tills Jocke kommer hem och jag ska träna.

Likes

Comments

I fredags blev Anton 5(!) år. Vad hände där? I 5 år har han vart hos oss nu. Och som vi älskar honom. Trots alla bråk, perioder och allting så älskar vi honom bara mer för varje dag. Han är vår första prins. Han är klok, snäll och busig. Som det lyser ur ögonen på honom när han gör något bus han vet han inte får. Han får oss att skratta och gråta men han är vår. ❤️

Så fredagen startade med paketöppning för hans del. Glädjen för varje paket han öppnade var underbar. Han blev så lycklig för sina saker.
På dagen kom Melissa med sina två yngsta barn och firade Anton. Och på eftermiddagen kom hans morfar och Lotta med ett paket till honom.
Riktigt kalas för släkten kommer vi ha om någon vecka då Benny fyller 3 den 21 maj. Så slår ihop det.

Och i lördags döpte vi Lukas. Han var så glad och log mot alla i kapellet. Anton levde rövare medan Lukas döptes, men på ett bra sätt. Det är en dag för barn, så vi tvingar ingen att sitta stilla på bänken. Utan barnen får gärna röra sig och låta lite. Sålänge de inte stället sig och gallskriker. 😂😝
Efter kapellet for vi till hamre och fikade, eller Lukas åt och sen sov han sig igenom fikat.
Har knappt några kort på dopet eller fikat på telefonen så ni får se tårtorna och Lukas kalasklädsel.

Likes

Comments

Kör på liggamning, massa prat, blåser bubblor och ler/skrattar. Min fina bebis, så glad trots att klockan endast är 6(!).

Likes

Comments

Den här veckan var det meningen jag skulle baka när barnen var på förskolan. Men tji fick jag. Måndags natt började Anton kräkas, hej magsjuka!
Så var bara att ha alla barnen och Jocke hemma. Sålänge Lukas är liten så ska han hållas ifrån magsjuka. Det innebär vab för Jocke och att jag är med Lukas och Jocke tar reda på kräk och sådant. Sen får folk tycka vad dom vill! Jag utsätter inte en 4-månaders bebis för kräk i onödan.
Igår eftermiddag var i alla fall han pigg igen och vi städade hela huset. Baciller bort!
Så fick dumlekakor bakade i alla fall. Ska försöka göra lite mer i helgen och resten får göras nästa vecka. Börjar känna mig lite stressad, dopet är nästa lördag, fredag fyller Anton 5 år. Måndag ska vi till öron i Falun med Anton och Benny. Ons och Tors eftermiddag går jag på tecken som stöd kurs. Så fullt upp.
Har vart lat och beställt Antons presenter och dopsaker likaså. Hinner inte ner på Mora och kika plus att de har så dåligt utbud där i alla fall.
Längtar efter att få dekorera tårtorna, det är nog det roligaste.
Kalas för Anton blir 2 veckor efter han fyllt, vi slår ihop med Benny. Benny fyller 21:à maj, är bara 3 veckor mellan deras födelsedagar, så krånglar inte med olika kalas för släkten. Vi funderade på om Anton skulle fp ha kompiskalas i år, men det hinns inte med. Och han har inte pratat om det själv, så han överlever nog utan det ett år till.
Helgen efter dopet blir det kalas för Jockes farmor som fyller 75. Om Jocke är hemma vill säga. Nu är det prat om att han ska åka till Sundsvall och jobba. Då jobbar han 7 dagar och är ledig 7 dagar. Allt har sina för och nackdelar, men just att han ska vara borta över helgen svider mest enligt mig. Märks vad det blir.

Nu svamla jag en massa, men behövde nog skriva av allt som händer så kanske jag kan släppa lite och ta en dag i taget.

Nu ska jag ta Lukas som somnat på babygymmet. Jag och han har vart vaken nästan hela natten, kl 4 imorse gick vi ner i soffan. Tror han har magknip och en tillväxtperiod på det. Så i helgen sover jag när han sover och Jocke får ta dom andra barnen.

Likes

Comments

Under påsken så for vi till stugan utanför Älvdalen. Helt underbara dagar med våra barn. Det fanns ingen snö när vi kom dit på torsdag eftermiddag, men fredag morgon fanns det massor. Två glada barn som strålade av lycka när skotern togs fram.
Eller ja, tills dom skulle sätta sig på den. Både Anton och Benny är ljuskänsliga vilket gör att skoterljudet tycker dom inte om. Men vi satte på dom och bara dom vant sig så ville dom inte gå av.
Vi hade inte vår skoter med oss utan lånade Jockes pappas skoter. Och bakom satte vi på en släde/Bob? Som vi skjutsade runt dom på.
På kvällarna var det riktigt trötta barn som somnade utan problem så vi vuxna kunde spela kort och snacka skit.
Dagarna rullade mest på utav skoter, pulkaåkning och mat. Och amning för min och Lukas del. Jag var inne i stugan lite mer än dom andra för Lukas hade ingen vidare lust att sova längre stunder i vagnen. Men det var skönt det med, då kunde Lukas sova bredvid mig och jag kollade på serier på plattan. Offlineläge är bra saker.
Vi for hemåt på söndagen så vi fick en hel dag hemma tillsammans.
Hela familjen längtar redan till nästa gång vi ska åka, men det dröjer nog. För nu är det massa födelsedagar och dop och annat framför oss.

Likes

Comments

I tisdags blev Lukas 4 månader. Säger det igen, tiden springer iväg.
Så idag var det dags för vägning och mätning. Han vägde in på 6200g och var 64cm lång. Och det märks på kläderna att han växer.
Strl 56 är i stort sett utplockat och vi kör nu med 62 och 68. 68 är lite stort i vissa plagg, men bättre han växer i kläderna och hinner använda än att han knappt hinner ha det på sig.

Lukas är mycket mer med nu. Han pratar för fullt, leenden bjuder han på när han vill. Han är väldigt svårflörtad. Han är jättekittlig och man ser att det är ett skratt påväg, men inte riktigt än. Snart så.
Han griper tag i leksakerna och tar dom till munnen, men han tappar dom lite ofta som han får tag på dom.
Händerna är jättegoda och oftast i munnen. Att ligga på skötbordet och kolla på mobilen i taket är bland det roligaste. Babygymmet är helt okej om han är på humör för att ligga ensam.
Magen är det värsta han vet och vi tränar på.

Vi helammar och har planer på att helamma minst en månad till.

Sömnen, denna eviga sömnen, för några dagar sedan skrev jag att han sov bättre. Jag tar tillbaka det nu. Han äter hela nätterna för han har inte riktigt tid att äta ordentligt på dagarna. Är för mycket att kolla på. Så när Lukas får sin sömn vet jag inte riktigt, för på dagarna sover han endast korta stunder just nu. 😂

Men Lukas är oftast glad och nöjd och en helt underbar bebis.

Anton och Benny älskar att få hålla, krama och pussas med honom. Ibland blir Benny lite för ivrig och kan sitta på honom och vara lite hårdhänd, men det är inte ofta och han vill bara vara med och ta hand om lillebror.

Likes

Comments