Åh vad jag vill träna. Inte tränat på 3 veckor förutom lite promenader med Lukas i vagnen när syskonen är lämnade på förskolan.
Första 2 veckorna varvade vi förkylningar som inte gjorde mig särskilt pepp på att träna. Förra söndagen gjorde jag klart för Jocke att på måndagen ska jag träna. Och vad händer då? Jo, jag vaknar upp med världens smärta i axeln. Så jävla ont så jag kan inte röra armen utan att det gör ont. Slutar med att Jocke får vabba då jag inte våga lyfta Lukas med rädsla för att tappa honom. Så tar alvedon hela dagen och hoppas det är för att jag sovit konstigt.
Men nej, tisdagen gör det ännu ondare. Och då skulle jag köra bil först till Älvdalen och lämna Lukas och Anton för att sedan köra vidare till Falun med Benny som skulle göra hörseltest.
Slutar med att jag plockar upp Jocke i Mora så han får köra. Sitter hela vägen dit och har så ont. Och eftersom jag ammar så får jag inte ta vilka värktabletter som helst heller. Så tänker att det går över.

Benny klarade hörseltestet galant i alla fall, så duktig han var alltså! Så hon trodde inte vi behövde komma tillbaka :). Skönt med något avprickat.

Efteråt tänkte vi att vi lyxar till det med chinabuffe och glass till Benny. När vi sitter och äter får jag sådana smärtor att jag får lägga mig ner i soffan vi sitter och äter. Så bortkastade pengar på den lunchen. Jocke var redo att skjutsa mig till akuten. Men ringde 1177 och de misstänkte inflammation i axeln och det kan inte en läkare göra något åt. Men hon jag pratade med var väldigt hjälpsam så hon tog kontakt med en läkare som gav mig tillåtelse att smörja på voltaren och ta en Ipren när smärtan är som värst. Så det gjorde jag.

Och i torsdag började det kännas bättre. Får smärtor ibland, men inget farligt utan det är överkomligt. När den värsta smärtan höll i sig så var det värre än att föda barn. Trodde jag skulle dö.

Pratade med min faster och visade sig att hon hade haft samma sak när hon hade småbarn. Det är nog allt bärande som är orsaken till inflammationen. Det är upp och ner för 3 trappor med 1 barn på varje arm, en Skötväska, ibland vagn, filtar till vagn, soppåsar och när jag ska upp igen så är det allting plus kanske en påse mat. Så blir lite vikt på axlarna och säkert snedbelastning och konstiga ställningar och så. Så nu de senaste dagarna har Jocke fått sköta bärandet.

Igår och idag har vi vart ute och då hade det blivit mer aktivitet och mer bärande. Så nu har jag ont igen, inte så farligt, men tillräckligt för att inse att jag får nog vila ett par dagar till. Satsar på att ut och gå varje dag i alla fall. Men känns så jädra nedrigt, var ju på gymmet 2 dagar i veckan efter sommaruppehållet och sen sjukdom och nu det här.

Från utelekens igår och shoppingdagen i Mora i fredags. Jag säger då det, åk aldrig och shoppa med min syster! Det går fort säger hon, vara några ärenden så är vi hemma igen snabbt. Jo tjena, 2 fredagar i rad så har vi åkt vid 9:30-10:00 och kommit hem runt 16-tiden. Herregud, förstår inte vad hon gör 😂 men skrattat har vi då gjort. 😂

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Lukas fick sina glasögon för ca 1,5 vecka sedan. Och så söt han blev! Märktes även direkt att han ser på ett annat sätt, hans ögon fick en annan blick. Så nu tittar han på tv, han tittar på leksakerna. Och han låter faktiskt för det mesta bli dom, det är ju ett bra tecken. För jag tar det som att han inser att han faktiskt ser bättre med dom och han märker att det blir bättre. 😀

Och när han blev 10 mån, det har jag inte så jättemkt att skriva om. Det mesta är som vid 9 månader. Förutom att han börjar krypa, han tar ett kryptag, sätter sig en stund och sen börjar han om. 😂

Hans mage har även kommit igång och bajsningen går utmärkt med hjälp av movicolen. Så nu håller vi tummarna att han går upp i vikt.

Annars är väl allt som innan, han kämpar på att försöka dra sig till ståendes, han går lite när man håller han i händerna.

Har hänt lite mera senaste veckan, men det tar vi i nästa inlägg, Lukas blir ju 11 månader 4:e november. Tror vi hade BVC måndag v 45, så försöker väl köra en ny uppdatering då 😊

Likes

Comments

I fredags tog jag och 2 tjejkompisar bilen till Ullared. 2 dagars shopping och 1 hotellnatt stod på schemat. Och hur mysigt var det inte. Trots jättemkt folk så var det så skönt att få lite Annelie-tid. Det har jag inte haft sedan Anton föddes.
Plus att alla julklappar är inhandlade, kläder i nästa strl åt alla barnen är delvis inköpta och vinterkläderna är klara. Hittade inte så mkt till mig eller lägenheten, men det gör inget. Fick tag på det jag ville och är så nöjd 😊 trots några tusen fattigare. Barnbidraget kan inte komma snabbt nog den här månaden. 😂
Har inga bilder på det jag köpt för allt är undanpackat.

Här bredvid vår säng så står julklapparna i den här stora gula påsen. Än Sålänge låter barnen bli den. Undrar om den klarar sig i 2 månader till? Måste nog slå in det snart i alla fall 😂

Likes

Comments

Igår var jag till Falun med Lukas. Var återkoll från 3 månader då han skelade och var översynt.
Och det var samma igår. Han låg på +10 på en ögat och det andra typ +5 (kommer inte riktigt ihåg). Så det bestämdes att han ska få glasögon. Så recept på det fick vi med oss hem.
Ringde synsam direkt och de skulle ta hem bågar till honom och så skulle vi få komma in och prova ut.
Läkaren berättade att eftersom det skilde mycket på ögonen så gav hjärnan signaler att lägga all energi på det bättre ögat vilket gjorde att det sämre ögat inte fick någon träning.
Så om 6 veckor ska vi tillbaka till Falun och då pratade hon om att han ska kanske få lapp på ögat för att träna upp det andra.
Det blir nog bra det här. Skönt att de upptäckt hans synfel i tid så han får hjälpen direkt.
Han har alltid vart dålig på att sträcka sig efter leksaker/mat och aldrig riktigt velat ta tag i saker om han inte känner de med handen. Det känns som vi fick en förklaring till varför igår. Han ser leksakerna väldigt dåligt.
Nu kan det bara bli bättre 😀

Han är söt nu, tänk hur han kommer de ut med glasögon 😍😍❤️

Likes

Comments

Lukas blev 9 mån den 4 september. Men tiden har rullar på så uppdateringen har vart dålig.

Han utvecklas bra, vi var på hörseltest och han hörde som han skulle.
Han säger hej, mamma och pappa. Så roligt att faktiskt få se den "riktiga" talutvecklingen på ett barn. (Låter taskigt kanske, men dom andra två är sena i talet)

Han vägrar åla eller krypa, hatar att ligga på mage fortfarande. De stunderna han faktiskt ligger på mage så har han börjat putta sig bakåt. När han sitter så tar han sig åt sidan, bakåt och kanske lite framåt. Han sitter då inte där vi lämnat honom.

Det ser även ut som att han försöker dra sig upp i stående när han får tag på något högt. Så trots att han inte kryper eller ålar så utvecklas han i rasande fart.

Kläder så har han strl 68 och 74 i garderoben, testade även strl 80 men det var lite stort. Insåg även att strl 80 så har jag inga kläder kvar knappt.

Vikten, där går han upp men inte mycket. Vi vägde honom för 2 veckor sedan och då vägde han 7790 och kurvan ligger nu 2 streck under medel. Så försöker få upp honom i vikt. Han är 72 cm lång så han växer på längden och även huvudomkretsen växer han på. På de två kurvorna ligger han på medel.

Han är även hård i magen, så har fått medicin mot det som ska hämtas ut i veckan då läkaren inte vart på BVC. Så hoppas på att magen kommer igång snart.

7 tänder har han och säkert någon mer påväg.

Han vill inte sluta amma, så vi ammar morgon, mitt på dagen och kvällen. Och nu sover han inte på natten (säkert pga magen) så då ammar han även då. Ett tag ville han inte äta, men nu gapar han för fullt när maten kommer.

Vet inte om jag har något mer att berätta, säkert massa man glömt. ❤️

Gamla bilder, så dålig på att ta bilder just nu. Måste bli bättre på det!

Likes

Comments

Som jag saknar min Solo. Han skulle fyllt 10 år den 22 september. Förra lördagen orkade han inte längre. Då somnade han in i Jockes famn. Och som jag önskar han låg i min famn. Men jag höll på att klä på mig för vi skulle till veterinären på en jourtid.
Då vägrade han gå, han åt inte, han hade magrat av och hade ont.
Ändå skönt att han fick somna in hemma.
Men samvete gnager mig, jag skulle gosar mer med honom. Jag skulle haft honom i famnen mer. Jag skulle gjort så mycket mer. 😭
Han som vart vid min sida i vått och torrt. När jag och Jocke hade problem var han bredvid mig, under alla graviditeter låg han bredvid mig när jag mådde illa. Han hade stenkoll på barnen, dit dom gick, dit gick han. Han var före mig till barnen om någon vaknade, märkte inte jag det så sa han till.

Älskade Solo, som jag saknar dig. Min bästa vän! ❤️

Likes

Comments

I förra veckan så började vi inskolning på en förskola, då var det meningen att Anton och Benny skulle gå på samma förskola och samma avdelning.
Så blev det inte. På onsdagen ringer en annan förskola som har en egen ansökan och säger att dom har plats åt Anton. Så vi bytte åt honom.
Så nu har vi Anton och Benny på varsin förskola. Målet är att Benny ska hit sen också, men det blir nog tidigast nästa höst. Och då börjar Anton förskoleklass. Bara bra att dela på dom här pojkarna. De är syskonkärlek så det smäller om det hemma.
Däremot så börjar jag bli trött på inskolningarna. Först Benny hela förra veckan (och den här, men Jocke är med honom) och nu Anton den här veckan. Längtar tills jag får lämna barnen och sedan ta Lukas och gå hem så han somnar och jag får vila.
Jag är så jädra trött just nu så det är inte klokt.
Men snart så, har nedräkning till vilodags 😂

Har inte så mkt bilder så slänger in något random bara 😂

Likes

Comments

Just nu är det kaos här hemma. Håller på att rensa ur barnens garderober. Alla barn har massa som är för litet i garderoberna.
I samma veva som jag tog upp klädkartongerna från förrådet så fick även alla ytterkläder följa med.
Så hela förmiddagen har gått åt att testa ytterkläder, plocka bort sommarjackorna och ta fram höstkläderna. Lägger i mössor, fingervantar och fodrade regnställen i deras lådor nu. Tar även fram regnkläderna som ska ligga på förskolan då de börjar skolas in nästa vecka.
Fick lov att ta en paus nu för att ge barnen lunch, byta tvättmaskin och fixa lite.
Ska göra klart ytterkläderna innan jag går på deras garderober. Känns som ett stort projekt just nu, är så fruktansvärt trött. Men kommer kännas skönt när det är klart och jag slipper tänka på det hela tiden.

Lite av mitt kaos just nu.

Likes

Comments

Eftersom sommaren nu tagit slut och vi kanske badat ute 5 ggr så bestämde vi oss för att åka till badhuset i Älvdalen idag. Med var min syster, barn och kompis, Jockes syster och barn. Och så våra 3 vildar. Eller Lukas räknas inte som vilde riktigt ännu.
På plats så hittade Anton sin kompis Kalle och de spenderade tiden med att åka rutschkanan tillsammans. Resten av barnaskaran plaskade i poolen. Jag, Hillevie och Melissa smet iväg till stora bassängen och la ut madrasser och sprang på. Man blir som barn på nytt ibland. :).
Efter badet for vi och åt pizza innan hemgång. Höll alla barnen vakna på hemvägen för att de skulle somna nu på kvällen.
Försökte kolla på film med våra barn, men de var bog övertrötta för de gjorde allt annat än att titta på film. Så de fick gå och lägga sig.
Jocke sitter och ger Lukas gröt nu och så hoppas vi han vill sova snart så vi får se en film tillsammans ikväll. :).

Har inga bilder från idag. :). Nu på kvällen så klickade Lukas lite hur han tar sig runt med gåstolen, så han stod ju inte stilla. Men lycklig var han. :).

Likes

Comments

Jag älskar kort. Har säkert tiotusen bilder och fler på datorn och externa hårddisken.
Tyvärr har jag säkert haft över tvåtusen bilder osorterade på datorn också. Så idag tog jag tag i det. Sorterade allting och la in från kameran.
Sedan tog jag bort alla gamla kort från ramarna och satte i nya. Blev mest kort från denna sommaren, men de äldre korten är tagna med mobilen och det blir inte lika bra kort då. Fint blev det och nu får de sitta i säkert 1 år eller så innan jag byter igen.
Men Behöver köpa fler fotopapper då det inte räckte till största ramen med 16 kort i, får fixa det senare. Den får vara tom Sålänge.

Ovanför soffan

Ovanför teven

Ute på byrån i hallen. Men de svarta ska sättas upp på en vägg imorgon 😊

Likes

Comments