Som jag saknar min Solo. Han skulle fyllt 10 år den 22 september. Förra lördagen orkade han inte längre. Då somnade han in i Jockes famn. Och som jag önskar han låg i min famn. Men jag höll på att klä på mig för vi skulle till veterinären på en jourtid.
Då vägrade han gå, han åt inte, han hade magrat av och hade ont.
Ändå skönt att han fick somna in hemma.
Men samvete gnager mig, jag skulle gosar mer med honom. Jag skulle haft honom i famnen mer. Jag skulle gjort så mycket mer. 😭
Han som vart vid min sida i vått och torrt. När jag och Jocke hade problem var han bredvid mig, under alla graviditeter låg han bredvid mig när jag mådde illa. Han hade stenkoll på barnen, dit dom gick, dit gick han. Han var före mig till barnen om någon vaknade, märkte inte jag det så sa han till.

Älskade Solo, som jag saknar dig. Min bästa vän! ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I förra veckan så började vi inskolning på en förskola, då var det meningen att Anton och Benny skulle gå på samma förskola och samma avdelning.
Så blev det inte. På onsdagen ringer en annan förskola som har en egen ansökan och säger att dom har plats åt Anton. Så vi bytte åt honom.
Så nu har vi Anton och Benny på varsin förskola. Målet är att Benny ska hit sen också, men det blir nog tidigast nästa höst. Och då börjar Anton förskoleklass. Bara bra att dela på dom här pojkarna. De är syskonkärlek så det smäller om det hemma.
Däremot så börjar jag bli trött på inskolningarna. Först Benny hela förra veckan (och den här, men Jocke är med honom) och nu Anton den här veckan. Längtar tills jag får lämna barnen och sedan ta Lukas och gå hem så han somnar och jag får vila.
Jag är så jädra trött just nu så det är inte klokt.
Men snart så, har nedräkning till vilodags 😂

Har inte så mkt bilder så slänger in något random bara 😂

Likes

Comments

Just nu är det kaos här hemma. Håller på att rensa ur barnens garderober. Alla barn har massa som är för litet i garderoberna.
I samma veva som jag tog upp klädkartongerna från förrådet så fick även alla ytterkläder följa med.
Så hela förmiddagen har gått åt att testa ytterkläder, plocka bort sommarjackorna och ta fram höstkläderna. Lägger i mössor, fingervantar och fodrade regnställen i deras lådor nu. Tar även fram regnkläderna som ska ligga på förskolan då de börjar skolas in nästa vecka.
Fick lov att ta en paus nu för att ge barnen lunch, byta tvättmaskin och fixa lite.
Ska göra klart ytterkläderna innan jag går på deras garderober. Känns som ett stort projekt just nu, är så fruktansvärt trött. Men kommer kännas skönt när det är klart och jag slipper tänka på det hela tiden.

Lite av mitt kaos just nu.

Likes

Comments

Eftersom sommaren nu tagit slut och vi kanske badat ute 5 ggr så bestämde vi oss för att åka till badhuset i Älvdalen idag. Med var min syster, barn och kompis, Jockes syster och barn. Och så våra 3 vildar. Eller Lukas räknas inte som vilde riktigt ännu.
På plats så hittade Anton sin kompis Kalle och de spenderade tiden med att åka rutschkanan tillsammans. Resten av barnaskaran plaskade i poolen. Jag, Hillevie och Melissa smet iväg till stora bassängen och la ut madrasser och sprang på. Man blir som barn på nytt ibland. :).
Efter badet for vi och åt pizza innan hemgång. Höll alla barnen vakna på hemvägen för att de skulle somna nu på kvällen.
Försökte kolla på film med våra barn, men de var bog övertrötta för de gjorde allt annat än att titta på film. Så de fick gå och lägga sig.
Jocke sitter och ger Lukas gröt nu och så hoppas vi han vill sova snart så vi får se en film tillsammans ikväll. :).

Har inga bilder från idag. :). Nu på kvällen så klickade Lukas lite hur han tar sig runt med gåstolen, så han stod ju inte stilla. Men lycklig var han. :).

Likes

Comments

Jag älskar kort. Har säkert tiotusen bilder och fler på datorn och externa hårddisken.
Tyvärr har jag säkert haft över tvåtusen bilder osorterade på datorn också. Så idag tog jag tag i det. Sorterade allting och la in från kameran.
Sedan tog jag bort alla gamla kort från ramarna och satte i nya. Blev mest kort från denna sommaren, men de äldre korten är tagna med mobilen och det blir inte lika bra kort då. Fint blev det och nu får de sitta i säkert 1 år eller så innan jag byter igen.
Men Behöver köpa fler fotopapper då det inte räckte till största ramen med 16 kort i, får fixa det senare. Den får vara tom Sålänge.

Ovanför soffan

Ovanför teven

Ute på byrån i hallen. Men de svarta ska sättas upp på en vägg imorgon 😊

Likes

Comments

Morgonen började bra. Jocke väckte mig när han for till jobbet och jag fick 15 min för mig själv innan barnen vaknade. Så skönt att få vakna till själv. Vi klädde på oss och åt frukost på en gång.
För idag skulle vi till Falun. Lukas hade ett hörseltest bokat.
Så kvart i 9 gick vi ut i bilen och for mot Mora. Skulle möta Jocke vid Willys och tanka. Jocke tankade och när jag sedan skulle starta bilen så var den död. Inte minsta tillstymmelse på att vilja starta. Kul! Jocke hämtade 145:an och började kabla igång bilen.
Jag tog telefonen och ringde Falun och berättade problemet, de skulle skicka en ny tid med posten. Kändes inte som vi ville köra rally när vi väl fått igång bilen och definitivt inte bli ståendes i Falun ifall den inte startade på vägen hem.
Innan vi for hemåt och Jocke tillbaka till jobbet så lite vi till Ica maxi och handlade. Lukas blöjor var slut. Och så köpte jag ostbågar till barnen. (Och mig 😂).
När vi kom hem fick barnen ostbågar och en film. Regnar till och från, så har ingen lust att gå ut heller.

Lukas har ätit lunch och nu har han somnat på mig. Ska väl lägga in honom i sängen och skifta tvättmaskin, håller på att tvätta våra sängkläder, och tänkte då ta kuddarna på samma gång.

Annars ska vi bara mysa på här hemma och hoppas det bara är batteriet som är slut i bilen och inget värre. Borde dammsuga, vika tvätt, diska och plocka. Men musten gick ur mig så blir en soffliggardag med barnen. Fast just nu har dom energi och leker inne på rummet tillsammans. (I know, plötsligt händer det 😀)

I måndags var det så fint väder så vi tog tillvara på dagen och for till bassängerna. Så lyckliga barn. Inget kort på Benny för han stack så fort jag skulle knäppa. Snart är sommaren slut och jag är så besviken, blev inte många dagar på bassängerna och endast 1 på stranden. Jädra skitväder!

Igår somnade Lukas när han lekte. Jag skulle göra lunch åt honom, hör hur han grinar till så går dit och ska ta upp honom. Då har han somnat så gott. Bar in honom i sängen så fick han lunch när han vaknat. 😍

Likes

Comments

Lukas har hunnit bli 8 mån. Och nu vägde han in på 7500 gram och är 70 cm lång. Växer gör han, men inte i världens takt. Han har alltid legat en linje under medel men nu sista hade han halkat ner på 1,5 under medel.
BVC pratade om en koll vid 9 mån på vikten men eftersom vi ska byta BVC så var det upp till Orsa att bestämma det. Så får hoppas dom ringer i veckan om en tid för Lukas i sånt fall.
Annars så har han åkt på öroninflammation i förra veckan, efter 2 nätter av gallskrik så fick jag en jourtid i lördags och där fick han antibiotika som han ska äta i 5 dagar. Och han tycker inte om det. Gråt efter varje gång. 4 dagar kvar, 3 ggr om dagen. Tur han glömmer det sen. 😊
Han sitter nu jättestadigt, han har kommit på att man kan ta sig framåt när man ligger på rygg genom att sparka med fötterna. När det tar stopp skriker han och då får man vända på honom. Magen tycker han fortfarande inte är så roligt, men nu börjar men se hur han försöker åla. Så kanske är på gång det med.
Maten kämpar vi på med, ibland äter han jättebra, andra dagar vill han mest amma. Särskilt nu när han vart sjuk.
Han får laktulos för sin mage varje dag så den funkar. Nu ska vi sänka dosen, då han verkar fått igång den, igår bajsade han 4(!) ggr under dagen.
Han älskar att leka med brorsorna och när de kommer med leksaker så lyser hela han upp. Han är jättekittlig på hela kroppen så vi har väldigt roligt med det. Han har börjat få syn på mina glasögon och tar alltsom oftast tag i dom med ett leende.
Vet inte riktigt vad mer jag ska berätta om honom. Han är nöjd och glad för det mesta, äter på nätterna fortfarande, oftast 2 ggr per natt. Vägrar flaska och napp.
Fast till helgen så ska alla 3 barnen till mormor lördag till söndag. Första natten borta för Lukas. Jag och Jocke ska på cruising i Älvdalen. Så är ju nära om Lukas behövs hämtas. Vi hoppas han ska välja att ta napp och flaska om han kommer ifrån mig lite. Känner jag vill amma lite mindre nu, men inte sluta amma helt.

Likes

Comments

Igår var vi ute och lekte med syrran, Jason, Emil och Alvin. De hade så himla roligt. Cyklade, spelade bandy, sparkade boll, gungade osv.
En igelkott sprang runt utanför vår port också och var så söt. Grannen pratade om en igelkottsbebis, men det var inte det här och så tänkte vi inte mer på det. Men när jag skulle ner i källaren för att hämta vattenballonger så såg jag igelkottsbebisen i källaren. Så jag och Hillevie fångade den i en kylväska så den fick komma upp till sin mamma. Hur den kommit ner i källaren är en gåta. När vi kom upp med den i kylväskan så måste mamman ha märkt det, för hon kom då springandes på en gång och skulle möta sin bebis. Så häftigt att se. De vart nog väldigt glada för återseendet. Tror dom bor under en balkong på bottenvåningen. Vi gav dom lite mat och som bebisen åt så måste den vart instängd ett tag. Fyllde på maten en gång och när Jocke gick ner igår kväll för att hämta tallriken så hade dom ätit upp igen. Skönt det blev ett lyckligt slut och vi såg bebisen i källaren innan något gick fel.

När vi för ihop dom så sprang jag och Hillevie upp för att göra vattenballonger för att ha vattenkrig. I onödan visade det sig, för när vi skulle gå ut så öppnade himlen sig och regnet öser ner. Genom fönstret så ser vi karlarna springa och hämta sakerna och försöka få in barn och väskor innan allt är dyngsurt. Men eftersom vi ville ha vattenkrig så tog vi med 2 barn ut (de andra 2 barnen vägrade gå ut) och kastade vattenballonger på varandra i regnet. Blev mer blöta av regnet och hade nog räckt att stå därute 3 min för att bli dyngsura.
In och byta om efter det för att åka till Mora. Vi åt middag och glass på Max. Var även in på biltema för art köpa ny slang och nytt däck till Jockes cykel.
På fredag ska jag nämligen cykla cykelvasan 30km. Cyklat en gång i sommar för att träna inför det. Tänkte försöka få en kväll i veckan att ta en tur också.

Annars så kände jag igår att den här semestern Jocke haft suger. Vi har badat 2 ggr och det har vart mer dåligt väder än fint. Vi har inte gjort något som vi tänkt med bad, stranden sola osv. Det kändes väldigt deprimerande. Men men, inget att göra åt.

Nu sitter jag och Anton och myser i soffan medan Jocke åkt till jobbet, Lukas och Benny sover. Förmiddagen kommer bestå av städning och efter lunch ska vi gå och handla. Handlade igår men glömde frukten, så lovade barnen vi skulle handla det idag.

Likes

Comments

Nu har Jocke haft semester i en vecka, vi har faktiskt mest njutit, blev klara med allt i huset i söndags. Så har tagit dagarna som dom kommit. Och så ska det fortsätta, efter den här flytten och allt så har vi sagt att vi blir hemma hela sommaren.
Dom andra åren har vi försökt åka iväg några dagar men inte i år. Utan vi hoppas på 3 veckor av sol och bad nu när Jocke har semester.
Tänkte åka till björnparken någon dag och Leksand sommarland en dag, men det beror på väder och vind. Och då blir det dagsutflykt. Till Rättvik och åka rodel, tror barnen kommer uppskatta det lilla man gör också.

Blir mest kort på Lukas för han är den som sitter stilla 😂.
I onsdags var vi på Orsayran och kikade lite, barnen fick åka karusell och det älskar dom! Brandbilen var även på plats så däri fick dom provsitta.
Och eftersom vi bor så nära nu så tar vi syskonvagnen och Anton får cykla. Han väljer alltid Bennys cykel med stödhjul fast han har fått en utan stödhjul och en strl större. Han har lite problem med start och stopp och blir rädd. Men det kommer nog det med tillslut.

Och igår gick vi till lekparken två minuter bort och lekte av oss innan det var dags för sängen.

Likes

Comments

Idag blir Lukas 7 mån, skrev aldrig om 6 mån, men hände faktiskt inte så jättemkt då 😂
Nu kan han rulla åt båda hållen, däremot så gör han det nästan aldrig, han är lika nöjd på rygg som han alltid varit.
Idag slog han på stort och började sitta ordentligt korta stunder i taget. Så snart fixar han det med.
Han pratar hela tiden. Testar olika nivåer på rösten. I stort sett alltid glad, utom när han är hungrig.
Vi har flasktränat honom med både utpumpad mjölk och ersättning, han vägrar båda 😂 trots det så klarade han sig en heldag med sin far då jag var på möhippa för en kompis som ska gifta sig. Fick däremot åka hem vid 19-tiden för då fick han nog och ville till bröstet. Vi tänkte även han skulle få sova borta en natt när bröllopet är, men då han fortfarande älskar tuttar så får han följa med.
Nu har han börjat äta mer mat, fruktpureér gillar han, riktig mat kan vi få i honom lite av. Gröt funkar om han är sugen. Limpsmörgås, smörgåsrån och sådant går ner det med. Men mestadels får han amma. Men han verkar så nöjd över det med. 😂
Han har strl 62, 68 och 74 i sin garderob, 74 är lite stort en del, men det växer han i och det i 62 är stora i storleken.
Han älskar när Anton och Benny kommer och pratar och leker med honom.
Han sträcker sig efter saker vi håller framför honom, det har han också vart lat på, men nu är det igång.
Han äter fortfarande allt mellan 1-5 gånger per natt. Börjar kännas för den här mamman nu, men det går nog över det med.
Sömn verkar han inte ha världens behov av, då han vaknar 7 på morgonen och lägger sig 23 på kvällen.
Dagarna kan han ibland sova flera timmar, ibland en kvart åt gånger några gånger per dag. Så inga rutiner där ännu.
Tror jag fått med det mesta. Nu ska jag amma honom till sömns och mysa i soffan. ❤️

Likes

Comments