vardagligt

Jag tillsammans med 5 andra tjejor agerade provisorisk hejjarklack på killarnas bortamatch idag. Vi åkte buss i nästan en timme innan vi kom till en typ amerikansk skola. Eller snarare kanske som "engelska skolan" hemma. dvs att det inte var amerikaner de mötte utan rätt mixat med nationaliteter, superruligt. Däremot var det definitivt som en amerikansk oas innanför murarna, exakt som high school typ. De hade maskots & flaggor å grejer men ändå var det garanterat vi som hördes och syntes mest. Många av er vet nog redan hur jag är på fotbollsmatcher så ni kan ju tänka er hur det blev denna gång. huuuuuursomhelst: DE VANN. Så att sitta i en buss stinkandes fotbollsstrumpax15 hem var definitivt värt det. :-)

HÖRS

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

vardagligt

titta!!!!! Louise fick ett ryck och ville klippa av ALLT sitt hår. det blev helt galet bra !! minns ni hur långt hår hon hade innan? Emma är vår allas nya frisör, ser ni hur duktig??!!! vill också :P sniggsnigg (det är såhär vi pluggar på ssn)

godnatt

Likes

Comments

vardagligt

FREDAG

I fredags förmiddag begav sig i princip alla killar iväg på en fotbollsmatch ca 5h med buss ifrån nairbobi. Det vill säga att större delar av både fredag och lördag bestod utan boys här på internatet vilket jag tror de flesta tjejer faktiskt tyckte var rätt skönt och tog till vara på. (haha) Hursomhelst, vädret har varit på sin topp den här helgen så hela fredag eftermiddag spenderades vid poolen innan vi gick till junction för lite smoothies. På kvällen även då bestämde vi oss för att lämna internatet och åkte för att äta efterrätt på faktiskt samma resturang som förra helgen, fast denna gång på deras uteservering. trevligt!

LÖRDAG

Denna dag var inte så händelserik vilket var SÅ skönt. Hann sola och plugga en hel del. På kvällen lämnade vi även denna kväll internatet för lite häng på The Hub, med som sagt även matbutiken Carrefour. värt.

SÖNDAG

Idag har citytour stått på schemat. majoriteten valde att åka iväg på detta igår så vi var kanske runt 12 stycken som följde med idag. Skönt med mycket space i bussen hohoh. Vi åkte hursomhelst runt i Nairobi för att vi ska få en bättre bild av hur staden ser ut. Vi åkte bland annat förbi Kibera för att få se ett utav afrikas största slumområden på avstånd. I vår kommer vi även få besöka Kibera vilket kommer bli häftigt. Men även områden som Westland, och själva "statskärnan" åkte vi förbi också. Det var definitivt värt även om vi inte gjorde annat än att åka buss. Men alla gånger utanför internatet försöker jag ta vara på. För man får verkligen nya vyer och intryck av Kenya för varje gång.

Idag blev nog ett utav det mest påtagliga all den tiggeri som försigår här, framförallt i kombination av bilköer. Det var bland annat en liten pojke i kanske 8 års åldern som hade fruktansvärda brännskador på kroppen som gick längst alla bilarna. Han tillsammans med två andra pojkar stod utanför våra bussfönster och bad oss om mat och pengar. Det enda som skiljde vår från deras verklighet åt var våra några centimeters bussfönster. Situationer likt denna förekommer i princip varje gång man är ute i trafiken. Och för varje gång man blir ombedd att bidra med något men inte gör det växer klumpen i ens mage bara mer och mer. Det är liksom ingen idé att ge de mat eller pengar. För det handlar inte bara om en person utan flera flera stycken. Det är inte hållbart att ge alla och därför blir det bättre att avstå, säger boardingpersonalen i alla fall. Sen är det ju upp till var och en hur man tar ställning till detta. Men en sak är säker, fattigdomen här går inte att förställa sig hemifrån. Alla borde få se det här med egna ögon, för oj vad världen skulle bli bättre då.

som ni kanske minns är det här köpcentrumet som råkade ut för ett terrorattentat 2013...

från vänster - höger. Cissi, Fanny, Elin och Louise

Likes

Comments

vardagligt

jag i hannas regnjacka då det småduggade under träningspasset. / lägg märke till hur vi torkar våra trosor (bla) här. det här är hannas tvätt och imorgon tror jag att jag ska ta tag i min också.

Idag har väl varit en okej dag. Skulle säga att jag haft lite utav min första riktiga hemlängtan. Inte särskilt överdriven men ändå påtaglig då jag känt mig lite nere hela dagen. Det blir dessutom så tydligt här då man liksom blir lite ensam med att känna sig nere. Jag vet såklart att jag aldrig är ensam och känner mig väl egentligen aldrig det heller, men ensam på så vis att man inte har sin familj eller trygga "hem" att vända sig till. Allt är ju så annorlunda här, hur man lever jämfört med hemma. Internatlivet dvs. Extremt roligt!, men också lite jobbigt när man vill vara helt ensam. (vilket liksom aldrig går för mig med tanke på att jag bor i dubbelrum) det klart vi inte är på rummet exakt samtidigt hela tiden, hon är exempelvis inte här just nu. Men vetskapen om att hon när som helst kan dra i handtaget gör att man aldrig riktigt kan känna sig ensam och ifred. Samtidigt som jag verkligen är nöjd med min roomie. Hon är jättesnäll så det hade kunnat vara betydligt värre och vi har klickat riktigt bra vilket är superskönt, men jag hänger ju med folk 24/7 annars så det klart lite egen tid kan vara nyttigt ibland. För när jag väl får det så är det ändå alltid någon runt omkring som skrattar, lyssnar på musik, sjunger eller dylikt. Vilket gör att man aldrig känner sig ensam, vilket både är på gott och ont.

Men man behöver ha sämre dagar för att kunna uppskatta de bra. Och jag tror inte man kan räkna min hemlängtan med riktig heeemmlääängtan, men det klart man saknar sina nära och kära lite, även om det bara gått 3 veckor.

Idag har det hursomhelst varit BRA väder, så vår lunchrast spenderades vid poolen i solen. Så jag har nog blivit lite solkysst trots allt. lyx. Sen har det varit min korridors städdag, så nu är det rent och fräscht här. Hanna och jag har även bestämt oss för att införa skogräns haha, vi båda brukar skita i det nämligen... Sen efter kvällsfikat valde jag och Johanna att träna. Och mycket mer än så har det inte varit. En helt vanlig måndag här helt enkelt.

Likes

Comments

vardagligt

helgen invigdes med att vi fixade oss lite extra fina för att käka ute. vi hade planerat asiatiskt men det var stängt så vi fick gå ca 10 min till (av redan 15 min gågna) för att komma till någon resturang med basic men god mat, väldigt fin uteservering (som vi inte fick plats på iof)

på lördag besökte vi ett elephant orphange + the giraffe center för sedan lunch på ett köpcentrum och snacks-shopping på !!!carrefour!!! nästan läskigt hur nära man kom girafferna... ett minus va dock hur otroligt turistigt elefantstället var. men bortsett från det var det en upplevelse.:)

och sen kom söndagen. eftersom att mer än halva internatet har varit i hell's gate denna helg så har det varit väldigt lugnt och skönt på internatet. vi har alltså inte gjort så mycket idag. jooobbig morgonträning, långbrunch och megachill fram tills typ 14:30 då vi gick till junction ett gäng och fikade.

jag hade på mig mina fjäderörhängen och kände mig tungi

Likes

Comments

tankar

Onsdag igen, 17 dagar har gått sedan jag kom hit. Nu börjar man verkligen känna att skolan har satt igång på riktigt. Mycket tid går åt att plugga på kvällarna och tiden utöver det hänger vi tillsammans, i vanlig ordning. Ansikten som för bara två veckor sedan var främmande har nu blivit vänner. Vi hittar till varandras rum, börjar inse hur varandra funkar osv. kuuul.

Något som däremot känns konstigt är hur långsamt tiden går, fast snabbt på samma gång?? Skolveckorna bara försvinner (det är liksom redan onsdag?) men jag skulle aldrig säga att jag bara har varit här i 17 dagar. Snarare uppåt 40 om inte mer. Kan inte avgöra om det är något bra eller inte. Gillar ju verkligen att vara här men fattar inte hur jag ska hålla mig sysselsatt i typ 270 dagar till. Har så svårt att förhålla mig till tiden, 10 månader är SÅ lång tid men samtidigt ingenting alls. Dock börjar vår frihet utökas allt mer och mer vilket verkligen är värdefullt. Precis som vi kommer ha utflykter var och varannan helg vilket också kommer göra att jag aldrig komma känna mig uttråkad.

Hittills har varje besök utanför murarna gjort så mycket för ens intryck av landet. Vi har fått så mycket information om hur Kenya fungerar. Landets historia, djurlivet, hur mänskliga rättigheterna ser ut här, säkerheten, skolgången, vem man kan lita på eller inte, hur man ska bete sig osv. Det är verkligen annorlunda om man som svensk jämför med hur man lever hemma. Här tjänar någon som jobbar åt staten på ett helt ok jobb ca 10 000 kes/månad. Det motsvarar inte ens 1000kr/månaden. Snarare ner mot 900kr. Föreställ er då att många familjer består av minst 4 barn som alla helst ska få skolgång, och mat för dagen. Det är inte rimligt. Det är inte ens mänskligt. Det blir så sjukt stora kontraster. Här har de flesta barnen inte möjlighet att gå ut skolan för att det inte har råd. Och de som faktiskt har det kan gå utan mat en hel skoldag för att skolmaten kostar för mycket. (och då är faktiskt självaste skolgången i princip gratis) väldigt. konstigt.

Vet inte vart jag ville komma med det här inlägget egentligen. Kanske ville få ut att jag verkligen påverkas av omgivningen. Känner mig felplacerad och okänslig när jag köper mitt godis i affären, precis som jag har all rätt till det. Det är så nyttigt att få se sånt som man annars har sett på tv eller uppmanas tänka och ta ställning till i skolan. Det blir så mycket mer påtagligt här - mer äkta. För det här är verkligheten, precis som mitt liv är verkligheten för mig också.

Likes

Comments

HEEEJ GÄNGET!! Är tillbaka från en händelserik helg fylld med camping på en nationalpark vid namn Hells Gate. Inte nog med det, jag har gjort en liten film därifrån! - som har tagit mig eeeeevviiiigggheteer att ladda upp och redigera då 1. internet suger 2. min mobil har laggat sönder. MEEN här är den!! enjooyy

Likes

Comments

månadens

Hittade denna lista på en tjejs blogg och tyckte den var kul, så jag tog den. Tanken är: en recap per månad

Månadens bild?

Mina hjärtegull preeeeciiiisss i början av augusti månad. eftermiddagspowernap^

Hur har jag mått? Skulle säga att stora delar av augusti har varit rätt känslosamma. Var stressad för att hinna träffa alla innan jag skulle åka och hinna fixa allt som skulle packas. rätt ångestladdat typ. Samtidigt som vissa delar verkligen har varit såsåså bra. Dvs att månaden har pendlat rätt mycket.

Månadens bästa outfit?

totalkär i mitt fynd från urban outfitters i barca, gröööön skjorta :):):)

Månadens bästa låt? REVENGE med XXXTENTACION

Månadens bästa mat? Har utan tvekan aldrig ätit en så god kladdkaka som den jag och några bakade häromdagen. Knepet är att byta ut strösocker mot farin, mycket mer knäckigt. mhm

Bästa selfien? hysterisk! - men minnen

En kompis jag har varit med? Augusti har nog varit den månad jag har spenderat mest tid på kompisar. Har verkligen hängt konstant med någon. Men skulle väl säga att augusti är "mina tjejers" månad (hahah) Hängde med dom så fort jag fick chansen helt enkelt.

Månadens bästa tips? blicka. inte. bakåt. fokusera på nuet, och våga ta risker typ (lol)

Månadens snapmemory får utebli från augusti. Men håll utkik kommande månader ;)


Likes

Comments