Tog bussen mot Pattaya runt lunch tid ca 2 timmar för att möta upp mammas kompis Petra som skulle fixa en lägenhet till mig lite mer än en månad framöver . När jag kom fram visste jag att lägenheten skulle ligga väldigt nära men när jag klev av så frågade jag vart jag skulle och dom visade mig att jag skulle gå upp för gatan och ta vänster en bit bort man när jag kom ditt så frågade jag igen och han sa att jag skulle gå tillbaka för det låg där sagt och gjort gick jag tillbaka och frågade igen en ny kille nu alltså men han sa åt mig och gå samma håll som den första så jag testade igen men jag vart påvisad att gå ned igen och nu börjar man bli skapligt less så jag fixa wifi och googla lite fick fram vart jag skulle och vart jag skulle låg precis bredvid busshållplatsen det var alltså 50 m bort ......Thai engelska må va bland den sämsta engelska in Asien för att vara så utvecklat .

Men gick in och fick tag på Petra och vi gick och fixade med lägenheten och vad man har bott tidigare så var den skönt att få bo i ett privatrum att få vara helt själv men det skulle inte vara så himla länge för mina bröder skulle komma, först och främst skulle den största bror komma med en kompis som vi skulle dela på ett rum . medans jag väntade på på dom så strök jag mest runt vid poolen och för försökte att spara lite pengar nu när det var slutkampen , men till sist kom min käre bror och Jonas på natten runt 3 dom hade flugit hela vägen från USA för att träffa mig och det kändes väldigt fint måste jag säga ! åkte runt halva jorden för att träffa lillebror eller kan säga att han åkte jorden runt för att komma ! <3

Vi spendera först någon dag i Pattaya men det finns inte så mycket att göra där om jag ska vara ärlig, så något ville ända göra så vi kollade upp lite grejer och sedan bestämde vi oss för att åka till en Ö som låg först med taxi 1 timme bort och sedan en färja över som skulle ta 45 min. VI frågade först vart vi skulle för att komma ut till båten men så klart visste väl han det så vi slängde oss in och åkte ditt , när vi kom fram och hoppade av och börja gå ut mot vad han sa var piren mötes vi av en byggnation av bron som gick ut på en liten ön som vi skulle ta oss vidare mot den stora ön , vi gick förbi byggnadsplatsen och tänkte inte nå mer på det där men när vi såg att bron ut ditt var bort spräng så började vi fundera men det gick ända att gå ut på all betong som låg i vattnet så vi gick ändå , kommer ut till något som ser ut som vart öde i 200 år det var bara katter som strök runt där . vi det laget borde vi fatta att det inte var där men vi försökte hitta på något eller någon att fråga , till sist såg vi en snubbe som stod där och fixade med sin båt och ha sa att det låg på andra piren och att han skulle köra bort oss ditt för han skulle köra kl 10 båten . men efter mycket om och men så tog vi väl oss ut på denna ö som vi skulle övernatta på kommer dock inte ihåg namnet ,men väl framme på ö tog vi en tuk-tuk för att ta oss till en strand så vi kunde hitta något form av utflykt typ snorkla eller fiska men där fanns inte så mycket där att erbjuda förutom att dom hade en så kallad båt som dom tyckte det var , men det var en vattenskoter från 1940 ... vi sket i det där stället och ringde våran tuk-tuk förare som fick köra oss runt för att hitta ett ställe och bo på , åkte runt på 4 ställen innan vi bestämde oss att bo på en båt- bungalow som låg ut mot havet och det var ett sjysst ställe . vi ville ju göra något så vi frågade våran tuk-tuk förare och han visste något och det gjorde han så han ringde sin vän och boka upp oss på en snorkel och fiske tur , den var ju verkligen trevlig och så men snorklingen var sisådär för vattnet var lite grumlig och coralerna var inte dom bästa å några stor fiskar vart det då inte , Tony och Jonas fick fisk men inte jag så klart .. vi skulle där efter ta oss en parkbänksfylla men det gick inte så bra för grabbarna var ju ganska jetlaggade och det vart en tidig kväll .

Tiden är här när våran kära mamma kommer till oss med sin kompis Uffe eller han är ju våran kompis också så klart . Och dom ska också bo här i lägenheterna fast det andra huset så det är nära och bra ! väldig kul när man har vart borta från familjen nu i 9 månader och dom kommer hela vägen till Thailand för att träffa mig så vi kan bara hänga och umgås innan vi åker hem till kalla Sverige.

Dom första dagarna för mamma och dom sista dagarna för Tony och Jonas så hängde vi mest runt och gjorde inte så mycket bara hängde vid stranden och tog någon massage och badadeoch det var rätt skönt faktiskt få lite kvalitetstid , det vi gjorde var väl att vi var upp på Hilton hotell och drack drinkar och det var rätt så coolt ställe .

Det var dax att säga farväl till min bror och det var väldigt tråkigt önskar att han kunde stanna mycket längre men man är ju tacksam för den tiden han var här . Vi stod vid busshållplatsen och vinkade han farväl och som alla farväl jag gjort under min resa så var ju det en av dom tråkigaste . nu hade jag en vecka att spendera med min mamma och uffe innan min andra bror John kommer på besök , Vi gjorde inte så mycket jag och mor vi hängde vid stranden och poolen mesta dels var ut och åt och så , ja sen var ju mitt visa på väg att gå ut så jag fick pallara mig ner på immigration och sitta i kö men faktiskt gick det väldigt fort för att vara Migrationsverket . En vecka senare kom mellan brodern John och delade rum med mig istället nu han skulle stanna i 2 veckor och vi hade väldigt kul vart lite för mycket drickande om jag får säga min sak men det var värt det ! vi vart vänner med ett dussin tjejer som hade en massage och en bar i samma hus vi bodde och vi spenderade mycket tid med dom var ut på nattklubbar och dom tog oss lite överallt och hjälpte oss med det mesta . både jag och john saknar dom där tjejerna, det var perfekt när man var bakfull tog men hissen ned fick en massage och 2 shots jager så var allt i sin ordning igen !. veeeeery goooooood .

När John var där nere så var det dax att fira min mamma som skulle fylla 60 år ! och mamma ville att vi skulle gå på Hilton och ta några drinkar och sedan åka tillbaka och äta god mat nära vart vi bodde , det var en svensk som hade restaurang där ! jag och tjejerna och john åkte till köpcentret för att hitta något till mamma , john köpte en jätte fin väska och jag köpte pyssel material som jag gjorde ett typ vykort som var personlig och skrev ett rim om den riktiga presenten som var att åka med mig till en thaicooking class en förmiddag och göra 4 olika thai rätter . det var en jätte trevlig dag ! och grattis igen mamma .

som sagt tiden gick även när John var där och 2 veckor sa bara pang så var dom borta , har ju mycket mer att skriva om man jag börjar bli ganska less på att skriva blogg nu hehe . som sagt tiden var här när man skulle ta ett till tråkigt farväl av den andra brodern och vinka av han ! men det var även slut på min resa snart så han träffade jag om 4 dagar igen. den sista tiden spenderade jag så klart med min mamma och Uffe och bara tog det lugnt men det är ju det ända man har gjort , men speciellt skönt nu när man skulle hem till kalla Sverige igen ! Nu sitter man där man började igen och kollar ut över snötäckta tak och allt så precis som när man lämnade det !

Tack hela min familj som kom ned för att träffa mig och göra slutet av den resa jag gjort till den bästa ! skulle nog vart svårare för att göra detta om jag inte visste att jag hade er att falla mig tillbaka på <3 Tack !


OCh tack Asien för denna gång ! på återseende

peace !

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag drog från Manila till Hongkong för att skaffa mig ett visum för kina men när jag hade spenderat 2 – 3 dagar där så insåg jag att varken tid eller pengar skulle räcka men jag tänkte att stanna kvar över jul iallfall . en av andledingarna att åka till kina var också att inhandla vadringsklader för när jag skulle till Nepal för man har ju hört att det ska vara blilligt där. Så jag strök runt lite I innerstan gick på lite marknader och affärer . markanden var väl billig när man skulle köpa små saker som strumpor vantar och mössa mm ,när jag letade efter vandringsskor och sovsack ville man ju ha lite kvalitet så jag gick in på en sport shop eller en och en jag sprang runt som en dåre för attt hitta prisvarda skor och sovsack . Efter att ha gått till samma butik 2 – 3 ganger och kollat på priser och priser det var ! jag trodde iallafall att det skulle vara billigare än i sverige men skorna och sovsäcken var sjukt dyra faktsikt , det hade jag inte trott ,men du köper ju bara såna saker var 5 år och jag behövde ju verkligen dom så money well spent . efter 6 dagar i Hongkong så bestämde jag mig för att lämna och åka till Nepal , Hongkong var lite för mycket för mig , det var människor överallt ! Men jag lämna kina till nästa gång jag kommer ner istället .

Jag ankom på kvällen eller närmare sagt på natten skulle försöka styra upp mitt visum men hade ju glömt pengarna(USD) och passfotot i andra väskan så han var inte så vidare inponerad men efter mycket om och men så fixade han det där anda och det var inte så mycket problem som han ville framhäva att det var . flygplatsen var under alla kritik den sämsta hitills jag varit på och när du gick ut så var det inte så mycket bättre , man mötes av ett skitit och trasigt samhälle ,vägen var hur dålig som helst och det var dammit och kallt . jag bad taxin att köra mig till mitt guesthouse och när vi kom ditt så var det stängt ? ! va fan ! det är första gången ett boende har stängt när jag har kommit fram ! som tur var viste väl chafförer ett hotel som var öppet så vi drog ditt och jag checkade in mig där , det första som slog mig var att dom har inge varme på rummen om du inte betalar 3 gånger så mycket som jag gav för rummet utan värme , för mig som kommit från Filippinerna och Hongkong så vart det en stor omställning för på natten kröp tempraturen ned till 9 grader i rummet , det var knappt så man ville ta en dusch fast det var varmvatten, tur var det iallfall !. när jag vaknade upp i mitt kalla rum på morgonen sa kläde jag på mig snabbt och sprang upp på taket för att äta frukost och varma upp mig i solen . uppe på taket var det ganska shysst utsikten , var inte så Hilma vacket men det var nå. Charmig med stället , denna betong och tegelstad som var omfamnad av berg. Efter frukosten kom personalen fram och fråga om jag skulle varndra i bergen och jag svara så klart ja ! som tur var hade dom en en firma som hotellet sammarbetade med så dom ringde han och 1 timme senare satt vi och planerade hur allt skulle gå tillvaga . eftersom jag hade en månad i Nepal så ville jag så klart Göra det mesta av saken och frågade om det fanns en lite langre vandring och det gjorde det , och denna vandraing var på 18 dagar och den skulle gå upp till everest bas camp och tillbaka en fast på vägen tillbaka så skulle vi ta en rundtur till gokyo lake och tillbaka till lukla som stallet hete som man började sin vadring .

jag hade ju köpt det mesta i Hongkong men hade lite mer saker som skulle inhandlas och jag rådfrågade vad som var mest nödvändigt ? vi skrev en liten lista på vad som sakandes och dagen efter skickade han en kille som tog mig till en affär och köpte det sista nödvändiga typ som riktigt byxor och underställ och så en varm jacka behövde ju jag men i stället för att köpa en så kunde man hyra en .hade jag vetat hur billigt det var med kläder och utrusting hade jag inte köpt ett skit i hongkong förutom skorna för dom vill man ju ha lite kvalitet på.

Dag 1 var har och det var bara att kliva upp kl 00:04 för att göra sig i ording och bege mig mot reseptionen där min guid skulle hämta mig och dra mot flygplaten . när vi hade checkat in baggaget och gick in i väntsalen så var det kallar där än ut och golvet var en betong platta och bankarna var nå rasel i plast och treminalerna hahaha ja herregud vilken misär men vad ska man förvänta sig det det är ju inte en så utvecklad stad , än ! vi tog shuttel bussen till flyget som rymmde 15 personer så ja det var ett ganska litet plan om man säger så , tog av mot bergen i det lilla propeller planet och jag måste säga att den starten och flygningen kändes säkrare än att åka ett stort vanligt plan .

Du kollade ut fram planet och såg solen gå upp över Himalayas bergen och kände att det var på riktig nu som jag hade längtat eller denna vandring var väldigt exsalterad .

Landningen var väl lite sisådär du hade en landnings bana uppe på berget och hade en bromstracka på 150 m och då kan jag säga att jag var lite så nervös , vi klev av och gick för att få i oss lite frukost innan vi börjar vandringen . i denna stund förstod jag att jag inte skulle få en porter som det heter en kille som skulle bära min väska, för jag trodde det skulle inga i priset , han frågade om jag ville köpa en nu men det skulle kosta 20 dollar extra om dagen och jag hade inte dom pengarna med mig på vadringen så det fick bli utan . den första dagen vart det en kort vandring på 3 timmar till ett ställe som hete Phakding och det var en liten liten by som låg kanska långt ner i dalen så temperaturen var hyfsad på dagen och på kvallen var den helt okej också för vi hade inte nått några högahökder än , det var ju inte specillt varmt med det gick att sova utan några större problem .

Dag 2 och 3 : kl 00:07 gick vi upp för frukost och gjorde i ording väskorna och frukosten bestod av stekt potatis , ägg och toast och ett glas svart te . vi skulle började vandringn till Namche och denna dag så var vandringen på 7 timmar . vi började vandra denna små kalla morgon uppåt , vi passerade floder , brorar och hästar och jaks det gick upp och det gick ned . efter ca 2 timmar började jag redan känna av ryggsäcken som jag hade på min rygg för på invigningen så vägde den 17 kg kanske packade lite overdrivet med kläder men som sagt trodde jag att någon skulle bära det åt mig men det var bara a bita ihop och köra vidare . Även fast den första" riktiga "vandrings dagen var ganska påfrestande så var den sååå vacker ! det var så vackra färger och naturen var helt fantastiskt . vissa delar var det inte så mycket uppför i början men när det väl kom uppför vid ett tillfälle var det uppför .! 17 kg ryggsäck och en en slashas som inte har lyft en finger på 8 månader så kandes varenda muskel den dagen, kom till ett stadie när jag tog steg som var lika långa som min fot , slowly slowly gick jag och tänkte vare steg jag tog , känner vid ett tillfället att det bli hård träning när jag kommer hem haha ,. vi tog oss upp efter denna stigning och skulle krossa en bro och efter bro var det dax för lunch ,en efterläntad lunch och vila ! satt på en resturang som hade en schysst utsikt ned over floden som ran och berget med granar och jag tankte direkt på dom svenska granarna den är en viss skön färg den där mörkgröna gran färgen som jag gillar så starkt . . jag tog av mig skorna och insag redan att jag har fått skavsar på högra foten ...... drog på en tapebit och drog på skorna igen och låssades som inget hänt , efter lunchen så fortsatte vi upp och efter kanske 3 timmar så fick man se den första skymten av Mt Everest och det var en ganska coolt ! världen peak liksom . uppe där vilade vi lite och jag köpte lite frukt så man får i sig lite vitaminer . när vi började närma oss Namche gick vi längs sidan på berget och mötes av en fantastiska by som var mötespunkten i bergen och en av dom största byarna också , det ända som gick i mina tankar är hur fan dom för upp allt material och mat mm men dom är ju shepards ,så man möter folk som kommer med 120 kg packningn på ryggen som dom bar upp med huvudet , dom hade det på ryggen och hade ett red runt huvudet dom bar inget på axlarna ! helt sjukt. Men i namche skulle kanske vi övernatta och det kände skönt efter den dagen vi skulle faktiskt spendera 2 dagar där för att bli van med latituden, vi befann oss nu på 2430 moh . vi gick till där vi skulle bo och drack te och slängde in sakerna på rummet , och vilken jävla utsikt man hade från rummet då ! när man vaknade upp hade man solen som gick over bergen över, snötäkta toppar och du kunde se ner i dalen man kom upp ifrån . det fanns inte så mycket att göra där förutom att ta det lungt och njuta av utsikten eller juste den andra dagen gick vi upp 30 min till en panorama utsiktsplats och en heders staty för den första som gick upp for Mt Everest , en engelsk man som hete Edmund Hillary och en herre från Nepal en shepard vid namn Tenzing Norgay. Sedan gick vi ned till den local markaden och kikade lite och handlade lite frukt .

Dag 4 ; drog i oss den standard frukosten sen var det dax att varndra vidare mot Tengboche som låg på 3840 MOH . dagen bjud på vackert väder och jag kände att det kommer bli en bra dag , dom 2 första timmaran var det ganska lätt väg att gå den var ganska plan om man säger så vi gick längst bergen och hade rinnande floden nedfor och bergen låg att alla håll man tittade åt . efter 30 min vandring fick jag med mig en hund som följde med oss en bra bit innan den stack av ned mot floden dom gillade bara utlänningar för det är väl dom ända som ger dom mat , för local befolkningen gillade dom inte . När vi gick efter bergsväggen mötes vi av jaks en hel hög som bar gastunor till hemmen till local befolkningen , det var en stackare som nästan höll på att ramla ned när den gick brevid mig kanske var den rädd eller något för den gick väldigt långt ut mot kanten , nu när vi började närma oss lite höjd sa började klimatet andra sig också det gick från grönt till brunt och senare började det bli vitt eftersom träd inte kan växa på en sån höjd för det finns inte tillräckligt med syre . det första jag tankte på hur ska vi kunna göra en brassa i sällskapsrummet på kvällen utan ved ! men tydligen så torkar dom jakskit och eldar med , men detta händer lite längre upp vi kommer . under turen tog vi sällskap med en tjej från japan som hade vart ute och gått i 8 dagar redan och skulle tillsamma ställe som oss . dagen vart mer och mer molning och det kändes det var lite bitit på kinderna tur man var uppe i lite puls så resten av kroppen var varm hela tiden . Denna dag kände jag mig och starkare än innan, idag gick det väldigt bra att gå det var lite tungt för ryggen men bena hängde med mer idag , innan vi kom dit vi ska äta lunch så möte vi en kille som bar på 3 fullvuxna träd som han hade snorat ihop och drog upp for berget , jag frågade vad han får i betalt för detta ? för det handlar ju om dagar av vandring och fick till svar 150 kr ... fy fan tänkte jag i svergie skulle man inte gått utanför dörren för dom pengarna . vi åt lunch och efter lunchen skulle det bli en ganska brant uppforsbacke i en timme sa det var bara att börja tanka slowly slowly och ta mina små barnsteg uppför . när vi var framme i Tengboche så fick vi gå ned 50 meter för att det var mindre kallt där och lättare att sova ,för nu började det kännas att det var kallt på kvällarna sovsäcken jag hade var bara upp till 10 minus och det var verkilgen det högsta den "tålde" för den sovsäcken . jag spenderade nyår där med ett 2 tjejer från Nee Zealand, vi satt framför jakskitsbrasan och drak lite rom och cola och pratade skit bara jätte hörliga tjejer var det .

Dag 5 : Tengboche mot Dingboche . i början av vandringen idag hade en kille från frankrike ramlat ned i floden och dött ingen har hittat honom sens dess, sjukt tragiskt ! det var inte det ända heller nu när Hojden ökade ökade också riskerna och det var 2 personer som var en eller två dagar framfor mig som ocksså hade dött av höjdsjukan och hade bara slutat andas under natten och ingen helikopter kommer upp på berget efter de blir mörkt . usch man blev ju lite små nervos faktiskt , man ska verkligen har respect for höjden , det stod skyltar efter vägen ( latitud kills ) och min guid var ju inte så positiv under vandring heller så det gjorde ju inte saken bättre . men vi knatade på vidare under denna 6 timmars vandring som sagt tidigare så började träden försvinna och det vart vitare på marken , andningen vart tyngre och tyngre. Denna dag började jag ocksp att känna av huvudvärk i sidan och i bakhuvudet men jag frågade folk på vägen om det kunde vara höjdsjukan men dom flesta sa att dom hade upplevft det sa jag tänkte skönt och fortsatte . när vi hade ca 1 timme vandring kvar sa började det göra ont på riktigt varje steg jag tog kändes i huvudet jag frågade min guid hur långt det var kvar han sa 10 minuter heltiden även fast det hade gått 20 så lite upprörd vart man men man blir ju lätt irriterad när man har ont i huvudet ,. väl framme i den kalla byn Dingboche kändes det bättre när jag fick sitta still och dricka lite te och få i mig en mat bit . På kvällen satt jag vid brasan och läste och drag te och umgicks med alla andra vandrare från världen runt ,vid läggdax nu börjar det bli kallt på riktigt när jag vaknade dagen efter hade mitt vatten fysigt på rummet och även spolningen på toaletten , det var bara att ligga med sina alla kläder på i sin otroligt varma sovsäck , tur man fick extra tecken !! det kanske var 5 minus nu där vi sov .

jag hade nu ett val att stanna kvar där en extra dag eller fortsätta men lite vrång som man är så valde jag att fortsätta dagen efter efter även fast vi skulle ha vill dag .

Dag:6 även fast morgonen var kall så var det inga moln på himmelen och solen var på väg upp och det såg ut att bli en härlig dag , jag och tjejerna kom ut samtidig och började denna vandring tillsammans vi han gå 15 minuter sa stanna vi far ta kort , gick 15 minuter till stannade och tog kort för den utsikten vi hade denna vandring går inte att forklara den var så otroligt vacker ! vi var om givna av snö teckta berg med en otroligt soluppgång och vandringsleden var fantastiskt man var häpen varje steg som togs . när vi började gå så var vi fullt påklädda men efter 30 min fick vi lov att ta av oss jacka och gortex byxorna för solen värmde på bra den den var framme . vi gick mellan dalar av bergen mot ett mellan stop vi skulle göra för att få i oss lite mat vid 11 tiden och efter maten så började jag känna av min huvudverk igen , jag tänkte det får fan inte vara höjdsjukan för jag vill verkligen nå mitt mål . jag skulle vara ute i 18 dagar och det får inte börja redan vid dag 6 !.. efter lunch när vi började gå så började vare steg bli så där tungt igen , varje motluting vart det lite tung igen även fast det var vackert denna dag så var det svårt att ta in när det gjorde så ont i huvudet men det var bara 45 minuter kvar av 5 timmars vandring som tur var , det var ett stadie när det var så där brant igen som jag kände faan stegen gick saktare och saktare huvudet bankade mer och mer så jag fick lov att ta fler och fler vilo pauser . det kom en hund igen när det kändes så där och han följde med mig hela vägen han lamnade inte min sida och det gjorde faktiskt saken lättare , för min guid han var långt framme någångstans . uppe i lobuche på stället vi skulle sova på hon som ‘ägde stället alltså hon var verkligen en speciel kvinna och sprang runt och mer eller mindre skrek och förde massa liv nu när jag har jätte ont i huvudet och tror inte hon ville att jag skulle sova klar där för jag hade ju så klart fått höjdsjukan och hon var rädd att jag skulle dö eller nått !?! sa min guid ! jag vet inte om dom skojade eller inte det får bli osagt . medan jag satt där och övervägde mina val om jag skulle chansa att gå vidare dagen efter eller inte , kan jag göra något annat ? ett tag känndes det som om jag ville nå Mt Everest bara för att ha varit där men det är ju inte målet som är det viktigaste det är vandringen dit . Under kvällen satt vi och drack te vid brasan och vi bestämde att jag bestämmer mig när jag vaknar på morgonen . jag berättade hur kallt det var på förra stället nu har det även blivit kallare i rummet ,hade vi 13 minusgrader och då var man inte så kaxig specielt inte när man vaknade dagen efter och hade en huvudvärk från helvetet !!! satan i gatan vad ont det gjorde . jag hoppade att det skull bli bättre men det släppte inte alls . jag fick lov att be dom göra en brasa på morgon som dom inte brukar göra men jag behövde det verkligen , satt där och varmde mig och in kommer en Italienare och hans porter och guid ! han hade åkt på höjdsjukan och var nära på att stryka med även hans porter som var 14 år hade på detta och han är en local ändå . italienaren fick feber och huvudverk och fick lova att ta syrgas för att klara det ! men vi satt och pratade på morngen när han väntade på sin helikopter och jag fick tanken att jag skulle gå upp själv till Everest för det var ju så nära nu jag hade 300 meter i stigning så var jag där ! men så vart inte fallet . men jag har inte åkt hit för att inte se det så jag sa till min guid att om jag vill ha en helikopter (som jag inte ångrade ) sa får han köra upp mig till Everest och ge mig en tur runt Himalayas . så han ringde till helikopter föraren som skulle komma , det sjukaste måste jag säga på vägen upp var 30 minut till varje timme kom det en helicopter dom 3 sista dagarna sådet kändes skönt att det inte bara var jag , låter kanske lit konste meb kände inte som jag var den ända som ingen tiog sig hela vägen .Men men på morgonen när jag väntade på helikoptern så tog jag min bok och gick ut och la mig påen sten och läste dom sista kapitlerna och bakom bokens överkant så såg man den vackra utsikten , även fast jag valde att avsluta så den sista tiden på berget var den bästa , tankare gick hur stolt och vart jag har tagit mig i mitt liv från bara 1 år sen ,vilken resa jag har gjort ! Jag var den lyckligaste och stoltaste kille vid världens högsta pungt i världen , mäktig känsla ❤

När helikopter kom och vi klev in så sa vi att han måste göra rundtur runt Mt Everest och det gjorde han ! herregud herrgud !! vilken jävla syn , vilken jävla känsla alltså !! Först var jag besviken att jag inte klarade dom sista 300 meterna men vafan åka helikopter runt Mt Everest och genom Himalayas tillbaka vara mer värt än att gå den sista biten ! när vi skulle vända och åka tillbaka så körde dom från Mt Everest till Katmandu det är alltså huvudstaden och där mötes jag av ambulans personalen som körde mig till sjukhuset och där fick jag spendera 1 natt för att kolla så allt var bra ! När jag var inlag hade dom en dusch och känslan när du inte har duschat på 7 dagar och kliver in i en varm dusch , underbart !!!

men det verkade som att alla prover var helt okej så det var skönt .

Jag spenderade 1 vecka i Katmandu tog det bara lugnt och gled runt på staden och bokade ett uppvärmt rum på ett hotell som jag sa att min guid skulle betal 60 procent av för jag inte fullföljde min vandring , det är inte så klart hans fel men efter som jag hade betalat för 18 dagar och gjorde bara 7 och man fick inte tillbaka pengar

. nu i skrivande stund sitter jag på ett hostel i Bangkok och inväntar mina köra bröder och min mamma som vi ska fira ! käre mor blir 60 år och vad bättre satt att fira henne än i Asien . ser verkligen framemot att dom kommer !

Min resa börjar också lida mot sitt slut och det har jag lite blandade känslor för faktiskt (all good things comes to an end , right ? )


Peace n love

Likes

Comments

Manila Manila ! Vilken stad , när jag kom till flygplatsen och försökte leta på en taxi för att ta mig till mitt hostel och som i vanlig ordning så var det 20 tal människor som skriker "sir sir taxi taxi " men jag trodde jag tog den billigaste men så klart vart jag lurad . Inte ens kunde han köra mig till mig hostel han släppte av mig ungefär 1 km ifrån hostlet så jag fick gå den sista biten . Väl framme här så var det ett väldigt bra hostel " backpacker wounderes " hete stället om någon ska hit , ligger mitt i centrum av Manila .


Tig mig en god natts sömn och vaknade upp tidigt för att "försöka " planera min vistelse till Kalinga för att besöka Apo Whang - Od . Efter mycket om och men frågade jag personalen här om dom kunde hjälpa mig att hitta ditt . Dom skrev ned vilka bussar, jeppneys och bilar jag skulle ta för att ta mig hela vägen . Jag började min resa den dagen på kvällen ungefär 21:00 tog jag mig från centrum till busshållplatsen som skulle ta mig till Banaue norr om Manila och denna resa tog mig 10 timmar så jag anlände där vid 07:00 snåret åt en frukost och försökte lusta ut hur jag skulle ta mig vidare för en av killarna sa att jag skulle betala 2500 pios men det kändes lite väl mycket då jag tackade nej . När jag åt denna frukost så hade jag en sån där bra feeling när jag stod och drack mitt te och kollade ut över risterraserna .


Samma kille kom tillbaka efter en timme och sa att han hade så klart hade en Annan kille som tog 300 pios , så det var bara å ta sig vidare till Bontoc tror jag stället heter och det låg ca 3 timmar därifrån . Under resan så stannade vi på 2 ställen för att kolla på risterraser och fick klä ut om som krigare från forntiden . I Bontoc hoppade jag av och tog en lunch och köpte servetter , torkadfisk och ris till Apo som en gåva . Lika där försökte jag ta mig vidare mot Kalinga med en jeepney som jag tillslut hittade . Stod där och väntade nere i byn och vem dyker inte upp då ju självaste Apo ! Ganska sjukt faktiskt att få se henne redan där nere .

Denna jeepney tur som jag skulle påbörja ta ca 4 timmar till " the Turning point" resan ditt var sjukt vacker alltså !! Vi åkte på sidan av bergen och hade utsikt av floden , terasser och höga fina berg byar låg längst vägen inte så stora utan enstaka hus , det var lite småkallt uppe där faktiskt och ganska fuktigt, men vi och mina nyblivna vänner från Filippinerna satt på taket och njöt varje sekund av utsikten . När vi ankom till "the Turning point " så hoppade vi av och skulle trekka resen av vägen upp på berget där denna by låg , eftersom vi har rest ett tag nu så är vi väldigt väldigt långt in i djungel . Vi gick efter en stig på sidan av berget kanske 20 minuter i lätt terräng men efter så vart det betydligt mer tung jobbat , och eftersom det är väldigt fuktigt där uppe i bergen så var det väldigt slirigt att ta sig fram men vi körde på så svetten rann upp för berget ! Utsikten när vi kom upp var otroligt vacker så mycket att se men absolut ingenting.

Väl uppe i byn på berget så fick vi organiskt kaffe som dom odlade i byn och jag som inte ens dricker kaffe tyckte det var super gott , smakade så naturinventering gott ! Man fick köpa kaffepulvert men det glömde ju jag så klart av att göra . Efter kaffet fick vi gå till en familj som tog in oss så vi hade någonstans att bo , som ett home stay alltså . Vi 5 Bode hos en jätte snäll familj som serverade en jätte god filippinsk middag när vi kom ditt så vi satt där och åt och kvällen kröp på och kylan började komma och vi började göra oss ordning för läggdags vi sov 5 personer i ett rum på 8 km 2 , och jag och den andra killen sov på golvet när tjejerna tog madrassen , vart lite kyligt när det blåste underifrån genom planket och upp på ryggen .


På morgonen gick vi upp kl 06:30 och började oss i ordning tog en dusch borstade tänderna och började göra i ordning frukosten och måste säga detta ställe är det första gången i Asien jag kunde dricka kranvattnet för det kom direkt från berget det var ganska coolt ! Medan den andra killen gjorde frukost så började tjejerna tatuera sig hos familjens dotter för det var lite kö till Whang -od men jag väntade på OD för jag har inte rest hela vägen för att inte bli tatuerad av henne men tiden började bli knapp för jeepneyn skulle åka från Turning point kl 15:00 och om jag skulle stanna en natt till så skulle jag få betala 1000 pios till och jag hade faktiskt inte dom pengarna med mig . Men medan jag väntade på min tur gick jag runt i byn och kollade runt lite och pratade med locals , vart jag än gick sprang det grisar , höns eller nakna barn runt i leran och lekte och vart jag än gick frågade folk om jag rökte cannabis för dom hade en stor odling på baksidan av berget eller dom hade innan polisen kom ditt tidigare på året och brände ner den men dom hade fortfarande . Men som jag har skrivit tidigare dom här hade verkligen inte mycket men har aldrig sett så glada människor och öppna människor !

Jag gick till Whang - Od för att kolla på när hon jobbar och hennes barnbarn också för dom har vart lärlingar under Od och hade också börjat tatuera dom flesta gick till dom för dom var inte lika hårdhänt som Od . För saken är den att Od vart lämnad av sin man för länge sen och hon var krossad över detta och ägnade resten av sitt liv till tatuering och som kille så tar hon i hårdare för att straffa killar vad han hade gjort mot henne och det uppskattade inte jag . Men jag satt mig där hos Od nu när det var min tur och förklarade att jag ville ha symbolen ( traveler ) som betyder i sitt mönster att man ska vara skyddad när

Man reser , jag gav henne min bamboo stick som jag hade fått innan av den familjen jag bodde hos och av den anledningen att hon glömmer att byta "nål" i bland och nålen är då en törn av en växt . Hon mixade ihop någon svart sörja och tog smala ,Smala bamboo trådar och ritade upp på frihand och körde igång , hon började göra en fyrkant och efter 3 linjen började jag känna med yr och håll nästa på att svimma så hon fick vänta ett tag medansvar jag fick vatten och någon stod och fläktade medan jag satt där , dom första linjerna gjorde jävligt ont !!! Efter ett tag började hon igen och det gick bättre och ni var jag redan öm och hon kunde jobba vidare , denna törn hon använde penetrerade nästan 4-5 mm genom huden och på tillbaka vägen så följde huden med upp .folket som stod i kö till hon började tveka lite när dom såg hur jag mådde hehe , dom som var där var inte turister det var filippinos tror det jag träffade 1 till utlänning. När vi började bli klara så tackade jag för mig och gav henne mina gåvor och betalade , eftersom

Tiden började bli knapp för sista skjuten tillbaka till byn så var det bara att springa upp och pack grejerna och gå denna stig tillbaka 1 timme och det var inte skönt när man var nygaddad blodet rann nog från jag börja tatuera mig och 9 timmar senare .

Efter detta är det inte så mycket mer att skriva än att jag tog oss tillbaka till Manila efter 14 timmar resande .


Lite fakta om Apo Whang - Od :

Apo är mellan 95-100 år gammal man vet inte riktigt för dom hade inga direkta datum så man kunde säga att hon var född när månen stod som högst på natt himmelen . Apo kommer från headhunter triben i Kalinga som ligger 14 - 16 timmar norr om Manlia och hon är den sista ur denna uråldriga stam . I doms tradition är det bara tjejer som får tatuera . Denna kvinna är världskänd för att vara den sista traditionella tatuerare kvar så att få en tatuering av henna är verkligen en ära !

Hennes signatur är • • • !


Peace n Love !

Likes

Comments

Dagen efter jag ankom till cebu city igen tog vi en buss 6 timmar upp norr och sedan en färja över till Bantaian Island . Där möte henna kompis upp oss med en scooter som jag skulle hyra dom närmaste veckorna för att kanon pris . Efter som vi anlände ditt på natten så var det fullfart till hennes mor , det var ett väldigt simpelt hus med inte så mycket lyx om man säger så . Köket bestod av en gasplatta och en dunk med vatten , badrummet var en betong kvadrat med en liten toalett och ytligare en hink med vatten och en skopa som var duschen . Sängen var en bamboo säng med en tunn madrass , allt var precis som jag ville ha det ingen märkvärdig bara fungerande ( less is Moore ) .


På morgonen Åkte jag/ vi till locala marknaden för att handla frukost och eventuellt lunch och en vanligt fillipinsk frukost består av den självklara faktorn ris , men och så korv och ägg jag åt det den första veckan men eftersom det blir lite för mättande på ris på morgon sen började hon laga en super god ägg macka med ost , korv och grönsaker som jag åt varje morgon efter det . Runt lunch kom hennes dotter och mor tillbaka från skola och jobb för att äta , för det mesta vart det ris och torkad fisk med soja och vinäger . Efter det brukade jag köra tillbaka hennes dotter till skolan som låg en kilometer bort . På kvällarna åt vi tillsammans och på kvällskvisten kunde vi lyxa till det med bbq pork eller kyckling och så klart ris ., men inte hennes mamma hon körde stenhårt med ris och torkadfisk . Det var lite så en vanlig dag såg ut ,vissa dagar jag väntade jag på nästa måltid bara för du som gäst kan du inte bedra med så mycket som matlagning , disk , tvätt det skulle kvinnorna sköta , men ibland när hennes mamma inte var hemma så fick jag testa på att tvätta kläder på Old school vis och göra lite disk för hennes mor var så arg på Maria när hon bad mig göra något .

Men eftersom dom inte hade det så bra ställt så åkte jag och köpte 10 kg ris och betalade för vatten och mat för den tiden jag var där .


Jag var introducerad för hela släkten efter första dagen och det är ju ingen lite släkt skara dom har men dom gillade mig och jag gillade dom så vi vart nästa varje kväll inbjudan på middag hos dom som var väldigt trevligt ! Det var många som ville ta och känna på mig för det fanns inte så mycket turister där och foton har jag då tagit , man blir nästa behandlad som en kändis ! Men alla möte mig med ett stort leende och mycket mat , filippinskor gillar mat mycket mat och rum ska vi inte glömma dom gillar sin localarum .


Hennes mor jobbade med att göra boko bröd som det hete det är en väldigt lång och slitsam process för att tillverka detta och för att tjäna dom pengarna hon fick in . Hon började med att gå till en bonde som odlade någon rot jag har glömt av vad den heter men den skulle dras upp förhand och det var inga små rötter som skulle upp , hon är liksom 66 år som stod och rök upp dom där rötterna ,för jag måste säga jag hade problem att få upp dom ! När vi var hos dom där bönderna var lite humor för det var 2 gammal tanter på kanske 60-70 år som dom var lite på lyset när vi kom ditt kl 10 på morgonen den ena tog med sin mobil och spelade fillippinsk musik och stod och dansade mest hela tiden vi var där hehe .

Efter det skulle vi ta med 15 kg rötter hem För det skulle skulle skalas med en kniv och grindas ned till pulver typ om man säger så , efter det var vi och hämtade bananblad som skulle brännas på en öppen eld för att göra dom mer lättjobbade . Sen skulle vi ta en kokosnöt en som hade plockats lite tidigare för att skrapa ut kokosköttet som skulle stekas med socker som sedan skulle vara i mitten av detta bröd . För att göra detta bröd var det många timmar hon började på dagen och in på kvällen sen sov hon i 3 timmar för att gå upp kl 00:00 och jobbade fram till 05:00 sov en timme sen vidare till marknaden för att sälja detta .


Jag fick även en uppgift att hämta kokosnötter uppe i en Palm det var en spännande uppgift av den anledningen att jag inte gjorde det förut och otränad som man är ska upp för ett träd på 20 meter men det gick bra jag kom ju upp och ned utan någon större olycka . Samma dag skulle vi upp igen för att hämta bladen på trädet för vi skulle göra en sop ! 4 fullstora grenar tog vi ned för att hacka av dom smala långa bladen , sen tog vi varsin kniv och började tälja av det gröna för att på kvar en smal gul tråd ( lite svår förklarat) som vi la i en bunt och snöra ihop .

Jag hängde mycket med hennes bror som jobbade som murare så jag förklara att jag gjorde liknande hemma så jag frågade om jag kunde hjälpa han någon dag med att putsa upp en vägg , han tyckte det var en bra idé så nästa morgon tog jag mopeden och drog ditt och jobbade en dag med han och hans son , när man är van att jobba i Sverige med temperaturer som 17 grader var det ganska påfrestande att jobba i 30 grader och lite vrång som man är så ville ju man göra ett bra och jobba snabbt jobb . När dagen var slut så vart det ju så klart rum och Cola eller som dom kallar " Uno Uno " .


På helgen när hennes dotter och hade någon skola så åkte vi till Santa fe för en heldag på stranden denna vackra strand låg 2 mil från huset så vi tog mopeden med 3 personer och en hund genom vackra små byar med härliga människor som stod och vinkade så glatt . Framme i Santa fe så var jag jätte hungrig så jag frågade vart vi skulle äta ? Hon sa att dom hade en svensk resturang där så vi drog ditt ja då fick jag se att dom hade pannbiffar med mos , brunsås och lingonsylt ! Jävlar i helvete vad gott och efterlängtat det var !!

Alla vi 4 gick efter stranden , hunden springandes så glatt efter , det var första gången han fick bada i havet så han var lagom nöjd men hade lite svårt med simningen eller han fick typ panik så man fick hålla han heltiden om man skulle ut på djupare vatten . Hennes dotter kunde inte simma tyvärr men vi gjorde några försök för att lära henne . Det vart en sån där dag ,en sån där heldag med sol , bad och fantastiskt mat sånna man lär minnas .


15 dagar hade gått och det var dax att åka till Cebu city igen ! Vi tog in på ett hotell som skulle bli sista natten med min goda vän som jag tyckte var väldigt tråkigt man livet går ju vidare . Tog farväl dagen efter och hoppade på en 12 timmar båt till ILO ILO men som tur var det så man kunde sova , inget lyx Direkt men fungerade utmärkt att sova på , det värsta var att jag sov bredvid avgasröret och den gjorde ifrån sig kanska mycket värme så det var lite jobbigt i mellan åt . Men sov igenom hela resan så det var skönt när du var så pass lång . Framme tog jag en transport på 5 timmar till hamnen , där åt jag det första jag gjorde , hade inte ätit på 24 timmar typ . Köpte sedan en biljett över till Boracay som var en tur på 15 minuter som tur var för jag trodde det skulle ta 3 timmar men hade tydligen kollat på fel ö hela tiden ..... När vi anlände visste jag inte var jag skulle ta vägen för jag är ju inte direkt en planerare , har liksom bokat boende lila mänga gånger jag har fingrar . Men tog min ryggsäck och började gå ,efter 4-5 km började jag bli trött för denna stekande värmen så jag fixade wi-fi och kollade upp hostels , hittade 3 som jag tyckte värka vettiga men bestämde mig för att checka in på mad monkey som var ett party hostel med pool och grejer sov där en natt vaknade upp och och åt en sen frukost , runt 11 kom en hel hög av amerikaner som började med massa öl spel och dom

Frågade om jag ville vara med och jag är inte den som säger nej så jag joina dom och var lite berusad och glömde säga att jag ville vi kvar en natt och så dom jävlarna tog mina saker och slängde ut dom som ingenting gjorde min väldigt chockad och nu hade jag ingen stans att tag vägen ! Men dom snälla amerikanerna bjöd mig på

Till ett mansion dom hade hyrt för 2500 dollar per natt , så det var kanska jävla flådigt om man får utrycka sig så . Men dom jävlarna sparkade ut mig kl 6 på morgon och efter som man inte kan checka in någon stans fick jag gå till mc donken för att sitta där i 7 timmar som ett fån .! Men nu har jag hittat ett riktigt Nice ställe som heter Chill out hostel men skön personal och härliga människor . Det värsta är väl att dom har gratis rum på kvällarna ;) har vart 5 dagar tror jag nu och det är verkligen fantastiskt vackert här , det är ju en av världen bästa ö för en anledning . I morgon blir att gå till stranden igen för att åka wake board och i morgon ska jag börja min kite- surfin kurs !


Ha det gött alla rövare och banditer ! Peace ❤️

Likes

Comments

Jaaaaaaaa det var den månaden det !
Efter regnvädret i El nido så drog vi mot flygplatsen och vidare mot Cebu i förhoppning att vädret skulle vara bättre .

Fast så mycket bättre var det inte för vi är fortfarande på väg ur lågsäsongen , så vi vart liggandes på det nya hostelet i Cebu city någon dag men bestämde oss för att någon lär vi göra så vi drog till en ny öppnad nattklubb där våran vän Mich hade en tinderdate . När vi kom ditt fick jag inte komma in för jag hade ett linne tydligen är det klädkod och så men DJ drog ute och frågade om jag ville låna en tröja av han ,mycket snällt , så jag tackade och tog i mot och gled in .
När Mich brud dök upp hade hon med sig ett sällskap på 7 personer och dom spottade då inte i glaset inte ! För beställdes det 75:a vodka och tät efter en tequila så då visste man ju vad det skulle bli av denna kväll :P men det var väldigt kul vi alla dansade och skrattade men av någon anledning så drog vi därifrån till ett nytt ställe (mango square garden ) där jag träffade min käraste vän Maria på dansgolvet hon var en otrolig dansare och vi klickade direkt , det slutade med att vi har hängt ganska mycket här i Cebu . Jessica och Mich var lika runda under fötterna så dom drog hem under kvällen någon gång medansvar jag vart kvar och körde min grej ! Dagen efter åkte jag till henne eller hon bodde hos en kompis när jag kom ditt var jag lite nervös för hon bodde vid en kaj där dom förvara containerns . det var en small mörk väg inte mer än 50 Cm bred och väldig skitit , tät och stapplade bodde folket ,dom flesta utan el och när det regnade hade dom vatten 1 meter upp i köket ! Svårt för mig att förklara man lör vara där men det var för mig en misär men för dom en vardag . Jag har sätt fattigdom på dom flesta ställen men inte som här på något sätt . Och man får höra dessa historier får man ju rysningar i kroppen , det är fruktansvärt ! Ni ska veta där hemma hur bra ni har det .

Men tillbaka . Vi spenderade dagen med att hon visade mig runt i staden och visade mig bra local ställen att äta mat , för om jag får välja så äter jag gärna Gatumat för 10 kr istället för en ( dyr) resturang . Mot kvällen drog vi och hämtade upp Jessica och Mich för att gå ut för just för lite local mat . I vanlig ordning har man märkt på slutet att det bli mycket ris med pork/kyckling , vi har nu även blivit lärda att äta som local och det är fingrar och dela med sig som gäller 👌🏻

Efter ha tröttnat på stads livet tar vi en localbuss till Moalboal utan några förväntningar för det var lite som det vart med den resan . Som ni hör mig säga förut att en sträcka om är 10 mil ska ta 1-1,5 timme men tar 4 , det är Asien standard det . Vi hade i vanlig ordning inte bokat något boende eller så men när vi kom fram kom en snubbe fram och sa att hans vän hade ett boende för oss ett rum man kunde dela på 3 personer och en billigpeng . Jag är glad att vi sa ja faktiskt för jag brukar vara skeptiskt till sånna människor , men som sagt jag är glad att vi sa ja för där träffade vi en jätte härlig familj och en sten hård manager .
2 första dagarna hade jag feber för första gången så jag var säng liggandes , medan jag var låg hemma så var Jessica och Mich ute på lite äventyr som att åka till kawasan water fall för att bada och hoppa från 12 meter hög kant . När jag började bli bättre så frågade familjen om vi ville följa till stranden för att fyra doms nyblivna 11 åring , så klart tackade vi för inbjudan och erbjud oss att betala för
Maten och en tårta för dom hade det inte så bra ställt , vi drog till fiskmarknaden och handlade på oss 2 stora tonfiskar och ris så klart . Jag och Mich drog till bageriet och handlade en tårta för vilken tjej förtjänar inte en tårta på sin födelsedag !?
På white beach hyrde vi ett bås med en bbq, familjen gjorde i ordning maten medan vi var ute i vattnet och lekte med barnen . Vi åt och vi drack och spelade volleyboll , barnen hade väldigt roligt .

Vi stannade där en vecka och spenderade varje dag med familjen varje kväll åkte vi in och handlade kött och hade bbq och kort kväll . Jessica hade då en stor beundrade som jag tror stal hennes hjärta , en liten kille på 4 år som skulle vara med henna varje sekund , han satt till och med utanför och väntade till hon skulle vakna varje morgon . Det var även där vi var ute och snorklade och jag fick se mina första sköldpaddor som simmade förför oss och en storm av små fisk mycket fint var det !

Veckan började röra sig mot ett slut och vi skulle tillbaka för att säga hej då till Jessica som hade varit där 6 veckor , usch vad tiden går fort alltså ... Kul att ha dig här kära vän ! Även då var det sista gången jag såg Mich och det var också tråkigt för han har ju vart med ett tag nu , en väldigt bra rese kompis från Tyskland !

Så efter jag droppade av Jessica så åkte jag hem till Maria för jag bor hos henne nu har gjort en vecka . Men som tur är har hon flyttat när jag var borta till ett eget ställe ,i ett bageri där vi har ett rum på 4 m2 där vi sov 5 personer dom 3 första dagarna , hela familjen bökade hon in . Men efter bodde bara jag hon och hennes systerson . Hon skulle börja jobba i 5 dagar så jag passade på att åka till Bohol som är grannön för att komma ifrån stadslivet ett tag . Första dagen var inte den bästa , skulle ta en tricykel till ett guesthouse jag hade hittat på nätet men ingen visste vad det var för GH men vi testade ändå och åkte kanske 1 timme efter min gps kommer fram till absolut ingenting GH hade ingen väg ditt men jag testade att gå genom djungeln ändå för att vara säker men icke det var inget där . Det började bli kväll och vi åkte runt för att hitta något ställe att bo på men det fanns inte något så vi åkte tillbaka , jag sökte upp 2 st till åkte efter gpsen men hittade ingenting igen . Det som sagt började bli sent och jag sa till han att han får köra mig till ett hotel så jag kunde sova bara ..

Dagen efter tog jag min väska och gick för att hyra en vespa för taxi till anda som låg 10 mil bort skulle kosta 2500 pesos och det gick ju inte för sig så klart . Hyrde den och drog hit vart jag är nu , stället är hur tjockt som helst det heter one peace och drivs av fransmän som har skapat en skönt atmosfär perfekt för backpacker som vill slappa .
Igår tag jag vespan för att åka till chocolate hill men tycker det var faktiskt inte mycket att se , turen ditt var trevligare än sevärdigheten ! Idag så var jag ute med en fransman och testade wakeboard för första gången och det gillade jag verkligen fick mig att sakna snowboard också litegrann . Men det gick förvånansvärt bra jag kom upp på första försöket , Men efter 30 minuter var jag riktigt trött i armarna så jag fick ge upp .
I morgon så åker jag tillbaka till cebu igen till Maria för dagen efter åker hon och jag till hennes provins till hennes mamma för vi ska bo där i 1 - 2 veckor , ska bli kul att bo i en hydda utan el mitt i djungeln .

Peace n lööööv


Likes

Comments

Vart ett litet uppehåll med skrivandet ett tag ska försöka komma ihåg vad man har sysslat med den senaste månaden .


Den första tiden i Bali spenderade jag i en stad som heter Sanur , staden den själv var väl inte så speciell fanns inte så mycket att göra men på stället jag bodde på var det hur Nice som helst ! Den var det bästa backpacker stället jag vart på Eller så hade det kanske mest med folket att göra .

Jag stannade där först 10 dagar mest för att spara in pengar och vänta på att mina bästa vänner från Sverige skulle komma och så ville jag inte göra så mycket saker för jag ville göra Bali med dom .


Men jag när jag bodde där hitta jag många sköna människor som jag hängde med ,det var 2 stycken från Holland som jag var mest med en tjej Lisette och en herre som hete Hans , vi gjorde lite turer med mopped i södra Bali som att åka ned till Uluwatu för att bada och kolla på solnedgången det var en liten strand som låg mellan två klippor ingen stor men väldigt mysig . Det var en tjej från Tyskland som inte ville köra så jag körde henne och var lite roligt för hon satt bakom mig och sjöng hela vägen ditt och hela vägen hem men hon slutade när vi stannade vi ett rödljus för hon ville inte att någon skulle höra men våra vänner som åkte 50 meter framför i 50 km/h kunde höra hennes "ljuva" stämma . När vi kom tillbaka till Big pineappel som guesthouset heter och köpte vi lite bärs och hänt mat och körde igång ett poolparty med gästerna från vårt GH och det bredvid .

Några dagar senare drog vi vidare till en ö som ligger öster om Bali som heter Nusa lembongan ett ställe i min smak inte så mycket turism och som Bali var för 10 år sedan inte för jag vet något om det men tjejen som var med hon hade varit där då , ön är inte alls så stor och du kan upptäcka hela ön plus en liten ön som ligger bredvid med en bro över till på en dag ! Dom två första dagarna bodde vi i bungalows men för mig vart det för dyrt så jag flyttade in i dorm på en dykingsskola där dom också hade en resturang som tydligt där alla kom till på kvällarna för att chilla i beanbags och kolla på solnedgången och på kvällen tände dom en bonefire och av någon anledning hade dom fyrverkerier på Bali nästa varje kväll man också kunde se .

En dag när Hans började sin dykning och Lissete skulle göra något annat så passade jag på att göra något annat så först gick jag och åt lunch och där träffade jag två snubbar på kap staden var vart ute på en lite surfturné dom var verkligen en stereotyp av vad jag kallar surfare ena killen hade långa dreads en stråhatt och en tunn Hawaii skjorta och hela ansiktet var vitt av all solskyddsfaktor , den andra killen hade långt blont hår och en stonerhatt nog också för dom var riktiga stoners också . Men jag gillade dom verkligen för hade hade en positiv inställning och var väldigt jordnära människor dom åt bara nyttig mat och bara mat som locals åt , dom hade med sig en hängmatta och dom spenderade sina nätter i hemma hos folk och på stranden . Så dom frågade om jag ville med dom Ut på äventyr . Så vi hyrde varsin moppen bara drog ut för att utforska och leta bra vågor , när vi hade krossat bron in till en andra ön så kom vi in på en väg som var så trasig och smal och lutningen kändes ibland om 45 grader , med en mopped utan fjädring och och 50 cc var den väldigt tungt och på frestande men lite kul också .

Vi hamnade på utkanten på ö på en resturang med en hel härlig utsikt och en infinitipool , grabbarna som var ivriga på att surfa sprang ned till vågorna och jag stannad kvar och hängde i poolen där jag träffade tre fina tjejer från Norge så jag hängde med dom där i poolen ett tag för vi fick nog och gick ned mot stranden för följde den och kom till en klippa där man kunde dricka drinkar och hoppa från klippor men det gjorde vi inte för det var 20meter högt och du hade en minut att simma därifrån innan vågorna skulle slå sig mot klipporna ! Tyckte att det var väldigt konstigt att det var öppet om det var så farligt :/ det började bli mörkt så tjejerna skulle hem men vi bestämde träffa nere på restaurangen där jag bodde för lite mat och dryck så klart var ju Hans och Lissete med också . det var en sån där skön heldag som man uppskattar .


Mina vänner bestämde sig för att dra vidare mot gilli öarna så vi sa farväl och jag bokade en färja tillbaka till Sanur För att vänta in mina goda vänner från Sverige , så jag drog tillbaka till GH jag bodde på innan stannade där i 4 dagar innan dom skulle komma . Den tiden gjorde jag då absolut ingenting låg mest och vänta på tiden skulle gå fortare så dom kunde komma någon gång ! Skulle verkligen bli kul att träffa någon hemifrån efter då 4 månader här nere .

Dagen var här när dom kommer och jag var lika nervös som en finnig tonåring för sin först kyss men och väldigt glad . För det första trodde jag att jag skulle vara försenad till dom ankomst tid för jag skulle dela taxi med två danskar som var så sega plus att taxi var försenad så jag frågade taxi chafförer om han kunde åka snabbare om jag gav man pengar men det kunde han då rakt inte för jag vet en person som skulle vara vansinnig om jag inte stod där när dom kom , köerna vart längre och längre hade lite panik för du vet när man har legat på latsidan i 4 månader och har ETT jobb att göra å inte klara det ens . Kommer fram till flygplatsen med min stora välkomnaskyllt jag gjort , springandes genom flygplatsen för att spara in "tid " men som tur var så var jag i "tid " stod där i 5 minuter och så kommer det bästa gänget !! Vi hoppade in i en taxi och drog till mitt GH och visade dom sina rum och sen fick jag något jag väntat på länge SNUS ! Och 4 kg lösgodis kunde inte vart en bättre dag . Så hade Jessica en kort från min fina Brorsson som önskade att jag skulle komma hem snart och att han saknade mig , och jag saknar dig min fina älskade <3

Efter som dom var trötta så gick vi ut och åt och spelade lite biljard Sen hem för att sova . Dag två så tog jag dom till stranden där vi bara satt hela dagen och rökte vattenpipa åt mat och drack lite öl , mot kvällen fick vi hem och gjorde oss i ordning för att gå ut och festa , vi fick med oss ett helt gäng från boendet gick tillsammans ställe vi var första dagen , åt spelade biljard eftersom allt stänger ganska tidigt gick på hem och hade pool fest och fest vart det minsann , höjd punkten på festen var då jimmy kan nog alla hålla med om speciellt dom stackarna som skulle sova när den där gjorde ljud ifrån sig så hela Bali visste att jimmy hade landat .


Eftersom jag gillade Nusa lembongan så mycket så ville jag ta ditt för att få uppleva det jag hade upplevt men oturen skulle ju vara framme och jag åkte på Balibelly jag vart ju liggandes i några dagar usch vad segt det var .... Tråkigt också nu när mina vänner var där men det var inte mycket och göra något åt , men dom roade sig så väl själva , dom var ute på moped turer och var och simmade och flängde runt . Som tur var hittade vi ett billigt boende på stranden som vi fem delade på juste glömde nämna att det var en tysk som jag var med innan dom kom och som reste med oss ett tag . När jag blev frisk drog jag jimmy Jonas och michi ut och surfade och nu förstår jag varför surfare är så vältränade , herregud vad drygt det var att paddla och kravla runt när vågorna skulle dra in en mot stranden heltiden och vaxet på brädan skavde sönder mina bröstvårtor , men det var väldigt roligt och jag ska försätta göra det så ofta jag kan !


Efter Nusa Lembongan så tog vi färjan till Lombok som är den stora ön som gilli öarna ligger vid , tänker inte gå in så mycket på Lombok efter som vi inte stannade där så länge .

Efter som dom inte hunnit med ett vattenfall så tänkte vi kolla på ett där så vi hyrde mopeder och åkte mot norra Lombok , det tog ca 3 - 4 timmar att ta sig ditt , sista biten körde vi in mot djungeln en bit ,frågade oss om det var ett bra vattenfall och vad det skulle kosta ? 100000 rupiah vilken var väldigt dyrt , men dom lovade att vi skulle se fåglar , apor mm i det priset så vi tänkte okej då . och att vandringen ditt var 2 km . Vi gick och vi gick varmt va det ska gudarna veta ! Efter gått i den svettiga djungeln kommer vi fram det den stora vattenfallet eller vad du kan kalla det , det kom en stråle lika bred som munstycken på din vattenkran . Besvikna som vi var stannade vi i 5 minuter sen gick vi ned igen , satt oss på mopederna och bara åkte . Det var va den värsta marknadsföringen jag har vart med om iallafall , kunde iallafall sagt att det var ett dåligt vattenfall och frågat om vi ville gå ändå , men men .


Vi bestämde oss för att skita i och åka till gilli öarna för det jag hört är det mest fulla engelsmän och suping in i det sista så det vart och skippa det och åka till ubud istället .


Ubud gillade jag faktiskt från första timmen vi kom dit, det var väldigt turistigt som jag inte är så förtjust i men det spelade inte roll för det var verkligen sjukt fin stad en väldigt städad och hur ska jag förklara en grön stad .

Det första GH vi kom till var väl inte det bästa jag vart på , på bilderna föll vi alla med om att det såg fantastiskt ut ! Men rummet luktar mögel och badrummet värre än så men eftersom man försöker hålla en budget så stannade vi dom där 2 nätterna vi bokade .

Andra dagen besökte vi så klart monkey forest där jag tror det var över 600 apor små som stora och köpte du bananer så hade snabbt många kompisar som ville sitta på din axel och äta en eller två . Atmosfären där inne var väldigt flummig och soft , fint uppbyggt så att säga ! Ingen vart som tur biten men vi såg en man som råkade kliva på en apas svans och då var det hus i helvete mannen sprang livrädd rund och försökte gömma sig bakom sina vänner när den arga apan var efter han haha såg förjävla roligt ut !

Men mest kompisar fick jimmy ( king louie ) som hade 4 appur på sig samtidigt .Dag två så bytte vi boende till ett mycket bättre där vi bestämde oss för att gå upp för Balis största vulkan som var på 3756 M .det fans ju förstås två som var mindre men kaxiga som vi var så skulle vi böka oss upp för den .


Vi gick och la oss vid 20:00 för att vila lite innan vi skulle bli upphämtade kl 23:00 resan tog 2 timmar ditt med bil kl 01:00 började våran vandring uppåt fortfarande kaxiga . Efter 500 m så började jag redan andas tungt och tänkte vafan har jag gett mig in på !?! Men det var ju bara att köra på det var ju bara 3200 M kvar . Jessica var täppt i näsan så för henne gick och tungt också redan från början , jimmy älgade på den första timmen som inga problem lika Jonas också , vi kom där vi satt oss och vilade första gången och trodde att vi hade nått oss upp till hälften för i den här punkten hade vi gått en bra stund tyckte vi men det var inte ens i närheten , vi satt där och åt kakor och drack vatten , jimmy började frysa jätte mycket som att han började få feber som stackaren också skulle få ... Efter jag hade fått i mig lite socker och vatten å börja vänja mig med höjden så gick det bra för mig att gå jag hade ny energi och andningen var stabil igen . Vi fortsatte upp för den samla stigen med våran pannlampor under stjärnorna det var ca 3 timmar kvar till soluppgången , man kände en sån där eufori men kan känna när man är ute i det vilda och använder kroppen för att nå till sitt mål ,och testar vad man går för . Vi närmade oss mitten sträcket och skulle vila en gång till , vi sitter där och det börjar så klart regna ingen av oss hade med en regnjacka eller en regnponcho våran guide hade en med sig så den fick Jessica ta jag jimmy och Jonas gick i t- tröja så det började bli kallt också nu när man var uppe på lite höjd och regnet föll ner . Vi fortsatte upp för att komma över molen så att det skulle sluta regna men ta sig ditt nu var inte så lätt ,vi har nu lämnat djungel så nu var det blöta , hala vulkanstenar , så inte vad det lättaste att gå på för man ville ju inte börja glida ner nu för nu kanske vi var 3000 möh och det var brant . Kroppen och andningen började kännas nu , vaderna börja värka och andningen tyngre igen och inte råka på allt det där så hade jag mjukisbyxor med stort hål i skrevet å hade inga kalsonger och det hade dom flesta sätt i våran grupp på väg upp hehehe. Och Jessica den stackarn fick gå sist för våran guide sa " no no you Slow" och tog henne i handen. Av alla i våran grupp så var det vi som gick längst på berget dom andra orkade inte mer och stannade en bit ned men på toppen när vi äntligen satt oss ner hämtade andan och fick se utsikten ut över molnen den var obeskrivlig och lyckan att vi hade nått målet vad fantastiskt . Medan vi satt där och vilade sprang våran guide runt å samlade ris så vi kunde göra upp en eld så vi kunde värma oss och så gjorde han te och någon bulle fick vi till , säger som Jessica att en bulle och te kan smaka så gott ! Efter fikat satt vi på varsin sten och kollade på en spektakulär soluppgång .


Nu när solen var upp och molnen var på väg bort så var värmen tillbaka igen så vi bestämde oss för att gå ned igen , vandringen ned var dryg av den anledningen för knäna bär man gick och bromsade heltiden speciell för Jonas som är ganska ny opererad ( du är en krigare som klara det bror ) och jimmy hade feber så för han gick det tungt ned för också ! Men jag tycker att vi alla gjorde ett kanon jobb som klara det . Men som sagt vägen ner var dryg men lite roligare nu när solen var framme och vi visste att det värsta var över , det var ju så klart lite slirigt och några drog någon vurpa men det var mest skoj faktiskt . Måste även tillägga denna djungel vi gick igenom på morgonen på väg ned , den var fantastiskt ! Avatar släng dig i vägen det där var någon ut över den vanliga , amen !

efter 11 timmer trekking och en bra upplevelse tackade vi berget och våran guide för den gång , vi gav dom extra pengar och för det dom gör ! Och det dom gör är att gå upp för den vulkanen 3 gånger i veckan och resten av veckan går dom upp för dom andra !!! Krigare .!!


Dagen var här när vi skulle åka till mitt drömresmål Filippinerna det kanske inte började så bra när vårar flyg var försenat och vi skulle missa alla våra förbindelser men det var en snäll kille i in in checkning disken så var så snäll och försökte hjälpa oss att komma på ett annat flyg , efter mycket om och men så fick vi det men tiden för att komma med det andra flyget var begränsat . Men vi var glada för den hjälpen vi fick ! Men vårar plan till Jakarta landade försent så vi missade vårt flyg till Manila . Så vi fick sova över på flygen för vänta 12 timma på nästa . För att inte vi hade bokat biljetten samtidigt så fick jag åka själv med ett flyg till Singapore före som andra och vänta på dom där i 6 timmar till ...... Men mig spelar det inte roll för vänta tiden men just att man har boka boende för första gången och det går dagar när man inte ens är där .

Men vi landade i Manila och tog ett flyg till palawan ( puerto prinsess ) stannade där i 4 dagar gjorde lite utflykter till ( sjöstjärne ön ) för att snorkla och bada . Efter utflykten dag 4 tog vi en direkt taxi till El nido och det är på denna paradis ställe jag ligger och skriver detta inlägg nu när det spöregnar .


Peace n löööööööv

Likes

Comments

Tog färjan från surat thani till koh Tao för att överraska min vän från Djura som jag gick i samma klass med från dagis upp till årskurs 6 , därefter han flyttade till Göteborg så efter det så har jag bara träffat han några enstaka gånger efter det .


Men som sagt överraskningen gick väl sådär för jag åkte runt för att leta vart han bodde eller vart han jobbade men hittade han inte , så jag ringde upp han på messenger och fråga vart han var ?

Han svara att han stod på vägen vid hans jobb . Därefter fråga han vart jag var och jag sa Roctopus hotell i Koh Tao . Han var förvånad och ja då borde jag se dig nu . Tydligen var han bara 100 meter ifrån varandra ...!


Efter som Erik var dykinstruktör så var valet lätt att göra min open water kurs med han , på Roctopus SSI . Efter som det var bara han och jag så var det väldigt chill vi kunde göra kursen lite var som ,teorin alltså . Nästan varje morgon samlades vi på Indie hostel för frukost och teori det var även hostlet jag bodde på btw. Doms frukost var inte å leka med god damn ! Tonfisk macka mmm mmm mmmmm.

Men tillbaka till dykningen . Jo juste när teorin var klar så skulle vi åka ut för träna på säkerhets saker undervattnet fast på väldigt grunt vatten så klart . Allt det gick kanon , det var inga problem eller lite problem med flytkraft ?? Vet inte vad det heter på svenska men kan heller inte stava på engelska hehe .

Andra dagen drog vi ned till hamnen ett gäng som också skulle göra sin open water och några som skulle göra sin advance , det var ett trevligt och lättsamt gäng . Vi lastade på och begav oss ut på havet medan vi åkte så skulle vi ta på oss utrustningen så vi var klara när vi kom ut till dykplatsen . Vi hoppade i tog oss till ett rep som vi skulle följa ned till botten men efter 2-3 meter fick jag så klart ont i öronen så jag försökte tryckutjämna men det gick inte eller jo ett öra gick men inte vänstra ! Vi låg där nere kanske 20 - 30 min för att försöka poppa mitt öra men det gick verkligen inte så vi fick avbryta dyket .


Dagen efter Åkte jag och Erik åkte till doktorn för att kolla upp vad felet var . Det var en kvinna där på sjukhuset som verkligen visste mycket om öron tror inte jag är den första som kommit dit med öron problem , men hon sa att jag hade blod i örat och något vit som jag inte förstod . Hon rekommenderade mig att inte dyka nå mer tills jag kan tryckutjämna båda öronen så klart . Men hon tyckte det var lugnt för då kunde jag dricks öl istället för att gå på antibiotika haha skön doktor ,och så fick jag något pulver jag skulle dricks 3 gånger om dagen med varmvatten .

Jag hade verkligen sett framemot Dykningen men det är väl som det är . Hoppas det bli bättre så kan jag avsluta min kurs här på Bali är väl tanken .


Koh Tao var sofft jag gillade verkligen stället kommer nog bli ett stället jag kommer tillbaka till och det instämde dom flesta på ön också . Träffade en tjej kompis till Erik som hette Carmen från Holland en riktigt skön brud som jag festade med på koh Tao secret party det var hon som fixade in oss gratis även hon som fixade jobbet på djungel party (det är festen innan fullmoon party ) åt mig det var en upplevelse jag har ju själv aldrig jobbat som bartender i mitt liv så på festen försökte jag ta på mig det lättaste att sälja öl bara ,och det jobbet fick jag och en lady boy från Europa , TJ hete hen och var jätte härlig . Men våran bar fick stängas ned innan jag hann börja ens för vi var för lite folk så vi var förflyttade till en större bar som vi var 7 personer i , som tur var skulle vi sälja vodka , rum plus lite fler spritsorter med mixers till en början var jag orolig men måste säga att jag hade kul hela kvällen . På den förfesten var det 7000 personer och vi skulle jobba till kl 08:00 men det dog ut rätt tidigt så vi stängde 05:00 så efter det var det våran tur att festa och faaaan vad kul det var ! Om jag själv skulle vilja säga så temat för inne var inte anpassat för alkohol det var som skanka fast gånger 100 . psykedeliskt!!! När det stängd är runt 08;00 så drog vi ned till stränden för att fortsätta våran efterfest , så ungefär kl 15:00 somnade jag i baren och somnade jag i baren och missade färjan tillbaka till koh Tao eller dom hade tydligen fråga många gånger men man blir ju lite vrång när man är full ! Vaknade upp vi 17;00 och skulle försöka att komma igång igen för att gå på fullmoon men CAAAN NOOOT ! Usch vad dåligt jag mådde ! Försökte få i mig mat och leta boende men ganska svårt när det är fullmoon vid 23:00 fick tag på ett la mig och sov sen var det upp kl 07:00 för att äntligen få komma tillbaka till koh Tao .


Förutom dykningen så gjorde vi inte så mycket vi var upp till några utsikts platser så man hade som sagt utsikt ut över ön det var otroligt vackert . En sista dagen så bestämde vi oss för att göra bergsklättring och det gillade jag väldigt mycket , men märker hur otränad man blivit juste nu ligger jag med träningsverk i underarmarna .


Nu ligger jag på en strand i Bali och röker vattenpipa och tänker på livet och livet är inte alls så dåligt måste jag säga !


Tyvärr har jag blivit dålig på att skriva i min blogg men ska bli bättre ! Ska berätta lite mer ingående vad jag gör och vilka jag hänger med !


Peace n Love !

Likes

Comments

Den 31 juli var det inregestrering på det buddistisks klostret i suan mokk i södra Thailand med spänning och nästan inga förväntningar på vad som skulle hända eller ske . 

När jag kom ditt var jag självklart försenad så jag fick lov att stressa mig igenom inregestreringen där man vart tilldelad "rum" , arbetssysslor . Man skulle även lämna in alla saker som kan störa ens meditation som datorer , mobil , egentligen boker och block för man skulle bara fokusera på sig helt under den här tiden på klostret . När jag kom dit var det 70 personer därefter 40 tjejer och 30 killar , det var bra mycket mer än vad jag hade trott.  

Men för att förklara detta bättre så kan jag förklara hur en dag såg ut med lite text steg för steg .


Kl 04:00 så började klockorna slå och var dax för uppstigning du hade 30 min på dig att göra dig i ordning och gå mot meditations hallen 5 .

Men först måste jag berätta lite om "rummet" jag bodde i . Det var ett fyrkantigt rum som var 5 m2 allt gjort av betong även sängen , eftersom vi skulle bo och leva som en munk så fans det inte plats för överflöd . Som sagt sängen var gjort av betong och den skulle jag sova på med en tunn halmskiva och en kudde av trä det var alltså en stubbe som dom hade format som en halvmåne , så skulle du röra dig när du sov så kunde du bara röra kroppen för huvudet måste ju ligga still på samma ställe. Det vart några sömnlösa nätter måste jag säga . Vad mer fick man ju en lykta med levande ljus och ett myggnät .

Men tillbaka till morgonen . Det var väldigt mörkt när vi gick ditt så alla gick på led med tänka ljus i lyktan så det var väldigt mysigt men trött det var men det verkligen . 

Kl 04:30 började sittande meditation som sagt i med hall 5 det var ett tak upp stötar av X antal pelare och där vi satt var det stans sand på marken . Vi var tilldelade en liten madrass och en liten stol beror på hur du sitter och mediterar . I den mörka salen var det pålyst med stearinljus rum om . 

Kl 05:30 var det dax att gå mot med hall 3 för morgon yoga och tai chi som ledes av mr Suspoon som har lärt ut denna konst i 40 år en lite asiatisk gubbe som var så levande så positiv och spänstig . Hans sätt att uttala sig med bruten Thai-engelska komme tjat aldrig glömma . " te troth is whit in yo, u needth tho find inner peace , middthel road " svårt att förklara med text men ni frå använda fantasin .

Men jag uppklarade faktiskt yogan och tai chi mer än vad jag trodde fast det var så tidigt på morgon så såg jag faktiskt framemot det . Rörelserna och andningen och få jobba med muskler som aldrig har vart i användning förut , ska försöka så mycket jag kan att fortsätta med detta när jag kommer hem igen .


Juste innan jag kanske fortsätter måste jag ta upp lite regler hur det fungerade här så ni får en inblick . Som sagt sa jag att vu skulle leva som buddhister så ni kanske ha räknat ut så fick vi inte prata med varandra ända gången vi fick prata var om något hänt eller du hade en fråga till personalen och så klart vid matbordet när vi skulle läsa upp "bordsbön" . Det ända vi fick göra var att le tillvarandra . Måste ha tänkande kläder över axlar och knän . Inget sexuellt så klart . Tjejer och killar fick inte sitta bredvid varandra inte vid matbordet eller i meditations hallen och speciellt inte vid våra dorms ! Nikotin var också så klart förbjudet ...

Kl06:30 gick vi tillbaka till med hall 5 för sittande meditation , och den här tiden gillade jag verkligen för nu hade allt vakna till liv iallafall djurlivet och en kombo på att alla djura vaknar upp börjar sjunga  sin sånger och solen var på väg upp och du satt där i tystnad och bara fokuserade  på din in- ut andning den var magisk . Jag har även lär mig att acceptera denna tystnad nu för i början var det väldigt jobbigt med tystnad men prata är verkligen ett överflöd av skitsnack . Men som sagt det är skönt att tystnad eller att vara med sig själv inte är ett problem längre man har lärt sig att gilla sig själv mer .


Kl 08:00 var det dax för dagen frukost som bestod av soya baserade produkter och vegetariskt så klart . Det var någon from av grötaktigt  med ris , bönor ,  grönsaker . Inte det bästa jag har ätit men det var antagligen bra för kroppen ;) innan vi fick äta skulle vi vänta tills alla satt sig ned och vi lyssnat på en thailändska kocken sagt sina visdoms ord och sen skulle vi lösa "bordsbön" . Efter maten så gick man själv och diskade sin tallrik och mugg , efter var det sysslor och duschning . 

Min syssla var att kratta löv och sopa till gången mellan med hall 5 och klocktornet , detta skulle ju göra med mindfullness allt vi skulle göras skulle göras med mindfullness . Diska , gå , sysslor , duscha mm . Efter min syssla gick jag mot mitt rum för att ta en dusch och det fick göras Old school minsan . Vi hade 6 olika små brunnar med vatten i som var samlad från regnvatten , det du hade var en tvål och en lite skopa som tog från brunnarna och hällde över dig själv . Jag gillade faktiskt detta det känns so real på någon sätt ! Efter duschen gick jag in på rummet och vilade mig en stund tills nästa klockringning.

Kl : 10:30 gick vi till med hall 5 och gjorde sittande meditation efter det var det gående meditation och på den skulle vi ja ögonen stängda fukusrade allt på andningen och kroppen som skulle arbeta tillsammans för att skapa en balans när vi gick . Stegen skulle göras långsamt , man lyfte ena foten med en inandning och satte ned den på en utandning . Det var svårt till en början men efter några gånger så fick man en skön och rofylld balans . Så var det bara å gå tillbaka till en sittande meditation igen fast nu med en guidad meditation av en 84 år gammal munk . Många gånger när man fall i djup meditation så satt man och föll på somna till och från så då fick man ställa sig upp , som tur var hehe 


Kl 12:30 var det lunch och den kunde faktiskt variera lite och det var väldigt skönt annars hade det blivit lika enformigt som fukost och även under lunch var det "bordsbön " så klart . Efter lunch var det sysslor igen men denna brukade jag faktiskt skita i för hur många löv kan det ha fallit sen 4 timmar  tillbaka liksom. Så jag passade på att tvätta kläder och även det gjordes Old school , man hade 2 baljor och använda samma "brunn" som vi duschade med så klart hade vi allt separerat så inte skit vatten kom i brunnen . Men satt där med en liten på ute på gården och tvål och tvätta å gned kläder för fullt . Jag brukade faktiskt vila lite denna rast också man jag hade tid . 

Kl 14:30 ringde klockorna igen och sittades meditation i med hall 5 var igång igen . Andas in andas ut andas in andas ut det är det man har gjort några gånger nu men ju mer jag gjorde det ju bättre kändes det . Men ibland ville man spy på det om jag ska vara ärligt , speciellt när man gör det 10 timmar om dagen . Sen var det gående meditation som jag oftast gjorde rund en damn du hade där med fiskar och fåglar och i damn fans det en bro man kunde gå ut till en liten ö man kunde sitta och meditera .

Men efter det så var det dax för Love n kindness och chanting i Med hall 2 , det var sisådär måste jag sägs iallafall chantingen för den som inte vet är det ett buddistisk språk som jag tror Buddha använde eller hur det var . Det var rena grekiskan , man satt där i en grupp och läste texter och sjön/ nynna dom typ som ett böne upprop , vet inte hur ska ska förklara men men . I texen var det hur dom skulle leva tex " jag ska inte använda mig av lyxighet eller sitta på madrasser eller använda mig av kuddar " men typ någon sånt där , typ som dom 7 synderna eller något .   

Love n kindness var like roligare för då var det om att inte skadad andra människor eller djura med sitt tal eller med våld . Man skulle också tänkte på familjen vännerna och djura och säga en ramsa när man tänkte på dom , en väldigt fin ramsa . Då mina vänner och familj ni var med i mina tankar under hela min retrit, ni är allt med i mina tankar med speciellt då ! 

Kl 18:00var det dax för te för lunch är den sista måltiden om dagen så varje dag går man utan att äta i 19 timmar , det var dryg till en början man kroppen vart van fort . Efter te så jag vi till en hotspring och tog ett kvälls dop eller vi låg mest å flött runt . Det är ganska akward när man inte får prata ibland när blickar helatiden möts men du kan bara typ hånflina lite åt dom inte på ett dumt sätt min ni kan väl tänka er helt tyst och 10 killar ligger i en hotspring AKWARD!! Men tystande är ju som sagt ouppskattad ,det var ju skönt men ibalnd ville man bara vräka ur sig något . Efter som vi inte pratat med varnadra så hade man ju 1000 speculationer , man hade en kille som var alltid alltid sen vad vi än gjorde så gled han in med åt hånflin så han fick heta sengångaren som skulle behöft en bakhandslavet. Så hade vi ,Toker  , jag är helt beroende av att borsta tänderna , daffney och Selma , mm du kan ju bara tänka hur tankarna går haha.

Kl 19:30 gick vi med tända faklor till med hall 5 igen för en sittande meditation detta var också en guidad av en munk . Sedan var det gående meditation men tillsammans som en grupp killar för killar och tjejer för tjejer . Vi gick barfota så klart under sjärnorna runt damen som dom hade tänt stearin ljus runt om , där gick vi några varv sedan stannade vi och stod och bevakade stjärnorna och månen och bara andades . Mycket trevligt . När vi var klara så gick vi tillbaka och gjorde en sista meditation innan läggdags . Läggdags var kl 9 och allt skulle vara släckt kl 21:30 . 


Det jag har lärt mig här ska jag ta med mig till Sverige och försöka leva efter jag fick såå många svar om livet , lycka och det viktiskaste om själv . Vi måste lägga ned den europeiska idealet för en levnads standard och lära oss av det asiatiska folket , vi har så mycket att lära . Tänker inte skriva här om mina visioner men om ni är intresserade fråga GÄRNA för jag vill dela med min om mitt inre för förmedla det jag lärt mig , men bara till er som bryr er och är intresserade . 

Jag avslutade denna retrit 2 dagar tidigare än den var slut av vissa anledningar men jag fick lov att göra det . 

Jag är nu i koh Tao och har "överraskat " min vän erik som jag känt sen jag gick på dagis , så ska bli kul att hänga mer han här i 2 veckor och se vad denna paradis ö har att erbjuda . 

Ta hand om varnadra eller er själv för erat liv är så värdefullt och vackert . Blessed

Lööööööööööv 

// Klas 

: PS fick inte ta bilder där så


Likes

Comments

Andra dagen i Yangon vart då mycket bättre gick ut för "frukost" åt en jätte god svart peppar kyckling med ris , efter maten så skulle jag gå och kolla på en gyllene pagod innan jag ens hann komma fram så möter jag blick med en kille och  vi började prata och han förklarar att han är en student som tidigare har vart munk men han bor fortfarande hos munkarna . Vi pratar och det slutade med att vi bestämde oss för att häng och han visande mig runt i staden .


Vi började med att besöka pagoden där munkarna går för att be till Buddha . Han frågade mig när jag var född ,vilken dag alltså så vi gick till min dag ( torsdag ) och det visade sig att jag var en råtta för jag var född på torsdag och jag fick göra hela ceremonin med vatten som man hällde 5 gånger på Buddha och 3 gånger på råttan sen önskar mig sig något och ställer tillbaka vattnet med vattnet i sedan skulle jag slå  på en stor klocka 3 gånger kommer faktiskt inge ihop vad dom där 3 gångerna betydde nu . 


Vi gick runt där inne och han visade mig alla Buddhas och förklarade allt om dom,  kan säga att jag kommer ungefär ihåg 1/3 men det var väldigt intressant.

 Efter tog vi en local buss med sitt bänkar av trä precis Som dom vi hade hemma ute i parkerna . åkte mot den sittandes Buddha som är en väldigt , väldigt stor Buddha staty som dom hade byggt för 100 år sedan . På andra sidan vägen hade dom den liggande Buddha som var Myanmars största och om det där var Myanmars största då vill jag inte se hur stor dom andra är , jag har för mig att den var 34 meter men den kan vart mycket större . ( minne är bra men kort )  I det området vi var i så bodde det 1500 munkar och hela distriktet var helig mark så det var bara att visa respekt . Även där den liggande Buddha var så bodde min vän där med munkarna så han tog med mig till deras hus och presentera mig för  alla där . Han visade mig hur dom sov och vilka sysslor dom gör  liksom hur en vanlig dag ser ut för en munk . 

Dom höll på med att samla in pengar till barn som låg inne på sjukhuset och håll på dö av malaria så jag donerade 40 dollar till medicin , kanske inte så mycket men det är något iallafall , dom var tacksamma .

Utanför på gatan så stannade 2 lite halv berusade män mig och min vän för att dricka whiskey och äta annans med paprika krydda på låter kanske inte så gott men det var det , min vän fick översätta som jag företog vad dom sa och dom ville att vi skulle gå på disco och dansa tillsammans . vi hängde med dom en stund innan vi drog vidare mot en park I denna fanns det ett torn i mitten man rog en hiss upp så hade man 360 graders utsikt över staden . Nere vid sjön hade kungen byggt en stor as jävla båt för han ville åka och chilla ibland hehe denna båt låg i en sjö som inte var större än hisstjärn (för er som

Vet ;) vi hände där uppe ett tag men jag började bli hungrig så vi  drog ned , fixa en taxi drog till Downtown och där han tog mig till ett local ställe och jag testade Burma mat och det var verkligen såå gott ! Så klart bjöd jag min vän på mat . Efter det så tackade jag så himla mycket för denna dag och drog hem .


En dag så låg jag på rummet och bara scrolla på luren jag (Bodde på i ett doorm )

Så kom det in en blond , super glad kille från Estonia , vi började prata direkt när han kom in och han berättade om sin resa . Han hade vart ute i 2 år 2 veckor nu , jag tänkte wow shit . 

-hur ser din rutt ut ? 

-Jag har tagit mig igenom 15 landet just nu på gående fot . 

- What !?! 

- Ja och jag ska fortsätta totalt 6-7 år till och 40 länder , jag ska göra en resa på minimum ekvatorns längd . 

- Alltså du ska gå runt jorden ?

- Ja exakt jag har inte tagit till ett enda fordon  eller cykel på min resa och jag ska inte göra det heller .


Jag var sjukligt imponerad alltså ! 


Jag hade så många frågor till denna  människa . Och hans passivitet var utöver någon jag träffat förut 😃 


Denna resa han gör är ca 10 personer i världen som har gjort under några decennier , så det var en stor ära att få stöta på han i Myanmar i ett lite guesthouse . 
Jag och Russel (som jag träffa på GH)bestämde oss för att dra till Bagan tillsammans , det var en 8 timmars resa ditt som var lite jobbig för magen hade inte blivit hundra än . 


Vi frågade runt lite vart vi skulle bo och vart det var billigast dom flesta påvisande oss till samma hostel men frågan om det var billigt var en annan sak . Vi betalade 20 USD för ett doorm det är bland det dyraste jag bott på än så länge men man fick mycket gratis som cigg , kaffe , te, frukost och guidade turer . Ciggen var nå inhemsk  tobak inlindad i någon from av blad , inte alls så dumma faktiskt . 


I Bagan stannade jag i 5 dagar som var fyllt med mycket turer runt i området där alla tempel och  pagons fanns , turerna gjordes på en E-bike alltså en el -cykel för vi fick inte köra med bensin för hade inget körkort :S I Bagan finns det 4000 tempel små som stora å alla dess former , och former det var , herregud vad vackra dom var .  

Träffade en Norman på GH och vi drog ut för att kolla solnedgången på "taket" på ett tempel och det va en wow upplevelse , skulle kunna beskriva hur det var men ni måste SEE IT TO BELIVE IT ! Lika så när vi gick upp kl 04:30 för att få se soluppgången ,den var inte lika bra för vi hade mycket moln just då . men känslan när man är vaken före världen börjar vakna och få se och känna tystnaden som ligger i luften var också obeskrivlig bara sitta där i timmar och bara andas . 

Bagan är ju världs känd för meditationen många kommer för den anledningen bara . och då kan man söka meditations visa i 3 månader vilket är bra , jag försökte meditera så mycket jag kunde  var inte så mycket jag ville men men . 


På kvällarna så samlades alla Packers på GH för att dricka lite öl och äta tillsammans dom anordnade också bingo hehe men det var en väldigt bra gemenskap där det gillade jag . Det jag inte gillade var att magen var igång igen på riktigt så jag fick lov att uppsöka ett sjukhus där och jag trodde jag skulle komma till ett sjukhus med jordtrampatgolv men det var väldigt bra standard och det mesta gick smidigt . Äter nu 5 olika piller och tar 9 piller om dagen . Jag vet inte riktigt vad som är fel för det framkom inte men får se nu då om det blir bättre . Och min norska vän hade blivit biten av en hund och inte så lite heller man såg hela käken med varenda tand hade penetrerat hans hud så han var med till sjukhuset för att få en rabies spruta . 


Men hur ska jag summera min upplevelse där . Ett väldig lugnt ställe som är perfekt om du är intresserad av kultur , buddhism och om du är fotografer för du kan gå otroligt vackra bilder . Ler du till folket får du alltid , alltid ett leende tillbaka . Maten är kanon jag själv åt Tealeef sallad mint en gång om dagen . Men om du ska optimera upplevelsen åk ditt på högsäsongen då har dom varmlufftsballonger i luften , du kan antigen åka med dom eller bara få bra bilder . Detta land öppnade för 5 år sedan för världen så jag skulle säga åk så fort du bara kan innan det blir för mycket turism . 


Hade inte så mycket förväntningar på Mandaley faktiskt men det var 3 riktigt bra dagar med mycket skratt och utflykter  . Jag Lukas och 2 tjejer från Zürich hyrde mopeder för att åka och kolla på en gammalstad som låg på andra sidan staden men vi hittade verkligen inte stad där så vi sket i det och letade på något annat att göra , därefter fann vi en träbro som var över 1 km och sägs att var världens längsta . Där satt vi och spelade kort och drack te när plötsligen en gammal herre dök upp med sin roddbåt och fråga om vi ville se solnedgången från den och det ville vi så klart . Vi paddlade runt där på floden som 4 som japanare och tog kort , kort vi tog jag tror vi tog 200 st var och jag överdriver inte. I båten så skrattade vi hysteriskt åt allt , hur dumma vi ser Ut ,sitter 4 personer med kameran åt samma håll och knäpper kort för glatta livet folket på bron skrek åt oss och hejade  ,även dom skrattade åt oss . På kvällen åkte vi till vårar hostel för att äta lite Wester food äntligen fick jag äta en pizza som var hur god som helst , den var så god att jag beställde samma dagen efter . 

Morgonen gick jag och Lukas för att köpa en gitarrstämmare och en capo som jag kunde träna lite gitarr , dom har ofta gitarrer på hostel och Guesthouses men får låna .Vi visste  att vi skulle ha en latdag så vi handlade även en slags kjol för män för det var så varmt nästan 40 grader så det var på med dom utan underkläder och lägga sig å vilsova hela dagen ., sånna dagar är bland dom bästa ! Senare den dagen mot kvällen tog vi en taxi till Mandaley hill för att kolla på solnedgången  igen den var inte lika vacker som den vi såg när vi åkte båten men den var helt okej . 


Det var verkligen tråkigt att säga farväl till alla dom jag umgicks med där för det var ett toppen gäng , det är alldeles för mycket farväl när man reser , usch ! Men nya platser nya människor . 


Idag så åkte jag till Bangkok igen först och häll på missa mitt flyg med tullen håll på att jävlas med mig heltiden , stod i kön 2 gånger i tullen 2 gånger  i incheckningen , och scaningen av väskan ville dom kolla igenom av någon anledning fatta inte varför ... Hade 2 timmar på att göra allt detta men kom fram precis när vi skulle gå på planet tror faktiskt att det var mig dom

Vänta på ;)   Sen vidare mot Phuket i Thailand har nu vart här i 3 timmar och fy fan vilket jävla skit ställe , det är så sönder turistat så det finns inga ord,  tur är ju att jag ska bara stanna i 2 dagar innan jag åker på min 10 dagar tyst meditation . Kommer skriva lite mer om den i nästa inlägg . 


att vara utan snus i 7 dagar är fan en prövning bara det ! Dra åt helvete . Ack Värmland har inte fel det är en avtändning av rang. Dricker nog 20 koppar te om dagen nu i brist på en sak man vart beroende i 10 år . 
Peace ❤️

Likes

Comments

Helvetes 24 timmar skulle börja .

Skulle ju ta mig med flyg från luang prabang till Myanmar (yangon ) med en mellan landning i Bangkok . Resan till Bangkok gick relativt bra men när jag kommer fram så måste jag stå i en kö som inte är lång utan den är vidrigt lång och du vet när man står på Hemköp för att välja vilken kö man tror går snabbast men som alla vet så står man alltid i fel kö ! Efter jag är kommit förbi så ska jag växla mina pengar jag tog ut i Laos det handlade om 4500000 kip ca 4500kr men efter ha frågat 8 olika växlings kontor och ingen tar emot kip !?!? Jag frågar hur jag ska göra ? För det var det jag hade på det kontot det hade jag i handen men jag kan inte använda pengarna i Thailand eller i Myanmar . Men en snäll tjej försöker ringa runt i Bangkok och försöker hitta någonstans att växla , hon ger mig en adress till ett ställe som ligger 1 timme in i innerstan så det var  bara att hoppa på en buss som skulle ta mig till sista stationen och där skulle jag gå av , men kommer 3 hållplatser och dom säger åt mig att gå av för dom skulle inte ta mig längre , jag tänkte okej ? För jag såg på den linjen att jag skulle åka typ 10 stationer . Kliver av för att hitta en buss som tar mig vidare men det sluttade med att jag tog en vespa med all packning med en galning som sicksackar mellan lastbilar och bil ,satt och höll i mig som en jävla dåre , inte råga på allt när jag förklara vart jag skulle så sa han att han visste en kille som kunde växla kip så jag vart så glad ! Men inte så länge vi åker till en apotek där det sitter en gammal gubbe med klackring och en äcklig toupé som säger att det kan han då rakt inte .. Lite less är man ,säger åt  vespa galningen att köra mig ditt jag skulle först . 

Inne på gallerian springer jag runt runt runt för att leta på växlingskontoret ,1 timme senare hittar jag det skönt tänkte jag igen meeeeen nej det går inte .. Så jag gick till en resturang för att få wi-fi så jag kan föra över pengar till mitt konto och ta ut bath som jag sen kan växla till dollar . Samtidigt så försöker jag googla om hur jag ska göra med mina kip så jag läster typ 2 minuter och ser att det är omöjligt att växla kip utanför Laos faaaaan . Jag drog tillbaka till flygplatsen för att vänta in mitt flyg till Myanmar som går om 13 timmar , springer mellan dom på terminalerna som finns där och jag ser inte mitt flyg nr någon stans så jag visste inte ens vart jag skulle vänta klockan börjar nu bli 23:00 så allt har ju stängt också och jag var orolig om jag hinner växla innan mitt flyg går kl 06:00 . Men jag satt mig för burger king som hade öppet 24/7 andas ut och försöker sova men det går verkligen inte för jag måste springa på toa hela tiden  för jag har antagligen får magsjuka eller blivit matförgiftad sen var det nå mer konstigt med mina mage jag satt och trodde jag skulle spy heltiden det kom uppstötningar med jämna mellanrum inge sura men något som händer precis innan man ska spy så det var väldigt konstigt . Men jag hade ju BARA 7 timmar kvar till mitt flyg så jag tog fram mitt sykit och börja sy . 


Kl 4 så började det hända grejer på flygplatsen och jag försökte ta reda på vart jag skulle checka in någonstans frågar informationen och var påvisad andra sidan av flygplatsen springer ditt och ställer mig i en kö jag tror är rätt , när jag har kommit halvvägs i denna kö som också var låååång så kommer jag på att fan checkar man in och lämnar bagage på samma ställen ? så jag frågar som framför mig och dom säger nej , det var bara och gå ut att checka in mig själv . Står vid selfincheck och ser att jag redan är incheckad för det hade flygbolaget gjort när jag boka .... Tillbaka i kö och den har inte blivit kortare kan jag bara säga , efter ha slängt in väskan så går jag mot tullen och got damn har jag gnällt på kö tidigare i denna text så är det inget att yttra sig om för fy fan ! Och min mage börjar cpa ur på riktigt, nu jag står med kväljningar upp i halsen  och bara ber till Gud att jag inte ska spy för det var så mycket folk så jag kunde inte gå till en toa inte ens en papperskorg , jag börjar packa ur min lilla ryggsäck för att ska jag spy får  jag göra det i den usch . Jag frågar till och med folket framför mig om jag får gå förbi dom så jag kan ta mig igenom tullen snabbare och några fick jag gå förbi men nu kändes det nära , tog mig igenom tullen för att springa mot en toa och det finns ingen för man ska ju gå igenom en jävla kroppsvisitering också men nu har min mage lugnat sig ett tag . Igenom jag kom och går mot toa för att spy men då händer det inget istället ?!?!?! Kan inte ens släppa en brakskit . Men kväljningarna är tillbaka när jag väntar på flyget men nu är dom mindre det känns som jag vill spy men det går bra . Väldigt otäck känsla har aldrig upplevt nå liknade förut .


Landar nu i Myanmar och allt går bra med tullen och mitt visa och allt magen är fortfarande ur funktion men det går . Fixar en taxi och visar adressen han visste precis men det gjorde han då inte för inne i Yangon körde han mig till 3 olika ställen tillslut så hoppade jag ur för att ta reda själv på vart det låg . Frågar en snubbe han pekar åt ett håll så jag tackar å går men hittar ingenting på den vägen frågar en ny snubbe och han pekar åt ett annat håll jag går ditt och det är inget där , frågar nästa och det är en kvinna som följer går med mig mot mitt "guesthouse" , 100 meter innan pekar hon där är det jag tackar så mycket och går ditt då är det nå 5 stjärnit hotellet men jag går in ändå för att få låna wi-fi , men då får jag lov att köpa något i baren först och jag beställer det billigaste en Cola för 40 kr ! Jag googlar fram en bild på guesthouset och visar dom där inne och dom visste vart det var så han slänger in mig en i taxi och åker ditt . Äntligen jag har kommit fram checkar in vid 11 på morgon och slänger mig i sängen helt utmattad . Vart vaken i 26 timmar med magsjuka och rest mellan 3 länder .

Likes

Comments