Header

Bonjour

Lerin... vackra varelse!

Hans skildringar i sitt måleri av vardagen. Han fångar den på pricken. Landskap, städer, havslandskap, vardagliga artiklar osv. Den kan vara trist och grå men han fångar den och tavlan, motivet, känns helt oemotståndligt och vackert. Kan inte människor bara försöka se det vardagliga ur ett annat perspektiv, försöka, anstränga sig mer. För i det ”fula” finns även det vackra. Perfekt är inte vackert. Inte perfekt är vackert!

Har ni sett Lerins lärlingar på SVT?! Det fyller mitt inre med värme, kokhet som lava. Personer som av samhället inte anses ”perfekta” av vissa. Av vissa människor tas det bort redan innan de fått möta världen. Ni förstår. Jag blir rent utav förbannad när jag tänker på dessa som kan med att välja bort ett barn för att skapa ett ”perfekt” urval. Jag vill inte gå in på detta för det är ett infekterat område. Men vill säga att jag älskar alla Er, Er som väljer livet och välkomnar det, hur många eller hur få kromosomer de än har.

Så underbart att äntligen få se så kreativa, härliga, coola, djupa människor i tv. Genuina in i märg och ben! Tipsar verkligen Er om detta program!

Önskar Er en underbar måndag, puss

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bonjour

Att resa. Att åka tåg är en befrielse för mig, ingen kontroll. Man är på väg och det går fort. Återresan är betald och är bokad om två dygn. Älskar’t! Att sitta där i kupén, iaktta personer, analysera och skapa föreställningar om vart de är på väg (i livet), vad de jobbar med osv. Sitta med musik i öronen, läsa slarvigt ur ett magasin samtidigt som man smyger ner handen i en påse med godis som ligger i väskan på golvet. Tar försiktigt en godis och placerar den väl i munnen. Har alltid avskytt människor som tuggar och smaskar högt, är super medveten om hur jag själv låter. Suger och tuggar försiktigt på det som rörs runt i munnen. Detta gör att gotte biten håller längre och jag njuter långsamt. Medan naturen, samhällen, fabriker och sjöar passerar med rasande fart. Vill åka tåg mer, kommer åka tåg mer!

Önskar Er en fin fredag och en underbar helg, puss

Likes

Comments

Bonjour

Ligger fortfarande i sängen, orkar inte kliva upp än. Stannar här lite till!

Apropå att sova och trötthet. Här kommer en liten anekdot från igår natt. Efter att ha jobbat en lång dag så begav jag mig först hem för att slänga skräp och sedan åkte jag upp till Johanneberg. Där skulle vi ha myskväll. Tittade på filmen Bröllopsprovet med Robin Williams, Mandy Moore och söta John Krasinski. Sjukt rolig film! Somnade dock till lite i slutet...

Efter filmen lade vi oss ganska omgående, båda dödströtta så somnade omedelbart. Mitt i natten, halvsovandes, kände jag hur M tog pulsen på mig samt hur M kollade min andning. När jag vaknade på morgonen antog jag att detta var en dröm.

Visade sig vara verkligt. M tyckte att jag gjorde ett otäckt ljud och trodde att jag skulle dö. Stackars älskade!

Lever i allra högsta grad!

Vi åt en mysig frukost och pratade om allt mellan himmel och jord.

Gårdagen var lugn. Tog ner allt mitt julpynt, städade och tvättade hemma. Mamma hämtade upp mig hemma, vi åkte och köpte massa mat. Mamma är orolig att jag inte äter tillräcklig och ville därför handla mat till mig. Mammor...

Har börjat titta på Heroes igen efter flera års uppehåll. Den är rätt otäck men tycker att den är bra gjord och intressant!

Idag, ikväll, skulle jag gått och tränat. Har inte tränat på två månader... Avbokade passet, orkar verkligen inte gå till gymmet. Så idag blir det att njuta av dagen istället. Blå himmel och ljuvligt väder!

Önskar Er en underbar dag, puss

Likes

Comments

Bilderna nedan är tagna hos min vän. Intressant med hem och hur de speglar dess inneboende. För visst gör de det. Kanske inte till det som visas till det yttre i alla fall men mycket till det inre.

Bonjour fina

Ledsen att jag inte gjort något inlägg på länge, väldigt länge. Hoppas att ni alla haft en underbar och fröjdefull jul samt nyår! Önskar Er god fortsättning!

Har själv haft en fin och rofylld jul samt nyår. Kom in på en toppen utbildning nu i vår... Hade inte räknat med att komma in redan nu. Varken beredd att flytta från min fina lägenhet, flytta från mitt jobb osv. Jag hade räknat med att göra arbetsproverna som kommer ut den 22 från Beckmans i Stockholm samt plugga inför mitt andra HP. Jag tackade nej till antagen utbildning så mina planer inför våren inte raseras. Vill komma in på psykolog, helst i Stockholm, Lund eller Uppsala, eller börja på Beckmans Mode. Får se hur det blir?! Jag Är dock stolt över mig själv att jag kom in redan i vår! ’Detta har Du kämpat för och gjort bra’, tänker jag om mig själv.

Nu i januari blir det alltså att påbörja arbetsprover, börja studera inför HP och jobba så mycket jag hinner med. Skall även åka upp till Örebro och Stockholm för att hälsa på kära vänner.

2018, you better be a good one! Fingers crossed!

Det kommer att bli bättre uppdateringar framöver, lovar!

Önskar Er en fin söndag, puss


Likes

Comments

Bonjour

Har varit och är väldigt nöjd över hur min lägenhet ser ut. Jag tänker ’mindre hellre än mer’. Inget plotter här. Gillar när det är avskalat och milda färger. När jag är i behov av något nytt har Artilleriet i stort sett alltid vad jag behöver. Nu har det gått lång tid sedan jag köpte något nytt till min lägenhet... Här ovan ser ni mina nästa köp med länkar till! Vill även hitta ett glasskåp, ett gammalt medicinskåp (läkarskåp), där jag kan ha mina parfymer på display. Tips på var jag kan finna detta mottages varmt.

Allt gott, puss

Likes

Comments

Bonsoir

Igår, söndag, jobbade jag ett 12h arbetspass. Var inte det minsta trött efter, sjukt, jag som varit så trött hela tiden det senaste...

Som jag nämnt i ett tidigare inlägg har jag varit en (naivt) orädd person. Jag är fortfarande väldigt orädd av mig men mina ögon har öppnats upp för att det faktiskt finns typer som vill oskyldiga illa. Att psykfall finns och att man inte skall utmana ödet. Kanske har det varit mitt sätt att vara destruktiv när jag mått dåligt, troligt, mest troligt. Igår bitti, kl07.00, 3e advent, vinter. Svart och öde ute. Även om jag bor i smeten så har dessa helger alltid varit öde vid den tiden på dygnet. Känns som om jag är den enda överlevande efter en eucalyps dessa mornar... Ensamma vålnader strök omkring denna morgon. Ensamma och som frågetecken. Försökte tyda deras kroppsspråk, deras psykiska hälsa. Är jag trygg, bör jag öka takten, skall jag ta en annan väg!?! I denna tankegång kändes det som om min väg till jobbet tog en hel evighet trots att vägen dit tar högst fem minuter... I mina tankar gick jag tills att mitt intresse fastnade för något annat jag såg. På de snö/ frost prydda bilarna som stod parkerade längst min gångväg hade någon/ några riktiga konstnärer målat på varenda huv. Snoppar i alla dess tillstånd prydde dem och intresserad ökade jag takten omedvetet för att se nästa huv och nästa och nästa, osv. Vips, var jag på jobbet. IRONISKT!

Kontrasterna var inte så stora...Fick mig en tankeställare. Började tänka på män, kärlek, konsekvenser och vad man utsätter sig för. Fick upp bilden av solen och Ikaros, man får inte flyga för nära solen men samtidigt vill man flyga högt och nära den. Chansen att störta ner i havet, ner i djupet, skall man ta den?!... Och även om man inte vill ta den chansen så slår (som vi flesta fått erfara) kärlek och begäret till, skoningslöst. Hur skall man väja? Varför är det mestadels män som är solen och inte tvärtom? Har tänkt så att det knakar i dessa filosofiska banor. Nu släpper jag dem och hoppas att jag slipper flyga för nära solen och konsekvenserna av detta sjunka ner i havet. Väldigt metaforiskt och tungt!

Hoppas att ni haft en fin måndag! Ta hand om Er, puss

Likes

Comments

Bonjour

Länge sedan nu. Jag har haft en fin vecka hittills, kan inte fatta att det redan är helg och att det är julafton om en vecka.

Samtidigt som jag har det bra och egentligen inte har någonting att klaga på så känner jag mig så konstig inombords. Vill bara primalskrika rakt ut men istället kommer det ut tunga andetag vid jämna mellanrum. Det brinner inom mig. Vill så mycket, vill komma vidare, vidare mot drömmarna. Ta mig dit nu, snälla. Lyft mig, släpa mig inte. Försöker ta mig samman, tala vett med mig själv. Detta kom jag fram till.

’Du måste förstå att det inte är något fel på att ha en kropp. Du är otroligt vacker och du måste förstå det! Ta hand om dig själv, älska dig själv, behandla dig själv med respekt. Jobba hårt för vad du tycker är viktigt, arbeta hårdare, åstadkom bättre, gör Dig själv stolt. Gör allt detta för Din skull! Lev.’ Pust och stön.

Jag hoppas att ni haft en fin vecka och får en fortsatt fin helg. Puss

Likes

Comments

Bonsoir

Harklar och har mig, bortsett från det och att jag är slut i kroppen så mår jag ganska bra igen. Det tar sin tid innan man återhämtat sig från influensa... Nästa år skall jag vaccinera mig punkt slut!

Influensa, att inte känna smak är det VÄRSTA jag vet!!! Jag har under stora delar av mitt liv haft svårt för att njuta av vad jag stoppat i mig. Har bara blivit att jag stoppat i mig/ att jag inte stoppat i mig, har liksom inte haft någon kvalitetstid med en liten skål av godis till exempel. Annat är det nu när jag nästan varje kväll försöker ta tid för mig själv och njuta av något som jag tycker om, behöver nödvändigtvis inte vara godis, chips och kakor och sådant. Så när jag inte kan njuta eller känna smak av näring så får jag sådan ångest och känner meningslöshet. Andra dagen som jag var sjuk nu i veckan åt jag ingenting, kände inte att det var nödvändigt då jag ändå inte kände någon smak. Om jag hade haft ögonbindel på mig och någon ”matade” mig hade jag inte haft någon aning om vad jag blev matad med. Usch hatar det! Ni kanske kommer att hata mig för detta, eller tycka att jag är helt sjuk... MEN, jag skulle hellre vara magsjuk än att ha influensa och vara så förskyld att man inte känner smak! That’s bad I know! Äta måste man, äta regelbundet, äta näringsrikt är så VIKTIGT hörni! Så de resterande dagarna så fick jag en matleverans av ett hjärta som hade överraskat mig med många nya varor hen ville att jag skulle prova på och som var så bra för kroppen. Så även om jag inte kände de minsta av smak så tog jag lite av varje och tvingade i mig.

By the way. Så otroligt tacksam för ALLA mina nära och kära! När man är sjuk och bor själv så känner man sig så liten och ensam, det enda man vill är att någon skall pyssla om en så som ens föräldrar gjorde när man var liten! Att ha vänner och familj, som så fort de hört att jag var sjuk ringde, skickade meddelanden fyllda av kärlek och som erbjöd sig att komma förbi med förnödenheter gjorde att jag kände mig så älskad och ompysslad. Riktigt älskvärt!!!! Älskar Er gränslöst mycket!

Som sagt så är jag snart, förutom hostan och snorandet, snart frisk. Så ledsen att jag inte kunde göra det jag planerade in denna veckan. Men nästa vecka har jag som tur var många andra roliga saker inplanerade, så jag får vara glad för det! Många juliga festligheter är inplanerade bland annat! Happy happy happy!

Klapp jakter, myskvällar, kalas firanden och konserter! Så pepp pepp på den kommande veckan!

Hoppas att ni får hålla Er friska och krya! Ta hand om Er, puss

Likes

Comments

Bonjour

Ligger forfarande i sjukstugan... Trots detta är det inget fel på köp suget! Har satt ihop några kollage på outfits som jag är sugen på att bära nu till våren! Jag har även tittat in på mina standard shopping sidor där jag alltid tittar in, Zara, Pandora smycken, Asos och en massa inredningshemsidor.

Jag har dock under tiden i sjukhussängen tittat in lite dyrare mer exklusiva sidor. Jag ”behöver” ett par nya boots med lite klack. Då jag tycker att mina vader/ ben inte är de smalaste så anser jag att det är mer smickrande att ha lite klack som resulterar i att benen ser lite längre och smalare ut. Har dock fastnat för ett par boots i tweed från Chanel. Är upp över öronen förälskad i dem! De är dock flat boots, platta sulor... Jag har som motto att aldrig köra dyrt med dyrt i outfit väg. Jag gillar att satsa på assesoarer som man kan ha länge liksom smycken, väskor etc. Att köpa exklusiva märkes skor har aldrig varit min grej, då skor är till för att slitas ut. Vad skall jag göra ?!?! Jag som tänkt spara till den där Chanel väskan.... Detta tåls att fundera på.

Jag har aldrig beställt något från H&M förr, knappt köpt något därifrån heller då deras kvalitet är usel (vart förr i alla fall), gjorde dock det den 1/12. En ursnygg läder hängslekjol! Hur lång tid tar det egentligen att motta varan efter att beställningen är lagd? Står fortfarande att beställningen bearbetas!!?? Jag som tänkt ha den till lite festligheter som infaller i nästa vecka. Keep your fingers crossed att jag både är frisk och har mottagit varan tills dess!

Hoppas att ni inte regnar bort i detta förskräckliga december vädret, regn regn regn. Önskar er en fin dag! Ta hand om Er, puss

Likes

Comments

Bonsoir

Ser ut som jag har varit med om sju svåra år... Befinner mig i ett feber töcken. Oklara tankar, ögon som känns som eldbollar, öron med ständigt lock, det finns bara en utväg ur detta: döden. Så känns det just nu.?

Försöker allt vad jag förmår att mota Olle grind just nu... vill inte bli sjukare! Proppar i mig citron, ingefära (liksom i vanliga fall), apelsiner, dricka, värktabletter, halstabletter som lindrar min onda hals. Har inte kunnat vila mig genom att lägga mig ner idag pga tvätt, ventilationsgubbarna och all städning hemma. Nu är allt klart och nu skall jag ligga ner, gå i dvala, det kommer inte bli en större utmaning då jag är så himla uttömd på energi och kraft. Just som det ser ut nu kommer inte mina planer jag hade för veckan införlivas... Så trist, men känns inte helt oväntat att det skulle sluta såhär. Min kropp har gått i högvarv de senaste. Knappt någon sömn, ständigt saker att göra, ingen tid över för den vila som min lilla förbarmade kropp behöver. Jag Måste börja lyssna på min kropp! Nu får jag ta situationen från där den är och börja ta saker en sak i sänder.

Hoppas att ni haft en fin helg och måndag! Ta hand om Er, puss

Likes

Comments