Header

Så sjukt krämigt god!

❀ Krämig kantarellsås ❀

4 portioner

  • 1 burk kantareller (á ca 190 g)
  • 10 cm purjolök
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 msk kinesisk soya
  • Salt + svartpeppar

Hacka purjolöken. Hacka kantarellerna och spara 2 msk spad ifrån burken! Stek tillsammans med smör i en kastrull. Tillsätt därefter crème fraiche och soya. Låt bubbla någon minut.

Smaka av med salt och svartpeppar.


Varsågod och Njut!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Detta kan man ej tro är glutenfri OCH nyttiga! Så sjukt goda!!! Kan även mixa havregrynen, då blir det som små "tryfflar".

Hälsosam glutenfri chokladbollar

ca 20 st

  • 5 dl semper glutenfri havregryn
  • 1 ½ dl kokosolja
  • 16-18 st färska dadlar, urkärnade
  • 3 msk kakao
  • 2 nypor havssalt (ev. flingsalt)
  • 4-5 msk kallt kaffe
  • Kokosflingor att rulla i

Mixa allt i en matberedare eller stavmixer utan havregrynen. Rör sedan i grynen sist och tillsätt ev. mer vätska om det skulle behövas. Rullas sedan i kokos.

Ställ in i frysen och ta en när sötsuget kommer.


Varsågod och Njut!

Likes

Comments

Banan på grillen med choklad

4 st

  • 4 st bananer
  • Aluminiumfolie
  • 1/2 mararbou chokladkaka
  • Vaniljglass

Skär ett snitt över bananen. Fyll den med 1 rad marabou. Täck sedan hela bananen med aluminiumfolie. Sätt på grillen och grilla ca 10 min.

Serveras med vanliglass!

Perfekt när det är fint ute!


Varsågod och Njut!

Likes

Comments

Snabb tonfiskpasta med paprika

4 portioner

  • 400 g spaghetti
  • 1 st röd paprika
  • ½ st purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 2 d creme fraiche
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk färsk hackad basilika
  • 2 krm chilipulver
  • Salt och svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningarna på paktet.

Skölj purjolök och strimla den grovt. Skölj och kärna ur paprika och strimla den.

Hetta upp en stekpanna med smör. Fräs grönsakerna med chilipulver, salt och svartpeppar. Pressa i vitlöksklyftan.

Låt tonfisken rinna av.

Lägg i krossade tomater och crème fraiche bland grönsaks fräset. Låt det koka ihop någon minut. Tillsätt sedan tonfisken. Smaka av med kryddor.



Varsågod och Njut!

Likes

Comments

Pasta med kyckling och soltorkade tomater

4 portioner

  • Pasta för 4.
  • 1 gul lök
  • 250 g färska champinjoner
  • Smör att steka i
  • 500 g kycklingfiléer
  • 1-2 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 8 st soltorkade tomater i olja
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 1-2 krm chilipulver
  • Salt och svartpeppar
  • 2 dl creme fraiche

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

Skal och hacka löken och dela svampen i kvartar delar. Skär kycklingen i mindre kuber.

Stek kycklingen gyllenbrun + salta och peppra. Lägg undan. Stek lök och svamp tills de har fått färg. Tillsätt kycklingen, vatten, kryddor, crème fraiche och smulad buljongtärning och strimlade soltorkade tomater.

Låt koka upp. Smaka av med kryddorna.


Varsågod och Njut!

Likes

Comments

Hur gott var inte detta alltså!?

Jamaican tofu taco

4 portioner

  • 4 blad romansallad
  • 550 g tofu delade i småbitar
  • 1 påse Santa Maria Jamaican Jerk Spices
  • Olja att steka i

Tillbehör:

  • 1 dl rostade cashewnötter hackade
  • 2 avokado tärnad
  • 1 frp Santa maria coconut & pepper tortilla

Sås:

  • 1 dl crème fraiche
  • 1-2 msk mango chutney

Stek tofu och salladen i olja. Tillsätt sedan kryddmixen och stek samman en liten stund. Värm tortilla bröden. Skär avokadon i mindre bitar. Blanda ihop såsen. Torr rosta ev. cashewnötterna.

Smaklig spis!


& Varsågod och Njut!

Likes

Comments

Råkade ställa in fel inställningarna på kameran, så blev ej jättebra kvalité.

Äggnudlar med thailändsk fiskgryta

4 portioner

  • 400 g tinad torskfilé
  • 500 g tinade wokgrönsaker (asiatisk)
  • Matolja
  • 1 msk röd currypasta
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 ½ dl vatten
  • Salt och svartpeppar
  • Äggnudlar för fyra

Koka nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen.

Hetta upp en wokpanna med olja. Lägg i pressad vitlök samt currypastan. Fräs runt liten stund. Tillsätt wokgrönsaker blanda väl och låt det fräsa några minuter. Skär torsken i mindre kuber. Tillsätt därefter kokosmjölk, vatten och kryddor i wokpannan. Låt det koka ihop några minuter.

Tillsätt fisken och låt sjuda i 5-7 minuter, tills fisken blir klar.

Serveras med äggnudlar.



Varsågod och Njut!

Likes

Comments

❀ Grekisk halloumiwrap med ugnsbakade tomater, rostad paprika och picklad rödlök ❀

4 portioner

  • 1 röd paprika
  • 250 g babytomater
  • Olivolja
  • Salt
  • 250 g halloumi
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad oregano
  • ½ kruka persilja
  • 1 förpackning orientalisk rågbröd
  • Bland från cosmopolitansallad
  • Salt

Sambal sås:

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 ½ msk sambal oelek

Picklad rödlök: (obs! görs kvällen innan)

  • ½ rödlök
  • ½ dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 ½ dl vatten

Picklade rödlöken:

Skiva rödlöken. Koka hastigt upp ättika, socker och vatten. Lägg ner den skivade rödlöken och förvara i kylskåpet till servering.

Görs samma dag:

Hetta upp ugnen till 250 grader med grilleffekt.

Skär paprikan i grova bitar. Lägg paprika och tomater i en smord ugnsform. Blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högst upp i ugnen 18-22 min, tills allt blivit ordentligt rostat.

Skär halloumin i cm-tjocka stänger. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek halloumin gyllenebrun 4-5 min. Tillsätt pressad vitlökar och ta bort från värmen. Rör ner torkad oregano och hackad persilja.

Rör ihop sambal såsen. Smaka av mat salt.

Blanda ner den nystekt halloumin i formen med de rostade grönsakerna. Fyll 1 orientalisk rågbröd med halloumi, grönsaker, rödlök, salladsblad, sambal yoghurt och lite persilja.



Varsågod och Njut!

Likes

Comments

Hej! Har varit väldigt dålig på att uppdatera.. men det är för att en nära kollega och fått en massiv hjärnblödning och har akut opererats för ca 3-4 veckor sedan. Vi visste ej om hon skulle överleva. Men har nu tittat upp och rör någon tå. Så har sörjt och därför ej orkat uppdatera bloggen... MEN i alla fall här kommer en recept för några veckor sedan.


❀ Black pepper chicken med cashewnötter och koriander ❀

4 portioner

  • 200 g ostronskivling
  • 100 g shiitakesvamp
  • 250 g färsk broccoli
  • 1 rödlök
  • ca 450 g kycklinglårfilé
  • ägg nudlar för 4
  • 1 påse cashewnötter
  • 1 lime
  • ½ kruka koriander

Woksås:

  • 1 ½ dl vatten
  • ½ dl japansk soja
  • 2 tsk ättikasprit 12 %
  • 1 ½ msk socker
  • 1 msk svartpeppar

Blanda ihop woksåsen i en skål och ställ åt sidan. Skär bort 1-2 cm av foten på ostronskivling. Finstrimla den och skiva shiitakesvampen. Skär broccolin i buketter. Skiva rödlöken och strimla kycklinglårfiléerna.

Hetta upp olja i en wokpanna och fräs svampen krispig (3-4 min). Lägg över i en skål och krydda med 2 krm salt.

I samma panna, fräs kyckling på hög värme med olja 3-4 min och krydda med ½ tsk salt.

Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

Tillsätt broccoli, 1 påse cashewnötter och svamp. Fräs allt på maxvärme 2-3 min under ständig omrörning. Vänd ner woksåsen och rödlöken. Fräs ytterligare 1 min och ta från värmen.

Pressa saft från 1 lime över woken och toppa med ½ kruka koriander. Servera black pepper chicken direkt med nykokta nudlar.



Varsågod och Njut!

Likes

Comments

❀ Äppelkaka gröt med dadlar ❀

1 portion

  • 1,5 dl fiberhavregryn
  • 2 st små royal gala äpplen
  • 5-6 st färska dadlar, urkärnade
  • Salt + kanel
  • 1 msk solrosfrön
  • 1-2 dl mjölk

Skölj äpplena och delar de i mindre kubaér. Kärna ur dadlarna och dela i mindre bitar.

Koka samman havregryn, salt, kanel, äpplerna, dadlar och solrosfrön.
Lägg upp i skål, toppa med mjölk och rör runt.


Varsågod och Njut!

Likes

Comments