Header

Hej på er! Det var ett tag sedan :)
Men ska försöka ladda upp några recept i veckan. Har haft stressigt med jobb, socialt liv, cheerleading och mycket annat skoj.

Supermix biffar Paulúns

4 portioner

  • 4 portion av Paulúns supermix
  • 10 champinjoner, finhackade
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk majsmjöl
  • 1 msk creme fraiche
  • Salt, svartpeppar, cayennepeppar

Koka supermixen. Stek champinjoner med pressad vitlök samt salta och peppra. Blanda supermixen med svampfräset, creme fraiche och majsmjöl. Krydda därefter med cayennepeppar.
Låt “smeten” svalna och forma sedan till 8 st biffar.

Stek på medelvärme i olja tills de får en gyllene färg.



Varsågod och Njut!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Gjort om receptet för att passa bättre i smaker. Är nöjd att fått till en ny variant av vegetariska bollar :)

​ Soltorkade tomater och basilika vegobollar 

ca 60 st
(á 8 portioner)

  • 6 st vitlökar
  • 75-100 g soltorkade tomater, sköljda
  • ca 40 g fryst basilika
  • 1 ½ dl panko ströbröd
  • 1 ägg
  • 4 nypor havssalt
  • Chiliflakes
  • 1 ½ msk orgeano, torkad
  • 4 frp kikärter, kokta á 900 g

Rullas i:

  • 3 dl pankoströbröd
  • 1 dl riven parmesanost

Sätt ugnen på 190 grader.

Finriv vitlöken och fräs gyllenefärg i en stekpanna med olivolja. Lägg det sedan i mixern. Mät upp soltorkade tomaterna och skölj bort all olja. Lägg det i mixern tillsammans med panko, basilika, ägget, salt, chiliflakes och oregano. Mixa samman smeten.

Skölj alla kikärtor och mixa allt utom ca 1 dl med stavmixer (tills det blir slät). Rör sedan i resten av kikärtorna och lägg i soltorkad/basilika smeten och mosa ihop allt samt blanda runt med en gaffel.

Häll upp i en skål ströbröd och parmesan. Lägg även fram en skål med kallvatten.

Doppa händerna innan du gör varje boll och rull det sedan i panko-parmesanen.

Stek bollarna gyllene på alla sidorna i olivolja. Lägg sedan över på en plåt med bakplåtspapper. Sätts i ugnen 5-10 min. Rör om någon gång.


Varsågod och Njut!

Likes

Comments

Hejsan allesamman! Hoppas ni mår bra, tack det gör jag :) Ska försöka uppdatera mer och mer nu när semestern snart är över!

Grillad kyckling med pasta och pesto

4 portioner

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk soja
  • ½ citron, färskpressad
  • Salt
  • Svartpeppar

Salladen:

  • 500 g valfri pasta, kokt
  • 4 msk grön pesto
  • 2 msk kapris + lite “jucien”
  • 1-2 stor salladshuvud
  • 4 st plommontomater
  • ½ kurka färsk basilika
  • 3 msk parmesanost

Koka pasta rikligt med lättsaltat vatten.

Medans pasta kokar kan du göra färdigt marinaden till kycklingen. Blanda honung, soja, citron, salt och svartpeppar. Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg sedan ner kycklingen i marinaden och rör om. Låt stå!

Häll av pastan och spola kallvatten. Blanda sedan i en skål pasta med pesto och kaprisen + lite av “juicen”.

Plocka av bladen från salladen skär i mindre bitar. Skär tomaterna i bitar. Finhacka basilikan. Salta och peppra samt rör om bland pastan. Riv över parmesanost och avsluta med ringla över olivolja.

Hetta upp en stekpanna och lägg i olja. Stek ca 5 minuter. Glöm ej att rör om. Kolla att kycklingen bli vit inuti.

Rör ner färdiga kycklingen i salladen rör om och toppa med lite mer parmesanost.



Varsågod och Njut!

Likes

Comments

Är testpilot för den veganska yoghurten "yogoat" som är baserad på havre. Det är plantis produkt. Gillar faktiskt smaken av havre i mina smoothie och denna var perfekt för den!

La's enkla havre smoothiebowl

1 portion

  • 1 dl planti naturell "yogoat"
  • 1 banan
  • 1-2 dl frysta björnbär
  • Jordgubbar
  • Kokosflakes

Mixa hälften av bananen med planti yogoat och frysta björnbär i en mixer. Häll upp i en skål och toppa med kokosflakes, jordgubbar och skivad banan.


Varsågod och Njut!

Likes

Comments

❀ Ljummen halloumi supermixsallad med vitlökssås ❀

4 portioner

  • ½ på supermix från pauluns
  • 1 aubergine
  • 1 frp halloumi
  • 5-10 cm purjolök
  • 1 paprika
  • Sallad
  • Gurka

Vitlökssås

  • 2 dl crème fraiche
  • Salt och svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Koka supermixen enligt anvisningarna på förpackningen. Skär auberginen och gurka i kuber, hacka paprika, purjolök och sallad. Skär halloumin i kuber.

Stek aubergine först med olja + salta. Låt det får gyllenefärg men inte bli helt genom mjuka. Lägg över i en stor skål/kastrull. Stek purjolök och paprikan. Stek till sist halloumin gyllenbrun. Blanda alltsamman i skålen/kastrullen. Tillsätt salladen och gurka samt supermixen du precis kokade.


Blanda ihop såsen och NJUT!

Likes

Comments

Krispiga sötpotatis pommes frites

ca 4 portioner

  • 1-2 st sötpotatis (sammanlagt ca 800 g)
  • 4 msk potatismjöl
  • Olja
  • Flingsalt
  • Bakplåtspapper

Skala potatisen och skär den i stavar (mindre desto bättre). Lägg det i en skål med kallt vatten. låt det ligga i ca 40 min.

Sätt ugnen på 210 grader.

Häll av vattnet och torka av potatisen med lite hushållspapper. Lägg de sedan på ett fat och pudra med potatismjöl. Blanda med händerna så alla potatisar täcks med mjöl. Ringla på olja och blanda.

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Placera sedan potatisstavarna på uppradade, de ska inte ligga på varandra då blir de inte krispiga!

Baka i ugnen 40-50 min. Öppna luckan då och då för att släppa ut fukten. Efter ca 30 min (när potatisen börjar se torrare ut) vänd på alla och skjutsa in i ugnen igen.

När de är färdiga, ta ut dem och strö på med flingsalt direkt!



Varsågod och Njut!

Likes

Comments

❀ Paprika och grillad kycklingpaj ❀

8 portioner

Pajdeg:

  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 1 grillad kyckling (ca 400 g)
  • 2 st röda paprikor
  • 15-20 cm purjolök
  • Matolja

Krämiga äggstanningen:

  • 4 st ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk sweet chilisås
  • Salt och paprikapulver

Topping:

  • Riven ost!

Sätt ugnen på 225 grader.

Mixa mjöl och smör. Tillsätt därefter vatten och jobba till en smidig deg. Fördela degen på 2 pajformar. Nagga och sätts in i ugnen ca 10 min.

Dela kycklingköttet i mindre bitar. Hacka paprika i mindre kuber. Hacka purjolöken. Stek paprika och purjolök i matolja tills de blir glansiga.

Vispa samman ägg, crème fraiche, mjölk, sweet chilisås samt kryddor.

Fördela paprika röran och kycklingen i pajformerna. Häll därefter på äggstanningen och toppa med riven ost. Gratineras ca 25 min.



Varsågod och Njut!

Likes

Comments

Parmesanpanerad aubergine med krämig potatis- och äppelsallad

4 portioner

  • 900 g småpotatis (i påse)
  • Olivolja + salt

Panering:

  • 2 aubergine
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 ½ dl ströbröd
  • 50 g riven parmesan

Äppel salladen:

  • ½ rödlök
  • 2 äpplen
  • ½ knippe bladpersilja
  • 2 ½ dl matyoghurt
  • 2 ½ msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt + svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.

Halvera potatisarna, lägg på en ugnsplåt och blanda ner olivolja och toppa allt med salt. Tillaga mitt i ugnen 16-18 min eller tills de är mjuka. Låt svalna något.

Skär auberginen i 12 skivor. Ta fram 3 tallrika. Blanda vetemjöl och salt i en, vispa äggen med 1 msk vatten i den andra och blanda ströbröd med parmesan i den tredje.

Panera aubergineskivorna först i vetemjölet, sedan ägg och sist i ströbrödsblandningen. Stek dem i omgångar i rikligt med olivolja tills gyllene, 2-3 min per sida. Låt rinna av på hushållspapper.

Skiva rödlöken, grovriv äpplena och finhacka bladpersiljan. Lägg allt i en stor salladskål.

Blanda ner potatisen, matyoghurt, vitvinsvinäger, dijonsenap, oregano och smaka av med salt + peppar.



Varsågod och Njut!

Likes

Comments

Moqueca - syrlig brasiliansk fiskgryta med kokosmjölk

4 portioner

  • 3 ½ dl råris
  • ca 450 g torskrygg

Citronmarinad:

  • 1 citron
  • ½ solovitlök
  • Salt

Grytan:

  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • Olja
  • ½ solovitlök
  • 1 msk paprikapulver
  • Lite chiliflakes
  • 2 tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 300 g räkor, frysta

Topping:

  • 1 lime
  • ½ kruka koriander

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Dela torskryggen i mindre bitar och lägg i en skål.

Blanda ihop marinaden med saft från citron, pressad solovitlök och salt och häll över fisken.

Strimla paprikan och skiva löken. Hetta upp olja i en stekgryta. Fräs lök, paprika, pressad solovitlök, paprikapulver och chiliflakes tills grönsakerna har mjuknat.

Tärna tomater och rör ner i grytan. Tillsätt kokosmjölken, vattnet och buljongtärningen. Låt sjuda 5-6 min.

Tillsätt torskbitarna med marinad till grytan. Låt sjuda ytterligare 4 min eller tills fisken är klar. Vänd ner räkorna (frysta) och låt dem bli varma!

Ta grytan från värmen och pressa över saft från lime. Toppa med koriander.

Serverade den syrliga brasilianska fiskgrytan med råris.



Varsågod och Njut!

Likes

Comments