RIDSPORT

Ikväll har vi varit iväg på ridlektion igen! Jag har dessvärre inte tränat jättemycket på formen i veckorna innan, men skänkelvikningar och framdelsvändningar har det blivit ändå. Gick ganska bra idag, men vi gjorde inga stora framsteg idag, blev mer att vi kollade av att allt funkade.

Om man ska börja med de dåliga sakerna så måste skänkelvikningar för vänster skänkel, i trav nämnas. Vissa gånger gick det lite bättre men de flesta av gångerna hade jag problem med att få honom tillräckligt rak utan han stack ut med vänsterbogen och tog min ytterskänkel väldigt dåligt. Måste träna, träna, träna på det.

Lite samma problem var det då på volten i vänster varv, om man ska vara petig. Å andra sidan gick han kvar i galopp flera varv, och höll formen hela tiden så han var jättefin ändå. Gick som allra bäst i trav och galopp på högervolt och i högervarv. Även skänkelvikningarna gick bra för höger skänkel.

Fått lite koll på vad min tränare tycker är ett lämpligt antal ridpass på bana för Peacy. Nu kan vi ju börja ställa högre krav på honom. Ska försöka lägga upp det så det passar både mig och Peacy. Att rida 4-5 dagar i veckan varav 2 pass i paddock kan bli körigt med skolan. Men om man organiserar sin tid till plugg så borde det absolut inte vara omöjligt. 😄

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

RIDSPORT

Två månader utan uppdatering. Sedan jag började skolan i slutet av Augusti så har jag inte tagit mig tid till att skriva i och med att jag vill hinna satsa på skolan men samtidigt hålla både mig och Peacy Boy igång. Så ser det ut just nu. 😁

Jag och Peacy har varit på tre lektioner sedan senast jag skrev, och vi gör framsteg varje gång, Peacy går från klarhet till klarhet. Svindlande skillnad på vår kommunikation idag mot för två-tre månader sedan. Känns som om Peacy verkligen lagt sig snäppet under mig nu och accepterar det jag ber om- utan protester, för det mesta.

Han ballar inte längre ur för att han är bekväm, utan för att han tycker det är extremt svårt och tungt. Men bara man ber honom så är han på det igen och försöker. Ett mycket bra exempel på detta är vid galopp på volt i vänster varv. Detta har varit tungt under många av lektionerna, eftersom det är Peacys "svaga varv" och detta har visat sig i form av att han helt enkelt brutit av, protesterat genom bakutsparkar och dylikt för att han inte vill galoppera. Men senaste lektionen så låg han kvar i vänster galopp på volten flera varv, och delvis i form, frustade något och accepterade att han skulle gå kvar där. Sådan himla skillnad på hans inställning.

Också min inställning har förändrats. Jag har så sjukt roligt när jag rider numera, till skillnad från hur det varit tidigare. Jag försöker träna så gott det går här hemma, åtminstone på de basövningar vi började med när vi fick hem honom from Jenny, och det märks på träningarna att det lönar sig. Blir så mycket roligare när det går framåt istället för att vi ska trampa på stället!

Likes

Comments

I Måndags var vi återigen på ridlektion med Peacy, som jag skrivit tidigare. Och det gick kanonbra!

Sadelutprovaren var på plats och kollade på vår sadel innan vi red. Så nu har vi fått hennes åsikt om det och så får vi se vad som händer. Jag fick rida lektionen med 3 hål längre stigläder, för att jag skulle sitta bättre i sadeln. Det var ovant och blev väldigt långt till stigbyglarna men det gick bra ändå.

Vi övade på ställningen och formen, precis som innan, och jag fick träna på att släppa ned mina skänklar och sitta mer med Peacy i sadeln, och då gick det himla fint, särskilt i galoppen. Samt att gjorde vi lite framdelsvändningar och provade skänkelvikningar. Vi fick till både fina framdelsvändningar och klockrena skänkelvikningar. Nästa lektion ska vi prova att göra skänkelvikningar i trav! Nu blir det till att öva stenhårt.

Likes

Comments

RIDSPORT

Nu åker vi, ridlektionen närmar sig.
Vi fick åka tidigare än planerat dock, där rök sovmorgonen. Nåja. Peacy Boy har liksom de andra fått lite lüsern nu på morgonen och lite gräs, så förhoppningsvis ska hans hunger vara något stillad så han är på bra humör till ridningen.👌🏼

Likes

Comments

RIDSPORT

Imorgon är det dags för ridlektion igen! I veckan har jag fortsatt jobba med att Peacy Boy ska lyssna på hjälperna och gå på bra framåt, men som jag nämnt tidigare, också jobbat med framdelsvändningar. Jag har inte varit sådär himla flitig med det måste jag dock erkänna, men har lagt åtminstone ett par ridtillfällen på det och det har fungerat bra. (Bortsett från att han testade mig genom att börja backa de första gångerna.) Ska även öva på det ikväll.

Jag tror mig ändå känna att han gör som han ska vid framdelsvändningarna, eller snarare att jag ger rätt signaler. Och jag hoppas verkligen att det är så, så jag inte gjort fel nu när jag övat i veckan.

Imorgon kan jag troligen få tillfälle att öva mer på det, och om det funkar så kanske vi börjar kika på skänkelvikningar. Imorgon kommer vi även att ha en sadelutprovare på plats, för att få hjälp att avgöra om Peacy kan ha en större sadel eller ej- eftersom den vi har nu är för liten för mig då mina ben är för långa.

Ser fram emot ridlektionen, och emot att få aningen mer sovmorgon än tidigare gånger då lektionen inte börjar förrän 10. 👌🏼

Den här bilden är tagen för några somrar sedan, på mig och Peacy Boy. (Observera att han inte krökte på nacken för att jag ville det, fotografen fångade ögonblicket när han frivilligt höll huvudet i den positionen.)

Likes

Comments