Mellanmål blev smoothies från Pret A Manger i Green Park. Sen gick vi genom staden till London Eye och i kvällssolen åkte vi ett varv i glaskupan, härligt! Efter att vi avslutat åkturen promenerade vi hem i det sista solljuset genom Westminster, S:t James Park, Green Park, Hyde och Kensington Garden för att äta middag på rummet från en lokal matbutik.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dagen började med frukost på vårt hostel och sen ut mot Notting Hill. Efter att ha promenerat runt i Notting Hill och studerat utbud av mat, väskor, smycken, jordglober mm. på Portobello Market så begav vi oss av mot Holland Park. På vägen stanna vi på Tesco och Handlade lunch (jag hittade en vegetarisk salladsbar och gjorde en otroligt god sallad). Holland Park blev bara ännu härligare än jag tidigare tänkt i bländande solsken. Efter parken gick vi sen genom South Kensington och förbi alla lite finare butiker, caféer och museer som finns där. Runt 15 började vi känna oss hungriga igen och nu fick vi istället med siktet inriktat på något mellanmål.

Likes

Comments

Idag var en lång och mycket härlig dag. Solen sken och våren kändes i högkant vilket vi senare insåg resulterade i 50 000 gångna steg (endast några få av dessa när vi gick åt fel håll i 20 minuter). Jag, Agnes och Lovisa började med att promenera till Camden Market, och där inne i Stables Market äta frukost på Cereal Killer Cafe, roligt koncept! Sen gick vi runt i Stables Market och kollade på alla udda butiker, jag fick dock endast med mig fyra fina vykort. Lovisa köpte en Harry Potter mugg som ändrar från citat till maradörkartan när den blir varm, vi båda älska den. Marknaden var även fylld med många matställen och efter att ha gått runt och kollat läget så inhandlade vi lunch. Jag och Lovisa beställde båda en otroligt god falafelbowl från ett trevligt ställe, i kön delade de ut falafel medan man vänta vilket endast förhöjde tankarna om stället. Sen gick vi med vår mat till Regent´s Park och slog oss ned på gräset där för att äta. Jag drack en Celsius till maten, första på hela resan, för Agnes hade tagit med två till mig! Bästa presenten man kan få! Sen promenerade vi runt i staden lite mer och avslutade med att gå i Hyde och Kensington Garden i kvällssolen innan vi gick hem för att vila lite och fixa oss inför middag ute.

Till middag hittade vi ett ställe vid Piccadilly Circus som var över förväntningar! Det var inrett precis i den stilen som jag och Agnes gillar och maten var väldigt god. Agnes åt en hamburgare och jag och Lovisa rostade grönsaker (Lovisa beställde in potatismos till och jag stuvad spenat, mums). Sen gick vi till en typisk engelsk bar i närheten, som hade något tema med Pirates of the Caribbean och även visade filmen på en tv där, och drack varsin glas vin innan hemgång.

Likes

Comments

Igår gick jag och Elin på middag på Darwin Brasserie i Sky Garden. När man först kommer in i byggnaden säger man sitt namn man gjort bokningen i, går igenom en säkerhetskontroll och åker sen upp i hissen 35 våningar till Sky Garden. Wow. Otrolig utsikt över staden, live band, hela sidorna fyllda av växtlighet och sen ett rosa ljus som fyller lokalen. Vi promenerar upp till våning 36 där restaurangen ligger som en liten glasoas över sky baren. I vår reservation stod det om man hade några speciella önskemål och jag och Elin har på chansning skrivit ”A table by the window” trots den väldigt fullbokade restaurangen. När vi kommer in leds vi till vårt bord och säger glatt att här har ni ett bord vid fönstret, bästa. Jag beställer en vinterrisotto med tryffel och Elin någon god hamburgare. Vi tar även in varsin drink, där min såg ut som en staty från påskön, och delar sen på en pistaschkaka till efterrätt. Innan vi beger oss hemåt går vi förbi Tower Bridge.

Likes

Comments

Råkade gå förbi denna kyrkogård på väg ner till Fulham. Gick ett varv runt med Alex och Sigge i hörlurarna och var faktiskt ganska imponerad när jag nådde lite längre in på gården. En del som joggade på gatan där inne vilket jag fann lite udda, men gjorde också att den kändes mer livfullt så var ändå trevligt.

Likes

Comments

Med kanalen till vänster men i den delen var det endast boende på båtarna som fick vistas längs vattnet.

Trevligt litet café med endast en man som satt och drack kaffe utanför, får stanna där nästa gång jag går förbi.

Likes

Comments

Igår började jag snacka med en som hade samma dator som jag. Han, Joe, var på en rundresa i Europa och skulle vara det i tre månader till. Han smakade alkohol för första gången för en vecka sen i Edinburgh och var då väldigt lättpåverkad, så vi bestämde att han skulle dricka en stor öl under kvällen. Vid baren sitter det alltid lite människor så vi slog oss ner vid tre killar som redan drack öl och en tjej som läste en bok. Två av killarna kände varandra sen innan och de andra två hade också bara joinat dem. Vid 22 gick jag sen upp till rummet och tog en dusch, ville inte göra det för sent då alla gått och lagt sig, och gick sen och la mig.

Det är ett tyskt gäng i mitt rum plus en annan kille som jag funderar på om han är svensk eller dansk, har inte frågat än. Det tyska gänget vaknade vid 7 imorse och drog ganska snabbt därefter, vilket även killen gjorde. Så hade hela rummet och badrummet för mig själv under morgonen vilket var väldigt skönt. Åt frukost med Joe och en annan tjej från hans rum, de checkar ut för att åka buss till Paris idag, kostar tydligen bara 12 pund. Frågade vad Joe skulle spendera de 9 timmarna på bussen med, läsa bibeln fick jag som svar, han har bestämt sig för att läsa hela tydligen haha.

Ölprovning, blev den ljusa.

Likes

Comments

Råkade gå förbi denna kyrka när jag promenerade från Regent´s Park upp mot Paddington.

Likes

Comments

Idag gick jag först till Primrose Hill för att sen fortsätta till omtalade Hampstead. Vädret har varit väldigt udda idag, det har varierat mellan strålande sol, regn och hagel och skiftat mellan dessa ungefär varje kvart. Hamptons var fint, med många tilltalande butiker och caféer på huvudgatorna och sen fina hus på de utstrålande gatorna. Jag gick in i Hampstead Healt där många promenerande var på väg in men dessvärre skulle området idag snarare kallas Hampstead Helvetes-jävla-kladd för man typ gled fram på gegga på stigarna. Gick relativt snabbt tillbaka ut på de vanliga gatorna istället. Får komma tillbaka någon torrare dag.

Likes

Comments

Åt frukost i en fåtölj vid baren imorse. Det var nog det trevligaste stället jag ätit den på hittills, och till och med lite tystare än ute i det "vanliga" rummet. Idag gick jag igenom några delar av Hyde Park som jag inte varit i än, och gick även in i Serpentine Gallery. Fortsatte sen genom South Kenington, såg Londons smalaste hus, och stannade sedan och åt en väldigt god falafel till lunch. Gick över Themsen till Battersea Park och efter det över vattnet igen och in i Chelsea. Väldigt trevligt område som utstrålar lite mer lyx. Blivit tipsad om att kolla in Bywater Street som ligger där, vilket verkligen var en fin liten sidogata med pastellfärgade hus.

Likes

Comments