Hej! Jag hoppas att ni har en bra dag och hoppas att den fortsätter så. Den här kakan är för alla som älskar choklad! Jag fastnade för denna bakelse när jag bläddrade igenom en receptbok. Jag kände för baka något som jag aldrig hade bakat förut och detta passade perfekt.

Botten:
200g choklad
140g smör
175g farinsocker
3 ägg
75g vetemjöl
1 kryddmått vaniljpulver

Gör så här för att baka botten:

1. Smält choklad och smör i en bunke i mikron.
2. Tillsätt farinsocker och rör ihop.
3. Tillsätt alla äggen och blanda väl.
4. Tillsätt vetemjöl och vaniljpulver.
5. häll blandningen i en smord form som är 24cm i diameter.
6. Baka i ugnen i 175 grader. 25 minuter. Låt sedan svalna.

Kakdeg:
85g socker
75g farinsocker
90g rumstempererat smör
1 tsk vaniljsocker
2 msk grädde
100g vetemjöl
100g hackad choklad (mörk men det går bra med ljus choklad beroende på hur söt man vill att kakdegen ska vara)

Gör så här för att baka kakdegen:

1. Blanda smör, socker, vaniljsocker, och farinsocker med elvisp tills det blir fluffigt.
2. Tillsätt vetemjöl, grädde och fortsätt vispa med elvispen.
3. Rör i den hackade chokladen.
4. Bred ut toppingen på den avsvalnade botten.

Till sist så kan du njuta av en ljuvlig brownie med kakdegs topping!
Berätta gärna hur du tycker att den smakade i kommentarsfältet.
Kramar /Natalie

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er! Jag är så glad över att ni har hittat hit! Här kommer ni få följa recept, även en del av mina egna recept och livet på Kafé Till Salu. Ni kommer också få se vad som händer bakom kulisserna. Jag hoppas att ni tittar in ofta.

Kram Natalie

Likes

Comments