Man brukar säga att ögonbrynen är ansiktets ram o de e väldig viktigt att du har rätt form på dina bryn så de ser klädsamt ut.
Om du inte plockat dina bryn innan så ska du helst gå till en salong första gången o få en korrekt form.
När man plockar brynen är det 3 punkter du måste tänka på. De e tre "vinklar" du mäter utifrån. Om man använder sig utan en penna eller en smal make up borste, så placera den vid sidan av näsan o rakt upp- där ska ditt bryn börja. Om du sedan vinklar pennan lite neråt så den korsar din pupill- där ska den högsta punkten på ditt bryn vara. Och vinkla pennan lite mer neråt så pennan ligger vid dina undre ögonfransar- där har du var ditt bryn ska sluta.
Det är en perfekt mall att följa och du får den mest klädsamma ögonbrynen till just ditt ansikte.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Här har jag klipp en klassisk herrklippning. Jag har klippt ökade längder runt hela interiören och då använde jag mig utan en stationär guide. Runt hela exteriören har jag klippt lika längder och då använde jag mig av en rörlig guide. I nack partiet har jag klippt gradering.
Jag har även klippt ihop interiören med exteriören för de blir ett litet "hörn" o de måste man klippa bort.Likes

Comments

Här har vi en enkel men väldigt vacker uppsättning som passar väldigt bra som en bruduppsättning.
Det jag tänkte på mest var att den lilla locken som hänger ner skulle ha hudkontakt.
Placeringen på uppsättningen var också något jag tänkte på för att jag ville ha den ganska långt ner mot nacken men jag lade till min egen touch genom att sätta den mer åt sidan av nacken. När man är ute efter att uppsättningen ska sitta åt sidan, eller att den ska sitta "snett" så är det viktigt att man överdriver för att man inte ska tro att den är felsatt utan att man ser att den ska sitta "snett".Likes

Comments

Här har jag gjort en volymföning med invända toppar på träns. Håret på tränsen är klippt i helform även kallad solid form. Jag har använt mig av en smal rundborste för att jag ville svänga in alla topparna mot nacken.
Denna tekniken använder man mycket när man ska kolla så att klippningen är korrekt. Men som ni ser på bilderna så ser håret väldig friskt och välvårdat när alla topparna är samlade.

Likes

Comments

Bilderna visar en uppsättning som heter klassisk svinrygg. Jag gjorde denna uppsättningen i skolan innan jullovet så jag kände mig inspirerad av julen, därav kommer de röda blommorna och den gröna kvisten. När man gör en svinrygg är det viktigt att tänka på formen, man strävar efter en rombform. Vad som också är väldigt viktigt när man gör en svinrygg är var volymen ska sitta, alltså ska de vara väldigt stramt vid nacken.
För att få en så fin svinrygg som möjligt är de viktigt att varje passé är slätkammad och att uppsättningen inte lutar åt nått håll vilket är väldigt lätt hänt.
Likes

CommentsFörsta bilden visar en form som kallas romb även kallad diamant.
När man gör en uppsättning på kund eller docka så strävar man efter att få en romb form på uppsättningen, för att det är mer attraktivt för ögat.


Andra bilden visar en form som kallas cylinder och man kan även se en cirkel form.


Tredje bilden visar form som kallar kvadrat. En kvadrat form har fyra lika långa sidor. Även om min form inte har exakt lika långa sidor så sen man ändå kvadrat formen.

Likes

Comments

Här har jag gjort en omgång utav en metod som heter folieslingor. Den första bilden visar de mörka utgångsläget som jag utgick från. Och den sista bilden visar det färdiga resultatet.
Jag började med att blanda bleknings pulver och väteperioxid 3% 1:2 från Lanza. Sedan tog jag ut 1 cm bred passé och började väva ut slingorna. Sedan applicerade jag blonderingen och packade in slingorna i paketet. Och fortsatte med den processen genom hela huvudet.
Ganska stor skillnad va? ;P
Likes

Comments