Idag började dagen med att min kusin var här med sin lillasyster som ville pyssla med hästarna. Hästarna njöt av att bli borstade ute i solen. Jag började också med att ta ut bädd ur boxarna. Inget roligt jobb alls men skönt när det är färdigt.

Sen efter lunch åkte jag och Cassandra till torp där vi plockade upp Becca och åkte sedan vidare till trollhättan där vi skulle hämta vår nya familjemedlem, en liten kaninunge vid namn Doris. Hon är en renrasig gotlandskanin med genbanksintyg.

En till rolig sak att berätta här är ju att vi väntar på ett litet föl. Vi har ett svart shettissto som står hos min mamma som skall ha föl denna månaden. Hon är inte beräknad förrän i 20 maj men jag tror det kommer komma lite tidigare. Det är väldigt spännande men samtidigt lite nervöst såklart. Musse  (det svarta shettisstoet) har haft föl hos oss innan. Maggie som vi också fortfarande har kvar, hon är 2 år i år. Pappan till det blivande fölet är min kompis häst,  men han är numera valack då han inte funkade att ha som hingst. Ni får en bild på honom här nedan. Fräckare ponny i både utseende och temperament får man leta efter. Här har ni knerten.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Regn regn regn..
Idag när jag gick ut för att ta ut hästarna så såg jag ju nästan direkt att regnet öste ner 😑 Så det var bara till att slänga på allihop täcken innan de fick gå ut. Självklart så måste de inte ha täcken men våra hästar går ute många timmar och då är det skönt för dom att slippa bli helt genomblöta.

När jag släppt ut hästarna tittade jag till våra nya familje medlemmar, 3 stycken mignon ankor, just nu är de bara 1-2 veckor gamla så de måste ha värmelampa.  De verkar trivas då de redan ätit upp all mat och druckit av vattnet, så det var bara till att fylla på nytt 😁

På bilden ovan ser ni en av de små liven. Denna kommer i vuxen ålder att bli svartvit och så är det två till som är mest vita.
Mignon ankan är en liten anka som älskar att bada. Det skall bli så kul att se dem växa upp här.

Likes

Comments

Rosängen är vårat hem.
Vi har en liten gård i ett litet samhälle som heter Munkedal. Där bor jag (Felicia), min sambo Fredrik och våran dotter Cassandra. Vi har också en liten skock djur, ett gäng hästar, katter, hundar och idag hämtade vi några små ankungar 😁

Jag vill skriva om mycket, alltså inget specifikt, men mycket kommer att röra mina djur. Det är ju det och min familj som är det roliga i mitt liv.

Nu när det är vår är det mycket som händer, jag och min bästa vän Becca har idag stängslat, det blir mycket sånt när man har hästar. Idag var det shettisstoet Maggie som fick en ny stor härlig hage.
Behöver jag säga att hon var nöjd? 😁

Vi var även ute och longerade min stor häst Sebbe som står hos min mammas kusin, han ska iväg på tillridning om en månad så nu är det dags att han får lite kondis 🐴

Likes

Comments