Forrige uke skulle denne lille prinsessen på sin aller første tur til frisøren. Jeg gikk mye frem og tilbake før jeg til slutt bestemte meg for å bestille time til henne. Hun har jo så nydelig hår, og skulle jeg virkelig klippe det? Bare en liten stuss skader vel ikke. Så da ble timen bestilt og dagen kom. Mynthe var i storslag og tullet og tøyset hele formiddagen mens vi ventet på at det skulle nærme seg tid til å dra. Vi hadde begynt å finne frem vinterjakka og skoene for å gjøre oss klare. Et enormt dunk etterfulgt av hjerteskjærende barnegråt. Der hadde den lille jenta vår ramlet fra sofaen og slått haka i bordet. Uff, det blir nok et blåmerke tenkte jeg i første øyeblikk. Plutselig var hele haken rød og det var klart at her var det ikke frisørtime vi skulle rekke, men rett til legevakta. Den stakkasj lille jenta vår hadde slått sprekk i haka og jeg så rett inn på noe man ikke skal kunne se på. Grøss! Her måtte det mange mamma-krefter til for å holde følelsene sine i sjakk og ikke skremme en liten og fortvilet jente. Vi fikk stripset såret, satt på plaster og kjørte rett til legevakta.

Som alltid var det litt ventetid. Den lille jenta vår spradet rundt der som om ingenting hadde hendt og tok det hele med knakende ro, og jeg må si at jeg ble mektig imponert over hvordan hun taklet hele situasjonen. Inne hos legen ventet jeg bare på ordene: "her må vi sy". Heldigvis er vi blitt så moderne at nå kan vi lime sår og sprekker i huden. Hva? Superlim liksom? Takk og pris tenkte jeg og tok en liten mental piruett. Mynthe var sååå flink mens de holdt haken sammen og limte den fast. Grøss igjen! Det kom et lite rykk i hånden min(måtte såklart få holde mammas hånd) og et lite klynk "mamma". Så var det over. Hun fikk gå i premieskuffen og valgte seg en "magisk" ring! Lykke.

I dag fikk jeg telefon fra Bård. Mynthe har plukket opp såret. Hva? Neeeeei! De dro til legen og fikk sjekket det. Der fikk de beskjed om at såret hadde grodd fint og at det kun trengtes litt strips. Tjoho! Etterpå fikk hun valget. Hjem til mamma og lillesøster eller tilbake til barnehagen? Såklart velger hun å komme hjem! Jeg vet da vel det. Nå skal vi kose oss med litt is og tegnefilm tenkte jeg. Hva? Hun valgte barnehagen sier du? Javel ja...Man kan vel trygt si at hun føler seg på topp når hun velger barnehagen fremfor å komme hjem, og det gleder meg at hun er i så godt lag. Stolt var hun også over å nok en gang ha fått dukke i premieskuffen hos legen. Denne gangen ble det smiley-klistremerker!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

​Er det bare meg, eller er det slik at de små kan lukte når mor har satt seg ned og tatt første slurk av den etterlengtede kaffen?Det slår nesten aldri feil. Enten jeg har tatt første slurk av kaffen eller den første tygga av brødskiva så begynner det å knirke ute i vogna. Jeg tror nesten alle babyer kommer utstyrt med en egen spesiell radar. Mamma slapper av. Alarm alarm! På tide å våkne.

Missforstå meg rett, jeg elsker jentene mine over alt på jord. Likevel hadde det vært godt å satt seg ned å kunne drikke en kopp varm kaffe!

Likes

Comments

Da var ringene i boks! Det føles ennå veldig uvirkelig at jeg om drøye åtte måneder skal gå ned kirkegulvet. Jeg har ikke helt klart å stille hodet mitt i bryllups-modus, men satser på å dukke ned i den bobla etter jul. I går fant vi gifteringene våre som nå er inne for gravering. Jeg visste tidlig at jeg ønsket en veldig enkel giftering og er veldig fornøyd med valgene våre. Nå fant jeg ikke nøyaktig bilde av ringene vi valgte ut, men de er noe ala dette bildet. Bård sin ring er noe tykkere enn den vist på bildet.

Mange jenter drømmer nok om ringer med store diamanter(det skal sies at jeg også gjorde det som barn), men i dag er drømmen en veldig enkel, klassisk og elegant ring. Det er jo tross alt diamant på forlovelsesringen min, så da tenker jeg at det blir litt overkill med to diamantringer.

Det neste på listen er nok å få ut fingeren og se på bryllupsinvitasjoner. I slike stunder er gjerne pinterest en god venn å ha, for der finner man et hav av ideer og inspirasjon. Problemet er bare at det noen ganger kan bli litt for mange valg, og da er det lurt å ta seg en liten pause og heller komme tilbake senere.

Likes

Comments

​I mange år har jeg misunnet de som bare kan dukke ned i strikketøyet sitt og trylle frem nydelige plagg til både voksne og barn. Da jeg ble gravid for første gang i 2014 tenkte jeg at jeg ble å ha mye tid til å lære meg å strikke, for alle mødre kan vel strikke? Feil! Motivasjonen var overhode ikke på plass og man kan vel trygt si at det aldri ble noen strikker av meg. 

Hvert år rundt vinterstid møter jeg samme dilemma! Barna, eller rettere sagt Mynthe, har vokst ut av ullklærne og trenger sårt nye lester, ullbukse eller genser. You name it! Da er det bare å kaste seg rundt å finne ut når det er julemesse i byen, for der er det garantert salg av diverse ullklær. Problemet er jo bare at det koster skjorta! Velkommen motivasjon- her skal det strikkes. 

Nå har jeg gått til innkjøp av noen enkle strikke-redskaper i håp om å klare å lære meg selv å strikke(med god hjelp fra youtube). Til nå har jeg lært meg å legge opp masker og strikke både rett og vrang. Egentlig er det ganske gøy, men den utålmodige delen av meg klør etter å starte på et prosjekt som skal bunne i et produkt jeg kan være stolt av. 


Likes

Comments


​I helgen fylte denne lille snusken 5 måneder. For meg har tiden passert i rekordfart, mens om du ser på henne skulle man nesten tro hun er eldre. En skikkelig lang jente vi har fått. Jeg synes det er så spennende å følge med på alle de små milepælene de små har i starten. Live Sofie har allerede knekt koden med å snu seg rundt og er i full sving med å komme seg fremover. Ikke alltid like lett når armer og ben skyter til værs!

Den første tanna kom også da hun var drøye 4 måneder. Til nå har det gått kjempeflott selv om det meste er blitt til tyggeleker. Hun har til og med funnet ut at det er mulig å gnage på mamma sin hake dersom hun får mulighet til det (hva?).

Nå husker jeg ikke helt når vi startet å innføre faste leggerutiner for Mynthe, men vi har i allefall startet å gjøre det med Live nå. Det starter med grøt og melk på flaske (må øve litt med flaske slik at jeg får mulighet til litt fritid jeg også) etterfulgt av stell på badet som ender i en liten tannpuss. Deretter ammer jeg henne i vår seng før jeg legger henne over i egen seng. Der synger jeg nattasang til henne, brer dynen godt rundt den lille kroppen og kysser henne på hodet før jeg går ut. Dette har vi kun gjort et par netter, men så langt har det vært en suksess! 

Likes

Comments

Jeg tenkte å komme med noen tips til serier man kan se en regnværsdag.

Younger

Dette er en serie om en dame i 40-årene som prøver å komme inn på arbeidsmarkedet etter å ha vært hjemmeværende med hennes datter i noen år. Hun finner raskt ut at det ikke er like lett å komme inn i en bransje som er dominert av jenter i 20-årene. Dermed bestemmer hun seg for å få en makeover for å virke yngre og skaffer seg jobb under forutsetningene av at hun er i 20-årene. Løgnene vokser og det blir vanskeligere og vanskeligere å sjonglere privatlivet til en 40-åring og hennes alter ego.

Famous in Love

Denne serien handler om en jente som bor sammen med hennes to beste venner, Cassandra og Jake. Alle tre søker de lykken i Hollywood i håp om å få en karriere innen film. En dag drar Cassandra og bestevenninnen Bella Thorne på en Audition til en stor film. Bella ender opp med å få rollen og blir berømt over natten. Det som startet som en drøm viser seg fort å være en evig drakamp mellom en karriere og livet hun kjenner og elsker. Famous in Love er en serie fylt med drama og sjalusi på flere plan. Absolutt en serie jeg vil anbefalt å sjekke ut..

Riverdale

Riverdale er en serie basert på den gamle tegneserien "Archie". I serien følger vi Archie og vennene hans i byen Riverdale, som er alt annet enn en vanlig småby. Her skjuler det seg mørke hemmeligheter som er i ferd med å dukke frem. Jeg synes hele serien virker som en evig stor klisje, men den klarer likevel å fange oppmerksomheten min med sine interessante karakterer.

​Stranger Things

​Endelig er det kommet en ny sesong av serien Stranger Things. Dette er en serie om en vennegjeng på fire gutter som er prototypen på begrepet nerd. Plutselig blir fantasi og kampen mot det onde til virkelighet. En fantastisk serie med imponerende skuespillertalenter. Dette er en serie du bare må få med deg!

Likes

Comments

Det er noe som alltid forundrer meg. Med en gang du blir forelder så kommer det evige spørsmålet. Hvem er h*n mest lik? Med Mynthe fikk jeg stadig høre av andre at hun var så utrolig lik faren. Til å begynne med synes jeg også at likheten var slående, men etterhvert som hun ble eldre så jeg mer og mer av meg selv som liten. Nå er det jo ikke alle som har kjent meg i mine 30 år, så jeg skjønner at det er naturlig å sammenligne med det man selv er kjent med. Nå synes jeg bare hun er lik seg selv, og tenker ikke på henne som "mest lik mamma" eller "mest lik pappa". 


La oss hoppe fremover et par år. Live kommer til verden. På ny dukker spørsmålet om likheter opp og Igjen kommer det mot meg som en storm: hun er sååå lik faren, mye mer enn Mynthe. Nei, tenker jeg. Så klart ligner hun på faren sin, det skal jo tross alt to til for å lage barn. Men denne hun er også veldig lik meg som baby. Så da blir jeg sittende der da, med et påklistret smil. Jeg klarer ikke å være enig i disse uttalelsene,men jeg ønsker jo heller ikke å virke uhøflig. Hvorfor har vi egentlig dette behovet for å sammenligne barna med deres foreldre eller med sine søsken? Skal ikke det viktigste være at de er lik seg selv og ikke hvem av foreldrene de skal være en kopi av. Jeg mener at mine barn er den perfekte blandingen av oss begge. 

Har noen av dere noen tanker rundt dette med likhet? Er det bare koselig å høre hvem barna er lik eller kan det noen ganger føles litt sårt og unødvendig? Likes

Comments

Jeg må si at jeg egentlig er ganske glad for at Halloween har kommet hit til Norge og blitt så populært. Her er det nok en del som er uenige med meg og tenker mye på det rundt kjøpepress og sukker i store lass. Alle har rett til sin mening, og jeg ser virkelig poenget her, likevel håper jeg at det om noen år er jeg som går fra dør til dør med mine små og roper "knask eller knep". 


I høst kjøpte vi oss ny leilighet for å få plass til den voksende familien vår, og endte opp et sted hvor de fleste småbarnsforeldre flytter. Helt perfekt! Så når det nærmet seg Halloween visste jeg at det bare var å fylle godteriskålen til randen. Det var smart, for det rauset på med spøkelser, sjelett og andre skumle figurer på døren vår. Mynthe syntes dette var toppers og måtte følge med i vinduet da barna gikk videre fra dør til dør. 

Kanskje neste år tar vi det et steg lengre og lager noe skummel dekorasjon utenfor døren vår! 

Likes

Comments

I helgen kom Kong vinter på besøk til Tromsø i all sin prakt. Her var det bare å finne frem vinterklærne å komme seg ut å leke i nysnøen. Mynthe var veldig begeistret over årets første skikkelige snøfall, og det tok ikke lang tid før den første hånden med snø ble puttet inn i munnen.

Vi driver for tiden å bygger trapp utvendig (fra platten vår og ned til veien) og veien ned til bilen minner derfor veldig om et bygningsområde med store hull og planker som ligger på kryss og tvers. Dette skaper noen utfordringer i forhold til å gå ut med barna å leke, men vi har heldigvis en ganske stor platt de kan leke på og en dukkestue like ved.

Jeg er veldig glad for å ha barn som setter så stor pris på å være ute å leke. Vi fant frem bøtter og spade og lagde deilige kaker av snø. Det beste av alt var nok at det var fult innafor å spise den etterpå.

Jeg er utdannet barnehagelærer og har vært mye ute å lekt med barn, og er derfor også opptatt av at barna har klær som fungerer godt. Personlig er jeg veldig glad i Reimatec-vinterdressene. Dressene er romslige slik at det er lett for barna å bevege seg samtidig som de holder seg god og varm, og i tillegg har de ekstra polstring på knærne og i baken. Nå høres det nesten ut som om dette er et sponset innlegg, og det er det virkelig ikke. Dette er bare et produkt vi her i huset er meget fornøyd med og som jeg gjerne bruker noen kroner ekstra på til jentene mine.

Likes

Comments

Hei og velkommen til min blogg.


Jeg tenker det er på sin plass å starte med en liten introduksjon. Mitt navn er Lise og i april fylte jeg 30 år. Jeg er mamma til to små prinsesser: Mynthe på 2,8 år og Live Sofie på snart 5 måneder. Vi bor sammen med barnefar, Bård i en leilighet i Nordens Paris, også kalt Tromsø. Sommeren 2018 blir det giftemål og jeg gleder meg veldig til å dukke inn i bryllupsboblen.


Likes

Comments