Till dig min vän, medmänniska,
Idag är inte en vanlig dag.
Idag som alla andra dagar, tänker jag på min älskade vän som inte längre finns med oss i jordelivet.
Ett år av sorg o saknad❤️🦋
Jag tänker på hennes familj o släkt. Vi är många som finns med er idag i våra hjärtan.
Jag tycker låten nedan i sin helhet ger så mycket tacksamhet o kärlek till ett hjärta i sorg. Jag valde refrängen.

An angel passed me by, so high up in the sky
But she turned around and let a smile, shine on down
Like the warming morning sun, like the stars lit, one by one
Show the wonder that is all the while, all around
Eternal love

"Text Magnus Carlsson Eternal love"

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Till dig medmänniska, vän,
Vi tycker det är roligt att göra små utflykter här i trakten. På bilden ser ni ett slangtorn som finns i Stjärnsund.
Och i närheten av slangtornet ligger Stjärnsund herrgård.
Där upptäckte jag en vacker örtagård vid namn Hjärtansfröjd, med äldre rossorter, örtväxter o doftande pioner. Ägarinnan av Hjärtansfröjd målade även fina mandala målningar.
På Stjärnsunds bruk byggde Cristopher Polhem o kompanjon upp järnindustri.
Idag finns ett museum.
Det finns en Engelsk park o Drottning Christinas väg på cirka 1 mil till ett kloster mon Domini, Guds berg i Kloster, men vi tog bilen dit.
Det klostret hade fått sina första munkar ifrån Alvastra kloster.
Spännande med den kopplingen.
Eftersom vi inte ens kände till att det hade funnits ett kloster här i vår närhet.
Tänk vad mycket man kan få uppleva av,
en liten runda.

Likes

Comments

Till dig min vän, medmänniska,
Bilden på fotot är från vårt besök vid Ellen Keys Strand.

Ja då är det vår sista semesterkväll!
Det finns ju alltid en början av något o ett slut, nu är det ju inte så allvarligt. Sommartiden går ju vidare ännu en tid.
Jag gläder mig över er som precis börjat er semester. Det ger ju fortsatt påminnelse om att sommaren faktiskt fortfarande pågår. Även om det inte känns så just nu, det är lite regnigt o kallt på flera ställen i Sverige.
Jag arbetar hellre i solsken!

Såhär på kvällskvisten o en tillbaka blick på semestern så har den gett mig så mycket av vardagsstunder med familjen, 18 års firande för dottern med släkt o vänner, glädje o lättnad över att dottern tagit körkortet.
Vi har njutit av att bara vara hemma o ta dagen som den kommer. Fångat stunden i solstolsläge då man vet av erfarenhet att såna stunder inte varar för evigt.

Under vår egna semester på tu man hand har vi vandrat i historiens fotspår.
Vi har besökt andra människors platser o tagit del av deras avtryck o livsverk i historien.
Vi har upplevt avkoppling i vackert väder o natur tillsammans med syskon- o vänskapsband.
Vi har sett blomstrande trädgårdar o doftat på blommor. Vi har vandrat tillsammans på nya platser o samlat på oss gemensamma o enskilda minnen o intryck.
Jag har ett behov av " varande "att vara o inte ha större krav eller måsten.
Jag tycker om spontaniteten o möjligheten att njuta av stunden i ögonblicket!
Jag vill passa på att önska en skön semester till dig som precis börjat din!

Likes

Comments

Till dig medmänniska, vän,
Vi gjorde ett närliggande stopp efter Ellen Key. Det finns så mycket att se o uppleva i Ödeshög kommun av kultur, friluftsliv o vacker natur.

Vi besökte Alvastra kloster är ett före detta cistercienskloster ligger mycket vackert beläget i Alvastra vid Ombergs södra fot, nära Vättern i Västra Tollstads socken i Ödeshögs kommun.
Alvastra Kloster var verksamt i över 400 år och hade stor betydelse för det framväxande Sverige under medeltiden. Här vistades även Heliga Birgitta och fick inspiration inför bildandet av sin egen orden.
Det är ett intressant kulturarv att besöka.
Nästa gång blir det ett besök vid Rökstenen.

Likes

Comments

Till dig min vän, medmänniska,
På vår hemresa bara en bit ifrån syrran så stannade vi till vid Ellen Key.
Beläget i Ödeshögs kommun mitt emellan Vadstena och Gränna på sydsluttningen av Omberg vid Vättern ligger Ellen Keys vackra hem Strand.
Det byggdes runt 1910-12. Och har bevarats i ursprungligt skick och är ett populärt besöksmål.
Vi gick runt i hennes trädgård med en trägrind vid entré som en vacker gul sol o dess solstrålar. Hennes utsikt över Vättern är storslagen än idag. Och nere vid stranden finns en brygga med inramad känsla. Ellen Key kom att älska Vättern o Östergyllen, där hon snabbt rotade sig o blev uppskattad fastän hon var närmre 60 år när hon flyttade dit 1910.
Bakom hennes ålder låg då många år av produktivt arbete, utlandsresor, kamp o framgång. Böckerna byggde Strand, har hon sagt.
Ellen Key ville att hennes strand skulle bli ett sommarhem för arbetande kvinnor som ej hade medel att bekosta vila o rekreation.
Jag avslutar med hennes egna ord
" Mod beror framförallt på viljan att vara modig." Ellen Key.

Likes

Comments

Till dig medmänniska, min vän,
Vi hade planerat att stanna ett dygn i Gränna men valde istället att stanna längre. Det var så fint väder o egentligen fanns inga måsten att åka hem. Då min syster o hennes familj inte hade semester umgicks vi med dem under kvällstid.❤️Vi bodde ju på campingen då vi hade vår husvagn. Vi tycker om att promenera i den vackra miljön i Gränna o uppleva den storslagna utsikten över Vättern. Vi njöt av solen, kopplade av, tog ett dopp o tid för shopping. Eftersom vi besöker Gränna " titt som tätt "börjar vi faktiskt känna oss som " hemma". Älsklingen brukar ta ett träningspass på Grännaberget, där det finns riktigt utmanande o tuffa terrängspår. Jag har också tidigare testat terrängspåret men inte denna gång. En av kvällarna när vi promenerade till syrran var himlen så magiskt vacker som mitt foto visar. Livet känns så " rikt" när man har möjligheten att träffas under semestertider.❤️

Likes

Comments

Till dig min vän, medmänniska,
Idag firar min älskling o jag ettårig förlovningsdag. Vi firar samtidigt att vi varit tillsammans i 3 år<3
För mig är älsklingen min finaste vän.
Jag känner mig älskad o uppskattad varje dag av honom. Vi kompletterar varandra o har så roligt tillsammans. Min glädje är hans o hans lycka är min. Vi delar det svåra som livet ibland medför o vi håller varandras händer igenom o torkar varandras tårar.
För oss båda är den villkorslösa kärleken i vardagen ett omsorgsfullt vårdande o en växelverkan mellan att ge o få.

" Att älskas utav dig är det vackraste för mig"<3

Likes

Comments

Till dig min vän, medmänniska,
Det är alltid spännande med historia o vårt kulturarv. Gudhems kloster var ett nunnekloster i Gudhem utanför Falköping mellan 1100 talet o 1529. Och en plats där man i nutid funnit flera arkeologiska fynd.
Ruinerna efter klostret o klostermuren finns bevarade väl synligt som på bilden,i Gudhem.
Klostret har blivit mycket uppmärksammat via Jan Guillous romaner om riddare än Arn Magnusson vars trolovade Cecilia Algotsdotter i romanen satt inspärrad i Gudhems kloster i 20 år.

Vid vårt besök höll man på att renovera Gudhems kyrka. Vi såg även en fantastisk trädgård vid klostermuseum.
Man slås av hur stort nunnekloster en gång i tiden har varit när man går runt i klosterruinen.

Likes

Comments

Till dig medmänniska, vän,
Ett av mina intressen är blommor o trädgård! Så det faller sig naturligt att vi besöker trädgårdsparker o slottsträdgårdar både under semestertider eller i vardagen. Förutom intresse går det alltid att finna fler aspekter på trädgårdar kopplat till historia, arkitektur både i byggnader o trädgårdars utformning o rådande samtid.

Under vår hemresa blev det passande nog ett besök vid Läckö är ett slott, som ligger på Kållandsö i Lidköpings kommun i Västergötland. Slottet är beläget på en udde i Ekens Skärgård i Vänern och är ett minne från Sveriges stormaktstid. Det är
ett av Sveriges vackraste barockslott, med fantastiskt läge i unik miljö.

Jag hade drömt om det sedan jag sett ett av Antikrundans sändning därifrån.
Älsklingen har tidigare varit där men för mig var det en helt ny upplevelse.
Jag blev mycket förtjust i slottsträdgården, beläget längs slottets ena sida o med vattnet bredvid. Den var väl genomtänkt o trevlig att vandra igenom. Jag blev sådär härligt hänförd o fylld av inspiration o intryck. Just den känslan kan finnas kvar o ge mig en slags glädje, över att ha besökt Läckö slott.

Likes

Comments

Till dig min vän, medmänniska,
Efter våra dagar i Värmland styrde vår resa vidare söderut till västkusten.
Jag tycker det är ett härligt sätt att se o uppleva Sverige längs längs vägarna med husvagn. Vi har ingen stor lyx vagn utan en liten husvagn som sätter vilken relation som helst på utmaning!
Vi klarar det bra, tycker jag. ❤️
Det är spännande att bo på en camping av flera anledningar. Vi blir åskådare medan vi själva antagligen beskådas av andra.

Vårt resmål i sommar var Smögen o vi valde att bo i Kungshamn.
Kungshamn är en tätort i Bohuslän och centralort i Sotenäs kommun i Västra Götalands län. Orten består av delarna Gravarne, Bäckevik och Fisketången som tidigare var municipalsamhällen. Kungshamn är beläget på en halvö på västkusten strax norr om Lysekil. Smögenbron förbinder sedan år 1970 orten med Smögen.
Det märks att denna plats bakåt i tiden fanns stenhuggeri o stenbrytning.

I Kungshamn gick vi varje dag promenader ut till Hovenäset o deras fina båthamn.
Vi njöt av solen på solvarma klippor o hörde det kluckande ljudet av vågornas möte mot klipporna.
Klipporna är rätt " kantiga o grova" o bildar sitt eget konstverk att titta på medan man solar. Det är inte helt enkelt att ta sig fram alla gånger. Fåglarna skräna o bevakade sitt revir. Vi tog ett par dopp o havet o jag valde badstegen ner, säkrast så för att ha koll på maneterna. Vinden som emellanåt gjorde att allt kändes så kallt, mörka orosmoln som snabbt drog förbi o bakom kom den klaraste av solar.
Vinden som då blev den sköna svalkan.

Det är alltid avkopplande att blicka ut över havet o se olika båtar på böljan den blå. Stillheten som uppstår även om det finns ljud, är en skön känsla.
Som alltid så är solens strålar starka även bakom molndis så vi brände oss lite grann.

Vi besökte Fisketångens hamn o där låg en gammal K-märkt träbåt vid namn Smögen. Föräldrar o barn fiskade krabbor längs bryggan.
Vi passerade längs små gator o jag såg fina stockrosor.
Fika är ju en del av det goda o ett måste.
Så vi åt goda räksmörgåsar på Hamnbageriet i Kungshamn. Dom är kända för sitt matbröd o bakelser, så vi delade på en rosa prinsess bakelse o köpte med matbröd.
Vi åkte över bron till Smögen o upplevde en fantastiskt utsikt.
Vi hann även besöka Hunnebostrand o titta på stenhuggeri museum o konstutställning av sten.

Det är själva resan som är upplevelsen!Likes

Comments