Till dig min vän, medmänniska,
Denna fina text såg jag på en bordslampa.
Jag tänker att kärlek kan uppstå vid första ögonkastet till en person, första gången vi håller ett nyfött barn eller får ett efterlängtat o väntat barn i famnen. Det kan va kärlek till ett husdjur litet som stort eller andra saker/platser.
Kärlek växer över tid.
Det vi en gång älskat mister vi aldrig.
Ha en fin lördag <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Till dig medmänniska, vän,
Jag är så glad över att min pappa fotade under hela vår barndom o fotar än idag.
Vi är tre syskon o uppväxta i samma jordmån o kärleksfull mylla. På bilden ser ni min syster, bror o jag. Vi fick vara barn o fick omsorg av närvarande föräldrar.
Föräldraskap är en gåva o den viktigaste rollen o uppgiften vi har som föräldrar. Vi utvecklas o formas i vår familj.

Sedan länge är mina egna barns småbarnsålder ett minne. Och jag har inte längre anledning att ordna med lucia linnen, tomtekläder eller va på flera luciatåg innan eller efter jobb.
Jag kommer ihåg från ett av dagis luciatåg när jag andades ut o stod som förälder o njöt av barnens framförande, när jag plötsligt upptäckte att Judiths ( i 2 års ålder) lucia linne var alldeles för kort o slutade strax nedanför knät.🌟
Nu ska jag förbereda att se Lucia sändningen på Tv o mysa med ljus, saffranshjärta o kaffe innan jobbet.

Jag önskar er alla ett trevligt Lucia firande!

Likes

Comments

Till dig min vän, medmänniska,
Igårkväll var familjen samlade inför Svenska hjältar galan. Det är ett bra program för att lyfta fram de mänskliga handlingar som en medmänniska gör för någon annan.
De flesta svarade- en ren instinkt att agera för att hjälpa eller för mig är det en självklarhet o jag hoppas att någon annan hjälper mig om jag hamnar i den situationen.
Programmet berör både i smärta, sorg, glädje, hopp o mod.
Godhet o medmänsklighet en drivkraft som får goda ringar på vatten effekt o som bryter upp den svåraste av vägar.

Programmet påminde mig om en hel del genom mitt privata liv o i mitt dagliga arbete med barns livsvillkor.

Ibland får vi kasta ut en livboj till hjälp för någon annan. Jag kommer ihåg när jag gick emellan " dina mobbare" som var betydligt större än mig. Det är flera år sedan nu o vi båda är vuxna nu. Du blev slagen varje dag på hemväg från skolan, två höll i varsin hand medan den tredje slog. Jag kommer ihåg när du berättade, värst var nog när dom tvingade in mig i duschen o blötte ner mina kläder o jag tvingades gå hem i över -20 grader.

Ibland får vi va en livboj för vår medmänniska o det är nog den finaste gåvan vi ger/gör för någon annan.❤️

Likes

Comments

Till dig medmänniska, vän,
Igår så var det knappt någon snö längs Kanalen men början till is. Inatt har det snöat. Och det lovas snöa rejält. Så vi får väl se hur dagen blir.

Jag tänker, det är så lätt att följa med i yttre krav, press o erbjudanden.
Vi har lättare att tacka ja en att säga nej.

En uppmuntran, Va noga med att ge dig tid innan du fattar ett beslut. Va noga med vad/vilket/vilken du väljer till i ditt liv. ❤️

Likes

Comments

Till dig min vän, medmänniska,
Ja nu lyser våra Advent stakar upp i köks fönstren. Utanför lyser super månen. Vi åkte inte på Bock invigningen i Gävle som vi annars traditionsenligt brukar göra. Ni vet läget, när det är under helgen allt praktiskt hemma skall hinnas med.
Vårt kök börjar ta form o närmar sig slutmålet. Julgardinerna är i modell franskveckband i varm röd färg. Jag har nu målat klart vitrinskåpet o linneskåpet. Den gamla kökssoffan står på tur.
En gång i tiden var dessa möbler antikvita med svagt grå brytning. När barnen var små blev dom avlutade till träslagets färg.
Och som sagt nu målar jag dem vita igen.
Det kommer bli snyggt till de svagt ljusgrå tapeterna Harmoni med tryckta silver fjärilar!

Jag hoppas att just du haft en fin Första Advent. Jag tänker på Hopp.
Så länge det finns liv finns det hopp.
Så länge det finns hopp finns det liv.
Hopp kan göra det outhärdliga uthärdligt.
I allt det varma o vackra så befinner vi oss i något som gör att vi ibland behöver leva o tro på hoppet. Varm kram<3

Likes

Comments

Till dig medmänniska, vän,
Det är en speciell känsla att vända familjealmanackans blad o ta fram December.
Första December o julen närmar sig. Och det är även en speciell dag då det är min älsklings födelsedag❤️
Jag smög mig upp innan hans alarm ringer kl.5.25
Och överraskade med sång o paket. Det blir tårta senare i eftermiddag.
Vi blir aldrig för stora för att bli uppmärksammade o firade. Älsklingen o jag har så många fina minnen. Och vi pratar ofta om händelser vi delat o påminner varandra om, kommer du ihåg den där gången... En sådan händelse var när vi bilade upp till min familj för att "invigas i familjen" o hälsa på mina föräldrar o bror i Västerbotten.
Alltså apropå olikhet i dialekt.
Under hemresan så stannade en kvinna oss efter vägen- älsklingen öppna bilrutan o hon sa något som han inte förstod. Och jag satt bredvid o är halv döv på mitt vänstra öra. Han försökte både härma henne o förstå vad hon menade.
Hon hade ingen stoppskylt eller blinkande bil för att varna trafiken. Vi förstod att vi skulle sakta ner av någon anledning.
Hon sa- vänt här hä köm en ving!

Det lyckades jag ju få fram lite försent.
Vi började skratta åt hur tokigt det kan bli med dialekter,
Då vi plötsligt får möte med gigantisk transport av vindkrafts vinge, som snuddade oss med en hårsmån, det kändes så i varje fall.

Sen hörde vi på radion att just den bilvägen skulle det under dagen transporteras 3 vingar. Och vi mötte som sagt ytterligare 2.
Vid dessa mötte vi varningsfordon med röd flagga.
Det är svårt att föreställa sig storleken på dessa vingar o transporter.
Varje vinge är 55 meter lång och väger 12 ton. Vingarna levereras i ett stycke och varje lastbilstransport är ca 62 meter lång.

Älskling idag är det Din dagLikes

Comments

Till dig medmänniska, vän,
Det går mot Advent, julen närmar sig.
Jag tycker det är en mysig tid. Det är lätt att dras in i julstress o orimliga förväntningar. Vi människor befinner oss i olika livs situationer.

Vi står mitt i slut skedet på vår köks renovering o tapetsering. Samtidigt pockar Advent o julförberedelserna på.
Till julen kommer hela min familj med sina familjer hit. Så det blir en riktig stor jul tillsammans med " de mina" o älsklingens familj.

I Söndags bakade jag både Saffrans änglar o Saffrans hjärtan. Jag bakar inte lussekatter, förutom när barnen var små o de skulle invigas i julbaket. Numera bakar jag glutenfritt o använder vanligt bullrecept o byter ut vetemjölet till Lailas (den blå) o några matskedar fiberhusk i degspadet.
En del traditioner följer med genom åren o en del traditioner kommer till.
När vi närmar oss julen ska jag dela med mig av en annan av mina julbak traditioner!Likes

Comments

Idag är det FN:s internationella dag för att motverka mäns våld mot kvinnor.
I mitt tidigare arbete sedan -92 inom kriminalvård, socialtjänst, förstärkt familjehemsvård o numera som socionomkonsult vid socialtjänst har jag mött förövare o möter offer( kvinnor, mammor o barn).
Våld i nära relation är fortfarande ett mörkertal. Aktuell statistik ger budskapet att 16-20 kvinnor i Sverige mördas varje år av sin partner.
Våldet sker i hemmet, där vi ska vara som tryggast. Våldet är grovt, upprepat o förövaren är nästan alltid en man som hon lever med, älskat o haft tillit till. För Barn som bevittnar eller utsätts för våld medför förödande konsekvenser i deras fysiska o känslo-beteendemässiga utveckling. Mycket görs. Men vi kan göra mer.

Stanna aldrig kvar i vålds relation.
Det finns stöd o hjälp att få. Kvinnofridslinjen-en nationell stödtelefon, socialtjänst, kvinnojourer, skyddat boende.

Likes

Comments

God morgon min vän, medmänniska
Idag fyller älskade sonen Petrus 23 år. Glädjande nog så är han hemma över helgen från sina studier i Karlskrona. Och det ger ju möjligheten att fira honom med sång o paket.
I fredags kväll firade vi med middag på stan.
Vi är alla mitt i " sitt eget liv". Det finns så mycket att prata om o dela med varandra. Det är mycket i nuet, tankar om framtid o minnen från dåtid.

Petrus är mitt första barn o som förstföderska fick jag stå på mig om att barnet i magen mådde inte bra. Jag hade o har alltid haft enorma magar. Ni som sett dem, vet ❤️för att kompensera vikt fördelningen så hade jag en bakåt lutande gångstil. Och jag kunde lätt jogga 60 m.
Utanpå såg allt ut att vara ok.

På den tiden hade inte det landstinget vi tillhörde extra kontroller i v32. Men självklart följdes jag upp. Jag fick i varje fall åka in på en extra kontroll i v38 då jag inte kände fosterrörelser.
Och blev inlagd direkt till följd av att barnet i magen mådde inte bra. Petrus föddes med akutsnitt o jag fick va vaken. Det visade sig att moderkakan slutat fungera o att Petrus under lång tid inte fått det han behövt för sin tillväxt.
Han vägde 1380gr i v38.
Han var ett älskat litet knyte från första stund med stora blå pigga ögon. Och kläder i storlek 35-40.
Därefter följdes en lång tid av kolik o sömnlösa nätter för honom o främst mig som mamma.
Det upphörde när han började på dagis runt 14 månader. Åren därefter har ju innehållit så mycket av utveckling i händelser i vårt familjeliv.
Och varit o är fyllda av kärlek o rikedom av att vara mamma till Petrus o hans syskon.❤️
Likes

Comments

Till dig min vän, medmänniska,
Idag har det ju varit Farsdag o papporna i centrum. Vi firade min älskade pappa ❤️under deras korta besök hos oss i torsdags kväll. Innan de reste vidare till min syster med älgkött o andra delikatesser från Västerbotten.

Jag blir dagligen påmind i mitt jobb om betydelsen av föräldraskap i kärlek o omsorg. Under mina högskolestudier -88-92 valde jag oftast skoluppgift med teman om barn i fokus. Även mina praktikval var skolkurator, ungdomsmottagning o akut-utredningshem.
Jag bär i mitt inre, en " hjärte inställningen" att Ett barn väljer inte sitt livs sammanhang som de föds till.

Jag är evigt tacksam över att vara ett älskat barn från starten av mitt liv. Jag vet att den kärlek o omsorg som de gett mig formade o utrustade mig att hantera livet. Och jag vet att utan min trygga barndom har jag nog inte klarat av att möta utsatta barn. Min drivkraft är att lyfta fram barnets röst, behov o förhoppningsvis möjliggöra att livsvillkoren blir till det bättre.

Jag är evigt tacksam över att mina föräldrar finns i livet o är delaktiga i mitt, mina syskon o barnbarnens liv.
Jag vet att det inte är en självklarhet.❤️🙏🏻Vi kan mista till följd av sjukdom eller andra omständigheter. Vi får hedra dem som inte finns med oss längre i jordelivet.

Jag tänker ofta på hur vi kan göra skillnad för ett annat barn, någon annans barn.
Vi människor behöver varandra o gör världen lite lättare att leva i o växa upp i.

Idag då männen är i fokus så vill jag säga Tack till alla goda manliga förebilder som visar respekt o omtanke för andras barn.
Och exempelvis tar med några extra handdukar till fotbolls matchen o som efter matchen mättar fler barns magar på hamburgare ställe.
Då man redan räknat ut, att en del barn är inte utrustade med pengar, mat eller handduk.
Grattis på Fars dag!

Likes

Comments