Jag älskar citat och jag tänkte dela med mig av mina favoriter just nu som jag hittat eller hört. Dom hjälper mig främst med att hålla fötterna på jorden och inte glömma bort mig själv.

"Life is tough my darling but so are you."
"Sometimes it's okay if the only thing you did today was to breathe."
"Some days you just have to create your own sunshine."
"Be brave enough to start a conversation that matters"
"It's okay to be scared. Being scared means you're about to do something really, really brave."
"There comes a time when you have to choose between turning the page and closing the book."

Det var en del citat och det finns så många fler jag gillar. Om du har något citat du gillar får du gärna kommentera det. 😊

Ha en fin kväll!
Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Älskade Lasse fick somna in den 22 september. Han är så enormt saknad! 💔 Den stunden då jag insåg att det inte går mer var den jobbigaste stunden någonsin. Att man känner att man nått gränsen. Lasse fick somna in en fredagseftermiddag och samma vecka gick han på högsta smärtstillande för han hade så ont i sin nacke/hals och skuldror. Troligen diskbråck i nacken. På fredagsmorgon så slet sig Lasse från kopplet och sprang efter en katt några meter och jag tror det var det "lilla" som behövdes, för när jag senare på eftermiddagen skulle åka ner och hämta Patric från jobbet så fick Lasse följa med och då hör jag hur han sitter och gnäller och piper bak i bilen av smärta och jag får panik och känner mig så maktlös och blir så ledsen så när jag kommer fram till Patrics jobb så brister det för mig för jag känner mig så maktlös och det känns inte rättvist mot Lasse att han ska få lida som han gör. Så då ringde jag in till veterinärkliniken och fick komma in direkt. Väl inne på kliniken så var det inte så mycket att fundera på då han sedan tidigare hade andra problem i kroppen. Jag satt och grinade hysterisk inne på rummet tillsammans med Patric och Lasse för jag var inte redo att bestämma/säga att Lasse skulle få somna in men jag visste ändå att det var det enda rätta och han har haft ett fantastiskt liv med oss. Han somnade in väldigt fint. Han tog dock med sig halva mitt hjärta för det är väldigt tomt utan honom.

Jag är så tacksam för dom här 10 åren han har funnits. Han har gett sån kärlek, glädje och trygghet. Jag kommer tatuera in något fint på min kropp som kommer påminna mig om dig.

Du kommer alltid finnas i mitt hjärta. Jag älskar dig Lasse. Sov gott. ❤

Likes

Comments

När jag är i perioder då jag mår dåligt och känner mig extra sårbar och skör så är det viktigt för mig att få prata med min psykolog, vän/vänner, få extra kramar av min älskade sambo och att distrahera mina tankar. Mina tankar kan lätt spinna iväg och gräva ner mig ännu mer. Jag brukar vara duktig på att distrahera mina tankar men ibland är det extra jobbigt. Om någon har tips på distraktion saker man kan göra får ni gärna kommentera. T.ex gå promenad eller spela något spel osv. Just nu bearbetar jag jobbiga saker med min psykolog och det är väldigt skönt men samtidigt jobbigt blandat med andra känslor och rädslor. Dom här två låtarna nedan hjälper mig nu lite i alla fall. Dom är fina. ✨


https://www.youtube.com/watch?v=xIru7lpaogM

https://www.youtube.com/watch?v=zSvAvLt81Hk


Ha en fin kväll! Sköt om dig.
Kram

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen jag skrev. Nästan en månad sen. Har inte riktigt veta om vad jag ska skriva så det blev lite som det blev. Kan berätta lite om vad jag gjort i helgen.

I fredags så red jag Bonus. Det var så länge sen jag red på honom. (förutom då vi flyttade hästarna till sommarhagen. Men det räknas inte tycker jag.) Det var verkligen så roligt att rida igen. Johanna och jag red tillsammans. 🐴🐴 Det var evigheter sen jag red med någon så det var extra roligt. När vi hade ridit en stund så kände vi några regndroppar falla och landa försiktigt på oss, sen så började regnet öka och öka och vi blev dyngsura! 💦

Senare på eftermiddagen så kom Patric äntligen hem från att ha jobbat borta en vecka. ❤

På lördagen så for jag och Patric ner på eftermiddagen till elgiganten och köpte en ny tv. Tvn vi haft i vardagsrummet har gått sönder sen ett tag tillbaka och det är tråkigt att inte ha en tv där så vi köpte en ny tv och den är så bra! Efter tv köpet så körde vi drive-in på Max och köpte med oss go mat därifrån. Väl hemma så åt vi Maxmaten och sen städade vi lite i vardagsrummet så vi skulle få plats med tvn. När tvn väl satt på plats så invigde vi den med att se bra program på den. 👌

Igår, söndag så tog jag och Patric en lugn dag. Vi for in en sväng på skogen och promenerade lite sen gick vi till våran grillplats som vi gjort i ordning och grillade korv och åt paj. Det var väldigt härligt! ☀

Idag, måndag så är jag ledig. Jag har tvättat lite kläder och tänker städa lite nu. Kl 14 ska jag vara med Lasse hos veterinären så jag fördriver tiden lite innan dess.


Ha en fin dag!
Kram

Likes

Comments

Den senaste tiden har jag känt en speciell längtan. Längtan efter att bo precis så man vill ha det. Just nu bor jag och min älskade sambo i ett mysigt hus och i detta hus har hans mormor bott. När sambons mormor gick bort så blev hennes saker kvar i huset och det är dom än. Så vi bor med hennes saker, sambons saker och mina saker. Det går bra, kanske inte har det bästa utrymmet med saker men det går. Den här längtan jag känner, den kommer och far. Just nu känner jag en stark längtan efter att det bara ska finnas mina saker och sambons saker och att det är inrett precis så som vi vill ha det. Vi rensar bort lite i taget vilket är bra men ibland önskar jag man kunde trolla så det gick lite fortare. 😉 Sakta men säkert så får vi till huset precis som vi vill ha det.

Har lagt upp en ny video på Youtube. Kolla gärna på den! ❤
https://www.youtube.com/watch?v=CYg-wGdXVj4

Ha en fin dag!
Kram

Likes

Comments

När jag inte mår så bra, när tankar och känslor blir för mycket då är det otroligt svårt för mig att hålla ihop mig och vara stark. Det är ofta jag drar mig undan med mina tankar men egentligen vill jag bara få berätta det som tynger mig. Men det är svårt ibland. Speciellt när jag inte vet i vilken ände jag ska börja och det bara snurrar. I stunder då jag känner mig extra sårbar och svag är en bra vänskap otroligt viktig. En vänskap där man inte får några pekpinnar utan där man får vara och känna precis som man gör. Där man blir accepterad, respekterad och får kärlek. Det är tur jag har få betydelsefulla vänskaper. Dom är jag väldigt glad och tacksam över att ha. ❤

Likes

Comments

De senaste dagarna har Lasse inte mått så bra. Han har haft det kämpigt. Veterinärbesöket i torsdags fick mig lite i obalans. Jag börjar förstå att han inte kommer leva så länge till och att allt kan hända nu, väldigt snabbt också. Lasse är 10år och jag är väldigt tacksam och glad över att han levt ett väldigt friskt och bra liv trots de 2-3 senaste åren då det blivit en del veterinärbesök.

Det gör ont att tänka den dagen man måste bestämma sig för att låta han somna in. Kommer nog bli otroligt förkrossad...

Men nu ska jag försöka ta vara på alla dagar man får tillsammans med honom. Jag älskar Lasse otroligt mycket! ❤

Likes

Comments

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Känner mig så kluven med Hebe. Ska jag sälja henne eller inte. Har haft hon ute på annons i snart 2 månader men bestämde mig idag att ta bort henne därifrån. Lägger kanske ut henne senare igen. Jag får se hur jag gör. Jag ger henne ett försök till. Det kanske blir annorlunda mellan oss.

Likes

Comments

I veckan har vi slitit med att få till en sommarhage till hästarna. Eller Patric har jobbat mest med hagen för jag har inte mått så bra. Han är så himla snäll och duktig som hjälper mig med hästarna.

Igår var det äntligen dags att flytta dom till sommarhagen. Vi flyttade inte dom med transport utan jag red Bonus och Patric promenerade med Hebe. Jag blev så otroligt stolt över Bonus. Han och jag har haft det "bråkigt" tidigare när jag ridit honom så jag har inte ridit honom något alls på kanske 3-4 månader. Men det gick så himla bra! Jag är stolt över mig själv som tog tag i min lilla rädsla kring att rida honom och gjorde det och Bonus var så snäll. Han bråkade knappt något alls vilket jag blev väldigt glad över! Nu kommer jag absolut rida mera, för jag har verkligen saknat att rida. Nu är jag på gång. Hoppas jag.

Ha en fin kväll!
Kram

Likes

Comments

Har det kämpigt just nu. Är i en jobbig svacka där jag är trött mest hela tiden och tycker jag är dålig. Dålig som inte kan mera i jobbet, dålig som inte orkar jobba 100%, dålig som inte orkar ta tag i mer saker hemma, dålig som inte håller på med hästarna mer. Denna lista kan göras lång. Helst av allt vill jag bara få vara, inte behöva tänka så mycket, inte behöva ta så mycket ansvar, bara få ta det lugnt. Ta allt i lugnare takt. Jag vet att jag kämpar på väldigt bra. Jag vet det. Men ibland känner jag mig bara svagare.


Ha en fin kväll!
Kram

Likes

Comments