11. Vilken är din favoritaffär?

Hmm, jag gillar MQ och DIVA då de har flera klädesmärken. Men sen gillarjag Parelle då de har flertalet bra sminkmärken och HM för de har allt möjligti deras utbud haha. Kan inte bestämma mig.

12. Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Skulle inte säga något av det. För jag tar mig inte upp ur sängentidigare än 10 men jag är sällan vaken längre än 22 heller haha. Men det ärlättare att vara vaken längre än att vakna tidigare så jag kanske är mer av enkvällsmänniska då.

13. Vem gjorde senast något extraspeciellt för dig?

Hmm, kanske mamma som kokade kaffe åt mig när jag sitter och stånkar ochstönar över hur svårt övningsproven till högskoleprovet är. Det var fint. Ellerdå jag fyllde år hade pappa ordnat med kalas och vi fick inte hjälpa till. Hanhade fixat massa fika och tårta och grejer. (Det är inte likt pappsen att styraupp sånt) Så det tyckte jag var väldigt fint och speciellt!

14. Är du blyg?

Nej det är jag inte det minsta. Men det finns situationer då jag gärnahåller mig i skymundan, men skulle inte säga att jag är blyg alls.

15. Vill du gifta dig?

Ja det vill jag. Drömmen är väl att hitta en karl gode snart, göra massatillsammans, resa, skaffa katt osv. Kanske studera tillsammans (eller alltsåinte tillsammans, men samtidigt) sen känna att ”nästa steg” är att gifta sigefter 3,4 eller 5 år. Sen börja producera barn och sådär! Och så levde vilyckliga i alla våra dagar.

​Mina söta föräldrar och jag. Mamma Iris och pappa Fredde

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Halloj alla glada! -och mindre glada.

Idag blev en sån dag då allt jag tänkt göra inte blev av (allt = sola och plugga högskoleprov) . Elsa kom strax efter att jag ätit frukost och vi planerade för framtiden hehe. Vi har något stort på gång vilket dock inte är officiellt ännu. I alla fall så har vi hunnit med en shoppingrunda tillsammans med mamma och vi har även knåpat ihop ett CV och ett personligt brev till Elsa.

Dagens fynd köpte även två par byxor men orkade inte fota dem

Marinblå lite längre kavaj.

Mörklila typ blazer

Kort knallröd moccajacka

Likes

Comments

6. Är du beroende av någonting?
Socker. Say no more

7. Nämn tre saker som man kanske intevet om dig?

Ett. Man kanske inte vet att jag har storlek 42 på skor?!

Två. Eller att jag spelat handboll och ÄLSKADE det men var tvungen att sluta för attjag mådde väldigt dåligt under en period samtidigt som jag satte sådan högpress på mig själv och höll bokstavligen på att bryta ned mig själv. Intalademig att handbollen fick mig att må bra, att tänka på annat men pressen gjordeallting bara värre.

Tre. Ni vet förmodligen inte att jag är supertrevlig i de flesta sammanhang, men närjag kommer hem eller är ensam så NJUTER jag så mycket. Jag älskar att varasjälv.

8. Var i världen skulle du viljabefinna dig just nu?

Gärna på en strand. Gärna i Sydamerika eller i Mexico där jag befann migvid denna tid för ett år sedan. Jag skulle vilja att jag satt i en solstol meden corona i ena handen och en isglass i andra och stekte och blev suuuperbrun.

9. Vad är du på för humör just nu?

Jag är på rätt bra humör, njuter av att vara själv, osminkad, ikläddshorts och T-shirt. Det är soligt ute och ja det vore helt enkelt dumt attklaga.

10. Vilket är ditt favoritgodis?

Allt som heter lösvikt i princip. Jag är verkligen en godisgris! Men hartrappat ned en aning nu. Äter inte alls lika mycket godis som jag gjorde förr.Likes

Comments

Fick för mig att ta tag i lite skolarbete så nu skriver jag en ideologikritisk analys rörande Hungerspelen. Ganska intressant faktiskt med tanke på att det är rätt obvious att böckerna i trilogin är dystopier. Men att få lyfta fram massa synvinklar och frågeställningar kring hur och varför känns faktiskt rätt kul. Minns att jag läste boken för första gången i åttan och har sedan dess säkert läst den ytterligare 5-6 gånger och sett filmen mist lika många gånger. Det var helt klart genom hungerspelen jag fick upp ögonen för dystopier och den spänning det ofta medför.

Iallafall så har jag knåpat ihop en sammanfattning av boken och några frågeställningar, så har jag det jag gör ikväll. Ska försöka vara klar med denna innan helgen. Den ska bara vara 2-4 sidor. Vilket känns lindrigt då man just författat ihop ett GYA på 36 sidor.

Wish me luck. 
xoxo

Likes

Comments

Tänkte bjuda på 15 Q/A's. Lägger upp fem om dan. Here we go!

1. Hur gammal är du?

Jag är nyss fyllda nitton och det känns välhelt okej. Hade varit najs att vara tjugo men det medför ju mer förverkligandedet med. Så nitton är bra. Bolaget i all ära, men då man är nitton är det okejatt bo hemma, okej att inte ha en aning om vad man ska göra med livet och detär okej att gråta för att man saknar pappa och det är okej att vilja flytta sålångt ifrån Piteå som möjligt och detta då samtidigt. Makes sense?

2. Hur gammal känner du dig?

Ibland känner jag mig som 40+, men ibland känner jag mig som en barnungeoch ibland som en trotsig och trög fjortis. Beror på dagsformen ;) Nej men dåjag jobbar och har hand om andra människor krävs det ju att jag är mogen ochsjälvsäker och då kommer mitt ”gammelförstånd” fram.
Jag tror mycket beror på att jag befinner mig i något slags mellanläge. Mellanbo hemma och flytta hem ifrån, att gå skola och jobba, att mamma och pappabestämmer och bestämma själv, ni hajar? Men har kommit fram till att jag kännermig så gammal/mogen som jag förväntas vara. På jobbet återigen förväntas jag juvara mogen och ansvarstagande eftersom jag har ansvar över andra människor.Medan hemma kan mamma ibland behandla mig som om jag vore tre så då känner jagju mig som tre haha.

3. Var bor du?

Min mamma bor i Piteå. Min pappa bor i Älvsbyn. Jag bor mest hos mammaoch då bor jag i en fin liten stuga bredvid på huset. Det finns två sovrum, engarderob, ett vardagsrum och ett litet kök. Där trivs jag mycket bra, det ärrätt mycket att städa men skönt att ”bo själv”.

4. Vad gjorde du igår?

Igår vaknade jag ganska tidigt, typ åtta tror jag men sen har jag ni vetkolla telefonen – somnat om – kollat telefonen – somnat om osvosv. Därefterhar jag tvättat några tvättmaskiner, varit utomhus och umgåtts med familjen.Ätit mat, pluggat lite spanska, kollat Greys och mest tagit det lugnt!

5. Sommar, höst, vinter eller vår,vilken föredrar du? Varför?

Sommar föredrar jag, alla dagar i veckan! Det är så härligt att få jobba,komma hem från jobbet och bara ta det lugnt, inte behöva plugga eller så. Mankan cykla över allt. Jag kör i princip aldrig bil på somrarna, utan tar hojenöverallt. Denna sommar kommer säkert bli den bästa tror och hoppas jag! Jag ochElsa ska se Håkan Hellström live på Ullevi, jag tar studenten och ska som vanligttill Göteborg och vara konfaledare. Dessutom kommer finaste Moa hem, jag harett nytt spännande och roligt jobb och ja, denna sommar kommer helt enkelt varagrym!


Likes

Comments

Kunde bara inte somna i natt. Likt många tidigare sömnlösa nätter så skruvade jag mest på mig i flera timmar. Tror jag slocknade först vi 5 och vaknade av mig själv 7.30. Pucko tänkte jag åt mig själv och lyckades till slut somna om till 11, tack och lov. Idag har jag hunnit göra ett halvt "övningshögskoleprov", tog en paus, kletade in fejset med svart på en kvart (en tysk träkåda som jag köpte i Åre 2012 som tydligen ska göra så man blir brun snabbt som attan).

Nu gick jag och lillkillen Chico in igen och ska fortsätta med andra halvan av övningshögskoleprovet. Trots att solen ännu skiner. 

Mamma kokade precis en kopp kaffe åt mig, så nu kör vi!

Vi höres
xoxo

Likes

Comments

Är det inte värt ett försök? Ännu en gång? - Ja, ännu en gång. Detta med att blogga är väl sällan min grej MEN att skriva är något jag verkligen tycker om. Vi försöker ännu en gång. Påsken är i full rullning med mat hit, godis dit, familjen här och vinet där. Fullt upp med andra ord men jag är lite av en sån som gärna drar mig undan och är för mig själv i såna lägen där jag inte behöver vara trevlig, eller prestera. Haha förstår ni?

I helgen har jag hunnit varit i Kåbdalis hos Moas familj, jag och elsa festade tillsammans med hennes syster, det var mycket trevlig och roligt. Igår kom jag hem till dukat festbord och hela familjen + mormor, morbror och moster var här, vi avslutade kvällen med att kolla på en skitrolig svensk komedi. Myspys!

Hoppas ni alla haft en härlig påsk!

Bild från bilen på väg till Kåbdalis tillsammans med Elsa, Linn och Jesper.

På återseende inom kort (mindre än tre månader iaf)
xoxo

Likes

Comments

Godmorgon (jätte tidig morgon) klev upp halv fem imorse för att hinna göra mig iordning för dagen. Nu är jag och familjen på väg till Stockholm. Vi hörs! Hoppas ni får en härlig helg!

xoxo

Likes

Comments

Jag har inte kunnat sova en blund i natt. Tråkigt, tråkigt. Försökte ta mig upp vid halv åtta imorse med det gick bara inte, hade noll energi så jag somnade om. Sedan hörde Julia av sig och sa att den lektionen jag tänkt fara på var inställd. "Synd" tänkte jag och somnade om ytterligare en gång. Nu har jag i alla fall vaknat till liv någorlunda och fått i mig lite lunch och kaffe. Vi har elevkårsmöte så jag ska snart fara in till stan och göra min duty som ordförande :P.

Ikväll är det också som varje onsdag kyrkans unga som jag älskar. Mår så bra och blir så laddad av att vara där. Glömmer mitt eget för ett tag och får bara vara en god medmänniska, en förebild och bara ta del av alla glädje som är.

Såå en till kopp kaffe och jag är på banan! Ha en bra onsdag allihop!
xoxo

Likes

Comments

Lagom stämningsfullt att vakna upp till snö på marken och yrande snöflingor idag, första december. Har ni tänkt på hur man under livet samlar på sig datum som är minnesvärda. Ganska intressant att imorse när jag vaknade till en helt vanlig dag tänkte jag inte på att just första december skulle bli ett datum jag alltid kommer minnas. Idag har jag nämligen blivit moster för fjärde gången. Häftigt va?! Till en Adam. <3

I alla fall så kom jag ganska precis hem och har för ovanlighetensskull kokat en kopp kaffe hehe (inte så ovanligt). Tänkte sen ta en bastu för att värma upp mig, känt mig otroligt frusen på senaste. Hoppas inte det är någon sjukdom på G. Det har jag inte tid med.

En börda har också idag lyfts från mina axlar tack och lov. Gymnasiearbetet... Min plan var att göra det på egen hand för att slippa anpassa mig efter någon annan och slippa ha dåligt samvete om man inte presterat osv. Men igår efter att jag och Julia skickade in vår affärsplan (ett arbete på ca.12 sidor) insåg vi att vi jobbar ju faktiskt väldigt bra ihop och drar i varandra och sådär. Så kom vi fram till att vi borde även skriva GYA tillsammans. Så idag pratade vi med vår handledare samt med rektor och fick det positiva beskedet att det var möjligt vilket känns otroooligt skönt! Så det lär bli en hel del kaffeeftermiddagar tillsammans med Julia här fram över. KUL!

Nu tänkte jag se ett halvt avsnitt Prison Break i väntan på att bastun ska bli varm, sen ska jag basta, fara till Elsa och hjälpa henne med NKn (jag läste den kursen förra året, så jag är ju proffs. Typ..), sen har jag också luciaträning ikväll!! Fullspäckat. Kommer inte hinna plugga nåt idag haha - synd...  :PpPP

Har tyvärr ingen rolig, passande, aktuell bild. Cred till dig som orkade läsa!
xoxo

Likes

Comments