En vecka har åter igen passerat, och jag ligger i min säng lycklig, trött och redo för en ny vecka att påbörjas. Den kommande veckan kommer innehålla skola, prep-kurs, körlektioner, övning och min 18-årsdag på fredag! Det är verkligen svårt att greppa det faktum att jag om fem dagar blir myndig, men jag har längtat så mycket till den dagen!

Helgen som gick var superbra och jag känner att jag nu utvilad och lycklig kan återvända till en ny vardag. Vi har inte gjort mycket utöver att hälsa på släktingar och myst framför Netflix, men veckosluten med Joel ger mig verkligen så mycket för att kunna orka genom både bra och dåliga skolveckor. Jag känner mig så lyckligt lottad över att få ha en pojkvän och bästa vän som han, samtidigt som jag är omringad av så många andra fina människor.

Jag har alltså en vecka att se framemot, och med den inställningen startar jag skoldagen imorgon klockan 11, det kommer bli en bra vecka! Sov gott alla fina!<3

Rosa Ellen 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bild från vårt lyckade uppträdande i måndags / En annan från skolresan till Helsingfors förra veckan

Jag har precis avklarat min sista dag av andra perioden på abiåret och har nu tre dagar av ledighet framför mig. Det återstår endast två perioder av gymnasiet nu och det känns faktiskt väldigt bra. Mina planer för helgen känns dock ännu bättre.

Joel kom precis hem igen, vilket jag längtat till hela veckan. Vi kommer bara mysa framför en för oss ny Netflix-serie ikväll och kanske provköra familjens nya bil, innan tidig läggdags för att imorgon orka upp tidigt.

Klockan åtta imorgon åker vår buss ner till Helsingfors, där ska vi spendera två nätter och bara ta det lugnt, gå på konsert, shoppa och äta gott. Något jag verkligen ser framemot mycket! Jag känner att ett litet avbrott i vardagen verkligen behövs just nu.

Rosa Ellen 

Likes

Comments

Man kanske tänker sig att då en har haft bloggpaus på cirka en och en halv månad, ska den skriva om precis allt spännande som hänt under den tysta tiden och ge en väldigt bra orsak till varför det över huvudtaget blev tyst. Jag kommer inte gå igenom allt. Och jag har väl ingen riktig orsak.

Men jag börjar ändå nånstans, utan att riktigt veta vart jag är på väg med detta inlägg. Jag kan börja med att jag har det bra, bättre än någonsin faktiskt. Jag är väldigt lycklig. Jag går i bilskola, då endast en månad återstår till min 18-årsdag. Rätt spännande. Jag har mycket på gång just nu, men det gillar jag. Lite skola och mycket fritid. Det är paus i studentskrivningarna också.

För att dra mig tillbaka till nutid så kan jag säga att jag haft ett toppenveckoslut. Jag har spenderat tid med Joel, gått på körövning, konfirmation och tagit det lite lugnt ibland. Joel är nu ändå tillbaka långt borta i Jakobstad och istället för att skriva borde jag nu öva en massa matematik inför provet imorgon, men min motivation försvann helt plötsligt. Jag hinner väl imorgon.

Sov gott!<3

Rosa Ellen 

Likes

Comments

Idag är det redan torsdag, vilket alltså betyder att veckoslutet igen närmar sig, så skönt! Men tillbaka till förra helgen då, den var superbra! På fredag åkte jag och Joel till Vasa och nästan hela fredagskvällen spenderades vid Ritz i Vasa, där Joel hade ett uppträdande med sitt band. Verkligen så duktiga musiker! Vi sov över hos hans bror i Vasa, och på lördagen gick vi runt i butiker och åt mat i stan. Spenderade också några timmar i Jakobstad innan vi sen körde hem igen. Det var en så avkopplande och mysig helg innan studentskrivningarna skulle börja.

Nu har dock studentskrivningarna börjat, och jag känner mig inte riktigt nöjd för att vara ärlig. Engelskan var enligt mig svår och väldigt krävande, vilket också syntes i mina provsvar. Imorgon tar jag dock nya tag med finskan och hoppas på att få vara nöjd med resultatet. Och sen också studentprovet i hälsokunskap nästa fredag. Det är snart över!

Idag har jag vilodag från skolan, eftersom att jag igår fick hem en antibiotika kur att stoppa i mig. Det är såklart mindre positivt nu mitt i skolstressen. Hoppas dock på att vara frisk och kry imorgon då jag igen ska skriva.

Ta hand om varandra!<3

Rosa Ellen 

Likes

Comments

Idag har jag inte gjort allt det som jag planerat göra. Jag var aldrig riktigt så produktiv och effektiv som jag hade strävat till att vara en ledig dag som denna. Jag läste inte till studenten och städade inte mitt rum som jag hade lovat mig själv. Ikväll saknar jag också min pojkvän speciellt mycket. Ikväll är det lite jobbigt att vara ensam och ha honom långt borta.

Men vet ni vad jag istället gjorde? Jag vaknade tidigt och spenderade förmiddagen med en av världens viktigaste personer, mamma. Jag vilade ut och såg flera avsnitt av min nya favoritserie. Jag träffade mina underbara bästa vänner och hade en väldigt bra kväll i deras sällskap. Jag åt god mat. Och även om det är jobbigt att sakna Joel ibland, så har också han en bra kväll med sina bästa vänner, och imorgon får jag hem honom igen. Vi har ett fantastiskt veckoslut att se framemot och jag kan inget annat än vara lycklig.

Sov gott alla fina!

Rosa Ellen 

Likes

Comments

Ibland kommer det såna jobbiga dagar emot en. Idag känner jag att jag mött på en sådan dag, kanske också för att det är måndag. Ni vet dagar då man känner sig så jobbigt liten och ensam och omringas av en bubbla på nåt sätt. Jag känner att jag inte orkar, Jag kände mig nervös imorse, och började nu känna mig besviken på första studentprovet som skrevs idag, även om jag inte fått svaren ännu, Jag vill så gärna få gjort en massa saker, men idag är inte den dagen. Jag känner mig trött och minsta lilla sak får mig att må dåligt just idag, eller kanske bara ikväll.

Men man får ha dåliga dagar, och man får verkligen gråta ibland. Man är tillåten att känna att man inte orkar, för det kommer gå över. Man får behöva någon som tröstar och man får hamna i en egen liten bubbla. Det är helt okej, för imorgon är en ny dag,

Rosa Ellen 

Likes

Comments

I skrivande stund sitter jag nöjd på mitt rum efter en bra dag. Jag lyckades (äntligen) bra i engelska prep-provet och känner mig inte längre lika hopplös inför studentprovet om knappa två veckor. Jag har lyckats kryssa av en massa jobbiga saker i min kalender och känner mig förvånansvärt redo inför det som komma skall. Jag har också läst dagens dos av hälsaboken. Idag är helt enkelt en bra dag och jag är glad.

Jag får sovmorgon imorgon, då jag börjar skoldagen först elva. Jag har planer på att vara ytterst produktiv och göra en massa hälsa-uppgifter och läsa. Min fina lillebror blir sexton imorgon också. På kvällen ska vi öva våra låtar en sista gång innan bröllopet på lördag och på torsdag ska mina kusiner firas. Ja, ni hör själva, en fantastisk vecka att se framemot!

Rosa Ellen 

Likes

Comments

Söndag idag, och en till vecka sprang förbi. Klockan 8 imorse, efter ca 5 timmars sömn, åkte jag iväg till hotellet för att göra min sista arbetsdag för den här sommaren. Sommarjobb är bra, men nu känner jag mig faktiskt lättad över att ta sikte på nästa moment för hösten. Jobbade då alltså på till klockan tre då jag kom hem och äntligen fick spendera tid med Joel.

Helgen förövrigt har varit rätt lugn och så, mysigt såklart. På fredagen efter skolan åkte jag hem till Joel och har spenderat mitt veckoslut med honom mellan lördagens och dagens jobb. Och ja, fyrverkerierna på lördag kväll var också rätt fina. Ikväll måste jag som alla andra söndagar dock säga hejdå åt honom tills nästa veckoslut, otroligt jobbigt det också.

Jag har nu gjort klart alla inlämningsuppgifter, läst till studenten och fixat fram en skolfotograferings-outfit för imorgon, så kan lätt känna mig produktiv ändå. Jag har en massa saker i kalendern för nästa vecka, det kommer bli en bra vecka. En vecka att se framemot! Sov gott fina ni!

Rosa Ellen 

Likes

Comments

Jag har någon som inte alltid förstår varför jag är sur, men som ändå alltid försöker sitt allra bästa med att göra mig lycklig.

Jag har någon som är så omedveten om hur fin han är, men som jag värderar mer än något annat.

Jag har någon som ser mitt riktiga jag, någon som förstår, och som väljer att stanna bredvid mig.

Jag har någon som jag litar på, någon som sträcker ut handen då jag behöver den, någon som lovar att allt kommer ordna sig.

Jag har någon som gör mig lyckligare än jag trodde var möjligt.

Jag har någon som får mig att se framemot vilken dag som helst, för jag vet att vilken dag som helst blir bra med honom.

Jag har någon som jag får kalla min, den finaste personen jag någonsin träffat, och över det är jag evigt tacksam.

Rosa Ellen 

Likes

Comments

Igår vaknade jag tidigt då jag, min pojkvän och två kompisar åkte iväg på roadtrip till Haparanda. En ganska spontan och ogenomtänkt dagsresa, precis som det ska va. Vi kom fram runt klockan ett, åt på Max, gick på Ikea och så vidare. Det var en bra dag, och det var verkligen så viktigt för mig att få göra något roligt då jag känner att jag inte hunnit göra nåt alls under den korta sommaren :-)

Då vi kom hem fick jag spendera resten av dagen med min favoritperson både hos mig och hos honom. Så lycklig över varje minut med han. Nu ska jag strax vila mig lite innan jag åker till Bosund för en kväll med sånggruppen. Verkligen länge sedan jag sist såg dem människorna!

Ha det fint!

Rosa Ellen 

Likes

Comments