Header

Hejhej! Tänkte bara smita in här lite smabbt och säga att jag lever haha!
Är inlagd igen och imorgon måmdag har det varit fyra veckor redan...
Gårdagskvällen spenderades fastållen mellan två manliga personal, MEN jag har "bara" blivit bältad EN gång under denna inläggningen.

Just nu sitter jag på bussen påväg till GBG med två av mina systrar, vi ska på bio :D Så idag känns det lite bättre.

Uppdaterar er med lite bilden här nedanför. Har fixat lösnaglar, personal har flätat mitt hår, jag har haft underbara permisar med syskon och systerson osv!❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Hellu.

Idag har jag träffat finaste Lovisa på stan (bilden längre ner). Vi fikade och shoppade på H&M, det var superkul att få träffa henne igen, ute i det fria. Vet inte hur längesen det var vi sågs!'

Just nu sitter jag i soffan hemma, och har..... *trumvirvel* NATTPERMISSION!!!!
Sover hemma första natten på 2 månader, wihu!! Är stolt att jag tog mig hit, det börjar verkligen gå åt rätt håll. Känner på mig att denna nattpermissionen kommer gå superbra, och jag ser redan fram emot nästa :D
Kramis


Likes

Comments

Hejsan.

Just nu är jag på avdelningen mest på förmiddagen, en liten bit in på eftermiddagen, och så sover jag här. Annars är jag ute/hemma! Känns superskönt att få vara så mycket hemma, och det känns verkligen som ett steg åt rätt håll, det går framåt nu.

Här nedanför kommer en salig blandning av bilder jag kände för att dela med mig av, haha.

Detta är då alltså jag och min lillasyster, livet som kort är inte alltid fyllt av stolthet ;)

Har äntligen börjat kolla på American Horror Story säsong 5 - Hotel. En sak som är säkert: Kommer inte våga bo på hotell på ett tag.

Två gamla bilder på mig!Kramis

Likes

Comments

.Och där kom motivationen tillbaka som en härlig käftsmäll!
Nu är jag TRÖTT på att vara sjuk, vara inlagd, ta VB-mediciner varje kväll, åka fram och tillbaka till avdelningen hela tiden. Nu tusan ska jag ut!!

Mitt mål är att komma hem så jag kan börja skolan efter julen, är supertaggad :D


Just nu ligger jag hemma i soffan på permis och lyssnar på Adele, ska vara hemma till ungefär 19-tiden!
Imorse fick jag ta ett helt oförberett blodprov (dvs asperger + nålfobi var den sämsta kombon man kan tänka sig vid sådana tillfällen). Men det gick bra, kände ingenting!! Sen hade jag ju emla-plåster också hehe, men det brukar ändå kännas lite, men inte denna gången! Pew.


Kramis

Likes

Comments

Min medicinlista har ändrats en miljard gånger sedan slutet av 2014 till nu, känns det som. Men för tillfället ser den ut såhär:

Kl. 08.00: Fluoxetin, Abilify & Elvanse (sen multivitaminer men det räknar jag inte med haha)
Kl. 18.00: Risperidon
Kl. 20.00: Propavan
Sen mina VB(vid-behovs)-mediciner theralen & sobril. Sobrilen funkar bättre än stesolid enligt mig.

Vad gör dom då?
Fluoxetin är en antidepressiv, abilify är stämningsstabiliserande, elvanse är mot min ADD, risperidon mot tvångstankarna och propavan till sömnen. Theralen och sobril är ångestdämpande.

Efter att ha testat hur många mediciner som helst tycker jag ändå att denna medicinlistan är den bästa hittills. Saknar dock ritalin som jag tog under en period, men vi misstänkte att den fick mig att må sämre när jag tog den under en längre tid, dock hjälpte den bättre mot snurret i huvudet än elvanse, men på koncentrationsfronten fungerar de lika bra.

Så det var lite om mina mediciner haha, då jag nästan dagligen får frågan på olika sociala medier vad jag stoppar i mig för mediciner.


kramis


Likes

Comments

Vardagarna ser väl ut ungefär såhär:

Vakna
Frukost
Mediciner
Pärla/dator/sjukhusskola
Lunch
Vänta på att mamma eller pappa ska komma
Möten
Permission
Äta
Medicin
Tillbaks till avdelningen
Mediciner
Lugn kväll/kaos kväll

Mestadels är det lugna kvällar utåt sett. Men det är fortfarande ett krig på insidan. Ibland tar det kriget så mycket på krafterna att jag helt enkelt inte orkar göra det som tvångstankarna säger åt mig (eller ja, skriker) vilket är att bl.a. försöka ta ner lampor. Så mindre utåtagerande men mer krig skulle jag säga.
Det spelar liksom ingen roll hur bra dagen eller veckan varit, för i slutet är det ändå pissdåligt.

Men jaja, jag kämpar på tror jag, tänkte bara uppdatera er lite!

Snart är det lunch, sen ska jag träffa min läkare, sen ska jag och mamma ut på stan!!


kramis

Likes

Comments

Hejsan hoppsan. Nu ska jag försöka blogga igen, åh antalet gånger jag sagt det och misslyckats...... Men behöver någon form av tidsfördriv på detta tråkiga ställe.

Vad har hänt då?
Det är prat om behandlingshem och det var prat om ev. flytt till Halmstad men det blir inte av (yippie!!).
Några kvällar på isoleringen men inget värre senaste veckorna.
Massa medicinändringar, bl.a stesolid till sobril, ritalin till elvanse osv. Sen jag bytta ut ritalinet har jag gått upp i vikt så jag inte är underviktig längre, och det är väl bra!!
Jag har haft timpermissioner hemma med vak, inte sovit hemma än.
Permisar har jag varje dag och det blir oftast att jag och pappa åker ut och äter sen går i affärer, men eftersom Borås börjar bli "lite" tjatigt så har jag och pappa samt jag och mamma besökt Alingsås, Partille, Ulricehamn, Göteborg m.m
Förvaltningsrätten har varit här och det var möte ang. förläng LPT, som blev förlängt. Nu har jag varit här i 5 veckor tror jag..
Har köpt en del kläder, handväska, saker att ha i handväskan, ätit alldeles för mycket kyckling och varit väldigt medicinpåverkad på kvällarna.

Det var väl lite av vad som hänt senaste tiden, ehm..... Ja, jag ska bli bättre på att blogga igen iallafall!!

kramisar

Likes

Comments

Justeja! Mitt i allt kaos med psyk så har jag införskaffat mig en söt liten sak. Han heter Nemo och är en axolotl, eller som min familj skulle säga; "foster". Han ser tydligen ut som ett...

Det är så synd att jag knappt får träffa honom nu när jag äntligen fick köpt honom förra veckan, men jaja, dom där hemma får ta hand om honom väl!

Nu skriver jag "honom" och "han" men ärligt talat vet jag inte vilket kön det är, hm.
Här kommer iallafall lite bilder på min söta bebis:

Likes

Comments

Då satt man där igen, i BUPs akutrum väntandes på läkaren, som sedan skrev in mig under LPT.
För fjärde gången går jag nu runt i dessa välbekanta sjukhuskorridorer och suckar, för här vill jag ju inte vara. Men jag kan inte vara hemma, då vet alla att det slutar dåligt.

Mycket har hänt; kaos med vakter, isolering, nedtagna krossade lampor, bältning, våld, bandage. Men ändå inte sådär överdrivet mycket. Nu säger inte jag att detta är lagom eller lite, för jag hade helst sluppit det helt, men det är som det är när man är sjuk. 

Efter mycket våldsamt dunkande med huvudet i väggen blev det att gå iväg till röntgen samt göra olika undersökningar. Det konstaterades senare att jag hade fått en hjärnskakning. Hoppsan.

Vad mer har hänt? Jag har tagit blodprover, haft permisar, tagit med hela pärl-verkstaden hit efter mycket tjat från personalen, ritat en del...Ja. Det händer mycket samtidigt som det inte händer något alls.


Vi hörs, ska försöka bli bättre på att uppdatera bloggen! kram

Likes

Comments

Hejhallå.
Just nu ser väl min vardag ut såhär: sova, möten, dator, sova, möten, dator. Alltså har jag inget som helst intressant att skriva om. Ska nog försöka gå till skolan på måndag dock, ny vecka nya tag liks! Inte gått på hela denna veckan ehe. Men jag är så fruktansvärt trött bara, asså inte lat-trött utan trött.
Men jaja det löser väl sig, kanske.

Min bebisar har iallafall fått en ny grotta som de verkar tycka om hihi! Älskar mina fiskar men står inför ett tufft val, fiskar eller axolotl?? Fiskar är bra för de är så lugnande att kolla på när de simmar runt, men en axolotl är så fruktansvärt häftig och söt och intressant. Och man ska då helst inte ha axolotl och fiskar i tillsammans. Kanske köpa ett till akvarium? Men det är inte gratis direkt sen var tusan ska det få plats?? Jaja, det löser väl sig med antar jag. Ett lite mindre problem ;)

Likes

Comments