Idag har det varit mycket fart och fläng igen. Morgonen började i Majorna för bad med habiliteringen. Idag var andra gången vi var där och det är alltid mysigt att bada eftersom Elton älskar vatten. Däremot var det samma som första veckan vad det gäller träningen. Tyvärr är nivån för svår för Elton så han fick mest ligga och plaska runt i vattnet.

Efter badet hämtade Tom oss och vi åkte och käkade lunch innan vi åkte mot Bräcke diakoni för att gå på en konsultation för Miniklubben. Vi träffade en väldigt trevlig och kompetent konduktor (tror det heter så). Så vi gick igenom några övningar vi ska träna på hemma och gick igenom flera bra tips. Vi hade dessutom tur att vi fick en plats och ska tillbaka nästa vecka när hela gruppen är där.

Här är en kort text om Miniklubben:

"På Miniklubben arbetar vi i grupp men möter ditt barn efter hens individuella förutsättningar. Du som förälder spelar en aktiv roll i ditt barns utveckling och får vägledning och praktiska tips på hur du på ett kreativt sätt kan anpassa hemmiljö, dagliga aktiviteter och leksituationer till ditt barns behov. Samtidigt lär du dig hur du fysiskt kan stötta ditt barn på bästa sätt. "

  • Elton

Gillar

Kommentarer

Vi har det verkligen fullt upp med besök för Elton. September är en månad med mycket besök men det är ju för hans skull. Tänkte skriva lite kort om besöken vi haft.

Logoped: Vi var hos logopeden förra veckan för att kolla Eltons sväljning då han periodvis hostar när han äter och speciellt mat med bitar i. Logopeden hade lite svårt att bedöma hur Elton sväljer men vi ska få en remiss vidare för en undersökning med röntgen för att se hur Elton sväljer. Vi ska även tillbaka till logopeden på fredag för att få övningar att massera Eltons mun så har får träna sin tunga osv.

Simning habiliteringen: Vi var dessutom på simning med Elton förra veckan. Jag har varit peppad för detta men jag blev tyvärr besviken på besöket. Vi var en grupp om 10-11 barn och nivån var inte alls anpassa efter Eltons nivå. Vissa av barnen som var där var större och kunde t.ex gå och simma. Vi sak dit imorgon igen så får se då hur det känns. Detta är meningen att vi ska gå på 1 gång i veckan i 10 veckor.

Ortopedteknik: Igår var vi för att prova ut för ståskal till Elton. Detta är något man kan få när barnet är runt 1 år för att börja belasta sina fötter, knän , höfter osv. Så om någon vecka har vi återbesök och får förhoppningsvis med oss hans ståskal hem. Vi gjorde även en avgjutning av hans fötter för en ortos för fötterna.

Imorgon blir det bad och ett besök för konsultation på Bräcke diakoni för Miniklubben. Är riktigt peppad för det och hoppas verkligen vi kan erbjudas en plats där.

  • Elton

Gillar

Kommentarer

Nu har fyra veckor passerat och dietbet är avklarat. Målet var att gå ner 4% under 4 veckor för att klara av utmaningen. Jag har under dessa fyra veckor lyckats äta ganska nyttigt men har släppt tyglarna på helgerna för att få en balans i livet. Jag är annars en person som kör allt eller inget och det är inte hållbart. Men nu har det varit fyra bra veckor med en härlig balans.

Jag lyckades även nå målet för min viktnedgång på 4% , men även lite till, så det var roligt att få testa på denna app. Jag har dessutom idag gått med i en svensk version av dietbet. Den svenska heter formsatsningen och den har en förlansering just nu som jag är med i. Så får se om jag lyckas med den gruppen med. Sen blir det nog ingen fortsättning för vill inte få en hets kring vikten för det är inte därför jag gör detta. För er som vill få en liten kick-start och pepp så kan jag tipsa om Dietbet eller formsatsningen. Ska bli intressant att se hur många som klarade utmaningen i dietbet om några dagar och se hur mycket man vann.

Gillar

Kommentarer