Header

Halloojsan! va någon dag sen jag bloggade, har faktiskt inte hänt så mycket sen sist,, skolan har rullat på och just nu sitter jag hos min syster och väntar på stjus hem, skolan har gått bra och vi hade djur hela dagen, imorgon är det äntligen torsdag och betyder ett steg närmare helgen, i helgen funderar jag föresten på att försöka fota lite höst bilder, löven är ju verkligen så fina nu med alla olika färger och former.

ciao

Likes

Comments

Funderat om jag ska lägga ner bloggandet, känns som man inte får någon respons på de eller nå, har frågat vad jag ska blogga om men inge svar, brukar ju lägga ut de jag har fotat ska fortsätta med de? Eller ska fortsätta blogga lite här och där? Känns inte så taggad längre... Har ju liksom facebook, instagram e,ller snapchat som jag använder.

Likes

Comments

idag kollade vi på teater i skolan, den va faktiskt bra än vad jag trodde den skulle vara. kommer lite info om den här nedan:

En föreställning med grymma snubbar om manliga män

Två manscoacher – Tony Mo och D-wiz – föreläser om manlighetens fyra grundprinciper. I ett inledande, humoristiskt parti presenteras ett reellt men absurt manligt regelverk. Presentationen varvas med musikaliska jinglar. I den avslutande delen pratar karaktärerna allvar och skärskådar konsekvenserna av att uppfylla rådande, motsägelsefulla förväntningar. Tony Mo och D-wiz har fått stora problem.

Profilteatern vill synliggöra det osunda mansidealet som fortfarande lever kvar och påverkar både killar och tjejer. Vi vill prata om vilken slags manlighet vi ska ha och presentera fler perspektiv.

Det är dags att begrava det trötta begreppet ”boys will be boys”!

Likes

Comments

Hallojsan igen! har verkligen inga bra rubriker, men redan tisdag, dom här skoldagarna som varit har gått bra, Leo varit med och tycker han sköter sig inne på själva dagiset med utanför är han som han är, osäker som alltid, men det jobbar vi på. Just nu tittar jag på paradise hotell och ska fortsätta med det.

ciao

Likes

Comments

men hallojs igen! måndag som står på schemat, helgen har varit lugn och beståt nästadels att ligga i sängen och vila, nu är jag lite hes och en hosta istället inte så kul...
men sitter på bussen och hunden är med igen, idag ska han träffa hunden han ska sitta i samma box med, hoppas han beter sig och att det funkar, skulle bli en lättnad för då har jag mer tid att träna. :) men har väl inte så mycket mer att skriva om nu. ciao

Likes

Comments

beställde hem en klövjeväska till Leo och Dennis kan också ha den tror jag :)
det är en bra träning för hundar så tänkte börja med det för att Leo är en krävande hund som skulle behöva göra något, ett billigare alltenativ för skulle helst vilja börja med WP men de kostar med rönken(stavfel) och selen man behöver då, så vart en klövjeväska istället :)

Lite info:

Klövjeväska Design ReDog of Sweden som träningsredskap för Hund

Träning med klövjeväska är en träningsform som de flesta hundar tycker om.

Klövjeväska på hund kan liknas med människors styrketräning. Styrketräningens mål är förstås att stärka hundens muskulatur. Oavsett nedärvda förutsättningar så har styrketräning en positiv effekt för alla hundar. Effekten blir att hundens arbetskapacitet ökar inom samtliga områden (bruks, vallning, IPO, agility, jakt, race, LC) förbättras. Träningen leder till ökad muskelexplosivitet, snabbhet och uthållighet under ansträngande förhållanden. Träning med klövjeväska ger även positiv effekt på hundens balans- och koordinationsförmåga och kan med fördel användas inom rehabiliteringsträning i samråd med veterinär och eller rehabiliteringspersonal.

Med klövjeväska stabiliserar man hundens rörelser och samtidigt sker en ökad belastning vilket ger en styrketräningseffekt för hundens muskulatur.

Det är viktigt att denna typ av träning sker med en samtidigt god teknik och med i beställningen av klövjeväskor från oss medföljer manualer som beskriver hur upplägget bör ske vid styrketräning av hundar.

Om träningen skall ske i samband med rehabilitering av en patient bör man rådfråga utbildad personal om träningen är tillämplig i samband med skadan innan man börjar öka belastningen på hunden.

Träningen skall ske med samtidig:

Teknik
Ansträngning
Stabilitet
Motivation
Rätt vikter
Bra underlag
Anpassad tid
Storleksguide

Storlek: XS: Jack Russel, Papillon, Chihuahua

Storlek S:    Springer Spaniel, Kelpie, Whippet

Storlek M:  Labrador, Schäfer, Rottweiler

Storlek L:    Berner Sennen, New Foundland, Irländsk Varghund

Likes

Comments

hallojsan! lördag står på schemat, igår i skolan hade vi måluppfyllelse dag och de innebär att man ska jobba ikapp sina rester, så efter mycket om och ment så fick jag gjort två prov som jag inte orkat plugga till och klarade båda så var en lättnad, sen vart de åka hem och ta det lugnt för nu är man förkyld och igår mådde jag inte bra, men idag är jag lite piggare iallafall. :)

Likes

Comments

halloj! torsdag och på väg till skolan nu, varit hos tandis, där gick de bra som vanligt och har tydligen fått en tand haha. men som sagt sitter på bussen mot Uppsala med hunden, kanske inte så taggad men hunden får iaf ut och åka lite i stadsmiljö  :)
ikväll blir de nog dra till ica maxis tjejkväll med syrran en stund men får se vad kvällen kommer ha att erbjuda. :)

Likes

Comments