Hej! Lite nytt här på bloggen. Nu har jag kopplat min blogg till både min Pinterest och Instagram. Detta tycker jag själv är väldigt roligt, iallafall med Pinterest, då jag lägger mycket tid att kika på andras ideér för att själv tanka med inspiration!

Det du gör för att komma till min Pinterest är att trycka på det lilla P:et så kommer du direkt till min profil. Jag tror dock att du behöver ett eget konto för att se mina så kallade anslagstavlor. Men det är enkelt, endera kan du koppla med Facebook eller med Gmail. Jag tycker själv att det är den bästa inspirationskällan och det är roligt att sitta och skrolla bland alla bilder som finns. Nedan kan du se en bild från min anslagstavla, enjoy!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Då var denna helg över & med det menar jag inte att det var en jobbig helg. Det var snarare så att jag skulle vilja stanna kvar bland molnen. Men nu är det tillbaka till verkligheten & studier!

Denna helg har fortlöpt med fika efter fika & vackra ting som jag fick i present. Då det var min födelsedag så fick jag lov att bli uppvaktad av alla härliga personer i mitt liv.

Genom att jag har flyttat till lägenhet blev det en hel del inredning som jag endera önskat mig eller som mina närstående kunde klura ut att jag skulle gilla! Jag känner en sådan härlig känsla av fullständighet nu. För varje vecka som går känns lägenheten mer som ett hem, som mitt hem! Det är underbart att veta att det finns ett ställe som jag kan fixa & dona i som jag vill.

Ha en bra dag! Själv ska jag djupdyka i den mänskliga cellen

Likes

Comments

Som ni såg i ett av de senaste inläggen så var det en hårig figur med på en av bilderna. Denna hårboll heter Castor, de nyaste tillskottet i familjen, förutom mina nya plantor. Han är, lika som sin syster, adopterad från det lokala katthemmet som vi har här. När vi adopterade honom var han 14 veckor och han har endast bott här hemma i en vecka från och med i söndags!

I början var det lite problematiskt då den äldre honan inte blev speciellt glatt överraskad. Hon fräste i x-antal dagar men nu är det frid och fröjd här hemma igen. Jag hade dock förväntat mig denna typ av reaktion då det är vad jag hört från andra kattägare men även vad jag läst om på internet. Men det jag utgick från de tips som andra delat med sig att, vilket var: ha två kattlådor, låta dem leka med samma leksaker, äta på enskilda platser till en början och sedan ge dem tid och utrymme. Jag vet dock inte om detta hjälpte speciellt mycket men de är vänner nu så jag är nöjd!

Han ser lagom trött ut efter att jag väckt honom för att ta en bild haha!

Likes

Comments

Här kommer lite bilder på inköpen från igår! Planterade elefantöronen i en glasburk/kruka. Sedan planterade jag en av sukelenterna i en lerkruka, som jag hade sedan innan. De två resterande planterade jag av återanvända fetaost-burkar.
Blev lite små stressigt nu på eftermiddagen då jag är påväg till skolan nu, så får bli fler bilder när jag är helt klar med placering!

Likes

Comments

Denna dagen har varit en riktigt härlig dag, fylld med massa mys & vackra saker. Jag åkte med min bonusmamma & bonussyster först till Majas café i Rengsjö där vi först tog en räkmacka sedan började vi att upptäcka vad som fanns på hyllorna. Slutade med att jag hittade brickor, som jag ska ställa mina temuggar på för att skydda bordet, sedan köpte jag även en jättefin makramé väggdekor.
På vägen hem stannade vi vid Mobackes som är en blomsterbutik men även lilla K som är ett caféet där. Vi tog en fikapaus för att sedan fortsätta att handla. Jag hittade en växt som jag såg på Instagram för ett tag sedan som jag blev så förtjust vilket var "elefantöra" även kallad pilea peperomioides (svår skrivet haha). Men även sukulenter. Kommer att visa bilder på det jag handlar när jag ställt iordning i lägenheten, istället får ni en bild från fikapausen på Mobackes!

Likes

Comments

Först åt jag pizza med ena halvan av familjen hemma hos min farmor & farfar. Sedan slutade det med en härlig glass-bjudning med en kär vän. Är så otroligt trött efter denna veckas jobb så känns guldvärt att få vara ledig imorgon.
Är även lyckligt lottad att min kärlek kommer hem ikväll, som jag längtat.

Likes

Comments

Fick tag på ännu några lerkrukor idag! Hoppas verkligen på att slutresultatet blir som jag tänkt mig med mina plantor i köksfönstret.
Fick även tag på dessa ljushållare för 10 kr styck. Önskar bara att jag kunde fö tag på allt jag vill ha med en gång!

Likes

Comments

Ikväll blev det middag hemma hos min pojkväns mamma & hennes familj för att jag sedan vinka av pojkvännen för hans kommande jobbvecka!

Åkte sedan till min pappa & åt middag med efterrätt. Men nu, nu står jag här i mitt kök & pysslar om mina gröna vänner halv elva på en söndagskväll. Då kan jag tacka mitt schema på hemtjänsten som ger mig en ledig måndag!

PS. Älskar att lyssna på lite lugnare låtar om kvällen & koppla bort mig från allt runt om & komma in i min egna bubbla!

Likes

Comments

Idag var jag iväg till Röda korset, jag har fortfarande inte inrett min lägenhet speciellt mycket, det finns vissa väggar som jag skulle vilja ha någon tavla ellet hylla på. Men saken är den att jag vill hitta rätt saker, vilket är väldigt svårt. Därför är det bra att ta sig till second hande butiker för att finna inspiration. Jag vill att mitt hem ska ha en bohemisk stil fast ändå stilren då min pojkvän ska flytta in med mig inom kort och jag vet att han gillar det stilrena.

Jag har tur då jag har väldigt stora och fina fönster. Så i mitt köksfönster kommer jag vilja fylla med suckulenter och kaktusar. Därför köpte jag två små krukar som jag kan plantera i när jag väl köpt växterna. Jag älskar att pyssla om mina växter, dock har jag inte värderat min tid till dem så mycket som jag borde för att de ska trivas som bäst.

Jag har även planer för min säng, förr tänkte jag köpa byråer från IKEA och "bygga" extra förvaring under sängen. Dock löste jag det problemet genom att ta över ett hörnskåp från en släkting, vilket gav rum för förvaring, men sedan rensade jag även ut en hel del av de kläder jag inte använt på evigheter. I mittt rum som jag hade hemma hos min mamma placerade jag sängen på fyra lastpallar, vilket jag skulle vilja göra igen. Då¨funderar jag på att ha samma fyra under sängen men även en femte som sänggavel.

När jag var på rödakoret köpte jag även tråd för broderi. Jag har varit inne på instagram mycket på sista tiden och är väldigt inspirerad över hur vackert broderi är, så det kommer jag att prova på inom sinnom tid! Två av de personer jag har fått upp ögonen för är @smeldridge och @defnegunturkun . De både är otroligt duktiga och jag älskar deras verk.

Sedan har jag fått upp ögonen för @audriestorme som har ett väldigt vackert och inspirerande flöde på instagram men även en väldigt mysig youtube kanal. Jag känner mig alltid så inspirerad när jag ser på hennes bilder eller hennes videos. Sättet hon placerar växter är så mysigt och hennes lägenhet har sådan charm. Jag älskar verkligen när det är lerkrukar blandat med stål, glas men även färger med vackra möster, glaserade lerkrukar är så vackert. Kommer att vara ute på jakt efter fina krukor som jag kan skapa en samling med sedan. Därför är secondhand perfekt! Det är billigt, de ser använda ut, vilket jag älskar, det är en viss charm med det. Men det är även bra för miljön.

En sak som jag är svag för är te och jag har redan alldelles för många temuggar för att ens kunna använda alla. Men idag hittade jag min favorit, som jag även köpte på röda korset. Så denna kommer bli min all time favorite. Det bästa, den kostade ynka två kronor.


Likes

Comments

Idag vaknade jag efter en kväll som barnvakt, allt gick bra, nästan för bra. Jag somnade till och med själv vi nattningen, haha. Men möttes inte av det vackraste vädret idag när jag vaknade så när jag väl kom hem fick de bli bullbak. Det var jag och min kusin som började baka sedan när vi väl var klar så bjöd vi över resten av skaran på bullfika. Dagen har sedan förflutit snabbare än önskat men just denna söndagen fick gå åt.

Nu har jag efter mycket om och men ÄNTLIGEN bestämt att jag väljer att studera till hösten, vid mitt förstahandsval. Vilket blev på Gävle Högskola, som sjuksköterska. Jag ser verkligen fram emot dessa tre åren som kommer bestå av studier. Vill att de ska börja så snart som möjligt, speciellt när det inte finns så mycket sommar-väder att bjudas på.

Nu ska jag sova för att förbereda mig för en ny dag med jobb efter helgledigt. Ha det!

Likes

Comments