Vardag

Sjukskrivningen fortsätter och i hopp om att få en roligare vardag, den tiden då alla jobbar, har jag lånat min kusins systemkamera. Hämtade den förra torsdagen men idag var första gången jag begav mig ut för att fota.

Kände mig faktiskt rätt löjlig som gick runt ute med en stor kamera runt halsen och fota i princip allt, var ute en kort stund men tror jag fota varenda millimeter jag gick. Det känns så iallafall. Har fått en massa höstbilder nu. Men det var kul, bättre än att bara sitta hemma. Måste lära mig lite mer dock, provade alla olika typer av kamera inställningar; porträtt, landskap, närbild och dem. Vill lära mig o fokusera på en sak så bakgrund blir sådär coolt suddig haha men det kräver träning det.

Det gäller att underhålla sig, nu är nämligen teatern slut.

Längtar tills skolan börjar!

R.A.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tankar, Upplevelser, Vardag

Jag och Jaay har länge planerat att bocka av bodyflight från vår "bucket-list", en upplevelse vi båda velat göra väldigt länge. På fredag skulle det vara dags, så ringde dem för att boka i onsdags. Kanske är heelt efter, men till min förvåning så den tiden man boka kunde andra också boka, inte bara vi, och vi skulle inte heller få flyga tillsammans i vindtunneln utan man flyger en o en tillsammans med en coach. Så bokade inget och kändes skönt när jaay var lika förvånad som mig, hahha tur, då är inte jag den enda som tror man får flyga samtidigt som sin kompis! Får se nu om body flight blir av är inte alls lika taggad.

Men en heldag i Sthlm skulle bli av, så checkade istället av blindmuseet som jag velat göra sedan Jatinder berättat om det, eller aa det heter "Osynliga Utställningen". Otroooligt upplevelse!!

Ett ställe där man får prova på hur det känns att vara blind i en timme. Efter att man betalat låser man in sina ytterkläder, väskor och mobil i ett skåp. Man får inte ha något som kan användas som ljus, typ mobilen. I priset, 150 kr hur billigt som helst, ingår en guide. Guiden möter oss i "väntrummet" där stora tavlor hänger med fakta om synskadade och deras alfabet. Framför varje stol i "väntrummet" finns en form av skrivmaskin, som skriver i punktform eftersom guiden själv är blind, vilket gör hela upplevelsen mer personlig och speciell, och vill veta våra namn. Så nu har jag typ lärt mig skriva mitt namn i punktform, näästan!

Under denna timme kliver man in i fem olika rum, vi var just då fyra personer som ville uppleva. Guiden har jobbat där länge så pass länge så hon visste var och vad allt i rummen låg utantill. Man går i led och höger hand ska man ha längs höger vägg hela tiden och vänster framför sig så man inte går in i personen framför tills guiden säger nu kan ni röra er fritt - det är väldigt läskigt man ser ju absolut ingenting. Man vill egentligen inte heller lämna det trygga ledet man går efter eller väggen som är ens största trygghet i mörkret. Det är som om man går runt och blundar under en timme i ett kolsvart rum. Denna gång fick höger arm ta stryk. Fick flera gånger bara släppa väggen och skaka höger arm, och sedan snabbt sätta tillbaka den på väggen, för jaa, det gjorde ju självklart ont! Längtar tills smärtan helt släpper, om den kommer göra det!

I varje rum finns tillhörande möbler, tillbehör och ljud som ger en känsla av var du befinner dig. Man ska känna sig runt och gissa vad det är och var man är, kommer man verkligen inte på får man hjälp av guiden. Sjukt häftigt och kan absolut rekommendera detta. I slutet får man berätta hur man upplevt timmen och ställa frågor till guiden. Skulle egentligen vilja gå in på varje rum men vill inte riskera att berätta ifall folk själva vill prova på det. Detta finns även att göra med tre rätters middag i mörker, ifall man skulle vilja prova på det med.

Det gjorde inte vi utan drog vidare och åt tapas.

Helt sjukt hur trött upplevelsen gjorde mig. Alla andra sinnen och hjärnan fick verkligen jobba och det är jag inte alls van vid. Händerna, lukten, känseln och hjärnan var vad och det enda jag fick lita på, ögonen funkade ju inte alls, den största hjälpen vi egentligen har. Häftigt ändå hur man fokuserar med sina andra sinnen som man inte alls gör annars, min hörsel var på topp och likaså min känsel, precis som guidens hon kunde höra bara jag och Jaay viskade åt varandra haha.

Somnade i princip så fort jag kom hem. Så slut var jag. Innan kl 00 hade jag deckat vilket inte är likt mig som aldrig kunnat somna förrän oftast efter halv 4 på morgonen. Unbelievable. Kanske ska börja göra aktiviteter som tröttar ut mig rejält haha.

BTW har fått nästan 10 manus sidor skrivna idag =).

R.A.

Likes

Comments

Vardag
Igår upptäckte Canan att det växer hår på mina kala fläckar. Lyckan alltså!!


Min onkolog sa i september att det inte skulle börja växa förrän vid nästa träff i november. Men shit kolla hur långa hårstråna redan blivit och det sjuka är att onkologen kollade fläckarna i september o då var de helt kala. Tacka för kvalitén jag har! Fortfarande glest men inget att oroa sig för mitt hår växer ändå som ogräs. Vem vet om en månad är det kanske helt täckt av hår igen =)..

And one can see, början eller slutet av, my scar aswell.

R.A.

Likes

Comments

Tankar, Vardag

Idag var det premiär för höstmarknaden i Uppsala. Har alltid tyckt att det är riktigt mysig, att det är trevligt att gå runt och titta på alla stånd o vad som säljs. Aldrig hittat något som jag verkligen velat ha så slutat med att jag går hem tomhänt.

Idag var det inte alls lika mysigt. Var riktigt taggad på marknaden idag men vädret tillät mig inte njuta. Jag vet att jag har skrivit om att det är mysigt med regn... men det är ju bara det så länge man inte är ute i det. Tror knappt jag, mamma, Derya och Alvisen blev kvar en timme innan vi frös och tröttna.

Innan vi började gå runt gick vi in på musikens hus som ligger på Vaksalatorg där marknaden hålls varje år. Vi har presentkort därifrån och ville verkligen boka platser till Johan Glans show, vi har försökt boka hemma men det har inte gått o välja platser, så vi tänkte lika bra att boka där. Men det visa sig att biljetterna var slutsålda och det är därför inte har funkat, precis när jag hittat någon att gå med... så jävla surt!

R.A.

Likes

Comments

Vardag

Den här senaste dagarna har varit tuffa men också roliga.

I torsdags åkte jag, kusinerna och fina Pelin (min kusins dotter) till Mall of Scandinavia eller som min Jaazz säger "man säger mos" tydligen gör stockholmare det. Såå i torsdags var i mos... hehe!

Jatinder kom och umgicks med oss efter jobbet. Varenda gång vi umgås allihopa har vi sjukt kul så självfallet hade vi det i torsdags med. Upptäckte även världens BÄSTA indiska restaurang so far: indian garden. Dricka och mat = perfekt! Ät där ni kommer inte ångra er.

Efter mos drog vi vidare till min killkusin för att träffa hans hund Bozo. Men inte bara hehe. Skulle också hämta hans systemkamera som jag fick låna så nu har jag en för tillfället... Yiippiie!!

Hade premiär för den på min väns babyshower som blev lyckad, men det var mycket smärta bakom skapandet av den. Det blev mycket spring och stå upp i fixandet och i o med att det var likadant på torsdagen, fredagen och lördagen har mitt ben fått tagit mycket stryk. Men de blivande föräldrarna var nöjda and that's all that matters.

Måste också berömma mig själv som idag skrev 5 sidor manus och har skrivit på mitt manus tre gånger denna vecka precis som jag lovat mig själv, är uppe på 25 sidor nu =).

Men även berömma mig för att jag äntligen vågade lägga ut min första video på instagram från efter operationen då jag va heeelt borta, hade bandage och såg nerdrogad ut. Golden star for me!!

R.A.

Likes

Comments

Tankar, Vardag

Som många kanske hört så är vi inne i en rosa månad. Rosa månad FÖR stödet mot bröstcancer. I år finns det över 200 produkter som bidrar till forskning för bröstcancer.

Jag trodde fram till idag att det bara var Kellogg's Special K men nu när jag googla så var det betydligt mycket mer. Jaa rättare sagt över 200 produkter som bidrar.

Min lilla syster äter kellogg's och när jag igår gjorde ordning min frukost så såg jag ett öppet kellogg's paket, lyfte inte den så vet inte hur mycket det fanns i, men efter att jag plockade upp mamma och Ajda igår så åkte vi o handla och då åkte en sådan i korgen. Lika bra för tydligen var Ajdas i princip slut men även viktigt för ändamålet.

Några av de 200 produkterna är:

Apotek Hjärtats Bomullsrondeller 2 kr
Flux mild 2 kr
ICA I love eco kaffe brygg mellanrost 1 kr
ICA lättyoghurt jordgubb 1 kr
Kellogg's Special K 2 kr
Always ultra normal bindor 1,5 kr
Ever Clean rosa kattsandsmatta 30 kr
Pampers babydry pants 5 kr
SATS minibands 3-pack 10 kr

Klicka här för att se de andra produkterna, hur mycket som går till forskningen och vilka sponsorerna är som gör detta möjligt. Detta gäller alltså hela oktober, passa på och hjälp till!

I början tyckte jag det var riktigt drygt att se hur lite det var av pengarna som skulle till forskning önska åtminstone att 20 kr eller mer gick till våra forskare. Men å andra sidan om många köper just dessa produkter så blir det mycket pengar in till kampen mot cancer. Jag hoppas bara de har gjort bra reklam i butikerna så man vet vilka saker som bidrar, för det enda stället jag har hört detta om det är på radio i bilen, har ni hört om detta på andra ställen?

Bildresultat för rosa månad

Bytheway, idag orkade jag hela 5 minuter på crosstrainer :)

R.A.

Likes

Comments

Tankar

I måndags sändes barncancergalan. Jag var en av dem som inte tittade.

Jag kunde inte. Det som hände mig är fortfarande för nytt och "färskt" och väldigt jobbigt därför blir det extra känsligt.

Ett av de största misstagen jag gjorde var att kort efter min ankomst hem från sjukhuset i januari, envisades jag med att titta på "Tillsammans mot Cancer". Det var sjuuukt jobbigt och kunde inte sluta gråta, där satt vi hela familjen och grät, min lilla syster stängde in sig i sitt rum, lika bra hon pallade nog inte trycket, gråtkalas à la Akdags. Det blev dålig stämning. Jag minns att jag många gånger bara ville stänga av programmet men kunde inte förmå mig till att göra det. Satt med fingret på stäng av knappen på fjärrkontrollen och "masserade", hahah som vanligt. Tänkte nu ska jag klicka men det gick bara inte. Jag hade en klump i magen genom hela den tiden som programmet var igång.

Den kvällen blev vi alla månadsgivare till cancerfonden. Synd att det ska krävas att man själv eller någon väldigt nära ska drabbas för att man ska hjälpa till!

Jag minns att flera i släkten frågade mig någon dag senare hur jag/vi ens kunde orka kolla på det och jag kunde inte ge ett svar, orkade ju egentligen inte men gjorde det ändå.

Men idag när min stora syster, Derya, ringde mig frågade jag om galan direkt. Hon tittade och berättade för mig! Är så tacksam hon ha blivit barnsupporter likaså mina kusiner Özlem, Canan och Ceylan <3. Inte bara barnsupportrar, de bidrar även till cancerfonden. Kärlek till alla supportrar för all typ av cancer forskning.


#fuckcancer

R.A.

Likes

Comments

Min resa in i mina gamla kläder, Träning, Vardag

Så fort jag vaknade satte jag på mig mina träningskläder. Nu har jag äntligen blivit frisk så det är dags att ta tag i träningen.

En promenad till gymmet, lite över 4 minuter på crosstrainer, passet och sedan en promenad hem. Brukade köra 10 minuter på crosstrainer men mitt ben har inte samma uthållighet längre.

Det blev ett härligt och svettigt pass: axlar, bröst och triceps.

Helt otroligt hur svag jag har hunnit bli på en månad.. Går det så snabbt? Minns inte att det gick så fort att bli svag. Men i början kämpade jag tappert på för att i slutet vara rätt tömd på energi så tog det lite lugnt och får jobba, sakta men säkert, upp styrkan igen. Yeeay, nu är jag äntligen igång igen! Så himla skönt.

Närmare kvällen skrev jag ungefär 5 sidor manus, kändes riktigt bra.

Har faktiskt gjort ett schema för mig själv. Vissa saker ska jag göra per dag andra några dagar per vecka. Blir lättare för mig då att få saker gjort. Ett av de sakerna är att jobba med manus 3 gånger i veckan.

Ger mig själv en klapp på axeln för en bra och rätt produktiv dag.

En gammal och härlig bild på mig från 2013-14 när jag besökte släkten i Australien. Ironiskt, upptäckte nu, har ett "fuck cancer" armband på mig!

R.A.

Likes

Comments

Tankar, Upplevelser, Vardag

Min favorit årstid har alltid, utan tvekan, varit sommaren. Värme, sol, ledighet och massa gott tillkommer.

Har faktiskt hatat vintern och hösten, våren har väl varit någorlunda okej. Hatat är ett starkt ord men det är tyvärr precis vad jag har gjort.

Men nu efter det jag drabbats av så känns det som om det har gjort mig mer positiv till alla årstider och mycket annat.

Kom på mig själv med, häromdagen, stå o stirra på löv som föll. Det var riktigt mysigt, så frågade mig själv varför hatar jag hösten och vintern? Det enda jag kom på som svar var kylan, annars är alla årstider speciella på sitt sätt. Kylan kommer jag inte ändra mig om.

Gillade att se löven falla och gillar när de skiftar och ändrar färg, höstens tecken och det är otroligt vackert. Om inte jag är ute tycker jag också att det är väldigt mysigt med regn speciellt när det slår mot fönstret, OCH nu när jag har en fåtölj i mitt rum, sitta framför datorn, kanske blogga och lyssna på regnet mot fönstret. Nej, alla årstider är verkligen unika på sitt sätt.

Så är sommaren fortfarande min favorit årstid?

- Det visar sig...

R.A.

Likes

Comments

Tankar, Upplevelser, Vardag

Livet är skört. Att säga "det händer aldrig mig" är bara dumt o naivt, det har jag fått lära mig nu - den svåra vägen. Jag fick ett av de wake up calls som ingen vill ha.

Nu hade jag turen i oturen och fick godartad tumör, men är inte friskförklarad än. Tänk de som fått värre besked, jag ryser bara jag tänker på det. Det enda "bra" de får ut från det är att de förhoppningsvis börjar leva livet fullt ut. Varför gör man inte bara det alltid?!

Jag är inte där än o vet inte när eller om jag kommer dit helt. Men vi måste alla börja leva livet fullt ut. Göra EXAKT det vi känner för. Varför? För det är precis det livet går ut på: att leva det till sitt fullo, göra det som gör DIG lycklig. Det är så viktigt annars missar vi så mycket. Ojj, hehe kom jag precis på vad meningen med livet är??! Nej men skämt åt sido.

Jag har långt innan jag fick mitt besked haft flera saker jag vill göra. Jag har en "bucket-list", nerskrivet i mina tankar. Vissa saker har jag faktiskt gjort och andra känner jag att jag har mod till nu efter tumören. Jag har diagnosen social fobi därav har jag inte vågat innan, men förhoppningsvis kommer det att släppa.

Omge er med folk som gör er lyckliga och gör er av med negativ energi, det tar för mycket på krafterna! Våga vara DU!

Bucket-list:

1. Se norrskenet.
2. Blå lagunen i Island.
3. Tågluffa mellan vissa europeiska länder.
4. Skriva ett säljande manus.
5. Skriva manus om min historia.
6. Body Flight.
7. Luftballong.
8. Resa runt i Asien.
9. Åka på träningsresa.
10. Bungyjumping.
11. Rida på elefant.
12. Se L.A - måste ju se landet jag vill bo i i framtiden.
13. Gå på blindmuseet i Stockholm.
14. Se Berlinmuren.
15. Köpa en systemkamera.
16. Springa färgloppet "Color Run".
17. Skaffa tattoo numero dos!

(Svårt att komma på allt jag vill göra - hehe finns så mycket)

Saker jag redan har gjort:

1. Helikoptertur.
2. Klättrat upp för Harbour Bridge (det här stod på min mentala lista i mer 10 år innan jag gjorde det).
3. Bo två dagar på hotell för avslappning och manusskrivande (bokat ;)).
4. Börja på dans och teater (detta är en grej jag aldrig skulle ha gjort om inte jag fått tumör).
5. Hoppa från berg och flyga.
6. Bada i vattenfall + se vattenfall, sjukt hur mycket jag älskar vattenfall.
7. Sett en komedi show - ska A-B-S-O-L-U-T ske igen.
8. Upplevt/sett Auswitch och Birkenau.
(De jag kommer på just nu).

Gör en bucketlist ni med, jag ska sätta mig ner någon dag o göra det, tror det är roligare att ha det nerskrivet. Helt otroligt hur mycket man vill se o göra!

Och köp det ni inte kan släppa, exempelvis har du sett en tröja o kan inte sluta tänka på den så köp den, för de pengarna hade du säkert ändå gjort något onödigt! Live Life and Enjoy, I'm Trying To.

Änglar jag fick när jag låg på sjukhuset <3

R.A.

Likes

Comments