Header

Igår var jag, Frida och Sansa i Karlslund och fotade, så himla fint var det där. Sansa passade även på att ta sig ett dopp i svartån, fräsch hund. Sen åkte vi till ett badbrott och hade picknick, jättemysigt.

Tryck på bilderna för att se dom större och bättre.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

2013 flyttade jag till Norge för att bo där i ett halvår och jobba, men när jag kom hem igen ett halvår senare och skulle anmäla flytt till Sverige så gick det inte eftersom jag inte hade något pass eller nationellt ID där det står i vilket land jag är medborgare. Jag har nu testat att folkbokföra mig i Sverige 3 ggr men fått avslag pga att jag inte visat upp något pass som jag sagt hela tiden att jag aldrig haft. Så sist jag var hos skatteverket för att prova en 4e gång så skrev jag ett långt brev till dom om min konstiga situation och fick brev hem idag att jag ÄNTLIGEN är folkbokförd i Sverige igen, jag har mått så dåligt under dessa år pga att jag inte har kunnat göra mycket alls i Sverige pga att jag inte har varit folkbokförd här. Det är som att en enorm klump inuti mig har försvunnit, jag är så himla lättad!

Och nu är jag 1 steg närmare körkort, jag har ju inte kunnat tagit körkort heller eftersom man måste vara folkbokförd i Sverige för det. Så nu har jag skickat in Körkortstillstånd och ska på synundersökning imorgon.

Ni anar inte hur glad jag är över det här, det kanske inte låter som en stor grej för er men för mig är det en oerhörd lättnad! Jag känner mig nästan som en ny person haha!!

Likes

Comments

I onsdags opererades Sansa, dom tog bort den där benbiten som satt i armbågsleden. Nu ska hon vara så still som möjligt ett tag, och det är lättare sagt än gjort kan jag säga. Hon är redan väldigt trött på att vara still, så fort vi kommer utanför porten så hoppar hon runt i kopplet och vill leka. Vi har gjort lite lättare övningar här hemma och lite lite lydnadsträning. Om ungefär 2 veckor ska vi börja med rehab och om 6 veckor ska vi på återbesök till Strömsholm.

I början lät hon stygnen vara men nu dom senaste två dagarna har hon börjat slicka och klia med baktassen, så nu har hon fått ha på sig tratt stackarn, men hellre det än att hon ska riva upp såren! Ute slipper hon i alla fall den där hemska skittratten haha.

Likes

Comments

Jag är helt slut efter en vecka full med jobb, jag har jobbat 50 timmar förra veckan, med 2 delade turer så bara dom två blir ju typ 20 timmar. Jag har jobbat idag också en kortis och så ska jag jobba till 14.30 imorrn. På Onsdag åker vi ju till Strömsholm med Sansa, jag är så himla nervös. Men det ska nog gå bra hoppas jag!

Jag önskar bara att hon kan bli frisk nu så vi kan ut och träna, gå långa promenader och traska i skogen, jag kan inte sluta längta tills hon är helt bra och får röra på sig som en normal hund igen, jag tror hon också längtar till det!

Likes

Comments

Nu har vi fått en tid för artroskopi, på Onsdag klockan 07.40 ska vi lämna Sansa på Strömsholms djursjukhus. Hon ska bada kvällen innan och fasta 12h innan OP, jag är så himla nervös men det ska nog gå bra. I kallelsen vi fick så står det att efter operationen så måste hon vara ännu mer stilla än vad hon är nu, hon ska sitta i bur i 8 veckor och bara gå kiss och bajsrundor ute, hon får såklart inte gå i trappor och hoppa och så då heller.

Ni som känner Sansa vet vilken aktiv hund hon är, hon behöver massor med stimulans, både fysiskt och psykiskt så det här kommer inte bli lätt. Hon kommer bli galen, så vi får väll hitta lätta tricks att lära henne som inte kräver att hon använder benen.

Jag hade sett så himla mycket fram emot den här sommaren då vi hade mycket hundrelaterat planerat, men ibland blir det ju inte som man tänkt sig. Det vi istället ska fokusera på är att Sansa ska må bra för det är det absolut viktigaste.

Bilden är från förra året så va inte oroliga

Likes

Comments


Idag har vi varit på Strömsholms specialistdjursjukhus med Sansa för att se varför hon haltar. Under undersökningen visade hon ingen smärta alls någonstans, vilket inte hon inte gjorde i Kumla heller. Enligt veterinären är det vanligt att Schäfrar skriker över minsta lilla men tydligen inte Sansa. Efter CT-röntgen visade det sig vara "fragmenterad processus coronoideus". Hon har alltså en lös benbit i högra armbågen, så nu väntar vi på att dom ska höra av sig om en tid för artroskopi för att ta bort den där benbiten. Så hon kommer hållas ännu mer still än vad vi har gjort fram till idag. Hon får inte hoppa ner från saker (tex. soffan etc.) och inte gå i trappor, hon kommer inte ens få spåra och kommer bara gå korta promenader för att göra sina behov. Innan operationen kommer hon också gå på Metacam (antiinflamatorisk och smärtstillande medicin).

Efter operationen väntar en lång rehabilitering med bla. vattentrask. Jag frågade veterinären om hon kommer bli helt bra efter det här och det kunde han tyvärr inte garantera, men vi håller tummar, tår och tassar för att hon ska bli bra!

Så nu hoppas vi bara på att vi får en tid för operationen så fort som möjligt och att allt slutar bra och att hon blir av med skiten och slipper leva med den resten av sitt liv! Jag ska göra allt jag kan för att hon ska må bra!


Klicka på bilderna för att se bilderna större!

Det här är Sansas röntgenbilder som vi fick med hem, där kan man se den där lilla jäveln i hennes armbåge. På bild nr 2 ser man båda armbågarna.

Likes

Comments

Alla bilder är från Pinterest.com

Likes

Comments

Idag har vi spårat igen, vi har verkligen kommit in i det här spårandet nu och tycker att det är riktigt kul faktiskt och Sansa älskar det. Idag la vi köttbullar i spåret som godis och då jäklar blev hon noga och gick inte igenom så fort som hon brukar göra. Idag hade vi med svängar också för första gången men det gick hur bra som helst, hon tog sig igenom svängarna som om hon inte gjort annat. Så himla stolt!

Sen lekte vi lite lugnt hos Niklas föräldrar på deras baksida, nu är hon jättetrött och ligger och sover.

Likes

Comments

Igår hade jag inget internet alls på hela dagen, det vi har hemma krånglade som fan och det på mobilen var slut.

Igår gick jag, Ronya och Josse på en långpromenad men vi fick stanna hela tiden pga att det började hagla och regna hela tiden, kanske inte bästa dagen att gå på haha.

Sen hängde Ronya och Obito med hem till mig och sansa var överlycklig, hon älskar obito över allt typ, jag tror att dom kommer bli bästa vänner när han blir lite äldre. Katten och han var också väldigt intresserade av varandra.

Likes

Comments

Alla bilder är från Pinterest.Com

Likes

Comments