View tracker

Han, hen & hon

Ja, som ni kanske märkt pendlar jag en del mellan de olika benämningarna. Av ren vana och programmering använder jag orden "han" och "hon" väldigt ofta men jag försöker bryta den ovanan och strävar efter att istället använda ordet "hen" mer på automatik. Om man inte bett om att bli kallad något annat förstås!

Vi försöker tänka mer genus överlag och i det senaste har jag funderat en del på den stereotypiska könsfördelningen hos de stora klädkedjorna.

I fredags passade jag på att köpa nya dagiskläder till Miliam, (samt en pyjamas). Lindex säljer en baskollektion där man kan köpa 3för2. "Pojkavdelningen" och "flickavdelningen" erbjuder båda två ett basutbud med byxor och tröjor. Vi tittar på ren automatik på "pojkstativet" och då rann bägaren över trots att jag reagerat på detta så många gånger innan. Vill man alltså ha något annat är murriga nyanser av grått, grönt och blått får man helt enkelt vända sig till "flickstativet."

Att gå mellan de olika avdelningarna av ren smaksak ska man absolut göra man man nu vill, men jag har svårt att tro att det är många som gör så i med att normerna talar emot. Jag inser i samma veva att tröjorna på "flicksidan" är smalare och längre i modellen, något figursydda. Medan "pojkarnas" är raka och något kortare. Jag lägger en tröja i samma storlek, från de olika stativen, bakom varandra och inser att det är en storleksskillnad - som om det vore en skillnad på kropp och kropp i den åldern. Enligt Lindex mönster borde vi nästan alltid köpa kläder till Miliam från den stereotypiska "flicksidan" i med att hen har en lång och smal kroppsform, vilket vi ibland gjort. Men varför denna fördelning?

Vad jag inte kan begripa är varför det ska vara så svårt att fördela kläderna efter storlek istället för att fördela efter en stereotypisk könsuppfattning?! Varför kan inte alla sorters plagg erbjudas i alla sorters färger?

Jag vill se fler klänningar med traktorer, bilar och superhjältar på. Jag vill se en mer genusmedveten marknadsföing där även snoppbärare bär klänning, spets, tyll och pastell. Jag vill se marknadsföring där alla kön bär alla sorters plagg. Jag vill se ett större engagemang från media, handelsindustrin och andra påverkande faktorer i frågan. Jag vill se att denna tråkiga trend bryts! 

Jag tycker det är så otroligt trist att våra älskade barn placeras i fack redan vid födseln och tvingas anpassa sig efter våra tyckanden, normer och traditioner - då dessa inte alltid är hälsosamma eller bör behållas!

Denna knepiga historia slutade till sist med att vi köpte fina rosa, lila och blå färger och treåringen blev jättenöjd. Hen stoltserade minst sagt när hen kom till förskolan i måndags i nya, rosa byxor och matchande, randig tröja. "Vilka fina färger mamma!"

Pyjamasen blev en med dinosaurier på! För jag menar, vilken treåring diggar inte dinosaurier?!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

BLACK FRIDAY 

Varje helg känns lika uppbokad numera, på gott och ont! Men det blir inte mycket tid över till återhämtning...

Vad gäller bröllopsplaneringen dyker det hela tiden upp hinder som ska lösas. Ett av de större motgångarna vi stött på en så länge kretsade kring våran tänkta vigselplats. Svärföräldrarna besökte hotellet med målet att få en bild av vad jag och sambon beskrivit. Väl där ser dom att våran vigselplats är ett stort renoveringsobjekt. Det ska byggas badhus och hela det stråket intill är skyddat av ett stort plank... Nåja, värre kunde det väl varit antar jag. Vi åkte tillbaka allihopa i fredags och valde ut en ny plats på hotellets område. Det har även varit mycket strul kring tårtbokning och bokningarna på skönhetskliniken. Varken hotellet och kliniken har informerat oss när det skett några ändringar och har varit svåra att få tag på när man söker svar. Blir så less! Nu tror jag dock att det mesta börjar falla på plats. De sista beställningarna och inköpen måste göras snarast om allt ska hinna fram och så vidare innan själva dagen. Det är trots allt knappa två veckor kvar!

Vi tog förstås vara på fredagens erbjudanden i med att det var "Black Friday" och fick köpt lite av det ena och det andra. Bla.a. strumpbyxor till helgens (och kommande) kalas samt en tjusig, glittrande gravidtopp och underkläder till bröllopet! Vi fick även hämtat ut midjebandet till brudklänningen som jag beställt och det känns kort sagt så otroligt skönt att listan snart är helt avklarad!

På lördagen var vi både på namngivning och 80-års kalas och jag fick då chans att inviga min nya gravidklänning!

Likes

Comments

View tracker

Köpstopp i strl 56

Hur mycket behöver man i de minsta storlekarna? Jag minns inte alls hur mycket som användes till Miliam men jag skulle tro att vi inte behöver mer i varken storlek 50 eller 56. Jag har inte vågat köpa något nytt i strl 50 direkt i med att jag fått höra att bebis nr.2 "alltid" är större än bebis nr.1. Miliam var förstås en riktigt liten strlek 44 när hen kom..! Nu är det bara tre månader kvar till Melvins ankomst, på torsdag går jag in i v.29!

Detta söta, lite höstiga set var bland det första plaggen vi köpte till den lille knodden i magen!

Likes

Comments

It's the little things... 

Min kära, blivande make gör sig försänt av en blomma i stort sett varje dag då det är de vardagliga sakerna jag uppskattar allra mest! Om han fick en uppskattningsgåva varje dag skulle saken givetvis förlora sin betydelse men någon gång ibland vill jag minsann se till att det står något litet, men betydelsefullt på bordet och väntar på honom efter en lång arbetsdag. Som en extra boost innan dagens andra arbetspass sätts igång, vilket innebär matlagning, barnpassning och övriga hushållssysslor. Sedan tycker jag förstås att det är väldigt trevligt med blommor runt omkring mig! Vilken fantastisk man jag lyckats hitta mig!

Likes

Comments

Arbetsverkstad i köket

Vid en station satt sambon och skalade potatis, vid en annan satt jag och Miliam med uppdrag att göra i ordning ljuslyktor till bröllopet. Jag ansvarade för att plocka loss etiketter och hen fick ordna med ljusen!

Världens snällaste mödrar har avvarat tomma burkar som ska lysa upp vår altargång i december. Vigseln kommer att hållas på eftermiddagen vilket innebär att det kommer att vara riktigt mörkt! Nu håller vi fingrar och tår i hopp om att slippa regn!

Likes

Comments

Jakten efter ett nytt skötbord 

Nu har vi skänkt vidare skötbordet vi nu slitit på i tre år i med att Miliam numera är helt blöjfri! Helt ofattbart hur mycket utrymme vi nu har i badrummet, haha. Rena drömmen! Nu kommer det förstås ett nytt blöjbarn inom kort och jag söker mig efter det perfekta skötbordet...

Vad jag insett är att jag utan tvekan måste ha ett skötbord med utdragbara lådor! Jag har hittat en helt fantastisk variant från Stokke men det kostar givetvis r#!hål!

Det är en byrå med möjligthet att använda som skötbord - win win! Förvaring is the shit! Frågan är om det är värt sitt pris men det ser otroligt smidigt och stilrent ut, I'm inlove!

Likes

Comments

Det är lite småfarligt att bläddra igenom kameran... Jag älskar hösten och alla färger som hösten bär med sig, jag älskar vintern och den snötäcka miljön utanför fönstren. Däremot tål ingen utav oss i familjen kyla... Den fruktanvärda känsla när det snöat under natten och man ska skynda sig iväg på morgonen men inser att man inte planerat för att skrapa bilen och den lille står kall och otålig intill... Hm, ja vissa delar hade jag helt enkelt kunna skippa helt!

I somras badades det i badbaljan ute i det fina vädret. Miliam kan leka med vatten i evigheternas evighet och jag kunde då ligga på en filt bredvid och gotta mig. Nu är badstunden inte lika enkel! Vi längtar allihop efter friheten sommaren erbjuder men först ska vi njuta av vintern som på sitt vis innebär mer MYS - med mycket levande ljus!

Likes

Comments

Naty by Nature Babycare

Knepigt att blöjor kan vara så söta, med tanke på vad de ska användas till! Världens minsta rumpa ska bära dessa och vi kan nu stryka även blöjor från inköpslistan. Det är mycket som börjar komma på plats, men det är minst lika mycket kvar.

Vi har aldrig testat Naty tidigare och vi vågade därför inte köpa fler paket men jag har hört att de ska vara kanonbra!

  • Svalan-märkt och rekommenderad av Svenska Astma och Allergiförbundet
  • Läckagebarriär i 100 % GMO-fri, komposterbar, majsfilm. Majsfilmen är inte enbart vattentät utan även naturligt andande vilket leder till en luftigare, torrare och behagligare blöja.
  • Helt Klorfri (TCF) och FSC certifierad pappersmassa
  • Distributionslagret i naturligt material
  • Tryckfärgen på blöjorna är fri från tungmetaller och ej skadlig för hälsan
  • Ingen parfym
  • Mjuk, tygliknande, känsla som ger en bra passform och gör det möjligt för ditt barn att röra sig fritt

Naty by Nature Babycares ekologiska blöjor
är 100 % Klorfria. Läckagebarriären i våra blöjor är baserade på en GMO-fri majsfilm som är lika effektiv som plast. Vår absorberande pappersmassa kommer från hållbart skördade skandinaviska skogar. Natys blöjor är väldigt mjuka och tygliknande vilket gör dem väldigt behagliga utan att tumma på dess skydd.

Naty by Nature
Babycare ekologiska blöja är den ledande miljövänliga engångsblöja i världen. Blöjorna är helt Klorfria (TCF), har inga ftalater organiska tennföreningar (MBT, DBT, TBT), tungmetaller, HCHO (formaldehyd), colophonium, AZO-pigment, PVC, eller andra substanser som kan vara skadliga för hälsan eller miljön. Naty by Nature Babycare är certifierad fri från ALLA kända allergener eller ämnen som klassificeras som lokalt irriterande, allergiframkallande, cancerframkallande, eller mutagena

Informationen hittade jag på Naty's egen hemsida - Naty by Nature Babycare

Likes

Comments

Bebisstrumpor i mängder!

Beställde hem en drös med strumpor men nu undrar jag om man verkligen behöver så många till en så liten! Åtta par i strl 13/15 och åtta par i strl 16/18. Det finns inga strumpor kvar från Miliam och jag kan inte minnas hur många par vi hade användning av! Hur många kan tänkas behövas tro?! Några babyhjälmar tyckte jag behövdes förstås. Allt i ekologisk bomull! Någon som har koll på om det användes blekmedel i tillverkningsprocessen?

Likes

Comments

Bebiskofta från Newbie

Att Newbie är en favorit hos oss är nog ingen direkt nyhet. Jag får aldrig nog av dessa underbara plagg! Senaste inköpet blev denna ljuvliga kofta i strl 56. Oj, så fin hen kommer vara!

Likes

Comments