Glasflaskor

När Miliam föddes hade jag inte en susning om vilka risker det innebar med plast, eller att det fanns risker över huvudtaget. När jag nu känner till vilka farliga ämnen vardagsplasten innehåller vill jag givetvis byta ut allt sådant till kommande bebis. Vilket leder oss till frågan - vilka nappflaskor ska man ha? Jag har tittat på flera olika alternativ men dessa från LifeFactory är väldigt charmiga! Vilka erfarenheter har ni av glasflaskor?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Naturnära i Gräfsnäs. 

Med utsikt över Anten i sällskap av en flock ankor och glada vänner, ja det kunde nog inte bli mycket bättre än så. Vi grillade lunch med barnen över den öppna elden och njöt av att vara helt ensamma i parken! Vädret var helt fantastiskt och det fanns helt enkelt inte mycket att klaga på... ❤

Likes

Comments

Sensommarpromenad i Fontin. 

I förrigår hämtade jag Miliam på hans fantastiska nya förskola med sällskap av Vanja och lilla Freya på 5 veckor. Sedan bar det vidare till vackra Fontin. En otroligt fin skog nära oss med ett supersött café och en jättetrevlig lekplats. Det promenerades runt sjön och Miliam höll utkik efter trollen i skogen! 

Likes

Comments

Nästan halvvägs! 

​Tiden går så otroligt långsamt när man är gravid men nu är jag "redan" i v.17 och kan knappt begripa att jag snart är halvvägs igenom! Lustigt det där... Att tiden kan gå så långsamt, men så fort på samma gång! 

Jag har längtat efter syskon till Miliam ända sedan hen föddes och nu äntligen är det dags. Extra nervös är jag förstås. Var inte lika nervös när jag väntade Miliam! Hmm... Men det kommer bli kanon! 

Likes

Comments

Giftfri napphållare

Jag är väldigt tacksam över att ha funnit en ekologisk och medveten livstil sedan Miliam föddes. Tyvärr tar det ett tag innan man har möjlighet att byta ut allt i hemmet även om tankesättet redan är utbytt. Miliam hade en del plastleksaker som bebis vilket jag nu vill byta ut innan nästa kommer! Vi har plastbantat länge och är på riktigt god väg. Nu vill jag även gärna byta ut alla fleecekläder mot ull!

Jag blir helt lyrisk när jag får hem dessa underbara ekologiska prylar. Det värmer i hela kroppen! Nu fick vi häromveckan hem detta fina nappband!

"Fin napp- och bitringshållare med fina kulor i regnbågens alla färger. Kan användas till att fästa en naturgumminapp eller bitring med hjälp av öglan. Bra då ni är ute på stan, sandlådan eller på annat ställe då nappen eller bitringen kan bli väldigt lortig om den tappas. Napphållaren är gjord av trä och målad med giftfri färg. Tillverkaren har som ett viktigt företagsmål att erbjuda kvalitativa, genuina leksaker tillverkade av miljövänliga och giftfria material (även färgerna) i en miljövänlig tillverkningsprocess. Den elektricitet som behövs tas från vattenkraft och/eller solenergi. Företaget återvinner även eget spill. Företaget har även en ansvarsfull (social) personalpolitik med rättvisa arbetsvillkor. Uppfyller de krav som finns i Europa på säkerhet och kvalité för barnsaker. För att rengöra napphållaren använd fuktig trasa. En napphållare ingår per förpackning. Napp/bitring köps separat. Napphållaren är 27 cm lång."

Informationen är hämtad från http://goodforkids.se

Likes

Comments

I väntan på nr.2 

You heard it right! Äntligen väntar vi ett lillesyskon till Miliam. ❤

Många har vetat sedan länge men först igår gick vi ut med det på sociala medier. Anledningen till att vi väntat så länge är främst att jag haft en del problem med blödningar och kramper. Vid ett tillfälle slutade det på akuten och vi var beredda på trista besked men allt såg prima ut bortsett att moderkakan fjompat sig lite och var då orsaken bakom det hela. Nu var vi på ett läkarbesök häromdagen efter en lång period med blödningar men allt såg fantastiskt ut med bebisen då med! Det är alltså moderkakan som ställer till det hela och dem ska kika lite extra på den under RUL om ca två veckor! Just nu i v.17!

​Miliam längtar otåligt på bebisen och ställer många kloka frågor. Han kommer vara ca 3,5 när pyret tittar ut. Syskonkärleken är stark redan nu! ❤

Likes

Comments

BLOMMOR FÖRGYLLER LIVET!

Min sambo, det är mig en fantastisk filur det där... Såpas att jag vill skryta lite!

För ett par veckor sedan var jag iväg en hel vecka på en internationell kurs om entreprenörskap och företagande. Ca 30 ungdommar från europas alla hörn som jobbade tillsammans mot en gemensamt mål.
Utan tvekan en unik och utvecklande upplevelse men det intensiva schemat tärde en del på mig och min fina sambo ställde upp som stöd!

När jag var tillbaka hemma igen plingade det plötsligt på dörren. Lillemannen öppnade dörren där vi blev bemötta av en främmande dam med blombukett - blombud! Det blev något känslosamt för mig skulle man kunna säga, förutom det fina kortet var hela gesten otroligt betydelsefull för mig! Det är de små, goda gärningarna i vardagen som vanligtvis är mest betydelsefulla för mig men ibland uppskattar man verkligen det där lilla extra som inte sker lika ofta. Glädje!

Jag blir så lycklig när det finns blommor i min omgivning. Glädjen sprids i hela kroppen när man stiger in i köket och ser buketten stå på bordet och förgylla rummet med sina färger, men nu börjar just denna bukett ge vika! 

Likes

Comments

MILIAM & FREYA

Tidigare i veckan fick vi ett efterlängtat besök av min väninna och hennes nyfödda. En ca tre veckor gammal Freya och Miliam hade längtat så!

Har var stolt som en tupp när han fick lov att hålla om den lilla i sin famn. Höll om hen och klappade så fint och försiktigt. Dessutom gjorde han några tappra försök att trösta med napp när hen blev ledsen. Det värmde så gott i mammahjärtat att se den starka, vilkorslösa kärlek som naturligt finns mellan barn. Han kände onekligen en stark ansvarskänsla och jag kunde inte varit stoltare över hur fint han skötte det hela. Det är trots allt inte varje dag man får mysa med en såpas liten!

Likes

Comments

Omgivna av fantastisk natur.

Något jag lärt mig uppskatta sedan jag blev förälder är den bortglömda naturen som omringar våran kommun. Vi har bott i samma kommun hela livet och har trots det oändligt med platser vi inte besökt ännu. Förra året upptäckte vi Surtesjön och det fantastiska naturreservat där den befinner sig, där kan man vandra längs Vättlefjällsleden och njuta av dess fantastiska utsikt. Bad och grilllplats finns för den som är nyfiken på att göra ett besök!

Igår skapade vi oss vår egen grillplats ute på en udde. Ljuvligt att grilla lunch tillsammans med familjen medan vi är omgivna av sjö och skog. Man kunde inte göra annat än att njuta av solens varma strålar och naturens egen musik som jag anser är otroligt harmonisk och meditativ.
Dock kände vi efter lunchen att det skulle bli övermäktigt att ta sig an resterande väg runt sjön och valde att vända och ta ett dopp vid den underbara badstranden. Badstranden med bäst utsikt i hela kommunen!

Likes

Comments

Soliga energier.

Vilket väder! Sol, sol och mera sol genom hela helgen. Passande vid en långhelg kan jag tycka! Vi har för det mesta befunnit oss hos svärföräldrarna men under gårdagen lyckades jag övertala sambon till en tur bort till älven. Brutalt idylliskt! Vad har ni haft för er? Miliam har varit hos sin far hela helgen, åkt båt hade han tydligen gjort när jag frågade! Låter inte dumt det heller, eller hur?! 😉

Likes

Comments