View tracker

Immunförsvar att skämmas för...

Vi är alldeles för dåliga på att boosta våra immunförsvar hemma hos oss... Vi minns knappt hur det är att vara friska! Igår ställde vi oss i alla fall och slängde ihop ett ihop-kok av alla möjliga nyttigheter med förhoppning att få ordning på denna förkylning som drabbat hemmet!

Denna gång använde vi... Riven, färsk ingefära, gurkmeja och morot. Kanel, honung och citron. Allt ekologiskt förstås! Det fick stå på spisen och sjuda en stund, sedan fick det lov att stå och dra sig över natten. Till sist har vi silat och hällt upp i praktiska glasflaskor. Grymt!

Likes

Comments

View tracker

En alldeles lagom födelsedag

Igår firade jag hela 21 år i livet. De flesta, mig själv inkluderat, hade helt glömt att jag fyllde år. Men det löste sig så fint ändå!

Passande nog är maken sjuk och kunde servera mig fruktsallad på sängen till frukost, haha. Framåt kvällen myste vi med lite tårta hos Farmor och Farfar... Sist men inte minst dök det upp ett blombud vid dörren. En bukett med himmelskt fina tulpaner i en ljuvlig lila/rosa nyans från svärfamiljen. Nu står de så fint i köksfönstret och berikar hela köket med sin färgglada närvaro!

Likes

Comments

View tracker

Som fisken i vattnet

I lördags åkte vi skridskor igen innan det bar av till kalas. Miliam, som annars är extremt otålig av sig, kämpade sig fram på isen och blir bara duktigare och duktigare för varje minut. Han gör fantastiska framsteg, dessutom på väldigt kort tid. Hela sällskapet blir imponerade och tycker nog alla att detta är en lika mysig aktivitet som jag tycker!

De nya skidkläderna från Didriksons kom fram i sista stund och passade perfekt. Svärföräldrarna har dessutom skämt bort honom med en sprillans ny gallerhjälm! Inte dumt med en bonusfamilj, speciellt när de med all sin kärlek engagerar sig i den här typen av utflykter och aktiviteter!

Likes

Comments

Napp i naturgummi 

Miliam tog aldrig napp, på gott och ont... Skulle bebisen däremot göra det har jag förberett med en napp av naturgummi från Natursutten. Känns bra att kunna välja giftfritt även kring detta!

Likes

Comments

- Första gången på isen -

Helt otroligt, vilken kämpe! Spänningen var stor hos våran lille treåring igår när vi besökte ishallen för första gången. Man såg tydligt på Miliam att det var riktigt känslomässigt jobbigt, främst till en början. Men hen vägrade ge upp och visade sig vara en riktig mästare! Givetvis lyckades jag glömma overallen hemma men det gick tur nog bra ändå... Oavsett var det en fullkomligt obeskrivlig känsla för mig som mamma att se mitt älskade barn göra dessa framsteg i sin utveckling! Riktigt, riktigt stolt är jag - minst sagt!

Som höggravid valde jag dock att agera åskådare denna gång, för säkerhetens skull... Miliam fick lov att åka med bonusfarfar och bonusfaster. Världens bästa instruktörer, utan tvekan!

Detta blev såpas lyckat att vi alla vill göra detta mer regelbundet, en helt perfekt familjeaktivitet. Därför har jag beställt mer passande kläder till Miliam, ett tvådelat skidställ från Didriksons. Kommer bli kanon!

Likes

Comments

BeSafe Izi Go Modular i-Size, Metallic Mellange.

Jag är riktigt, riktigt besviken på mellandagsrean... Vi har gått och väntat hela graviditeten med att köpa både ditten och datten i väntan på mellandagsrean men när den väl kom reades inget ut. Suck!

Detta innebär alltså att vi ännu inte hade köpt ett babyskydd och graviditeten drar sig mot sitt slut. Häromdagen insåg jag plötsligt att bilstolar ofta är beställningsvara och blev aningen stressad. Dagens sysselsättning blev att ta sig till babyproffsen och beställa... Tur nog hade vi redan kommit överens om vilket vi skulle ha! 2-3 veckors leveranstid... Så, vi får verkligen hoppas att den lille inte bestämmer sig för att titta ut för tidigt!

Vi hade den tidigare modellen till Miliam och var väldigt nöjda med den. Så, jag hoppas att vi blir minst lika nöjda med denna! Jag har verkligen fastnad för BeSafe även om jag uppfattar deras bilbarnstolar som små och trånga.

Likes

Comments

En frostig promenad kring Surtesjön.

Lika fint året om, minst sagt. Igår tog vi oss till Surtesjön och promenerade med vagnen. Hela familjen håller nog med mig när jag säger att det var otroligt skönt att gå denna frostiga promenad. Vi blir alla väldigt harmoniska i våra energier efter att vi fått känna oss nära naturen en stund!

Likes

Comments

Bebismage.

Jag kan nog räkna på en hand hur många magbilder jag tagit under denna graviditet. I jämförelse med min graviditet med Miliam där jag fotade magen säkerligen varje dag och uppdaterade bloggen flitigt med nya bilder varje gång jag gick in i en ny graviditetsvecka... Denna gång har jag knappt någon koll alls men jag har åtminstone en halvt bortglömd app på telefonen som påminner mig med en notiser varje torsdag, haha. Senast gick jag in i v.34 och på torsdag hälsar vi v.35 välkommen!

Likes

Comments

Two months to go! 

Idag träder jag in i v.32! Jag kan inte begripa att det inte är mer än två månader kvar innan vi får träffa våran lille Melvin!

Graviditeten börjar minst sagt kännas av ordentligt. Foglossning, halsbränna, andnöd, svullnad, trötthet, hormoner, hjärtklappning, you name it... Nästa vecka ska jag ta mig igenom terminens sista dagar och sedan är det äntligen jullov. Det ska bli ljuvligt med några veckor av lugn och ro samt mängder med julmys förstås!

Jag är verkligen oändligt tacksam över att jag mått såpas bra under graviditeten att jag klarat av att ta mig igenom höstterminen någorlunda bra...

Likes

Comments

BRÖLLOPSVECKAN

Helt plötsligt var det över. Helt plötsligt kunde man släppa all stress, ångest och oro inför hur planeringen skulle gå ihop eller ej. Det blir en viss tomhet när något man längtat efter såpas länge plötsligt är över. Inte minst är det väldigt skönt, nu kan man äntligen varva ner. Nu kan man se tillbaka och njuta av känslan att allt arbete gav ett lyckat resultat, att allt blev som man hoppats på och mer! Nu är vi gifta!

Miliam som fick lov att vara med sin pappa istället fick paket när vi kom och hämtade dagen efter!

Likes

Comments