För någon vecka sedan knackade det på våran dörr, jag gick och öppnade och där stod min granne. Hon hade tråkiga nyheter om att det låg en svart/vit katt i en kartong vid vägen som hon misstänkte var Zimba. Mamma cyklade upp och så var det, vår älskade Zimba hade blivit påkörd. Det var omöjligt att inse att det faktiskt hade inträffat och att det var just vår Zimba. Ville inte tro att det var han, satt på altanen och väntade på att ha skulle komma hem men han kom aldrig vilket jag visste om, han var ju redan hemma men han låg i en kartong livlös.

Trotts att saknaden ännu är stor och alltid kommer vara så var det tungt och är det även idag, det är aldrig lätt när en familjemedlem somnar in. Men Zimba fick ett fint liv, ett drömliv för en katt. Massor av kärlek, ute och klättra i träd och jaga rottor var det bästa förutom när han fick ligga i knäet och gosa på sina egna villkor haha. En väldigt fin och social katt som inte var rädd för mycket. Alla på gatan visste vad han hette och dagar efter Zimba dog kom grannar och frågade vart han hade tagit vägen, de saknade honom. Värdens coolaste grabb, såå älskad!


Om två veckor kommer två nya prinsar. De kommer såklart aldrig kunna ersätta Zimba eller så men vi kände bara att vi som har möjlighet att ge en eller som nu då, två katter ett värdigt liv hos en kärleksfull familj där de får vara ute huur mycket de vill så vill vi göra det. Dessutom tackar vi inte nej till små busar som inte bara tar kärlek utan även ger massa. SÅ om två veckor kommer "Nisse" och "Melker" som de i nuläget heter. Nu när vi skaffar katt en gång till kände vi för att passa på och ta två då de kan vara kul för dom att ha en kompis. Zimba hade ju Benji medan han levde så de hade varandra men efter han somnade märktes det ju att det var roligare även för honom när Benji fanns.


De är alltså inte från samma kull vilket kanske syns men de ska väl förmodligen bli kompisar ändå. Nisse, som är till vänster har en mamma som är en blandning mellan ragdoll och birma och pappan har inte gett sig till känna hihi. Melker (som vi kallar honom nu) är alltså han till höger, mamma är bondkatt och pappa vit norsk skoggskatt. Redan så kär i dom. Båda är leveransklara vecka 25 så nedräkningen har som redan börjat. Vi längtar efter prinsarna såå.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Äntligen fick även jag gå på sommarlov, tjoho!! En hel lång sommar fylld med förmodligen bra väder och förhoppningsvis även bra minnen samt mycket jobb. Ser fram emot det. Blir ju som mitt sista sommarlov skulle man ju kunna säga då jag tar studenten nästa år (!!!) otroligt, kan inte först att tiden går såå snabbt ibland men tydligen. Taggad på sommarlov och ett till läsår till hösten men får ta det sen när det kommer först och främst ska jag njuta av sommaren som vi har nu. Senaste dagarna Skellefteå bjudit på härligt väder och soldyrkare som man är har jag legat i solen och jobbat på brännan så liite färg har man väl ändå fått.

Likes

Comments

Så jag befinner mig alltså just nu i Småland, Vimmerby hos mina kusiner. Vi åkte ner igår, tog flyg från Skellefteå till Stockholm och från Arlanda till Linköping med buss och i Linköping mötte vi upp min moster och gick en sväng på Ikea och lite andra affärer innan vi åkte ner.

Här har ni lite bilder från igår och idag, har även med mig kameran ner så det kommer nog upp fler bilder på söndag eller under nästa vecka skulle jag tro.

Här nere växer ju det fritt körsbärsträd och andra saker som vi uppe i norr måste plantera för att få de att växa. Men körsbärsträden har tyvärr inte börjat blomma än vilket är lite tråkigt men det är ändå väldigt idylliskt och fint här just nu. Älskar Småland, detta är verkligen mitt smultronställe.

Likes

Comments

Långfredag och första dagen på sportlovet, så skönt. Tog en riktigt lång sovmorgon idag eller ja först varnade jag vid 7 som alltid men sen somnade jag om och vaknade typ nyss (?). Helt sjukt brukar väldigt sällan sova såhär länge kan inte minnas senaste gången det hände.

Tycker vädret är lite småtrist, hittade en bild i mitt kameraalbum från förra året och då var det absolut inte mycket snö kvar och nu är det typ dubbelt så mycket kvar plus att det snöar lite nästan varje dag känns det som. Himla aprilväder.

Nä nu ja jag gå ner och göra mig nån frukost.. eller lunch. Haha nått att äta i alla fall. Ha de så bra så länge då!

Likes

Comments

I ett tag har Benji (vår hund) varit fruktansvärt inkontinent, alltså inte kunnat hålla sig från att kissa, det har bara runnit heltiden. Vi var tvungen att gå ut med honom på natten ca tre gånger och ändå när vi gick upp på morgonen var det en stor blöt fläck någonstans i huset. Så vi bokade tid hos veterinären där vi fick veta att han hade ett blodsocker på 24 och den bör ligga på 2-6 hos en hund, han hade alltså diabetes och var inkontinent. Så vi köpte direkt ut insulin och medicinen, insulinet ges morgon och kväll och medicinen mot inkontinensen tre gånger per dag. Benji brydde sig inte alls om när vi tog sprutorna, han var riktigt duktig och sa eller gjorde absolut ingenting men den andra ville han mer än gärna slippa då den sprutas in i munnen. En gång i veckan skulle vi åka till veterinären och kolla blodsockret vilket Benji verkligen hatar.

Så vi har tagit världens mest tyngsta beslut att ta bort våran älskade Benji nu på måndag men i en sån här situation måste man tänka på djuret, Benjis bästa. Vi vill inte låta honom plågas med medicinen och behöva fara till veterinären en gång i veckan när han inte gillar det. Vi vill att han ska få ett så bra avslut som möjligt och inte heller få biverkningar av medicinerna eller diabetesen. Även fast jag har varit med om tunga och svåra saker i mitt liv känner jag att detta är värst då det faktiskt är Benji som hjälpt mig genom det andra. Han är ju faktiskt en familjemedlem och en bästa kompis, min lilla älskling. Jag är så tacksam för att jag fått ha just Benji som hund och kommer sakna honom något så enormt.

Jag älskar dig Benji, mest av allt!

Likes

Comments

Vet ni vad jag gjorde idag? Tanken vara att jag skulle fara och klippa mig men de var fullbokade på salongen där ja tänkte klippa mig så jag och mamma svängde istället in på Mio. Vi tänkte bara gå runt där och titta på allt fint men så ser jag en säng, en rosa helt perfekt säng och blev kär. Har länge tänkt köpa mig en säng men aldrig varit och provat olika madrasser och så men idag så gjorde jag det. Slutade med att jag beställde hem en rosa säng. Kommer bli såå fint, så om ca 4-6 veckor är den nog här.

Annars idag var det ju våffeldagen och då är man ju som tvungen att äta våfflor så jag gjorde belgiska våfflor till middag och det blev såå himla goda.

Likes

Comments

Igår hade vi en supertrevlig dag ute i solen, familjen och en annan familj. Vi åkte skoter i flera timmar vilket var så himla roligt, älskar verkligen att åka skoter tror att det är det absolut roligaste man kan göra på vintern. Har dock lite dåliga skor för att vara ute flera timmar så tårna blev som isbitar.

Likes

Comments

Nya inlägg