Ronja lagar mat

Igår gjorde jag lite mindre mat än vanligt så jag använde mig av 500gram nötkött som redan var skuret. 

Ingredienser

Nötkött, lök, grädde, maizena, köttfond, chillisås, tomatpuré, dijonsenap, creamfresh (chillipaprika).  Salt, peppar och paprikapulver.


Stek lök och kött, slå på lite vatten och låt småputtra en stund (40-50 minuter minst tycker jag) man kan känna sig fram så att köttet är mört.

Gör riset under tiden.

När köttet kokat ett tag slå på grädde och maizena (eller om du vill göra en redning) efter det så tar man 1 msk honung, 1,5 msk senap (välj själv vilken smak men jag tycker dijonsenap), chillisås, tomatpuré, creamfresh med chillipaprika smak och kryddor. Jag använde mig av salt, peppar och paprikapulver. (Även här i kan man lägga i en buljong eller använda en fond om det behövs. 





Likes

Comments

Ronja lagar mat

Hej igen.

Denna grytan gör jag alltid olika men dem viktigaste huvudingredienserna är:
Fläskfilé, cabanoze korv, morot, (gurka på burk som jag hackar ner), buljongtärning (kött) och riktig 40% vispgrädde.

Till detta brukar jag ha pressad potatis eller ris.

Börja med att bryna lök, lägg i det skurna köttet och stek det tillsammans med löken tills det fått färg, häll på ca 2 dl vatten beroende på hur mycket kött du har och lägg sedan ner buljonger och morot, låt puttra i ca 30 minuter. När det kokat i 30 minuter kan man börja med ris eller potatisen.

Nu brukar jag ta i resterande ingredienser. Cabanozekorv och ibland paprika och championer. Man kan ta i vad man gillar helt enkelt. I med grädden och redning så det tjocknar lite. Blanda mjöl och vatten i ett glas tex :)

När riset är klart är även grytan klar :) servera till en god sallad:)

Likes

Comments

Ronja bakar

Recept!

Sätt på ugnen på 175 grader.
Smält 100 gram margarin och låt kallna.

Blanda ihop:
1,5 dl mjöl, 1/2 dl kakao, 1/2 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker i en skål.
Efter det ska man vispa ihop 2 ägg och 2dl socker poröst. När det är klart så tar man i den torra blandningen, lite kanel (ca 1,5 tsk) och det smälta margarinet.

Smörj en form med smör och häll på ströbröd så de täcker botten och sidorna så att kakan inte fastnar.

In i ugnen 18-20 minuter

Jag garnerade min med glasyr och florsocker.

Likes

Comments