View tracker

Varför följer inte du med till napa? varför dricker du inte ikväll? varför ska du inte med ut och äta?
Frågor som jag ständigt får som alltid är lika svåra att svara kort på och på ett sätt så folk förstår. Så jag tänkte ta det en gång för alla för de som vill veta. Jag hade gärna följt med till napa, druckit varje helg, följt med ut på restaurang om jag hade kunnat det men nu kan jag inte det. Hade någon frågat mig varför för ett år sedan hade jag mest svarat "av personlig anledning" på grund av att jag skämdes över att vara jag. Idag skulle jag ha svarat om jag hade orken och tiden just då. Men svaret tar ett tag för det är en såkallad lång historia.
Grejer är den att jag lider av panikångest syndrom och emetofobi. Vad är det då? jo på obestämt tid och när som helst kan jag få en panikångestattack, det som händer då är att kroppen ställer in sig på fara och reagerar som om jag vore påväg att dö. Musklerna spänns, blodcirkulationen ökar, hjärtat slår snabbare och andningen påverkas. Detta leder till att jag skakar okontrollerat, får hjärtklappningr, mår illa, får svårt att andas, svettas och fryser om vartannat, är inte närvarande i tankarna, blir yr och får ont i magen bland annat. Jag får en känsla i kroppen som är omöjlig att beskriva, det känns som jag ska explodera och tappa kontrollen helt, samtidigt som man blir så matt så det känns som jag ska dö. Det är den mest obehagliga känsla jag varit med om och tyvärr får jag vara med om den flera gånger i veckan. Jag har haft lättare panikångest sedan jag var 4 år gammal som bara expanderat och nu blivit en plåga som påverkar mitt vardagliga liv. Det kanske låter konstigt, men jag vet inte hur det är att må bra, att vara frisk och att somna utan att ha ont i magen och må illa för det har inte hänt sedan innan jag var 4 år gammal.
Detta har nu kommit till den punkt att det inte går att dölja längre, jag har lärt mig att acceptera att det är så här jag är just nu och varit i nästan hela mitt liv och att det är okej. Det är på grund av det jag vågar skriva ut detta, jag vill att alla ska förstå att jag inte väljer bort studentresan, att umgås med vänner eller andra sociala händelser för att jag vill det, utan för att jag måste för att må bra. Jag hade aldrig klarat av att åka på studentresa, så jag åkte till London med Christoffer istället för att bearbeta min ångest och det sket sig kan jag säga, jag klarar inte ens av en weekend tillsammans med en "säkerhetsperson" för mig. För det är så det funkar, man undviker platser man inte snabbt kan fly ifrån och man håller sig till de personer som vet hur de ska hantera en när panikångestattacken väl kommer.
Jag är glad och stolt att jag inte åkte på studentresa i det skicket jag är i, hade absolut verkligen jättegärna följt med om jag var frisk och mådde bra. Men som det är i dag kan jag inte ens sova hos Christoffer varje gång, jag kan inte äta på restaurang, dricka alkohol, vara bland massa människor, åka buss, tåg, flyg eller liknande utan att få dessa hemska attacker.
Men jag har äntligen fått den hjälp jag behöver och börjat se ett hopp för att jag med ska få bli en levande frisk människa. Inte för jag vet hur det känns men jag vet att det är så mycket bättre! Nu har även skolan slutat som även den påverkats av detta, så jag hoppas förväntningsfullt på att min terapi och medicin ska ge effekt så jag får känna mig levande igen 🙌 om du vill veta mer om hur panikångest funkar så finns det att läsa på 1177.
Tack för att du tog dig tiden att läsa och jag hoppas att du respekterar mig så som jag lärt mig att respektera mig själv.

Jag hoppas att du förstår att jag inte väljer bort roliga händelser utan väljer att undvika panikångestattacker som oftast kommer då jag minst vill att de ska komma.

Kramar från mig

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag var jag och mamma hembjudna till min svärmor på tjejkväll med Mary Kay. Riktigt mysigt och välbehövligt, fick prova ansiktsbehandlingar, olika sminkningar, krämer, rengöringen och massa kul! Vilket märke och vilka underbara produkter!
Tack för kvällen ♥

Likes

Comments

View tracker

Hade bara en lektion idag i skolan vilket var väldigt skönt då jag sovit så dåligt inatt. Har fått en hel del gjort, två arbeten och en lång promenad med vovven 🐕 Så skönt att sätta in musik i öronen och bara gå i hlstluften bland alla fina löv 🍃

Likes

Comments

Igår var abcgruppen på våran skola för att vi skulle kunna prova ut vår egna studentmössa! Kan inte förstå att det om 252 dagar är min tur att springa ut från skolans dörrar för sista gången iklädd en vit klänning och min studentmössa!
Längtan är otrolig, verkligen.

Likes

Comments

Under helgen har jag tillsammans med andra ledare och gymnaster varit på övernattningsläger till Katrineholm. Vi åkte iväg 5 ledare och 45 gymnaster. Trodde det skulle bli kaos men helgen blev riktigt lyckad och jag tror inte att en enda av mina gymnaster åkte hem utan att ha lärt dig något nytt! 👏

Likes

Comments

Idag slutade jag skolan tidigt och hämtade då upp Christoffer direkt. Tog med honom till stan, vi hamnade på som hemma där jag bjöd honom på lunch. Så enkelt men så mysigt!

Likes

Comments

En tisdag bestående av plugg är rubriken och mycket riktigt, min tisdag har bestått av plugg, blandat med fotbolls tittande och choklad ätande i regnvädret.
Nu väntar sängen innan jag ska upp och skjutsa iväg mamma till jobbet för att få ha bilen imorgon, hihi 🙈
Godnatt kramar!

Likes

Comments

Köpte dessa Overknee boots idag inne i Örebro, så nöjd över dem. Går att ha både till vardags och till lite finare tillställningar.
Mina, alltså de på bilden är från Deichmann's skor.

Likes

Comments