Hej hörrni, jag kikar in här ibland när jag behöver lätta på hjärtat eller skryta över mina framsteg. Idag tänkte jag göra det sistnämnda. Eller skryta och skryta, jämföra och visa att det går att jobba bort saker man länge trott ska bestå hela livet. Idag har jag nämligen varit på Ullared för första gången utan en panikattack, det känns så?.... Typ overkligt men ändå stort. Inte nog med det, jag åkte bil, i ett baksäte, utan att bli åksjuk både dit och hem. Ni bara ”haha det gör jag jämt” 🤷‍♀️😜 Men för ett år sen hade jag inte ens satt mig i ett baksäte, hade jag suttit i framsätet hade hela resan varit en enda lång panikattack. Hade jag orkar hålla ut hela vägen hade hela shoppingturen även den varit en panikattack. Men det var det inte, för jag minns att jag varit där? Det brukar jag inte göra för när jag får panikattacker är jag i en annan värld och förtränger det sedan när jag mår bra igen. Nog om det, nu ska jag leva på att jag kan leva livet och inte bara överleva det längre. Godnatt med er

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 38 Readers

Likes

Comments

Vem försökte jag lura när jag i juni blev friskförklarad och utskriven från psykiatrin igen. Idag var jag tillbaks som om ingenting hänt. Emetofobin är bättre än förväntat men depressionen äter upp mig inifrån. Det är kväll och jag tänker, alldeles för mycket, som vanligt. Min psykolog frågade idag hur dåligt jag mådde på en skala 1-10 där 1 var felfritt och 10 var det värsta möjliga. Det var skrämmande men jag kunde inte besvara frågan. Jag har ju fightats med psykiskohälsa i 16 år, jag kommer tyvärr inte ihåg hur det känns att må ”felfritt”. Depressionen har blivit en del av mig, även om det är lätt ibland så finns den alltid där och vakar runt hörnet och när man minst anar är man nere igen, nere på mörkrets botten. Allt är jobbigt och allt är mörkt. Att äta är en kamp ta sig ur sängen är en kamp för att inte prata om att träffa sina vänner om man nu någon gång ens orkar med det vill säga. Jag är isolerad i min fina lilla lägenhet, jag är isolerad i min depression och jag tar mig inte ut, varken från lägenheten eller depressionen.
Men det blir bra säger dom, det har dom sagt i 16 år så det är dags nu.

  • 100 Readers

Likes

Comments

​Djupt nere på botten började jag mitt 2016. Vardagen var inte densamma, jag umgicks inte med någon utan stängde ute allt. Inte medvetet, utan bara för att jag skulle orka med dagen utan ett totalt sammanbrott. Att kliva upp ur sängen var ansträngning nog, gå i skolan gjorde jag lite då och då. Jag har alltid haft fullspäckat schema, för att sitta still och ta det lugnt är inte min starka sida. Jag har alltid haft höga krav på mig själv, jag ville ha höga betyg, vara en bra vän, flickvän, dotter och syster. Samtidigt som jag ville träna och hålla mig i form men även jobba för att börja spara pengar till framtiden. Alla dessa saker var saker jag vanligtvis gjorde dagligen, men våren 2016 var annorlunda.

Under hösten 2015 drabbades jag av paniksyndrom och min vardag förändrades helt. Jag har i skrivandets stund aldrig mått så dåligt som hösten 2015 fram till våren 2016 så det var ganska självklart att nyårslöftet för 2016 var att bli frisk och kunna leva ett "normalt" liv igen. 3-4 gånger i veckan fick jag panikångestattacker. Jag har levt med detta i hemlighet, för jag tyckte ju att jag var super konstig och skämdes jättemycket. Men det som hjälpt mig väldigt mycket är att läsa om personer i samma sits, så varför inte skriva om det och kanske kunna hjälpa någon annan. En stor del av det jag skriver kommer att handla om min panikångest, för det är min vardag och något jag fightas med dagligen. Var rädda om varandra för alla kämpar vi med något som ingen annan ser.

Likes

Comments

Här sitter jag med världens godaste frukost och längtar mig bort till vita stränder och klarblå hav, detta är väl ändå det bästa med lediga dagar! Att kunna avnjuta en god frukost efter en sovmorgon är allt.
Var faktiskt uppe i tid imorse för ett besök hos min psykolog som gick galant 💪 Därför blev det en senare frukost efter det

  • 122 Readers

Likes

Comments