Hejsan,
Jag har som ni säkert märkt haft en lite längre paus, vi har inte gjort så jätte mycket så det har inte vart något speciellt att uppdatera om.
Jag har tränat några träningar för Lovisa, men nu har hästarna haft lite vintervila, men nu är det dags att sätta igång dom igen, tävlingssäsongen startar i mitten mot slutet av februari så nu är det dags att börja rutinerna igen.

Den 21/1 ska jag träna för Lovisa igen, jag är så himla taggad på att äntligen få träna igen. Just nu när dom inte har vilat har vi mest ridit ut i skogen och haft det mysigt.

Mitt 2017
Jag har haft mycket fram och motgångar 2017 men jag som person har utvecklats enormt inom ridning 2017. Jag har även fått mycket bättre samspel med hästarna 2017.
Vi börjar en månad i taget.
Januari: förberedde jag och Biggi mig för den kommande tävlingssäsongen.
Februari: startade jag och Biggi en LC och En LB i Högbo, då LC gick super det vart en dubbel nolla och två utanför placering. LB gick inte alls som tänkt, jag ramlade av och vårat självförtroende var inte på topp.
Mars/ April: inga tävlingar då vi samlade oss för att kunna komma tillbaks starka igen.
Maj: jag startade en LC då jag vart dubbel nolla och en 5plats, sen även en LB då jag kom igenom kombinationen (då de var den som var det störta problemet i LB) men på näst sista hindret i grunden vägrade vi ut oss. Jag startade även en dressyrtävling på 59% känslan var bättre än procenten.
Juni: startade jag en LD inverkan i Delsbo, jag red som en kratta i den klassen men fick 23poäng och en utanför placering. Vi laddade om till en LC, vi var dubbel nolla och fick våran FÖRSTA vinst på en sekund. Jag tog med Biggi och Rudy till rengsjö, Biggi satsade jag lite mycket med vilket ledde till 4fel i både LD+ och LC men en 2:a plats med Rudy i LD+.
Juli: startade en LC och en LB som Bollnäs sportryttare anordnade (måste bara ge så mkt cred till den tävlingen, sjukt bra anordnat och väldigt välkomnade) i LC vart det en 5e plats och i LB så ramlade jag av (ännu en gång vid en kombination). Jag startade även en dressyrtävling på hemma plan, det gick inte alls som förväntat då Biggi inte gillade att vara dressyrponny.
Augusti: kom jag och Biggi tvåa i Hedemora, super nöjd över den tävlingen, även fast det var väldigt stressigt med varannan häst Mimmi varannan Biggi.
September: startade jag i Delsbo igen, Biggi var inte alls fräsch då resultaten inte var som vanligt och när vi kom hem hade han hög feber.
Oktober: startade jag och Biggi 2st LB i Högbo, första gick super även fast inte resultaten var jätte bra, vi kom iaf igenom banan. I andra LB var det Sverige ponny kval, jag var sjukt nervös och glömde ben så vi vart utesluten men sjukt nöjd över den tävlingen.
November: sista tävlingen på året, vi hade kunnat prestera så sjukt mycket bättre än vad vi gjorde men men, fyra fel i första klassen och uteslutning i andra.
December: vart en super bra tävlingsmånad och lärdomar. 
Jag tycker verkligen att det har vart ett bra år, men det känns som det har blivit ett läroår och att 2019 kommer bli ett mer framgångsår.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Heej,
Nu var det ca en vecka sedan jag uppdatera.
Dom jag gör i de flesta inläggen så ska jag berätta vad jag har gjort.

Jag har inte hunnit ridit någon lektioner men ska rida ikväll, det är dressyr och jag ska ha Biggi. Både jag och biggi är super taggade.

Iaf i söndags så firade vi mig då jag fyller imorgon (onsdag). Jag fick en suuuuuper snygg marinblå grimma ( som jag inte tagit någon bild på ännu🙄) och med den var det ett super snyggt grimskaft. Jag fick även ett par rosa kingsland strumpor, ett ljus, ljushållare och pengar tills vi ska till SIHS.
Eftersom vi hade kalas på EM/kvällen så åkte vi ned på morgonen/FM, Biggi fick gymnastik hoppa och mamma tömkörde Mimmi. Biggi var sååå fin, vi hade en tre studs sen en bred men låg oxer.

Ha det bra<3

Likes

Comments

Hej,
I tisdags så var det hoppning på lektionen. Jag hade en ridskolehäst som heter Winnie, hon var jätte fin och det var även första gången jag red henne så jag är verkligen super nöjd.

I onsdags så hade jag med Mimmi, det var hoppning igen och hon var Såå fin, hon gick i form och vi fick med bakbenen jätte bra.
Mamma hade även med Biggi och tömkörde han, han var jätte fin stundvis (när han inte skulle hålla koll på mimmi)
Ha det bra<3

Likes

Comments

Heej,
Åter igen var det ett tag sedan, jag har tänkt nu att jag ska göra ett långt inlägg för att jag ska få med hela veckan.
Iaf just nu när jag skriver sitter jag i bilen påväg till Norrköping så i helgen ska hästisarna få en välförtjänt vila.

I tisdags så var det ridlektion, jag hade Biggi och han var superpigg, vi gjorde mycket övergångar och flytta för skänkeln, han var fin i vänster varv sen vart han jätte pigg i höger varv, när vi flyttade så rann han iväg och tappade bogen, jag hade iaf en bra känsla.

I onsdags red jag även lektion, eftersom mamma fortfarande inte kan rida efter hennes ofrivilliga avsittning.
Mimmi var super fin, vi hade lite högre markarbete.
Vi hoppade hinder på volt och långsidan, hon gjorde de bra och jag var super nöjd.

Även i torsdags tränade jag, vi åkte till Trödje och tränade med både Mimmi och Biggi, vi tränade med en annan som också red både ponny och storhäst, vi tävlar även på samma tävlingar så det var super.
Fört red jag Biggi, jag värmde upp han och han var fin, lite pigg men gjorde det han skulle, sen ville Lovisa hoppa upp på honom så då tog hon över, det såg super fint ut ( efter Biggi gav med sig).
Mimmi var iaf jätte fin, vi gjorde samma övning med henne som med Biggi och målet var att få fram henne. Vi hoppade inga höjder utan vi höll oss på ca 70cm höjden.
Jag var iaf jätte nöjd över båda hästarna då.

Sen igår så åkte vi ned till ridskola, jag red dressyr och Biggi var Såå fin.
Han var fin och stadig i formen så det vart ett trim pass bara.

Hoppas ni haft en bra vecka.
Ha det bra<3

Likes

Comments

hej,

tävlingen i fredags var rätt så okej, även fast resultaten inte riktigt stämde överens med resultaten.

i LC så hade vi ett super flyt, tyvärr ett stopp på 5:an som då ledde till 4 fel, men en super känsla, det var att jag tappade ben och han har lite svårt att bjuda till och bara hoppa. han var iaf jätte fin på framhoppningen.

i LB så ramlade den framför mig av, hästen skenade omkring så både jag och biggi vart lite uppe i varv. vi försökte släppa det men det är inte det lättaste hela tiden, som tur är var Lovisa där, hon hjälpte mig lite före så jag vart lite mer i fokus, det vart ett stopp på 2:an en rivning på 3:an och 2 stopp på 4:an. vi presterade kanske inte på topp men vi satsar på 2018 istället.

hoppas ni haft en bra helg iaf.

ha det bra <3

Likes

Comments

Heej,
Jag har inte berättat om de senaste ridlektionerna/passen så jag tänkte att jag skulle göra det nu.

I tisdags så fick jag äran att låna Rudy, det var hoppning och hon var Såå fin, hon var jätte pigg och hon briljerade som vanligt, jag är så glad för att jag får låna henne och rida/tävla ibland.

I onsdags så fick jag hoppa in istället för mamma på ridlektionen, jag hade Mimmi och det var dressyr.
Hon var jätte duktig, men det var jag som red som en kratta, jag var hårt i handen och var så spänd.
Men huvudsaken är att Mimmi gjorde sitt bästa och hon hade inte kunnat prestera bättre.

Igår (torsdag) så trimmade jag igenom Biggi inför dagens tävling, han var också super duktig och jag red även bättre igår.
Vi jobbade avstånd så jag lade fram galoppbommar och en liten upphöjd bom på en volt.

Igår så var vi även iväg på en föreläsning för Johanna Lassnack, det var verkligen super kul och inspirerande.

Idag är det tävling på Gävle RS, jag är så peppad, jag och Biggi ska starta en LC: inverkan bed A och en LB bed A:0 A:0.
Hoppas ni får en super bra dag<3

Likes

Comments

Heej igen,
Det var ett tag sedan, jag har inte haft någon bra uppdatering den senaste veckan, så jag tänkte berätta lite vad som har hänt.
I lördags var det tävling i Högbo, vi startade 2st LB, första som var en A:0 A:0 fick vi 8 fel på hinder och 2tids fel, jag tar på mig båda stoppen då jag inte höll om riktigt på 3:an som var första stoppet, vi tog om och han hoppade super, andra stoppet vart på 4:an, en kombination, han stannade inte pga att det var en kombination utan för att jag inte såg distansen vilket ledde till att jag tappade benen osv.
Jag tar på mig båda stoppen och han hade inte kunnat prestera bättre.

I söndags och idag så har de fått vilat då mamma fyllde igår och idag var vi bara trötta.

I fredags när jag fixande inför tävlingen så fick Biggi ordentligt med om pyssling,
Han fick massage, lackade hovar och en rejäl borstning.
När jag masserade Biggi använde jag även en massage gel från trikem som jag tycker är super bra, den är gjord för muskler som ska ansträngas före tex tävling.
Jag tror jag har fått med det mesta av min helg nu,
Ha det bra<3

Likes

Comments

Hej, i onsdags så red jag Biggi, han var inte alls arbetsvillig, han ville bara gå till Mimmi på andra sidan hela tiden och vägrade helt att släppa till.

Igår så vilade de, vi pysslade om dom lite grann, jag klippte Biggi inför lördag.

Idag så ska vi rida dressyr, förhoppningsvis få honom lösgjord osv.

Imorgon är det tävling, som sagt så ska vi starta 2st LB den första är en A:0 A:0 som jag bara vill komma igenom banan och känna mig säker, så den tar jag som en uppvärmning, den andra är en bed A:inverkan vilket ska bli super kul, så där hoppas jag att vi sätter de som vi har satt på träningen de senaste gångerna och jag känner mig sååå säker nu.

Ha en bra dag<3

Likes

Comments

Heej,
Igår var det dressyr lektion för Biggi och mig, han var super fin.
Vi övade lite galoppbommar och han var superfin i vänster varv, men i höger var han lite jobbigare.
I traven var han också super fin, vi jobbade mycket volter, ökning och minskning.

Idag så ska jag följa med mamma och rida på andra sidan, jag ska jobba volter osv så han blir mjuk.
Ha det bra<3

Likes

Comments

Heej,
Nu börjar det verkligen bli höst, det blir bara mörkare och kallare.
Iaf igår så red jag och mamma ut en sväng, det var jätte mysigt men kallt, det var även mörkt när vi red iväg så nu måste man börja att ha pannlampa också.
Ridturen var iaf jätte mysig.

Idag så är det ridlektion, jag kommer ha Bibbi då det är dressyr, jag ska försöka få han att bli lösgjord och elastisk.
Imorgon ska mamma rida lektion, jag tar med Biggi samtidigt och rider han lite lösgörande så han blir mjuk och genomkörd tills lördag.

Ha det bra<3

Likes

Comments

Super ponny...

Träningar och Tävling