Asså jag fattar inte, var är sommaren vi är i slutet av juli och det är runt 10 till 17grader på en dag, var är sommaren.
Idag så har jag och mamma vart till en liten sommar stuga och hälsat på lite av släkten på mammas sida, det var super mysigt och vi var där i ca 3-4 timmar, sen kom vi hem vi skulle rida, såklart börjar det regna, är jag förvånad, nej.

Idag så tar vi nya tag, jag och mamma ska skritta ut på Biggi och Mimmi, sen så ska jag även ta en tur på Rudy, jag rider ev till en ridbana i närheten, vi kanske tar fram två galoppbommar och jobbar galoppen, eller så rider vi bara dressyr, ni kommer nog få reda på det.

I morgon blir det nog dressyr trim för Biggi på ridbanan som jag och Rudy ska till idag, eftersom det är dressyrtävling på fredag måste vi jobba delarna och rida igenom programmen om mamma följer med.Jaa det var väll det lilla jag hade och dela med mig av, ha de bäst <3.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jaa, vad ska man säga, allt går inte som planterat,
Jag har (som ni säkert märkt) haft ett uppehåll (igen).

Det är en sak som bara blir, allt annat tar all tid, som senaste månaden har jag haft tävling varje helg, men på fredag är det dressyr tävling på hemma plan sen den 5/8 är det en tävling som jag och Mimmi ska tävla på, vi ska debutera i 100cm eller i 105cm, men inget är bestämt en, vi vilar upp oss någon vecka sen har vi en tävling eventuellt planerat in en tävling som är den 26/8-27/8.

Aja när vi endå är inne på tävlingar kan jag berätta om min och Mimmis tävling som var igår, vi startade en 80cm bedömning A och en 90cm bedömning A+A, i första klassen fick vi ett skit stopp som var en lite ofokuserad Mimmi och en ryttarmiss, men men vad kan jag göra åt det nu, sen i andra klassen så hoppade hon sjukt bra men då och då fick jag övertala henne, men det vart en 0+0 och näst bästa tiden, vi fick en rosett, planket och hederspris.
Men när vi skulle lasta ur Mimmi när vi precis hade kommit fram på tävling, vi hade tränsat fixat vi skulle vi ut med henne, då fastnar hon i mellanväggen med tygeln, drar av tygeln så den går sönder, varav Mimmi flyger ut (pga att hon luta sig bakåt med all vikt eftersom hon satt fast) så när hon kommer ut tappar hon balansen och går omkull, men som tur var varken skador på henne eller någon annan. Vi fick iaf låna tyglar av ridskolan där, och är tacksam över hur gulliga dom var mot oss.

Även förra veckan var vi på tävling, då var det Biggi iaf, vi skulle starta en LC och en LB ( vilket motsvarar 80cm och 90cm). I LC så hoppade han super och gjorde sitt höstack landade på en 5:e plats, rundan var jag super nöjd över men jag red inte mitt bästa känner jag nu i efterhand, jag var väldigt slarvig med galoppen men det gick ju bra endå.

I LB så hade vi en super känsla på både framhoppningen och dom tre första hindren, men fjärde hindret har en kombination, han sög tag super i den, med han stannade mitt i luften över det, vilket resulterade till en avramling men är nöjd i efterhand.


Jag har ju även vart på en massa andra tävlingar osv men jag kan inte skriva allt här, hoppas ni har det bra bayyy<3

Likes

Comments

Heej
Nu var det väääldigt länge sedan jag uppdatera, men jag har vart sjuk i ca 3veckor nu så jag har ridigt blivit sämre, blivit helt okej rida och blivit sämre igen.
Men nu vill jag bara bli frisk, jag har ont i huvudet osv så vi tror det är bihålorna som inte vill samarbeta med mig. Men det var tur i oturen så blev även Biggi krassligt, han blev snorig i en näsborre, men det var ingen fara, han fick gå på penselin i 5dagar och efter tre dagar hade det redan blivit bra.
Nu är det lite surt när det är hoppvecka på lektionerna och jag är sjuk och kan inte rida. Vi har iaf börjat satt igång Biggi igen så idag får han vila och imorgon blir det eventuellt promenad.
Så nu har ni fått en liten uppdatering så ha det bra bayyy <3

Likes

Comments

Hej
Nu ska jag berätta lite om veckan och vad som händer i helgen.
I tisdags var det lektion och det fick jätte bra (film finns på min yt, länk i på min Instagram )
Sen i onsdags red jag inte för jag började känna mig sjuk och vill bli frisk så fort som möjligt.
Igår så tömkörde mamma hästarna så då tog jag det lugnt bara.
Idag red vi ut lite på stallplanen bara, vi hoppade lite över snöhögar osv.
~
Imorgon så ska en tränare rida Mimmi, och jag ska rida Biggi i dressyr tror jag.
Beroende på hur hårt Mimmi får gå på lördag kanske jag hoppar en liten bana på Mimmi på söndag eller måndag, och jag hoppar nog Biggi då också.
Så ha det bäst bayyy❤

Likes

Comments

Heej
Som ni säkert har märkt har jag tagit en paus ett tag. Men nu ska ska jag bli mer aktiv här igen.
Jag ska försöka uppdatera bloggen på måndagar och fredagar.
~
I dag red vi ut och det gick väll hyfsat bra, tills vi skulle galoppera men mina halkiga byxor... Då Biggi gjorde ett bocksprång så jag tappade balansen och ramlade av rätt på huvudet, som tur var stannade han en liten bit bort.
Imorgon är det ridlektion och då är det hoppning, på onsdag är det också lektion men då är det markarbete, och på torsdag skrittar vi ut.
Sen får ni höra mer om hur det har gått här i veckan och vad som händer i helgen på fredag.
Ha det så bra bayyy.

Likes

Comments

Heej

Igår tävlade jag i dressyr och det gick bra. 

I LC:1 så fick 62,42%med en bra känsla genom hela banan.

I LB:1 fick jag 61,434% då det kändes mycket bättre trots att jag bara fick 30minuters framridning.

jaa jag hade inte så mycket mer och berätta 

Hejdå.


Likes

Comments

Hej jag är en tjej som älskar att rida och har i nu läget en C-ponny, vi tävlar i L:d och L:c i hoppning men i dressyren så tävlar vi L:c och L:b. Jag har även 4kaniner varav två är kaninungar så en ska flytta snart men en ska vara kvar hos mig för en kompis ska ha den här. Det var lite om mig glömm inte att kika in mina sociala medier

Instagram: ronjasimonsson2

Youtube: Ronja Simonsson 

Heej då.

Likes

Comments