​Min syn på träning, mat, rökning och alkohol under graviditeten. Många personer säger till mig att jag borde tänka på vad jag äter och att jag ska börja träna. 


Träning

Jag blir inte arg att folk kommenterar det, däremot blir jag irriterad att folk tror att dem vet bättre än jag under min egna graviditet.

Jag gillar inte att träna överhuvudtaget och lägger inte min energi på det. Vill jag gå en promenad då gör jag det men kan säga att det inte har inträffat många gånger under graviditeten. Jag anser att jag inte behöver det. Jag vet att jag mår bra i min kropp och jag mår bra utan träning. Och om jag mår bra utan allt sånt då tror jag även min bebis mår bra? Tror inte på att bebisen kommer bli annorlunda ju mer jag lägger energi på att göra sånt jag inte tycker om att göra.

Mat

Sedan detta med mat? Ät vad du vill och vad du tycker om! Lyssna inte på att du inte ska äta det och det och det. Ät vad du känner är gott och vad du är sugen på. Jag kan erkänna att jag äter rött kött inte rare men medium tycker jag är väldigt gott. Jag äter mycket godis och dricker mycket läsk men jag har alltid gjort det så varför ska jag sluta med det för att jag är gravid. Det är samma som gäller här som med träningen. Ät det du mår bra av och vad du vill äta för då kommer bebisen också att göra det.

Rökning och alkohol

Här vet jag att många gör olika men här har jag en stark vilja som säger till mig att inget av detta är bra för ditt barn. Innan jag var gravid så drack jag alkohol och rökte cigaretter. Men direkt när jag fick veta att jag var gravid upphörde detta suget. Dels för att jag vet att jag själv som barn var nära på att dö på grund av att en av mina föräldrar rökte och jag var såpas allergisk att jag höll på att sluta andas. Så röka när man är gravid är ett big no för mig. Jag och min sambo sa till och med innan att blir vi gravida så slutar vi båda med det.
Alkohol vet jag inte så mycket om hur det påverkar kroppen och barnet under graviditeten. Men jag dricker inte. Då jag vet att det på något sätt påverkar barnet och kroppen negativt. Så jag har valt att avstå detta också pågrund av att det inte år så viktigt för mig att dricka.

Sluta vara så känsliga.


-R.S

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sedan vecka 17 så har jag följt dessa två personer under deras graviditet på youtube. Tycker dem har bra planering i deras graviditet, vad som ska köpas i m.m. Tycker även den ger bra tips till dig som är gravid.

Så dessa rekommenderar jag alla gravida stt kolla på. Dels för det är roligt att jämföra med andra vart man ligger i planeringen och se hur det är att vara gravid.

-R.S

Likes

Comments

Då var jag inne på vecka 27.

Denna vecka hade jag tänkt prata om när jag kände dem allra första sparkarna och rörelserna i magen. Vilket är helt fantastiskt men också även lite obehagligt.

Jag kände rörelser i magen ganska fort. Det var som att det kurrade i magen fast ändå inte. Detta var nog i vecka 17-18 som dem första rörelserna kändes.

Sparkarna som man ser tydligt på magen om man ligger och kollar på den kom nog innan vi skulle resa till USA. Alltså dök dem första sparkarna upp vecka 20-21. När jag kände dem första så sa jag till min sambo att känna och han kände dem också. Han är lite nojig med att känna på magen då han tycker det är en obehaglig känsla i handen men han är väldigt glad för att bebisen sparkar.

Nu är jag i vecka 27 och det är cirka 3 månader kvar bara! Kan säga att graviditeten har gått så otroligt fort hittills och har knappt hunnit tänka på att det faktiskt kommer vara en person till om några månader. Lycklig!


- R.S

Likes

Comments

Söndagen, sista dagen på veckan och för mig/oss slappar dagen. Vi sov faktiskt till 14 idag, helt slut var vi. Kan inte beskriva helgen annorlunda än med ordet underbar. Det har blivit sena kvällar men med otroligt roliga kvällar.

Idag har vi lagat mat varit hos granarna och kollat film. Sedan sorterat alla barnkläder vi fick igår av min kusin. Blev en himla massa kläder i 80 och 86 men är så tacksam för allt.

Nu väntar ytterligare film tillsammans med min sambo och sedan är det dags att sova för att påbörja en ny vecka.

- R.S

Likes

Comments

Idag har varit en väldigt lyckad dag. Jag och min sambo hade vår första lediga helg på jätte länge. Vi skulle ha åkt till Ullared men beslutade oss att inte göra det på grund av att det snart är jul och det kan vara mycket folk.

Så vi bestämde oss istället att åka igenom halva Sverige, haha. Kanske inte men vi åkte och hälsade på min morbror där vi fikade och kollade deras pågående renovering. Sedan åkte vi vidare till min kusin där vi fick massa barnkläder som vi ska rensa och kolla igenom.

I slutet av dagen träffade vi mina föräldrar för att spela shuffle board och äta middag. Sedan åkte vi tillsammans med dem till min sambos föräldrar. En väldigt rolig och mysig kväll.

-R.S

Likes

Comments

Efter att ha jobbat dubbelpass igår från 7-14:45 och sedan som personlig assistent 15:30-21 sedan idag jobba 7-16 så är jag helt slut. Vilket resulterar i ett otrevligt humör från min sida. Tur är att det snart är helg.

Var hos barnmorskan den 05-12-2017 då vi gjorde mätning på barnet och lyssnade på hjärtslagen, blir verkligen lika glad varje gång. Barnmorskan sa att det inte kommer att bli någon 4000 g bebis iallafall, haha. Vi får väl se. Tog sedan också blodprov för att kolla järnet m.m.

- R.S

Likes

Comments

Nu är gravid vecka 26 här. Går otroligt fort, önskar ibland man kunde stanna tiden.

Vad har jag inhandlat hittills ?

Jag var ganska snabb måste jag säga. Vagnen som är en Emmaljunga köpte jag i vecka 16 tror jag, det pågrund av att den var så otroligt fin även om den är begagnad och så var till ett bra pris. Den är svart vit som ni ser på bilden. Först var planen en grå vagn då jag är helt förälskad i den barnvagnarna med ett brunt handtag. Men denna blev jätte bra för oss.

Sängen som även den är begagnad köpte jag innan vår USA resa i slutet av oktober. Fick även den till ett bra pris med 2 madrasser och sängskydd.

Sedan har vi ju alla dem söta sakerna i sängen och allt det är köpt i USA. Man vill ju passa på när man är i ett annat land och fet gjorde vi kan man säga. Vi har även fått lite saker där av mina föräldrar, bror och även från min sambos vänner som vi bodde hos i USA.

Nu i helgen ska vi förhoppningsvis in till Ullared och handla in det nödvändigaste. Då början av 2018 redan kommer innehålla rätt mycket grejer så är det skönt att känna att saker kan vara gjorda så man slipper känna någon stress eller liknande.

Likes

Comments

Ny vecka och nya möjligheter. Jobb står på schemat under denna vecka förutom helgen. Jobbar i Borås så har en liten pendling att göra varje dag. I helgen däremot ska jag tvinga med min sambo till Ullared för att shoppa och sedan får vi se på kvällen vad det blir. Antingen blir det en kväll med vänner och spel eller så blir det att åka till min morfar. Så vi får se vart helgen tar oss.

- R.S

Likes

Comments

Spenderat hela morgonen till att julpynta och städa. Tillslut sa ryggen och lilla bebisen stop. Under någon av dem kommande helgerna ska julgranen upp också. Älskar verkligen julen då man får umgås extra mycket med sina nära och kära. Älskar också hur fint och mysigt det blir i husen.

Likes

Comments