Ännu en morgon på Totthummeln, helt underbart. Varje dag frågar jag mig själv hur man kan vilja bo nån annanstans än såhär? Med fjället på bakgården och oändliga möjligheter och äventyr bakom varje sten. Jag älskar det här. Mitt paradis<3

Idag ska jag och Saga gå till Blanktjärn tänkte vi, solen skiner och det är vindstilla så tror det blir en alldeles underbar dag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår när jag låg hemma hos Josefin och kände mig sådär oinspirerad och deppig så började jag som sagt titta på lite olika youtube-klipp i ett försök att bli på bättre humör. Jag har följt ett konto där som heter YouAreCreators men aldrig egentligen lagt någon riktig energi på att se på deras videor. Jag bara tyckte att kontot var intressant och tänkte att jag skulle titta när jag fick tid. Och var sak har sin plats. För det var inte förrän idag, nu vid halv tre på eftermiddagen här ner på Espresso House som jag faktiskt tittade på ett av klippen. Vilket var en challenge-video som går ut på att man varje dag i 30 dagar ska säga 30 saker man älskar. Tex "jag älskar min säng, jag älskar min hund, jag älskar min familj" osv. Tanken är att man ska säga dessa saker högt för sig själv och varje dag måste man komma på 30 nya. Man får alltså inte säga samma sak två dagar i rad.

Detta är för att träna på att vara tacksam och uppskatta de saker man har, istället för att bara tänka på allt man inte har. Det är en bra övning som dessutom gör oss mer uppmärksamma och lycklig över de lilla. För är det inte så, att i slutändan så är det de små sakerna som betyder något?

Jag tycker denna utmaning är jätteintressant och som ni vet jobbar jag ständigt för att hitta nya metoder att använda i det dagliga livet för att må bra inifrån och ut. Ta en titt på videon och häng med på utmaningen ni också!

Likes

Comments

Godmorgon vänner! Idag är jag på g kan jag säga! Innan klockan var 7 hade jag hunnit med en vända upp på totthummeln (som tyvärr låg i tjock dimma, hade hoppats att det skulle vara ett lock bara och att solen sken när jag kom upp men icke), duschat, slängt i en tvätt samt gjort frukost. Nu har jag precis lagt i min andra maskin och gjort en kopp kaffe framför nyhetsmorgon. Jag älskar verkligen att kliva upp tidigt för jag känner mig så himla produktiv och duktig resten av dagen.

Det är fredag idag och vi får se vad mer denna dag bjuder på!

Likes

Comments

Kolla! Det låg världens dimma över sjön hemma i Mörsil. Försökte fånga det på bild men vet inte ol man ser så bra tyvärr..

Det blev inget jobb med Josefin så jag bestämde mig för att åka hem till Åre igen. Jag kände mig bara lite lätt stressad, ensam och rastlös inne i stan. När jag vaknade imorse kände jag mig som världens blobb.. var vara ledsen och opepp på allt men efter en lång promenad och lite motivationsvideos på youtube så var jag på banan igen! På tal om youtube, HUR längesen var det inte jag gjorde en vlogg? Tror det är dags för en ny faktiskt, har ju verkligen tid att hålla på med det nu innan jobbet drar igång igen. Vad säger ni om en ny vlogg redan imorgon eller på lördag? Kan bli kul!

Likes

Comments

Vilken slappis dag egentligen.. Hade ställt klockan tidigt för en morgonrunda lika som igår men kände att sömnen var prio och det märktes även senare på dagen när jag kände mig pömsig och tänkte powernapa vilket slutade med att jag sov i två timmar..?! Behövde nog det. Släpade mig ut efter det för en vända upp på Totthummlen men fyyyfan vad jag fick kämpa. Dels var jag trött i kroppen efter napen, dessutom har jag varit rätt depp idag så bar på en hel massa gråt och som grädden på moset så var det sjukt varmt ute vilket bidrog till att nr1: jag hade alldeles för mycket kläder på mig, fick dra av mig en tröja redan vid lifthuset innan jag ens hade börjat. Plus att iochmed att det var varmare i luften så snön var mycket blötare och hade sjunkit vilket gjorde att jag trampade igenom HELA TIDEN. Så jävla frustrerande... Men, tillslut kom jag upp och då kändes allting genast mycket bättre. Finns inget som löser så många problem som moder natur<3

Nu är jag i Östersund hos min lillasyster för ska eventuellt hoppa in och jobba på hennes jobb på fredag och så ville jag såklart passa på att få lite systermys eftersom vi inte hinner ses så ofta. Nu ska vi snacka lite skit i soffan och kanske dricka lite te, hej med er!

Likes

Comments

Jag har ett mål att bli en morgonmänniska igen och börja mina dagar med att tex springa upp på totthummeln eller åka längdskidor. Imorse var första dagen med denna rutin. Innan kl 06 var jag uppe och såg solen lysa starkt bland några få moln. Fåglarna kvittrade och byn låg ännu och sov. Det var svalt, friskt och otroligt vackert. Kände mig så lycklig. Det är så värt att släpa sig upp ur sängen. Jag rekommenderar ALLA att börja sin morgon på något liknande sätt. Den känslan där uppe är oslagbar. Frihet, lycka, eufori, livsglädje på höööög nivå<3

Likes

Comments

Är du namngedd efter någon?
Japp! Ett av mina andranamn, Li, har jag fått från min mammas bästa kompis.

När grät du senast?
Hmm.. Oklart men någon gång förra veckan tror jag? Är dåligt på att gråta.. men försöker bli bättre, det är nyttigt och skönt.

Om du var en annan person, hade du varit vän med dig själv?
Ah lätt!

Är du ofta sarkastisk?
Haha eh, ja jo det är jag. Har typ byggt hela min relation med min bästa kompis på sarkasm lol..

Vad är det första du lägger märke till hos personer?
Hår och ögonfärg, kroppshållning och stil.

Vad är din ögonfärg?
Tråkigt gråa.. Ibland skiftar dom dock i grönt beroende på vad jag har för kläder.

Skräckfilmer, eller lyckliga slut?
Älskar skräckfilm hehe. Min syrra och jag brukade alltid kolla på skräckfilm förr men nu har hon blivit en fegis.. *hint josefin*

Favoritdoft?
Hm...Frisk fjäll-luft. Doft av vår, nyregn..aah.

Vad är det längsta du varit hemifrån?
Om man inte räknar med att flyttat hemifrån så när jag var i Australien 6 månader 2015.

Har du några speciella talanger?
Ööh... kan slicka mig på näsan?

Var och när föddes du?
Östersund 16 maj 1993 10.06 en stormig morgon.

Vad är dina hobbies?
Springa runt på fjället mest hehe..

Har du några husdjur?
Nej, men vill ha en hund i framtiden.

Har du några syskon?
Japp, världens bästa lillasyster<3

Vad vill du bli när du blir stor?
Ingen aning, vet bara att jag vill vara lycklig och göra det som krävs för att vara det.

Vem var din första bästa vän?
Linda och Mikael, som jag bodde granne med mina första 6 år i livet. Träffar inte dom så ofta längre men de har såklart alltid en speciell plats i mitt hjärta.

Hur lång är du?
174 cm, står det i mitt pass iallafall.

Roligaste minnet från högstadiet?
Haha shit har många roliga men alla utflykter vi gjorde i 9an innan vi slutade var så sjukt roliga och något man kommer minnas länge.

Vad var ditt favorit/värsta ämne i högstadiet?
Favorit var nog idrott och musik, och engelska! Mitt sämsta var helt klart matte och NO. Är fruktansvärt dåligt på det..

Vad skulle du ge för namn till dina barn?
Jag gillar verkligen Elsa så får hoppas minst ett av barnen blir en dotter då. Annars vet jag inte, barn är så långt bort så jag funderar inte riktigt på det.

Vilket sporter har du gått på?
Oj, allt? Fotboll, dans, pingis, längdåkning, simning, ridning.. Älskar sport och träning av hela mitt hjärta.

Vilka är några av dina favorit youtubers?
Sarahs day!

Hur många pojkvänner/flickvänner har du haft?
En seriös.

Favoritminne från barndomen?
När vi alltid åkte till Ånn på vintern och bodde i husvagn och körde skoter hela helgerna.

Likes

Comments

Jag har inte skrivit mycket här på senaste, alltså sånt som jag kategoriserat i "Om ångest" eller "texter". En anledning till det är att jag känner mig fruktansvärt utlämnad när jag skriver saker här, och ofta har det lett till ännu mer ångest. Istället för att hjälpa har det satt mer hjul i rullning i huvudet på mig. Jag vill skriva om min ångest och hur jag hanterar den för det är en ganska stor del av mitt liv, och även många andras. Jag vill att folk ska veta att de är inte ensamma. Just nu skriver jag dagbok varje dag. De flesta dagar har jag skrivit ganska mycket men ibland blir det bara någon rad. Jag har hållit på så länge att nu kan jag inte lägga mig om jag inte skrivit något. Det handlar inte om att skriva om min dag eller några långa noveller om hur jag känner. Men bara få ner små tankar någon annanstans än i mitt huvud. Så att jag kan få ro när jag ska sova. Det har faktiskt varit en otrolig hjälp. Min hjärna är ett virrvarr största delen av tiden och jag jobbar hela tiden för att få någon bukt med det. Försöker hitta knep att ta till för att överleva vardagen.

Mina 3 tips jag tänkte dela med mig av idag som hjälpt mig en hel del är:

Skriva dagbok. Det här låter så klyschigt och jag vet att ni hört det förr, Men helt seriöst, ge det en ärlig chans så kommer ni snart märka att era axlar blir mycket lättare och hjärnan lugnar ner sig. Det är också superbra att kunna gå tillbaka och läsa för man hittar små mönster och man börjar se en röd tråd i vad som försegår innanför pannbenet på en.

Komma ut i friska luften. SÅ VIKTIGT, iallafall för mig. Jag känner otrolig samhörighet med naturen och det är där jag hämtar kraft och inspiration. Jag föredrar såklart att vara uppe på fjället eller i skogen men har man inte möjlighet till det så försök hitta en plats där det iallafall är lite utanför att buller och brus och där du kan vara lite ensam. Det här använder jag dagligen, dels för att få frisk luft för utan det kan jag typ inte sova, men också för att ladda batterierna. En enkel promenad räcker långt.

Inte göra saker som ger mig mer ångest. Tillexempel, jag har en tendens att ta till mat när jag är ledsen. Ja, jag är en comfort-eater och har jag en dålig dag är det vääääldigt lätt att ta till glassen för att trycka undan känslorna. Men det är det enda det gör. Trycker undan känslor. Det ger mig dessutom bara mer ångest när maten väl är slut och jag ligger där på soffan med matkoma. Istället försöker jag att bryta det mönstret genom att göra det som hjälper, dvs ta en promenad, gå och träna, lyssna på peppig musik, träffa en vän osvosv. Man vill inte alltid och det kan kännas tufft men i slutändan känner jag mig alltid lite bättre än om jag legat kvar på soffan. Målet är att uppmärksamma och acceptera känslan. "Okej, idag har jag ångest, men det ska inte få stoppa mig" och sen ta saker och ting därifrån.

Jag jobbar på att försöka skapa nya, hälsosamma och friska vanor. Både fysiskt och psykiskt, för att få så bra förståelse för vad som händer i kroppen när livet känns botten. Jag vill kunna få min ångest och depression under kontroll och hantera den när den kommer. Man kommer inte kunna vara glad 100% jämt och ständigt, livet är en bergochdal-bana och det måste det få vara. Men jag vill att mina toppar ska hjälpa mig ta mig igenom mina dalar. Jag vill lära mig att leva till fullo, trots att hjärnan ofta kan ställa till det.

Hoppas något av detta var till hjälp för er, och kom ihåg - det blir bra<3

Likes

Comments

Mina sista dagar som gästvärd är gjorda och nu är det en liten semester som väntar innan det är dags för cykelsäsongen. Men det går fort, redan om två veckor sätter det igång och sen är det full fart igen. Igår efter att träningsgrupperna var klara passade jag på att ta några åk med backen och liften för mig själv. Är väl ändå det man ska utnyttja när man kör lift? ;) Solen har dock tagit som faaaasen denna helg och mitt ansikte har fått sig en omgång bränna.. Måste vara försiktig nu några dagar samt skaffa solskyddsfaktor. Man glömmer hur fort det går!

Idag gör jag inte mycket vettigt egentligen. Var nog lite trött efter solen igår så blev en lugn kväll innan jag for till Duved och hängde med Jesper en sväng. VI for ut på lite djurspan och jäklar vad mycket som var farten! Massa älgar, harar, rävar, bävrar, bambisar, ja allt möjligt. Det var riktigt kul faktiskt. Somnade som en stock men sover lite oroligt.. Vet inte varför. Har glott på tv och fixat lite i lägenheten på förmiddagen och nu sitter jag nere på Waynes och snor lite wifi hehe. Får se var dagen bär, förmodligen mot gymmet lite senare iallafall. Ha deee!

Likes

Comments