Header

RECEPT

Hej!

Här kommer ett recept på goda veganska bönbiffar! Basen är kidneybönor och havregryn, därefter går det att smaksätta hur man vill. Tomatpuré, rotfrukter, grönsaker, kryddor, fröer osv. Bara fantasin sätter gränser! Har själv gjort flera olika varianter😊
Här nedan följer ett mycket enkelt exempel med få ingredienser. Hade lite morötter och kokta gröna linser liggandes som jag slängde ner, blev superbra!

INGREDIENSER
6 dl kokta kidneybönor (köp gärna torkade och blötlägg samt koka)
3 dl havregryn
2 morötter
2 dl gröna linser
Salt
Peppar

GÖR SÅ HÄR:
1. Mixa kidneybönorna.
2. Riv ner morötterna. Häll i havregrynen, salt och peppar . Mixa.
3. Stek på medelvärme ett par minuter per sida. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 min.

Servera med något gott bröd, tomat, gurka, avokado, sallad, rödlök eller vad du nu än tycker om!

Ha en fin söndag!😄

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

RECEPT

TJENIS!

Här kommer ett recept på en av många ansedd favorit inom det vegetariska köket. HUMMUS! I detta receptet är hummusen ganska syrlig eftersom det är mycket citron i (which i löööööv).

INGREDIENSER
250g kokta kikärtor
2 tsk tahini (tex DEN HÄR)
1 vitlöksklyfta
Rivet skal och saften av 1 citron (OBS extra viktigt med ekologisk i och med skalet)
Salt
Svartpeppar
Vatten (mer eller mindre beroende på hur lös du vill ha den)

GÖR SÅ HÄR:
1. Lägg tahini, salt, peppar, citron och pressad vitlök i en matberedare eller använd en stavmixer. Mixa tills tahinin blir en fast och vit massa. Späd ut med lite vatten och mixa lite till.
2. Tillsätt kikärtorna och mixa. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, peppar, citron eller vitlök. Späd ev med mer vatten.
3. KLART! Servera med en gång eller sätt in i kylen. Var noga med att täcka över den så håller den bättre!

Likes

Comments

RECEPT

Hej!

I somras publicerade jag ett recept på en vegansk grönkålsfalafel som jag experimenterat fram. Jag har nu tagit detta recept ett steg längre och adderat ett hembakat pitabröd utan vetemjöl samt en vitlökssås. Allt helt veganskt!😊

VEGANSK GRÖNKÅLSFALAFEL

Receptet hittar ni HÄR


RECEPT FULLKORNSPITABRÖD (ca 12 st)

50 gram jäst
1 msk fiberhusk
2 msk rapsolja
10 dl fullkornsdinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten

GÖR SÅ HÄR:
1. Smula jästen. Tillsätt vattnet, ca 37 grader varmt.
2. Blanda ner salt, olja, fiberhusk samt fullkornsdinkelmjölet och grahamsmjölet, lite i taget.
3. Låt degen jäsa i 60 minuter under bakduk.
4. Baka ut degen på ett mjölat bakbord och dela i ca 12 bitar. Kavla ut bitarna till 1/2 cm tjocklek. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5. Sätt ugnen på 175 grader och grädda bröden i ugnen ca 10 minuter.


RECEPT VITLÖKSSÅS

2 dl Oatly iMAT Fraiche
2 vitlöksklyftor
3 tsk citronjuice
salt efter smak
ev lite vatten för att få en mer rinnande sås

GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda allt😉 KLART!

Servera allt med grönsaker som bladspenat, tomat, gurka, groddar osv.

HERRÅÅÅÅ!

Likes

Comments

LIVET

Heeej!!

I torsdags hände något väldigt kul, jag vann nämligen tävlingen receptkampen som jag berättade om i ett tidigare i inlägg. Kan numera titulera mig som receptmästare hahah! Vann 5000kr hos Bodystore.com, TJOHO! Älskar som sagt att handla där då jag tycker att de har ett riktigt bra utbud, så detta är verkligen toppen.

Det recept som jag vann med var min zucchinikladdkaka, ni hittar receptet HÄR. Resterande bidrag till tävlingen hittar ni HÄR. Tycker verkligen ni ska gå in och kika eftersom det är några riktigt spännande recept!

Ha en fortsatt god jul och gott nytt år❤

/RONJA

Likes

Comments

RECEPT

Tjena!!

Här kommer ett recept på en choklad-chiapudding som jag gör lite då och då, kanongott!!

CHIAPUDDING CHOKLAD (1 portion)

1 msk chiafrön
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver
1 1/2 dl mandelmjölk

GÖR SÅ HÄR:

1. Ta fram en burk med omslutande lock och blanda de torra ingredienserna i den.
2. Häll på mandelmjölken och slut locket. Skaka burken ett par gånger så allt blandar sig ordentligt.
3. Ställ in burken i kylen i ca 5-6 timmar. Innan det är dags att äta den skaka burken ordentligt ett par gånger så allt blandar sig och det inte blir några klumpar av chiafrö i botten. Ta hjälp av en gaffel i värsta fall!
4. Toppa med valfri topping, tex nötter, frön, bär, kokos etc.

Likes

Comments

Contains affiliate links RECEPT

Hej!

Tänkte bara att jag skulle dela med mig av en liten kul grej som hände häromveckan. BODYSTORE.COM har en tävling vid namn receptkampen som går ut på att man ska dela med sig av sitt bästa recept för chansen att vinna 500kr i presentkort hos dem. Tävlingen pågår i 16 veckor och det dras en vinnare varje vecka, dvs totalt 16 st vinnare. Vecka nummer 13 bestämde jag mig för att delta och tänka sig att jag vann! Så roligt!! 500kr hos Bodystore är inte helt fel med tanke på hur mycket jag älskar att handla där haha. Dessutom har jag chansen att vinna ännu mer då en av oss 16 kommer att utnämnas till "receptmästare" och vinna 5000kr i presentkort! Håller tummarna!!😄


HÄR hittar ni mitt recept och mer info om tävlingen!😄

Treeeeevlig helg!

/RONJA




Likes

Comments

RECEPT

Hey!

Här kommer ett recept på citronbollar som jag tycker är supergoda! Inte så konstigt med tanke på att jag älskar citron😉
U SHOULD TRY!!

INGREDIENSER (ger ca 8st bollar)
2 dl cashewnötter
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosolja
½ dl kokosflingor (+ extra att rulla bollarna i)
3 tsk honung
Citronskal (mängd efter smak och tycke)
Citronsaft (mängd efter smak och tycke)

GÖR SÅ HÄR:
1. Lägg alla ingredienser i en matberedare eller mixer. Mixa till en jämn massa.

2. Forma till små bollar. Rulla i kokosflingor.

3. Bollarna är nu klara att ätas! De kan dock med fördel sättas in kylen en stund innan servering😛

Likes

Comments

RECEPT

För några veckor sedan gjorde jag en liten veggie pizzabuffé här hemma, ni kan läsa mer om det HÄR. Som jag nämnde då gjorde jag en av pizzorna lite annorlunda, nämligen med en botten gjord på halloumiost. Som ulovat kommer nu receptet på denna pizza i detta inlägg!

INGREDIENSER (1 pizza)

En halloumiost (150g)
1 ägg
2 msk mandelmjöl

GÖR SÅ HÄR
1. Riv halloumiosten på ett rivjärn. Lägg i en skål.
2. Blanda ner ägget och 2 msk mandelmjöl.
3. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en plåt med bapklåtspapper och bred ut smeten i en cirkel.
4. Förgrädda pizzabottnen 15 minuter. Ta ut och lägg på valfri topping. Grädda därefter en stund till.

Riktigt gott!

/RoN

Likes

Comments

LIVET

HEJ!!

Nu var det över en månad sen jag publicerade något här... Brukar publicera runt 2-3 inlägg per vecka men nu har det alltså gått en månad! Det är av förklarliga skäl dock eftersom jag har haft mycket att göra på sistone samt varit i Thailand hela v.44 och v.45 och varken haft tid eller lust att uppdatera bloggen. Har åtminstone uppdaterad Instagram relativt flitigt så gå in på @ronjalundbergs på instagram om ni är nyfikna. Resan gjorde jag med min gamle, trogne vän Magda och allt har verkligen varit toppen på alla sätt!

Trots att jag inte varit inne på bloggen och skrivit har jag ändå tänkt på den en del och är inte riktigt säker på hur jag vill göra med den i framtiden. Innan jag startade bloggen velade jag fram och tillbaka under en lång period. Varför ska jag starta en blogg? I vilket syfte? Vilken approach ska bloggen ha? Kommer jag ha tid? Kommer någon vilja läsa? Tillslut kände jag bara att nu måste jag ju bara göra det eftersom jag tänkt på det så mycket, annars kan jag aldrig veta hur det skulle blivit haha. Som alltid när man går in i olika "projekt" så är det lätt att göra det lite väl ambitiöst till en början. Då jag verkligen är väldigt intresserad av hälsa kändes det självklart att bloggens skulle fokusera på det. Jag ville skjuta väldigt brett och få med mycket inom detta område eftersom det är väldigt brett. Jag ville skriva om min hälsoresa, olika "superlivsmedel", träning, recept, miljöfrågor, välbefinnande med mera. Jag är en person som tänker väldigt mycket och ambitionen var att dela med mig av en del av de tankarna här. Har till och med skrivit en del texter om exempelvis relation till mat som jag bara inte publicerat.

Efter ett tag kommer verkligheten i fatt och man inser att man inte har orken att lägga så mycket tid som krävs för att uppnå det man föreställt sig. Det ju trots allt ett ganska vanligt fenomen när det kommer till exempelvis bloggar att man är väldigt ambitiös till en början, men att drivet försvinner lite allteftersom. Jag är dock jäkligt stolt över det jag gjort med bloggen so far, det har verkligen varit givande på många sätt! Tycker själv att den är väldigt fin, min egna lilla bebis typ haha❤

MEEN betyder det här slutet för bloggen? Nej, jag tänker faktiskt att jag ska fortsätta ha den, men enbart använda den för att publicera recept. Jag älskar ju fortfarande att laga mat och experimentera i köket så det känner jag att jag fortfarande har tid att dela med mig av här. Tycker det är jäkligt skönt för mig själv också, i och med bloggen får jag alla mina favoritrecept samlade på ett och samma ställe. Dessutom är de utformade på precis det sätt jag vill😉 Känns även lite coolt att kunna googla fram sitt egna recept haha!😜

Jag tänker att jag ändå kommer ha kvar till exempel hela min hälsoresa. Är faktiskt jäkligt glad över att jag tog mig tid att skriva den och publicera den här. Både för min egen skull, men även för andras då jag faktiskt fått många positiva kommentarer om den, vilket är jätteroligt. Har fått mycket positivt kring hela bloggen och det är jag verkligen så tacksam för. Tänk att folk ändå gått in och läst det jag skrivit här och funnit det givande för sig själva, så häftigt när man tänker på det!! Tack!!❤❤ Sen finns det säkert vissa som tycker att min blogg är kass haha, men det är det ingen som sagt något om. Skitsamma, jag ångrar inte bloggen en sekund iallafall😄

I vilket fall vet jag att jag kommer arbeta med hälsa på ett eller annat sätt i framtiden och gör redan idag genom det fantastiska jobb jag har. Att skriva om hälsa på en blogg känns inte just nu som det rätta sättet, det har jag som sagt inte riktigt tid med att göra på det sättet jag vill. Vi får se hur det blir framtiden, you nevaaa knooow😎

Såååå nu vet ni hur jag tänker med bloggen framöver. Det kommer inte vara en lika kontinuerlig uppdatering och innehåller kommer som sagt vara nedskalat, men fortsätt ändå gärna läsa för receptinspo😁

TACO HEJ!!!

👅 👅 👅 👅 👅 👅 👅 👅 👅 👅 👅

Likes

Comments

RECEPT
Tjena!

Här kommer efterrätten som är det sista receptet i min "zucchiniutmaning". Ni bara måste testa denna kladdkaka med zucchini! Jag freestylade lite men jag måste säga att receptet blev riktigt bra. Det är inte världens sötaste kaka, men den är ändå inte "osöt" haha.. Vill man tvunget ha den sötare kan man tillsätta mer dadlar alternativt lite honung, men jag tycker inte att det behövs😉 Till och med bror min som uppskattar sötare saker tyckte den var jättegod och tjatar redan om att jag ska baka den igen haha!

INGREDIENSER
1 normalstor zucchini
50 g färska urkärnade dadlar (runt 7st)
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
Kokosolja till formen

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175˚C. 2. Riv zucchinin på ett rivjärn. Krama ut vätskan ur den finrivna zucchinin.
3. Finhacka dadlarna.
4. Smörj en form med kokosolja och ”bröa” med mandelmjöl.
6. Smält chokladen i en kastrull.
7. Mixa alla ingredienser utom den smälta chokladen till en slät smet. Rör ner 4/5 av chokladen.8. Häll smeten i formen. Häll över resterande del av den smälta chokladen. Grädda i mitten av ugnen 12–15 minuter, kakan ska vara kladdig i mitten. Förvara i kylen.

Jag serverade den med vegansk hallongrädde på kokosmjölk och hallon. Jag tog en burk kokosmjölk och skedade ut det "tjocknade" . Sedan tillsatte jag knappt ett kryddmått salt och ca 100g färska hallon och vispade med en elvisp. Passade jättebra ihop, tips tips tips!!

MUMS!!

Likes

Comments